Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

a gyárit én se veszem ki a poti miatt :D

de ha utólagosan kellene megépítenem... elgondolkodnék rajta :)

és egy egy ellenállással állítja, vagy oldalanként megvan minda két mocinak az ellenállás, minden álláshoz?

3 ellenállás sörbe kötve, feszültség osztóként üzemelnek. Két ellenállás közé kapcsol mindig a vezérlőszálra, illetve 0-s állásban a direkt tápot kapcsolja oda.

Megosztás:

relével kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem,hogy ha a 30as lábra nem a fix 12voltot teszem, hanem állandó testet, és a többit úgy kötöm, hogyan kell, tehát 86 test, 85 kapcsolt + és ugye 87 en meg megjeelnik ami jelenik, akkor az úgy okés? és nekem testet fog kapcsolni???

azóta kiméregettem egy relét, és ha jól mértem, akkor a vezérlő feszültségtől teljesen függetlenül kapcsolgathatok szinte bármilyen polaritású, és értékű feszültséget...

javítson ki vki, ha nem jól tudom.

Megosztás:

azóta kiméregettem egy relét, és ha jól mértem, akkor a vezérlő feszültségtől teljesen függetlenül kapcsolgathatok szinte bármilyen polaritású, és értékű feszültséget...

javítson ki vki, ha nem jól tudom.

Ez a lényege a reléknek: száraz kontaktust ad!

Megosztás:

hát a gyári kapcsolóba elégé bajosan az tuti,de a helyére van olyan poti ami befér.

ha potival oldom meg gyakorlatilag átmenet nélküli

hát sajna én már kicsuktam magam a kocsiból 3x ebből egyszer faterom volt igazából, és nyitva volt a csomi ajtó, egyszer Pesten, de résnyir lehúztam az ablakot mákra, és kinyitottam dróttal, egyszer Miskolcon, oda meg fel kellett hozatni a pótkulcsot.

a miskolci volt a legdrágább, havrnak 2ezret adtama benzinre, erőszakkal elfogada :D

de nem szeretnék mégegyszer így járni, egyszerűbb megcsörgetni egy adott számot, és ha bele is kerül évi 3600ba... pannonos feltöltés, akkor is megéri a biztonság érzését.

Kulcs nélkül kinyitom a kocsim fél perc alatt károkozás nélkül. Már csak egy pótkulcsot kell eldugni valahova az utastérben. :)

Megosztás:

Reggel indultunk bevásárolni, ahogy elindult a motor egyből le is fulladt. Elkezdtem kerregetni, de olyan furcsa szabálytalan hangja volt. Először arra gondoltam, hogy nem viszi a vezérlést :D , de annak más hangja van, az olyan halk. Olyan volt mintha nem is csak 3, hanem csak 2 henger akarna elindulni. Etanoltol nem lehet, mert 10 fok van, 1.5-ben sem volt gond vele. Nagy keservesen elindult, gázra nem reagált, és rázkódott mintha ki akarna esni a motor. Sorban lehuzkodtam a gyertyakábeleket, mindegyikre változott a hangja, a vezérlés felöli elsőnél, viszont alig hallottam változást. Aztán ahogy kijártam kisimult a hangja, és ment rendesen. A metronál, tecsónál indulva már nem volt gond vele. Ha csak 3 henger indulna attól még simán indítja nem? Lesz időm megnézem a gyertyákat de nincs bennük 10 ezer kilóméter úgy rémlik gyáriak.

Megosztás:

Sztem inkább próbálj ki pl. ilyen izzókat, egy új lámpában ezek is szép nagy fényerőt tudnak.

Nah kozbe nezelodom...

3075 Ft a Unixba ez az izzo amit linkeltel itt van ket sarokra :D

Kerdesem :

Megint viszonyitok, xenonhoz kepest. Ennek van valamilyen kekes beutese vagy ugyanaz a normal halogen izzo szinu tehat melegfeher??

Ha van korubelul hany K-s xenonhoz hasonlithato?

