Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Oké, de a fordulatszámmérőssel miért nem írta ki rendesen a sebességet? Abban meg csak simán rossz volt? Ezek szerint mégiscsak az a megoldás, hogy régi VDO-ós műszeregységből, átfarigcsálom kompletten az órát az új DELCO-ba. De akkor megint pörgetnem kell az aktuális óraállásra. :lol:

Miért zavar ez Téged? Ha teszel bele egy BC-t, azt hozzá lehet állítani a műszeregységhez.

De magán az órán nem lehet megnézni milyen a jeladó? Vagy pl kimérni multiméterrel? Kiszedni a csatit a kijelzőből, és alapjáraton mérni egy frekit a műszerrel?

Nagyon egszerű: leveszed a sebességmérő műszer hátuljáról a jeladót, a lyukon benézve látod, hogy belül az a fényvisszaverő felületekkel ellátott tányér milyen sűrűségű a régihez képest. Maga a jeladó sztem ugyanolyan mindegyiken, nincs értelme cserélni.

nekem a TID ezeket mutatja, ha benyomom egyszerre a kér gombját:

így sorrendben:

1. http://kepfeltoltes.hu/thumb/090905/DSC034...ltoltes.hu_.jpg A kérdésem az lenne mit jelent az "F 12" ?? :lol: ( Az F folyamatosan ottmarad, a 12 villog 2x )

2. http://kepfeltoltes.hu/thumb/090905/DSC033...ltoltes.hu_.jpg mit jelent az "F 95" ?? :lol: ( Az F folyamatosan ottmarad, a 95 villog 2x )

3. http://kepfeltoltes.hu/thumb/090905/DSC034...ltoltes.hu_.jpg És itt meg kiírja a km/h-t

4. http://kepfeltoltes.hu/thumb/090905/DSC033...ltoltes.hu_.jpg és így fejezi be, majd visszatér alapállásba!

Mit jelent a két villogó szám? :lol:

Köszi!

Az F12 a diagnózis kezdete, ugyanúgy, mint hibakód-kivillogtatásnál.

Az F95 a rádióval való kommunikáció hibájára utal.

Megosztás:

Ha nagyon kiváncsi vagy rá, íd le a vezetékek színeit, aztán kibgarászom a kapcsolási rajzokon hogy mi lehet.

jaj, dehogy is, nem szeretnék senkinek plussz munkát adni :lol:

csak gondoltam hátha valaki ráismer egyből....

ezen nehogy törd magad, úgyis bontásra szánt autó! :lol:

csak nem műxik a jobb ablakemelő, és gondoltam, nem-e e miatt.... :lol: de lehet, köze sincs hozzá :lol:

Megosztás:

jaj, dehogy is, nem szeretnék senkinek plussz munkát adni :lol:

csak gondoltam hátha valaki ráismer egyből....

ezen nehogy törd magad, úgyis bontásra szánt autó! :D

csak nem műxik a jobb ablakemelő, és gondoltam, nem-e e miatt.... :lol: de lehet, köze sincs hozzá :lol:

Affene, most mehetek ki holnap kapálni... :lol: :P Mert ugye elméletileg minden színkombinációból csak egy van a kocsiban. Meg lehet keresni az adott szinű drót hova megy, mi van a végén.

Megosztás:

Affene, most mehetek ki holnap kapálni... :lol: :P Mert ugye elméletileg minden színkombinációból csak egy van a kocsiban. Meg lehet keresni az adott szinű drót hova megy, mi van a végén.

köszike, rendes vagy :D holnap majd leírom milyen színű vezetékek vannak a csatiban :lol: , de ahogy néztem, az sincs, hova bedugni :lol:

daykiller is írta, hogy lehet neki is lóg az a csati.... :lol:

Megosztás:

köszike, rendes vagy :lol: holnap majd leírom milyen színű vezetékek vannak a csatiban :lol: , de ahogy néztem, az sincs, hova bedugni :lol:

Nekem is lóg egy ilyen (c16nz) és még 1 kisebb mellette de még én sem tudom, hogy mire jó.

Megosztás:

Affene, most mehetek ki holnap kapálni... :lol: :D Mert ugye elméletileg minden színkombinációból csak egy van a kocsiban. Meg lehet keresni az adott szinű drót hova megy, mi van a végén.

Már nem egy sárga-piros vezeték kombinációval találkoztam a kocsiban... :lol:

köszike, rendes vagy :D holnap majd leírom milyen színű vezetékek vannak a csatiban :P , de ahogy néztem, az sincs, hova bedugni :lol:

Ez a csati az ami üresen lóg nálam.

Megosztás:

Lehetséges, én csak paraszti logikára támaszkodva mondtam, hogy mindenből csak egy van. De abban a csatiban jópár vezeték fut, csak ki lehet totózni hova mennek.

Figyelni kell a számozást és hogy melyikre milyen színű megy, oszt keresni a rajzon. :lol: Én úgy szoktam, hogy becélzok egy pin-t, és keresgélem a rajzon, hogy van-e olyan, ha találok, akkor a színt nézem, ami ügye az angol rajzon is németként van feltüntetve.

Megosztás:

Már nem egy sárga-piros vezeték kombinációval találkoztam a kocsiban... :lol:

ezt már én is mondani akartam, csak nem szerettem volna zotyát elkedvetleníteni :lol:

pl. a sárga-piros kombinációból van kettő a bal oldali küszöbborítás alatt is, mindkettő más funkcióval, fekete-fehér meg a bal oldalon a nagystekkerben van kb.5! csak példaként!

annyiban lehet talán általánosítani, hogy ha piros+x színű vezetéket találsz akkor valszeg fix 12V-ot találsz rajta, ha fekete+x színű akkor gyk-val kapcsolt, de még ez sem 100%. :lol:

Megosztás:

Figyelni kell a számozást és hogy melyikre milyen színű megy, oszt keresni a rajzon. :lol: Én úgy szoktam, hogy becélzok egy pin-t, és keresgélem a rajzon, hogy van-e olyan, ha találok, akkor a színt nézem, ami ügye az angol rajzon is németként van feltüntetve.

Számozást, pint? Jobban vágod mint én, keresd meg te! :lol: Én simán csak a vezeték színkombinációjából indulok ki. Ha saját kocsi lenne meg visszabontanám hova megy-honnan indul ki. De visszabontom Astrásgyerekét is szívesen. :lol: Meg kénne nézni ezeket a színeket a vezetőoldali lábtérben található nagy szürke-fekete csatiknál.

Megosztás:

ezt már én is mondani akartam, csak nem szerettem volna zotyát elkedvetleníteni :lol:

pl. a sárga-piros kombinációból van kettő a bal oldali küszöbborítás alatt is, mindkettő más funkcióval, fekete-fehér meg a bal oldalon a nagystekkerben van kb.5! csak példaként!

annyiban lehet talán általánosítani, hogy ha piros+x színű vezetéket találsz akkor valszeg fix 12V-ot találsz rajta, ha fekete+x színű akkor gyk-val kapcsolt, de még ez sem 100%. :lol:

Vigyázz, mert van pölö piros-fekete, meg fekete-piros. Nem nagy az eltérés a sávok szélességében.

Megosztás:

Számozást, pint? Jobban vágod mint én, keresd meg te! :lol: Én simán csak a vezeték színkombinációjából indulok ki. Ha saját kocsi lenne meg visszabontanám hova megy-honnan indul ki. De visszabontom Astrásgyerekét is szívesen. :lol: Meg kénne nézni ezeket a színeket a vezetőoldali lábtérben található nagy szürke-fekete csatiknál.

Nem írtam le a vezeték színeket és nem is keresgéltem, elvoltam én a BC bekötésével, így is rám sötétedett. A másik, hogy már elegem van ebből a sok szabadon lógó csatikból az autóban. :lol:

Megosztás:

Ez a müvelet, érvényes a 93- as c14nz-re is??

Azonn hőmérsékletet nem mutat csak az órát meg a dátumot, ha nincs bekapcsolva szterejó.

De jó lenne ha mutatna mindent és még a zene is menne.

Lehetséges ez??

:lol:

gondolom, hogy a dátum mutatós dolog simán menne azon is :lol: , azt viszont nem tudom, hogy melyiket kell annál elvágni, mivel ott kevesebb a szál,(és lehet nem is olyan színű) mert ugye nincs hőmérséklet kijelző+ az ahhoz futó szálak! :lol:

Valaki hozzáértőbb biztosan többet tud mondani!!!

Holnap megvizsgálom neked, a 92-es C16NZ-ben, és megírom mire jutottam :lol: oki? :P

Megosztás:

gondolom, hogy a dátum mutatós dolog simán menne azon is :lol: , azt viszont nem tudom, hogy melyiket kell annál elvágni, mivel ott kevesebb a szál,(és lehet nem is olyan színű) mert ugye nincs hőmérséklet kijelző+ az ahhoz futó szálak! :lol:

Valaki hozzáértőbb biztosan többet tud mondani!!!

Holnap megvizsgálom neked, a 92-es C16NZ-ben, és megírom mire jutottam :lol: oki? :P

GRÁCIA :lol:

Megosztás:

Valaki látott olyat, hogy a két oldalonn hátramenő kábelkötegben mind a két oldalon, oszlop melett van 1-1 csati szabadonn és az oszlopba is bemegy asszem 2 kábel mind a két oldalon (c16nz, 93).

Mert ha látott és tudja, hogy micsoda, nekem nem árulná el??

Kikészitnek ezek a mindenfele logó magányos csatlakozók.

köszönöm!

http://kepfeltoltes.hu/view/090905/5591300...ltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.