Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Középkonzolt most hagyom, azt túl nagy munka kiszedni, főleg ilyen hidegben. Meg ott nem is csak olyan kitekerem-betekerem dolog a csere. Ott azért nem olyan egyszerű arra a vékony kis szálra forrasztani. Azt még átt kell gondolni.

A technikai kivitelezéssel nincs bajom, mert már csináltam egy tesztváltozatot, csak időt kell szánnom rá. Majd megörökítem és megosztom veletek. :)

Megosztás:

A technikai kivitelezéssel nincs bajom, mert már csináltam egy tesztváltozatot, csak időt kell szánnom rá. Majd megörökítem és megosztom veletek. :)

hát enyimtől jobbat ugysetudsz mutatni te ledpanelos :)

am:

én nem azért ledezek, mert az hudejó, forrasztgatni meg barkácsolni... ebből a korszakból már kinőttm, hogy az élményt adjon :D

csak egyszerűen sok esetben máskép nem oldható meg

de ha találok olyan lilás fényáteresztős múanyagot... akkor elképzelhető, hogy abbamarada ledezés...

de egy előnye kétségkívül van:

nem ég ki

illetve van még egy

az áramfelvétel 10 led esetén is csak 200mA egy 5W os izzó is többet vesz fel 2x

Megosztás:

Az km. óra mutatói sima ledesek, a kapcsolók is azok lesznek. Szal most nem ledpanelozok. :lol:

de sok ujat nem tudsz mutatni :)

nekem az enyémben még az is tetszik, hogy a középső az halványabb, minta két szélső :)

és kékben a piros :D

de hogy a kmórával mikor jutok odáig :lol:

Megosztás:

de sok ujat nem tudsz mutatni :)

nekem az enyémben még az is tetszik, hogy a középső az halványabb, minta két szélső :D

és kékben a piros :lol:

de hogy a kmórával mikor jutok odáig :lol:

nem is értem mit sipákolsz :) Az enyém már egy fél éve üldögél az asztalon és még mindíg nem tetszik annyira, hogy be is rakjam B)

Megosztás:

őő Lalee :)

most megnéztem mégegyszer, és bizony világítanak a mutatók pirosba ahogyan jell, a gyéri heyről...

csal akmórában a 20asnál, meg a 220nál nagyon pirosan világítanaka zámok is, ott pedig kéken szeretném látni őket....

azt te hogy oldottad meg??

a fényvezetőjét körbeszigetelőszalalgoztad éskész???

mert h az segí, akkor nekem is így lesz

nem olyan piros, mint a led, de pont jó, nem veri ki maj a szemem stb... csak a számlap pár helyen olyan piros...

a fordulatszámmérőnél nm gáz, mert ott bevilágítottam fehérrel, és eltünt a piros haása...

de a kmóránál ott marhára piroslik..

Megosztás:

őő Lalee :)

most megnéztem mégegyszer, és bizony világítanak a mutatók pirosba ahogyan jell, a gyéri heyről...

csal akmórában a 20asnál, meg a 220nál nagyon pirosan világítanaka zámok is, ott pedig kéken szeretném látni őket....

azt te hogy oldottad meg??

a fényvezetőjét körbeszigetelőszalalgoztad éskész???

mert h az segí, akkor nekem is így lesz

nem olyan piros, mint a led, de pont jó, nem veri ki maj a szemem stb... csak a számlap pár helyen olyan piros...

a fordulatszámmérőnél nm gáz, mert ott bevilágítottam fehérrel, és eltünt a piros haása...

de a kmóránál ott marhára piroslik..

Persze! A plexi félvezetőt, ami az led(izzó) felé megy, azt körbeszigeteltem, hogy ne zavarjon ott semmi fény. Így a mutatókhoz csak a fehér fény jut. Feketze szigszalagot használtam.

Megosztás:

Szerinted költök feleslegesen egy lökösre? :) :D :lol: Kivágom szépen...ha ügyes leszek, olyan mintha gyári lenne. :)

akkor ha elfogadsz egy jótanácsot kisebb lyukat vágjál, mint a körvonal a lökös belsejében legalább 5 milivel , ha többel az se baj :lol:

Megosztás:

milyen vékony szál?

rendes vezetéken megy oda is a 12 :)

Azt tudom, de az a 3 izzós műanyag foglalat oda kéne hekkelni a ledeket nem? Pont a régi izzók helyére. Aztán ott meg be vannak ágyazva a drótok a műanyagba, most olvasszak szét mindent a pákával? Kéne szerezni egy másikat, aztán azon próbálgatni reszelni.

Megosztás:

Azt tudom, de az a 3 izzós műanyag foglalat oda kéne hekkelni a ledeket nem? Pont a régi izzók helyére. Aztán ott meg be vannak ágyazva a drótok a műanyagba, most olvasszak szét mindent a pákával? Kéne szerezni egy másikat, aztán azon próbálgatni reszelni.

ott pálcák vannak :)

arra lehe nyugodtan forrasztani :)

de előtte vegyél panelt, és arra csináld

az a furkálós módszer nagyon sok időbe kerül(t)!!!

Megosztás:

Köszi. Ez már tervbe volt véve. Inkább tágítsak 1-2szer, minthogy nagy legyen elsőre. :)

Farigcsálni könnyű, visszapótolni már kemény feladat, csak azért jeleztem , mert én beszívtam vele kegyetlenül. De azért szépen sikerült orvosolni, Day-nek is tetszett :)

Megosztás:

Farigcsálni könnyű, visszapótolni már kemény feladat, csak azért jeleztem , mert én beszívtam vele kegyetlenül. De azért szépen sikerült orvosolni, Day-nek is tetszett :)

Igyekszem szépen megcsinálni. Izzók voltak a csomagban, szóval azt később ráérek átcserélni, ha szükséges. Meg ha elkészülök, akkor gondolom nem árt beállítani sem, ezt a hátán levő tekerővel elég könnyen lehet orvosolni. Kéne bele xenon? :) :D :lol: csak vicceltem

Megosztás:

Igyekszem szépen megcsinálni. Izzók voltak a csomagban, szóval azt később ráérek átcserélni, ha szükséges. Meg ha elkészülök, akkor gondolom nem árt beállítani sem, ezt a hátán levő tekerővel elég könnyen lehet orvosolni. Kéne bele xenon? :) :) :D csak vicceltem

ha már felhoztad a beállítást

a ködlámpák hogy vannak beállítva?

mihez kell ezeket állítani?

télére gondolkodtam egy 4lámpás töksoron a mocitetőre.. :lol:

durva lenne? :lol:

Megosztás:

ha már felhoztad a beállítást

a ködlámpák hogy vannak beállítva?

mihez kell ezeket állítani?

télére gondolkodtam egy 4lámpás töksoron a mocitetőre.. :)

durva lenne? :)

Van a hátulján egy kis menetes tekerő, azzal lehet magasságot állítani. Célszerű úgy beállítani, hogy ne messzire vigyen, és ne is túl közelre.

Megosztás:

Elvileg 40-50m messzire kell elvilágítania.

én ezeket a40-50 métereket úgy nemértem.

eleinte azt hittem, hogy az én lámpám szar, de nem

mert más autók is így világítanak.

3-4 csíkkal világít magaelé, amire tényleg azt lehet mondani, hogy fény, a többi már csak annyi, ,ogy nem koromsötét.

az én szemem látna ilyen rosszul éjszaka?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.