Megosztás:

Nah kozbe nezelodom...

3075 Ft a Unixba ez az izzo amit linkeltel itt van ket sarokra :D

Kerdesem :

Megint viszonyitok, xenonhoz kepest. Ennek van valamilyen kekes beutese vagy ugyanaz a normal halogen izzo szinu tehat melegfeher??

Ha van korubelul hany K-s xenonhoz hasonlithato?

Nincsen kékes beütése, szép fehér. Tegnap Brekeke csinált egy tesztet, egyéb csevegésben belinkelte, remélem nem haragszik, hogy itt is belinkelem. Jobbra a sima halogén, középen Osram nightbraker, jobb oldalon a tungsram megalight ultra. A kép eléggé magért beszél.

refi.jpg

Megosztás:

Ez de durva baszki :D :) :D :D :D :D :D :D ;) :P ;)

Nem gyenge a legjobboldali kép....

Mondjuk refi de akkor is szepet szol...

Nincsen kékes beütése, szép fehér. Tegnap Brekeke csinált egy tesztet, egyéb csevegésben belinkelte, remélem nem haragszik, hogy itt is belinkelem. Jobbra a sima halogén, középen Osram nightbraker, jobb oldalon a tungsram megalight ultra. A kép eléggé magért beszél.

http://liftesek.extra.hu/auto/refi.jpg

Megosztás:

Ez a lényege a reléknek: száraz kontaktust ad!

kössz :D

Kulcs nélkül kinyitom a kocsim fél perc alatt károkozás nélkül. Már csak egy pótkulcsot kell eldugni valahova az utastérben. :)

te hülye vagy, vagy csak fáradt, vagy álmos???

ha az utastérbe rejted el, akkor hogy jutsz hozzá kintről zárt ajtókkal? :D

Megosztás:

kössz :D

te hülye vagy, vagy csak fáradt, vagy álmos???

ha az utastérbe rejted el, akkor hogy jutsz hozzá kintről zárt ajtókkal? :)

Bocsi, hogy én válaszolok!

Arról volt szó, hogy egy SMS-el nyit zárat, ha jól értettem.

Vagy legalábbis mobillal.

Nekem is mániám, hogy egyszer be kéne szerelni valamit. Nem csak az ajtó nyitásra, hanem ha riaszt, akkor felhívjon.

A cégesembe van GPS-is. Egy böngészőből meg tudom nézni, hogy merre jártam, a főnököm meg nézi, hogy mikor indultam reggel, hol álltam meg pössenteni, stb. :D

Már lassan 3 éve bent van, aztán a közelmúltban majdnem úgy nézett ki, hogy takarékosságból leszerelik őket. Az országban szaladgál vagy 70 ilyen autó. Aztán a szemét GPS cég adott egy sokkal "takarékosabb" ajánlatot, így bent maradt! Csak most már nem hívnak fel a diszpécserek, hogy riaszt az autó. :D

Szóval jó lenne valami olcsó mobilos megoldás, de nem csak egy relére gondolok, hanem egy GPS-el és mikrovezérlővel épített kütyüre, amivel egy SMS-el le lehet kérni az autó pozícióját, azt szintén SMS-ben küldje vissza. Hívjon fel ha riaszt az autó, esetleg a központizárat nyitni lehessen, a gyújtást lehessen elvenni.

És mind ezt egy kis saját akkuról tudja.

Megosztás:

Bocsi, hogy én válaszolok!

Arról volt szó, hogy egy SMS-el nyit zárat, ha jól értettem.

Vagy legalábbis mobillal.

Nekem is mániám, hogy egyszer be kéne szerelni valamit. Nem csak az ajtó nyitásra, hanem ha riaszt, akkor felhívjon.

