Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Üdv Emberek!

1995-ös 1.4es c14se motorkodu F astrámhoz szeretnék egy fordulatszámmérős km órát. W=1102 Tank:50L vizhőfok: 90-100 C° Tudna nekem valaki segíteni esetleg?

Ezenfelül érdeklödnék még, hogy van e tapasztalatotok ezekkel a motorokkal kapcsolatban? Mennyire strapabiroak, illetve lehet e, hogy az alapjárati motor koszolodása miatt nehezen indul hidegen, vagy inkább valami más elektromos probléma lehet a háttérben?

Előre is kössz: Petya

Megosztás:

nem, nem, az eredetinek is csak az alja van (mindegyiknek, amit én láttam eddig, mármint ami nekem volt eddig) B)

csak kérdés, hogy hogy szeded le az eredeti festéket? úgy, hogy ne roncsold a műanyagot ? :)

Ahogy mondod, sima ügy. Az 1,8-asban lecseréltem a számlapokat plazmára és kénytelen voltam a mutatókat pirosítani, mert a fehér lapon nappal nem látszódtak. :lol:

Csak az aljáról kell óvatosan lecsiszolni a fehér festéket (2000-es polírpapír) és lefesteni pirosra, de megteszi sima lakkfilc is. A legprofibb megoldás először piros üvegfestékkel, majd fehérrel (pl.hibajavító) lefesteni. Nekem az vált be. Nappal is jól látszott, este meg szép pirosan világított ;)

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ te ribanc....honnan van? :) Nekem is kéne.

szerintetek a középkonzol tekerőjének a fehér jelzőkéje hogyan lett piros? :D

ugyan így

1200assal lecsiszoltam a fehéret, és kész :lol:

invi miért nem csinálod meg???

Megosztás:

Üdv Emberek!

1995-ös 1.4es c14se motorkodu F astrámhoz szeretnék egy fordulatszámmérős km órát. W=1102 Tank:50L vizhőfok: 90-100 C° Tudna nekem valaki segíteni esetleg?

Ezenfelül érdeklödnék még, hogy van e tapasztalatotok ezekkel a motorokkal kapcsolatban? Mennyire strapabiroak, illetve lehet e, hogy az alapjárati motor koszolodása miatt nehezen indul hidegen, vagy inkább valami más elektromos probléma lehet a háttérben?

Előre is kössz: Petya

keresni keresni keresni

a legtöbb sajnos w1111es :)

de ez nem gond, mert az óra cserélhető

astrákban csak 50literes van

a hőfok meg vagy keresgélsz sokáig, és egyszer csak találsz... vagy megveszed az egyvezetékes jeladót is vele együtt :)

továbbá: GYIK ott van leírás a kiszedés bekötés stb.

www.vatera.hu

www.racingbazar.hu

én ma itt találtam párat volt 1102es is 100as hőmérővel, de csak telefonszámok voltak ott...

nekem meg annyira nem fontos mert nem is zavaró az hogy nem megy fel 90 ig, hanem az előttelévő vonalon áll meg.

Megosztás:

Hát nem tudom, ide írjam-e...

Elektromos ablak.

Az utolsó 1cm-en nagyon nehezen megy fel, tehát nehezen záródik.

A gombot is néha elég erősen kell megnyomni, hogy reagáljon rá.

Van valami ötletetek mi baja lehet?

A gombra nincs. Esetleh egy pici Wd40 segithet neki. Az ablak valószínű hogy szorul a vezetősínben. Ezen lehet állitani ha leveszitek a kárpitot, két csavar van amit meglazitva lehet állitani az üvegen hogy pontosabban menjen a sínben. Tizes kulcs kell hozzá.

Megosztás:

Hát nem tudom, ide írjam-e...

Elektromos ablak.

Az utolsó 1cm-en nagyon nehezen megy fel, tehát nehezen záródik.

A gombot is néha elég erősen kell megnyomni, hogy reagáljon rá.

Van valami ötletetek mi baja lehet?

a gombra:

óvatosan pattintsd ki a nyomógomb részét (vigyázz, el nem törjön), alatta van 2db kis lemezecske

a gomb meg így néz ki alulról lehet csak a kis műanyag pöckök vannak megkopva :) ragassz rá valami vékonyka műanyag lapot, és kész is

szétszedve a gomb ilyen.

a bal oldali is hasonló elven van, de csak erről volt képem is :)

Megosztás:

hm

wd 40 meg szedjük szét rögtön...

kontaktsprayról meg szilokonsprayról nem hallott senki még?

én elsőkörben kontkatsprayt fujnék a kapcsolóba, és a gumikédert meg szilikonsprayal fujnám meg.

nekem jobboldali ablak nem akart csak erőszak hatására felmenni, körbefujtam a kédert , meg a sinekbe is fujtam, azóta sincs semmi probléma.

Megosztás:

hm

én elsőkörben kontkatsprayt fujnék a kapcsolóba, és a gumikédert meg szilikonsprayal fujnám meg.

nekem jobboldali ablak nem akart csak erőszak hatására felmenni, körbefujtam a kédert , meg a sinekbe is fujtam, azóta sincs semmi probléma.

ő azt mondja nagyon le kell nyomni... azért gondoltam, hogy pótol a kopott részre kicsit, és már jó is... Nekem bevált :D

szilikonspray:

de akkor az nem mázgálódik el az balakon? :) kis víz, odafolyik, stb? :)

me ha nem akkor én is megcsinálom :lol:

Megosztás:

ő azt mondja nagyon le kell nyomni... azért gondoltam, hogy pótol a kopott részre kicsit, és már jó is... Nekem bevált :D

szilikonspray:

de akkor az nem mázgálódik el az balakon? :) kis víz, odafolyik, stb? :)

me ha nem akkor én is megcsinálom :lol:

kosz miatt is előfordul, hogy erősen kel nyomni.

nekem nem mázgálódott el, a gumikéder beszívja

a sinekre meg wd40

Megosztás:

Alig lehetne látni szerintem.

pont az ilyen apróságok teszik egyedivé az autót :)

mondjuk levonóra kinyomtatni, és azt ráragasztani :)

szerintem jó lenne

eddigi megvalósítsra váró tervek:

kék háttér piros mutató,

fehér kék számlap

meg akkor már amutatóra felkerülő picke jel

meg a kmszámláló keretét is másszínőre álmodtam meg :D

Megosztás:

hm

Vegyél be mégegy lázcsillapítót. :)

A gpmbokra értettem a Wd 40 et. Mivel az kontaktnak is jó. :)

Megosztás:

A gombra nincs. Esetleh egy pici Wd40 segithet neki. Az ablak valószínű hogy szorul a vezetősínben. Ezen lehet állitani ha leveszitek a kárpitot, két csavar van amit meglazitva lehet állitani az üvegen hogy pontosabban menjen a sínben. Tizes kulcs kell hozzá.

Vegyél be mégegy lázcsillapítót. :)

A gpmbokra értettem a Wd 40 et. Mivel az kontaktnak is jó. :D

én még sose használtam olajat elektromos tisztításra :)

erre van a kontak spray

Novynál a pont, felejtsétek már el a WD40-et az elektromos cuccokhoz, nem arra való!

Nekem is nehezen akart felmenni az ablak, szilikonspray-vel óvatosan megfújkodtam felül azt a szivacsos részt (leengedett ablaknál), jól áttörölgettem, azóta is jó. Az első 1-2 ablakfelhúzás-leeresztésnél maradt az üvegen némi szilikonnyom, de azóta már nem hagy nyomot.

Megosztás:

Üdv.

valaki tudna e nekem sagíteni?

az f astrámban (1.4 si) beszart a motorvezérlő.

Sehol sem találok pont ehhez való motorvezérlőt.

Mi a különbség ezek közt? mi van ha egy 1.6 si-t rakok bele, vagy éppen az 1.4 -ből a gyengébbik motorhoz valót.

A választ előre is köszönöm.

Megosztás:

Üdv.

valaki tudna e nekem sagíteni?

az f astrámban (1.4 si) beszart a motorvezérlő.

Sehol sem találok pont ehhez való motorvezérlőt.

Mi a különbség ezek közt? mi van ha egy 1.6 si-t rakok bele, vagy éppen az 1.4 -ből a gyengébbik motorhoz valót.

A választ előre is köszönöm.

az 60lovas 1.4esből tuti nem fog működni

mivel csak egy injektora van annak, neked meg 4

de a 1.6osé se valószínű, mert más jeladókkal dolgozik asszem...

de tuti lehet vnni, racingbazar.hu

vagy ilyesmik

én emrégiben láttam is hirdetést, ahol csak számítógépeket hírdettek

Megosztás:

köszi-köszi, hogy rámozdultatok.

ezeket már végignéztem, nem találtam eddig hozzávalót, de ha valaki tud akkor azt megköszönöm.

az 1.6-os se-ben abban biznék hogy az tök ugyanaz a motor csak nagyobb.

mert itt nálunk a bontósnak 1.8-hoz való van. azzal beindult, csak a szerelőm mondta hogy azzal valszinű többet fog enni.

az 1.6 meg szerintem nemigen eszik többet az 1.4-nél.

mert én ezt találtam: http://nyugatiautobonto.hu/bontott_alkatre...tronik-492.html

ami árban sem olyan veszélyes

de ha nem jo hozzá akkor nem megyek el érte szentesre

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.