daykiller Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 a gyárit én se veszem ki a poti miatt :D de ha utólagosan kellene megépítenem... elgondolkodnék rajta :) és egy egy ellenállással állítja, vagy oldalanként megvan minda két mocinak az ellenállás, minden álláshoz? 3 ellenállás sörbe kötve, feszültség osztóként üzemelnek. Két ellenállás közé kapcsol mindig a vezérlőszálra, illetve 0-s állásban a direkt tápot kapcsolja oda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 azt tudom, mert szétszedtem aledezéskor, csak régen volt, de "mono" a vezérlése, vagy "stereo" ? Mono. Egy vezérszál van a két motornak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 Mono. Egy vezérszál van a két motornak. ok :) hát mivel nyáron megsült az egyik telóm aksija, és bekapcsol most a töltőjével, így meg is van nyitókám első példányának a lelke :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 relével kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem,hogy ha a 30as lábra nem a fix 12voltot teszem, hanem állandó testet, és a többit úgy kötöm, hogyan kell, tehát 86 test, 85 kapcsolt + és ugye 87 en meg megjeelnik ami jelenik, akkor az úgy okés? és nekem testet fog kapcsolni??? azóta kiméregettem egy relét, és ha jól mértem, akkor a vezérlő feszültségtől teljesen függetlenül kapcsolgathatok szinte bármilyen polaritású, és értékű feszültséget... javítson ki vki, ha nem jól tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 azóta kiméregettem egy relét, és ha jól mértem, akkor a vezérlő feszültségtől teljesen függetlenül kapcsolgathatok szinte bármilyen polaritású, és értékű feszültséget... javítson ki vki, ha nem jól tudom. Ez a lényege a reléknek: száraz kontaktust ad! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 hát a gyári kapcsolóba elégé bajosan az tuti,de a helyére van olyan poti ami befér. ha potival oldom meg gyakorlatilag átmenet nélküli hát sajna én már kicsuktam magam a kocsiból 3x ebből egyszer faterom volt igazából, és nyitva volt a csomi ajtó, egyszer Pesten, de résnyir lehúztam az ablakot mákra, és kinyitottam dróttal, egyszer Miskolcon, oda meg fel kellett hozatni a pótkulcsot. a miskolci volt a legdrágább, havrnak 2ezret adtama benzinre, erőszakkal elfogada :D de nem szeretnék mégegyszer így járni, egyszerűbb megcsörgetni egy adott számot, és ha bele is kerül évi 3600ba... pannonos feltöltés, akkor is megéri a biztonság érzését. Kulcs nélkül kinyitom a kocsim fél perc alatt károkozás nélkül. Már csak egy pótkulcsot kell eldugni valahova az utastérben. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Reggel indultunk bevásárolni, ahogy elindult a motor egyből le is fulladt. Elkezdtem kerregetni, de olyan furcsa szabálytalan hangja volt. Először arra gondoltam, hogy nem viszi a vezérlést :D , de annak más hangja van, az olyan halk. Olyan volt mintha nem is csak 3, hanem csak 2 henger akarna elindulni. Etanoltol nem lehet, mert 10 fok van, 1.5-ben sem volt gond vele. Nagy keservesen elindult, gázra nem reagált, és rázkódott mintha ki akarna esni a motor. Sorban lehuzkodtam a gyertyakábeleket, mindegyikre változott a hangja, a vezérlés felöli elsőnél, viszont alig hallottam változást. Aztán ahogy kijártam kisimult a hangja, és ment rendesen. A metronál, tecsónál indulva már nem volt gond vele. Ha csak 3 henger indulna attól még simán indítja nem? Lesz időm megnézem a gyertyákat de nincs bennük 10 ezer kilóméter úgy rémlik gyáriak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rpeti Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Sztem inkább próbálj ki pl. ilyen izzókat, egy új lámpában ezek is szép nagy fényerőt tudnak. Nah kozbe nezelodom... 3075 Ft a Unixba ez az izzo amit linkeltel itt van ket sarokra :D Kerdesem : Megint viszonyitok, xenonhoz kepest. Ennek van valamilyen kekes beutese vagy ugyanaz a normal halogen izzo szinu tehat melegfeher?? Ha van korubelul hany K-s xenonhoz hasonlithato? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Nah kozbe nezelodom... 