Johnatano Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Sziasztok! Astra X17DTL elektromos kapcsolási rajzára lenne szükségem. Tudna nekem ebben segíteni valahogyan? Van egyáltalán az interneten olyan oldal ahol ez fellelhető, vagy esetleg ha valakinek van ilyen el tudná-e nekem juttatni? Köszönöm előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Sziasztok.:-) Kezdek tele lenni a középkonzollal.:-( Vasárnap égőt cseréltem (nem Ledesre alakítottam) a belső levegőkeringtető kapcsolóban. Tegnap este, autóztam, és ledöbbenve láttam, tök sötét a többi pilács.:-( A hideg-meleg szabályozó, a ventillátorkapcsoló is, meg a levegő kiáramlási hely is.:-( Illetve, kontaktos valahol. Hol a bal fele világít, hol meg a jobb oldala. Hol lehet ez a kontakthiba ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Segítsetek rajtam... pár napja nem nagyon akar indulni az autóm... ha megkocogtatom az önindítót akkor magindul. OK levettem, kibontottam. A szénkefék nagyon a végüket járják, meg tele van szénporral. Ki kell cserélnem a keféket, de nem tudom milyen tipusú az önindító. Azt írja rajta, hogy Delco meg Made in Korea. Na ez meg hogyan került ide? Gondolom utólag lett bontóból beszerelve, mert a TIS szerint Hitachi-t meg Valeo-t építettek be. Vajon Kadett klón Daewoo lenne az ős? Ami meglepett, hogy az állórész nem tekercselve van, hanem mágnes van benne. Ilyen önindítót még nem láttam... a keletieknek nem ilyen (ezeket ismerem). Nos a kérdésem, hogyan kell ennek szénkefét rendelnem :?: 92 - 94 között általában Bosch vagy Delco Remy indító motorok kerültek beépítésre, de Hitachi és Valeo motort is előfordult már. Nekem 93-as Astrában Delco Remy indító motor van. Javaslom mérd meg a szénkefék hosszúságát aminek minimálisan 8,5 mm kell lennie. Ha cserélni kell akkor EPC szerint a kat. szám: 12 03 032 feltéve, hogy az indító motor kat. szám: 12 02 127 vagy 12 02 129. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Sziasztok.:-) Kezdek tele lenni a középkonzollal.:-( Vasárnap égőt cseréltem (nem Ledesre alakítottam) a belső levegőkeringtető kapcsolóban. Tegnap este, autóztam, és ledöbbenve láttam, tök sötét a többi pilács.:-( A hideg-meleg szabályozó, a ventillátorkapcsoló is, meg a levegő kiáramlási hely is.:-( Illetve, kontaktos valahol. Hol a bal fele világít, hol meg a jobb oldala. Hol lehet ez a kontakthiba ? Én még mikor megvettem a gépet nekem is hol volt hol nem volt világítás a középkonzolon. Két nagy pofontól megjavult. Azóta sem ment el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Kivillogtattam a comput. 24=Sebesség érzékelő. Na erre mondjatok valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Nem jön sebességjel. Nézd meg a csatit a komputeren és a műszeregységen. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 92 - 94 között általában Bosch vagy Delco Remy indító motorok kerültek beépítésre, de Hitachi és Valeo motort is előfordult már. Nekem 93-as Astrában Delco Remy indító motor van. Javaslom mérd meg a szénkefék hosszúságát aminek minimálisan 8,5 mm kell lennie. Ha cserélni kell akkor EPC szerint a kat. szám: 12 03 032 feltéve, hogy az indító motor kat. szám: 12 02 127 vagy 12 02 129. Köszi, akkor a Delco az eredeti. Nem kell mérnem, mert már szabad szemmel is látszik, hogy a kefék annyira elkoptak, hogy már a rézfonat is érte a rotort. Szerencsére nem égett még be a kollektorgyűrü. Csak a keféket kell cserélni, vagy az egész szénkefetartó egységet szénkeféstől? Mert ha csak keféket cserélek, akkor csak forrasztani tudok (ha jól látom, eredetileg valamiféle ponthegesztéssel voltak feltéve). Igaz kettő már volt cserélve (látszik rajtuk - nincsenek annyira elkopva), azokat cínezték és jól tart most is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Nem jön sebességjel. Nézd meg a csatit a komputeren és a műszeregységen. :lol: De csak hosszútávon csinálja