Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok.:-)

Kezdek tele lenni a középkonzollal.:-(

Vasárnap égőt cseréltem (nem Ledesre alakítottam) a belső levegőkeringtető kapcsolóban. Tegnap este, autóztam, és ledöbbenve láttam, tök sötét a többi pilács.:-(

A hideg-meleg szabályozó, a ventillátorkapcsoló is, meg a levegő kiáramlási hely is.:-(

Illetve, kontaktos valahol.

Hol a bal fele világít, hol meg a jobb oldala.

Hol lehet ez a kontakthiba ?

Megosztás:

Segítsetek rajtam... pár napja nem nagyon akar indulni az autóm... ha megkocogtatom az önindítót akkor magindul. OK levettem, kibontottam. A szénkefék nagyon a végüket járják, meg tele van szénporral.  

Ki kell cserélnem a keféket, de nem tudom milyen tipusú az önindító. Azt írja rajta, hogy Delco meg Made in Korea. Na ez meg hogyan került ide? Gondolom utólag lett bontóból beszerelve, mert a TIS szerint Hitachi-t meg Valeo-t építettek be. Vajon Kadett klón Daewoo lenne az ős?

Ami meglepett, hogy az állórész nem tekercselve van, hanem mágnes van benne. Ilyen önindítót még nem láttam... a keletieknek nem ilyen (ezeket ismerem).  

Nos a kérdésem, hogyan kell ennek szénkefét rendelnem :?:

92 - 94 között általában Bosch vagy Delco Remy indító motorok kerültek beépítésre, de Hitachi és Valeo motort is előfordult már. Nekem 93-as Astrában Delco Remy indító motor van. Javaslom mérd meg a szénkefék hosszúságát aminek minimálisan 8,5 mm kell lennie. Ha cserélni kell akkor EPC szerint a kat. szám: 12 03 032 feltéve, hogy az indító motor kat. szám: 12 02 127 vagy 12 02 129.

Megosztás:

Sziasztok.:-)

Kezdek tele lenni a középkonzollal.:-(

Vasárnap égőt cseréltem (nem Ledesre alakítottam) a belső levegőkeringtető kapcsolóban. Tegnap este, autóztam, és ledöbbenve láttam, tök sötét a többi pilács.:-(

A hideg-meleg szabályozó, a ventillátorkapcsoló is, meg a levegő kiáramlási hely is.:-(

Illetve, kontaktos valahol.

Hol a bal fele világít, hol meg a jobb oldala.

Hol lehet ez a kontakthiba ?

Én még mikor megvettem a gépet nekem is hol volt hol nem volt világítás a középkonzolon. Két nagy pofontól megjavult. Azóta sem ment el.

Megosztás:

92 - 94 között általában Bosch vagy Delco Remy indító motorok kerültek beépítésre, de Hitachi és Valeo motort is előfordult már. Nekem 93-as Astrában Delco Remy indító motor van. Javaslom mérd meg a szénkefék hosszúságát aminek minimálisan 8,5 mm kell lennie. Ha cserélni kell akkor EPC szerint a kat. szám: 12 03 032 feltéve, hogy az indító motor kat. szám: 12 02 127 vagy 12 02 129.

Köszi, akkor a Delco az eredeti. Nem kell mérnem, mert már szabad szemmel is látszik, hogy a kefék annyira elkoptak, hogy már a rézfonat is érte a rotort. Szerencsére nem égett még be a kollektorgyűrü. Csak a keféket kell cserélni, vagy az egész szénkefetartó egységet szénkeféstől? Mert ha csak keféket cserélek, akkor csak forrasztani tudok (ha jól látom, eredetileg valamiféle ponthegesztéssel voltak feltéve). Igaz kettő már volt cserélve (látszik rajtuk - nincsenek annyira elkopva), azokat cínezték és jól tart most is.

Megosztás:

Csak a keféket kell cserélni, vagy az egész szénkefetartó egységet szénkeféstől?

Mindkettő megoldás lehetséges, ha csak szénkefét cserélsz akkor forasztani kell egy kicsit több idő és türelem kell hozzá. :lol:

Amit írtam katalógus számot az a teljes szénkefe tartó egységre vonatkozik.

Megosztás:

Mindkettő megoldás lehetséges, ha csak szénkefét cserélsz akkor forasztani kell egy kicsit több idő és türelem kell hozzá. :lol:

Amit írtam katalógus számot az a teljes szénkefe tartó egységre vonatkozik.

kösz, holnap vásárolok...majd leírom a "szénkefecserélés metódusát".

Megosztás:

Kicsit elektromos is meg nem is...

Adott egy c20xe GSI, ebbe aplikáltunk bele egy c20let légtömegmérőt (az átmérője miatt) elviekben ugyanúgy műxik vele, csak ennél kigyuladt a sárga pilács (check kontroll)

Hogy lehetne ezen változtatni???? (azonkívül, hogy kiveszem az izzót a sárgából :lol: )

Ugye, ha ég a sárga lámpicsku akkor előre betáplált középértékekkel dolgozik a computer, tehát az úgy nem igazán jó... :roll:

Ötletek?

Javaslatok?

Köszi!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.