A cégesembe van GPS-is. Egy böngészőből meg tudom nézni, hogy merre jártam, a főnököm meg nézi, hogy mikor indultam reggel, hol álltam meg pössenteni, stb. :)

Már lassan 3 éve bent van, aztán a közelmúltban majdnem úgy nézett ki, hogy takarékosságból leszerelik őket. Az országban szaladgál vagy 70 ilyen autó. Aztán a szemét GPS cég adott egy sokkal "takarékosabb" ajánlatot, így bent maradt! Csak most már nem hívnak fel a diszpécserek, hogy riaszt az autó. :D

Szóval jó lenne valami olcsó mobilos megoldás, de nem csak egy relére gondolok, hanem egy GPS-el és mikrovezérlővel épített kütyüre, amivel egy SMS-el le lehet kérni az autó pozícióját, azt szintén SMS-ben küldje vissza. Hívjon fel ha riaszt az autó, esetleg a központizárat nyitni lehessen, a gyújtást lehessen elvenni.

És mind ezt egy kis saját akkuról tudja.

hát biztos van ilyen szolgáltatás is....

de én csak annyit akarok, hogy ha bezárom a kulcsot, akkor ne kelljen feltörni, vagy pótkulcsért mennem, hanem csak megcsörgetem a "kocsit" és akkor kinyílik az ajtó.

ezért nem értettem zotya mire fel jön az utastérben elrejttt pótkulccsal elő...

Megosztás:

Na lefotóztam a lámpát a tungsram megalight ultrával. Jól lászik a búrán belül a kékes csillogás, de az útra tiszta fehér fény jut.

http://img7.tar.hu/invictus/img/39087452.jpg

Szépnek szép de én kivágtam a pics@ba a multicolor izzókat mert lószart sem értek. Esőben kellett hazajönnöm 35 km és mire hazaértem krómozott rózsaszín Suzukikat láttam mindenfele, úgy hazavágta a szemeim a sok erőltetés... :D

Megosztás:

Szépnek szép de én kivágtam a pics@ba a multicolor izzókat mert lószart sem értek. Esőben kellett hazajönnöm 35 km és mire hazaértem krómozott rózsaszín Suzukikat láttam mindenfele, úgy hazavágta a szemeim a sok erőltetés... :)

Ebben nincs semmi multicolor. Esőben is mentem már vele, és tökéletes. Ahogy a képen is látszik, a hegye kék. Gondlom emiatt fehérebb a fénye. Attól hogy a búrában van ez a kékes csillogás, sötétben ez már abszolút nem ilyen markáns, az úton meg fehér a fény. :D

8695_2s.jpg

Megosztás:

Ebben nincs semmi multicolor. Esőben is mentem már vele, és tökéletes. Ahogy a képen is látszik, a hegye kék. Gondlom emiatt fehérebb a fénye. Attól hogy a búrában van ez a kékes csillogás, sötétben ez már abszolút nem ilyen markáns, az úton meg fehér a fény. :D

http://forum.hwsw.hu/bolhapiac/hirdeteskep...700/8695_2s.jpg

Ja bocsi benéztem de voltak ilyen izzóim is de ezek még nagyobb kalap sz@rt sem értek.

Megvan a Xenon szettem is de annyira megvagyok elégedve a H gyári fényszóróival, hogy egyelőre nem is akarok tőlük megválni.

Megosztás:

Ja bocsi benéztem de voltak ilyen izzóim is de ezek még nagyobb kalap sz@rt sem értek.

Megvan a Xenon szettem is de annyira megvagyok elégedve a H gyári fényszóróival, hogy egyelőre nem is akarok tőlük megválni.

Jó hát ilyen gagyi cucctól nem is szabad sokat várni. :) Egy jó emelt fényes izzó viszont faja. Mostmár csak sárgát kéne találni valahol..nekem az nagyon tetszik. :D

Megosztás:

Hát nem azzal kezdtem, hogy kinyitom kulcs nélkül? A kulcs csak a gyujtáskapcsolóhoz kell, hogy ne kelljen elvágnom a kábeleket. :)

te tényleg hülye vagy :D

én nem ellopni akarom a kocsinkat, hanem csak kizársá ellen biztosítani magamat te nagyon nagyon.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.