és elég ritkán. A műszeregység már cserélve volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Csak a keféket kell cserélni, vagy az egész szénkefetartó egységet szénkeféstől? Mindkettő megoldás lehetséges, ha csak szénkefét cserélsz akkor forasztani kell egy kicsit több idő és türelem kell hozzá. :lol: Amit írtam katalógus számot az a teljes szénkefe tartó egységre vonatkozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Nem jön sebességjel. Nézd meg a csatit a komputeren és a műszeregységen. :lol: Honnan kéne jönnie annak a jelnek? Váltón csak 1 tyúkbél van de az a tolatólámpa kapcsolóé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 A műszeregységben van a jeladó, annak asszem a nagy csatin a 3-as lábán jön kifelé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Láma kérdés de hol van compuere a gépnek :?: :?: :?: És vészprogramkor mit állít át a gép :?: :?: :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Anyós oldalon, lábnál, a műanyag elem mögött. Ha kesztyűtartót kiveszed, már láthatod. Vészprogramon általános adatokkal üzemel a motor, nincsen semmi adaptív szabályozás. (többet fogyaszthat, rángathat, stb) Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Akkor ezért éreztem úgy, hogy olyankor egyhangyaf@sznyit jobban ment :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Még az is megeshet. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Mindkettő megoldás lehetséges, ha csak szénkefét cserélsz akkor forasztani kell egy kicsit több idő és türelem kell hozzá. :lol: Amit írtam katalógus számot az a teljes szénkefe tartó egységre vonatkozik. kösz, holnap vásárolok...majd leírom a "szénkefecserélés metódusát". Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június24, 2005 Megoszt Elküldve Június24, 2005 Kicsit elektromos is meg nem is... Adott egy c20xe GSI, ebbe aplikáltunk bele egy c20let légtömegmérőt (az átmérője miatt) elviekben ugyanúgy műxik vele, csak ennél kigyuladt a sárga pilács (check kontroll) Hogy lehetne ezen változtatni???? (azonkívül, hogy kiveszem az izzót a sárgából :lol: ) Ugye, ha ég a sárga lámpicsku akkor előre betáplált középértékekkel dolgozik a computer, tehát az úgy nem igazán jó... :roll: Ötletek? Javaslatok? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június24, 2005 Megoszt Elküldve Június24, 2005 Szerintem teljesen mást mér, azért veszi rossznak a jelét. Nincs ötletem, hogyan lehetne megoldani ezzel a légtömegmérővel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június24, 2005 Megoszt Elküldve Június24, 2005 Elviekben a Bosh száma ugyanaz, csak a sorozatszám különbözik... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június24, 2005 Megoszt Elküldve Június24, 2005 Ha a komputer azt mondja hogy rossz jelet kap a légtömegmérőtől, akkor vagy teljesen máshogy mér, vagy rossz. :lol: Több hibalehetőség nem nagyon van. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június24, 2005 Megoszt Elküldve Június24, 2005 Kettőt is kipróbáltunk ,abból az egyik tuti jó, a másik 90%-os...Sonique autójában is ugyanezt produkálta... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június24, 2005 Megoszt Elküldve Június24, 2005 Akkor egyértelmű: nem ugyanazt méri a C20XE és a C20LET légtömegmérő :arrow: nem csereszabatos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június24, 2005 Megoszt Elküldve Június24, 2005 Ez egyértelművé vált számomra is... :wink: ...De mit lehet evvel csinálni? Lehet a chipet úgy írni??? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június24, 2005 Megoszt Elküldve Június24, 2005 Elméletileg át lehetne írni, csak mivel szerintem senkinek nincs olyan adata hogy mennyire tér el, ezért senki nem fogja bevállalni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június24, 2005 Megoszt Elküldve Június24, 2005 Királyság... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts