Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Kiszeditek a szélvédő alatt található burkolatot, ezután a pollenszűrőt és menetirány szerint bal oldalt lesz az ellenálláscsomag a hővédelmi biztosítékkal együtt. Legalábbis nekem ott található. :) Ezután adott, hogy áthidalod a hőbiztit (ha az adta be a kulcsot), vagy cserélitek az egészet vagy ha ellenállat van megsülve, akkor azt cserélni satöbbi.

Azt tudom, hogy hogy kell kiszedni, nem is azzal van a baj, hanem hogy hol kezdjünk neki. De akkor marad ez a felállás, mert most kiszedtük volna, csak sötétedett, meg az eső is kezdett cseperegni. Az enyémet már szedtem ki kompletten, az már rutinból meg! :) Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy máshol lehet e valami bibi. Köszi!

Megosztás:

Azt tudom, hogy hogy kell kiszedni, nem is azzal van a baj, hanem hogy hol kezdjünk neki. De akkor marad ez a felállás, mert most kiszedtük volna, csak sötétedett, meg az eső is kezdett cseperegni. Az enyémet már szedtem ki kompletten, az már rutinból meg! :) Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy máshol lehet e valami bibi. Köszi!

Nagyon más hibalehetőség nem lehet, csak az ellenállásmodul lehet részben halott.

Megosztás:

szerintem a hőbizti az első 3 fokozatot védi, de meg lehet nézni... hátha mégse.

sőt.. a régiek 3 fokozatosak voltak ugye, és ott csak az első kettőt védte..

aztána kapcsoló esetleg...

ellenállást nemigen fogsz tudni cserélni...

csak kompletten egybe

Megosztás:

szerintem a hőbizti az első 3 fokozatot védi, de meg lehet nézni... hátha mégse.

sőt.. a régiek 3 fokozatosak voltak ugye, és ott csak az első kettőt védte..

aztána kapcsoló esetleg...

ellenállást nemigen fogsz tudni cserélni...

csak kompletten egybe

Azt mondta, hogy szép fokozatosan adta meg magát. Először az 1-es fokozat, majd máskor meg a 2-es. A kapcsolót ki akartuk próbálni, ki is szedtem az enyémet, de nem tudtam berakni, mert az enyém be van ledesítve és nem ment bele a helyére. :)

Megosztás:

Azt mondta, hogy szép fokozatosan adta meg magát. Először az 1-es fokozat, majd máskor meg a 2-es. A kapcsolót ki akartuk próbálni, ki is szedtem az enyémet, de nem tudtam berakni, mert az enyém be van ledesítve és nem ment bele a helyére. :)

Akkor ott ellenállás elhalódás van, mert a túlterhelés védő hőbizti igazából az ellenállásokat védi a túlmelegedés ellen. :)

Megosztás:

Akkor ott ellenállás elhalódás van, mert a túlterhelés védő hőbizti igazából az ellenállásokat védi a túlmelegedés ellen. :)

akkor kellemes vadászatot megfelelő kötegre :)

eleve ugye van 3, vagy 4 fokozatú, azonkívül még a csatlakozás se egyforma, szóval vágjátok ki a donorból a kábeleivel együtt.

Megosztás:

akkor kellemes vadászatot megfelelő kötegre :D

eleve ugye van 3, vagy 4 fokozatú, azonkívül még a csatlakozás se egyforma, szóval vágjátok ki a donorból a kábeleivel együtt.

Milyen donorból? :) Nincs donor, csak az övé, meg az enyém! De én nem adom! :) Amúgy 4 fokozatú. Akkor holnap kiszedjük a motort és átnézzük. Már nem emlékszem, hogy akkor a a pollenszűrő betétjét ugye le kell szedni? Mert ha jól emlékszem, csak akkor férek hozzá a z ellenállásokhoz.

Megosztás:

Milyen donorból? :) Nincs donor, csak az övé, meg az enyém! De én nem adom! :) Amúgy 4 fokozatú. Akkor holnap kiszedjük a motort és átnézzük. Már nem emlékszem, hogy akkor a a pollenszűrő betétjét ugye le kell szedni? Mert ha jól emlékszem, csak akkor férek hozzá a z ellenállásokhoz.

Igen, ki kell venni.

Megosztás:

valakinek már van itt is ledes kulcsvilágítása ugye???

milyen elemet vett bele??

amit én kaptam, az méretre meg alakra olyan, de csak 1,5 voltos...

különösképpen van egyfajta 3mmes piros ledem, ami működik róla.. de atöbbi meg se nyikkan.

van ilyen alakú elem 3 voltosban is??

nos azóta vettem bele egy gyári 1,5voltos izzót...

egyenlőre ígymarad.

érdekes,hogy ez bezzeg szép fehéren világol...

Megosztás:

valakinek már van itt is ledes kulcsvilágítása ugye???

milyen elemet vett bele??

amit én kaptam, az méretre meg alakra olyan, de csak 1,5 voltos...

különösképpen van egyfajta 3mmes piros ledem, ami működik róla.. de atöbbi meg se nyikkan.

van ilyen alakú elem 3 voltosban is??

nos azóta vettem bele egy gyári 1,5voltos izzót...

egyenlőre ígymarad.

érdekes,hogy ez bezzeg szép fehéren világol...

Nyomsz erről egy képet? Korábban már bennem is felmerült.

Megosztás:

Sztem nem. Ebként milyen a közponzi zárad? Gyári, vagy ugy?

Hát ha jól értelmeztem meg jól van le írva akkor a meglévő kp-zárhoz való ez. Szal vezérlőt csereled ki csak. Meg hát a képeken sincs semmi kábelezés meg az ajtókba való zár szerk. Szval ez sztem a már meglévő cseréjével lessz bicskás kulcsos:D De ha ez igy van engem is érdekelne! Nekem gyári a központim. Csak az ebbena buktató hogy ha riasztó van az autóba akkor fölösleges a bicska kulcs:D

Ugyanis csak a központit vezérli a riasztót nem. Szóval ahhoz meg fölösleges ez a riasztó nyissa az ajtót is.

Megosztás:

Hát ha jól értelmeztem meg jól van le írva akkor a meglévő kp-zárhoz való ez. Szal vezérlőt csereled ki csak. Meg hát a képeken sincs semmi kábelezés meg az ajtókba való zár szerk. Szval ez sztem a már meglévő cseréjével lessz bicskás kulcsos:D De ha ez igy van engem is érdekelne! Nekem gyári a központim. Csak az ebbena buktató hogy ha riasztó van az autóba akkor fölösleges a bicska kulcs:D

Ugyanis csak a központit vezérli a riasztót nem. Szóval ahhoz meg fölösleges ez a riasztó nyissa az ajtót is.

Igy van a gyarihoz lenne!!

Talaltam valami Shock sensort az mi lehett?

Megosztás:

Gorbi

itt van a kulcs közelről:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=00b6c9b46...&aid=150222

és itt pedig a 14hónapos megalight 60asom

nem tul jó kép, de látszik,hogy már megvislete kicsit az izzószálat, de még működik... igaz szerintem már kevesebb fényerővel mint ujkorában:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=150222&am...tes=0&sort=

más

TYC lámpa...

kivettem az izzót, megnézni, hol vannak a szelőzők, de csak egy van benne..

nézegetem törölgetem, egyszer csak ahgy megnyomom a műanyagot hallok egy ilyen elválási hangot

na az volt, hogy a műanyag egyik oldalon teljesen elvállott a búrától...

és gondolom szépen menetközben az esővíz így be is jutott a búrába. amit a lámpa melege felpárologtatott az üveg belső falára...

most megpróbálom megkeresni a kiesett állítócsavart, és ha az megvan, akkor szétszedem a lámpát, és azt visszarakva összeragasztom fbs el.. vagy sziloplasttal.

Megosztás:

Igy van a gyarihoz lenne!!

Talaltam valami Shock sensort az mi lehett?

Nem kell kiszedni az eredetit. Az utólagost kell a gyári vetérlő szálhoz kötni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.