3075 Ft a Unixba ez az izzo amit linkeltel itt van ket sarokra :D Kerdesem : Megint viszonyitok, xenonhoz kepest. Ennek van valamilyen kekes beutese vagy ugyanaz a normal halogen izzo szinu tehat melegfeher?? Ha van korubelul hany K-s xenonhoz hasonlithato? Nincsen kékes beütése, szép fehér. Tegnap Brekeke csinált egy tesztet, egyéb csevegésben belinkelte, remélem nem haragszik, hogy itt is belinkelem. Jobbra a sima halogén, középen Osram nightbraker, jobb oldalon a tungsram megalight ultra. A kép eléggé magért beszél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rpeti Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Ez de durva baszki :D :) :D :D :D :D :D :D ;) :P ;) Nem gyenge a legjobboldali kép.... Mondjuk refi de akkor is szepet szol... Nincsen kékes beütése, szép fehér. Tegnap Brekeke csinált egy tesztet, egyéb csevegésben belinkelte, remélem nem haragszik, hogy itt is belinkelem. Jobbra a sima halogén, középen Osram nightbraker, jobb oldalon a tungsram megalight ultra. A kép eléggé magért beszél. http://liftesek.extra.hu/auto/refi.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Ez de durva baszki :D :) :D :D :D :D :D :D ;) :P ;) Nem gyenge a legjobboldali kép.... Mondjuk refi de akkor is szepet szol... Ez nem refi, csak a kép neve az. Sima tompított.A refi az egész házfalat bevilágítaná. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Ez a lényege a reléknek: száraz kontaktust ad! kössz :D Kulcs nélkül kinyitom a kocsim fél perc alatt károkozás nélkül. Már csak egy pótkulcsot kell eldugni valahova az utastérben. :) te hülye vagy, vagy csak fáradt, vagy álmos??? ha az utastérbe rejted el, akkor hogy jutsz hozzá kintről zárt ajtókkal? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Na lefotóztam a lámpát a tungsram megalight ultrával. Jól lászik a búrán belül a kékes csillogás, de az útra tiszta fehér fény jut. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 kössz :D te hülye vagy, vagy csak fáradt, vagy álmos??? ha az utastérbe rejted el, akkor hogy jutsz hozzá kintről zárt ajtókkal? :) Bocsi, hogy én válaszolok! Arról volt szó, hogy egy SMS-el nyit zárat, ha jól értettem. Vagy legalábbis mobillal. Nekem is mániám, hogy egyszer be kéne szerelni valamit. Nem csak az ajtó nyitásra, hanem ha riaszt, akkor felhívjon. A cégesembe van GPS-is. Egy böngészőből meg tudom nézni, hogy merre jártam, a főnököm meg nézi, hogy mikor indultam reggel, hol álltam meg pössenteni, stb. :D Már lassan 3 éve bent van, aztán a közelmúltban majdnem úgy nézett ki, hogy takarékosságból leszerelik őket. Az országban szaladgál vagy 70 ilyen autó. Aztán a szemét GPS cég adott egy sokkal "takarékosabb" ajánlatot, így bent maradt! Csak most már nem hívnak fel a diszpécserek, hogy riaszt az autó. :D Szóval jó lenne valami olcsó mobilos megoldás, de nem csak egy relére gondolok, hanem egy GPS-el és mikrovezérlővel épített kütyüre, amivel egy SMS-el le lehet kérni az autó pozícióját, azt szintén SMS-ben küldje vissza. Hívjon fel ha riaszt az autó, esetleg a központizárat nyitni lehessen, a gyújtást lehessen elvenni. És mind ezt egy kis saját akkuról tudja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Bocsi, hogy én válaszolok! Arról volt szó, hogy egy SMS-el nyit zárat, ha jól értettem. Vagy legalábbis mobillal. Nekem is mániám, hogy egyszer be kéne szerelni valamit. Nem csak az ajtó nyitásra, hanem ha riaszt, akkor felhívjon. A cégesembe van GPS-is. Egy böngészőből meg tudom nézni, hogy merre jártam, a főnököm meg nézi, hogy mikor indultam reggel, hol álltam meg pössenteni, stb. :) Már lassan 3 éve bent van, aztán a közelmúltban majdnem úgy nézett ki, hogy takarékosságból leszerelik őket. Az országban szaladgál vagy 70 ilyen autó. Aztán a szemét GPS cég adott egy sokkal "takarékosabb" ajánlatot, így bent maradt! Csak most már nem hívnak fel a diszpécserek, hogy riaszt az autó. :D Szóval jó lenne valami olcsó mobilos megoldás, de nem csak egy relére gondolok, hanem egy GPS-el és mikrovezérlővel épített kütyüre, amivel egy SMS-el le lehet kérni az autó pozícióját, azt szintén SMS-ben küldje vissza. Hívjon fel ha riaszt az autó, esetleg a központizárat nyitni lehessen, a gyújtást lehessen elvenni. És mind ezt egy kis saját akkuról tudja. hát biztos van ilyen szolgáltatás is.... de én csak annyit akarok, hogy ha bezárom a kulcsot, akkor ne kelljen feltörni, vagy pótkulcsért mennem, hanem csak megcsörgetem a "kocsit" és akkor kinyílik az ajtó. ezért nem értettem zotya mire fel jön az utastérben elrejttt pótkulccsal elő... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Na lefotóztam a lámpát a tungsram megalight ultrával. Jól lászik a búrán belül a kékes csillogás, de az útra tiszta fehér fény jut. http://img7.tar.hu/invictus/img/39087452.jpg Szépnek szép de én kivágtam a pics@ba a multicolor izzókat mert lószart sem értek. Esőben kellett hazajönnöm 35 km és mire hazaértem krómozott rózsaszín Suzukikat láttam mindenfele, úgy hazavágta a szemeim a sok erőltetés... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Szépnek szép de én kivágtam a pics@ba a multicolor izzókat mert lószart sem értek. Esőben kellett hazajönnöm 35 km és mire hazaértem krómozott rózsaszín Suzukikat láttam mindenfele, úgy hazavágta a szemeim a sok erőltetés... :) Ebben nincs semmi multicolor. Esőben is mentem már vele, és tökéletes. Ahogy a képen is látszik, a hegye kék. Gondlom emiatt fehérebb a fénye. Attól hogy a búrában van ez a kékes csillogás, sötétben ez már abszolút nem ilyen markáns, az úton meg fehér a fény. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Ebben nincs semmi multicolor. Esőben is mentem már vele, és tökéletes. Ahogy a képen is látszik, a hegye kék. Gondlom emiatt fehérebb a fénye. Attól hogy a búrában van ez a kékes csillogás, sötétben ez már abszolút nem ilyen markáns, az úton meg fehér a fény. :D http://forum.hwsw.hu/bolhapiac/hirdeteskep...700/8695_2s.jpg Ja bocsi benéztem de voltak ilyen izzóim is de ezek még nagyobb kalap sz@rt sem értek. Megvan a Xenon szettem is de annyira megvagyok elégedve a H gyári fényszóróival, hogy egyelőre nem is akarok tőlük megválni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Ja bocsi benéztem de voltak ilyen izzóim is de ezek még nagyobb kalap sz@rt sem értek. Megvan a Xenon szettem is de annyira megvagyok elégedve a H gyári fényszóróival, hogy egyelőre nem is akarok tőlük megválni. Jó hát ilyen gagyi cucctól nem is szabad sokat várni. :) Egy jó emelt fényes izzó viszont faja. Mostmár csak sárgát kéne találni valahol..nekem az nagyon tetszik. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Jó hát ilyen gagyi cucctól nem is szabad sokat várni. :) Egy jó emelt fényes izzó viszont faja. Mostmár csak sárgát kéne találni valahol..nekem az nagyon tetszik. :D Ezeknek az izzóknak mekkora a hőkibocsátása? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Ezeknek az izzóknak mekkora a hőkibocsátása? 55w. LINK Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 55w. LINK De nagyobb-e a hőkibocsátás emelt fényes izzók lévén? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 én nekem azt mondták, hogy vmi gázzal van töltve, és ez miatt is nagyob a fényereje megvana doboza is meg kellene nézni mit írtak rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 kössz :) te hülye vagy, vagy csak fáradt, vagy álmos??? ha az utastérbe rejted el, akkor hogy jutsz hozzá kintről zárt ajtókkal? :D Hát nem azzal kezdtem, hogy kinyitom kulcs nélkül? A kulcs csak a gyujtáskapcsolóhoz kell, hogy ne kelljen elvágnom a kábeleket. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Hát nem azzal kezdtem, hogy kinyitom kulcs nélkül? A kulcs csak a gyujtáskapcsolóhoz kell, hogy ne kelljen elvágnom a kábeleket. :) te tényleg hülye vagy :D én nem ellopni akarom a kocsinkat, hanem csak kizársá ellen biztosítani magamat te nagyon nagyon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts