Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nah de a ködlámpa lényege az hogy a ködöt alulról világítja meg, és ezért nem egy fehér tejfeelinges felhőben mész, hanem látsz. Ha a fényszóróval egy magasságba teszed, akkor sokat nem változtatsz sztem. :huh: (illetve de, lesz olyan plusz lámpád ami másnak nincs :lol:, viszont jól kinéz )

Nem kötelező a ködlámpa egyébként, akinek van magasságállítási lehetősége a gépsasban. Már próbáltam totál letekerve tejködben és majdnem jobban láttam mint a ködlámpával. A kettő együtt mondjuk sokat dobott, az tény (tompított fénye teljesen lefele irányítva, első ködös ON).

Megosztás:

Hogyan gondoltad, berakni a hűtőrács mögé? Eltakarná a fél lámpát. Meg tényleg magasan van. A ködlámpának az a lényege, hogy minnél közelebb egyen a földhöz, mert ott ritkább a köd.

Még egyszer mondom, tudom mi a ködlámpa lényege. :lol:

Csak felvetődött bennem. Mellesleg Udinak is ott van. Bár nem tudom, hogy az nem szúrófény-e.

Mondjuk szúrófényt simán tennék oda. :huh:

Megosztás:

Még egyszer mondom, tudom mi a ködlámpa lényege. :lol:

Csak felvetődött bennem. Mellesleg Udinak is ott van. Bár nem tudom, hogy az nem szúrófény-e.

Mondjuk szúrófényt simán tennék oda. :huh:

Ja-ja az a rendőr-astra lámpa középen ugye? Az nekem is nagyon tetszik, volt fenn a vaterán 12-ért lámpákkal együtt, de szerintem az csak sima távolsági fény. Úgy lenne jó, hogy ez mellé még a ködlámpát is. ^_^

Megosztás:

Őszintém szólva engem is nagyon foglalkoztat a ködlámpa gondolata. Hétvégén a garázsban kotorászva találtam ezekre. :lol: Van egy vadiúj festetlen hűtőmaszkom, így kicsit eljátszottam a gondolattal. Nem lenne nagy meccs beaplikálni őket. Egy bajuk van! Nincs bennük a H3 jelzés, így a yard mortyog ha kiszúrja, a vizsgán meg leszedetik. :huh:

Megosztás:

Már elég rég motoszkál bennem a köblámpa gondolata, de nem tudok igazából dűlőre jutni. Már az is eszembe jutott, hogy a hűtőmaszk mögé is be lehetne tenni 1 párat, bár nem tudom mennyire funkcionálna ott jól. Elvileg így nem is látszana, hogy van ott valami.

Mikor cseréltem a lökösöket, akkor nekem is megfordult a fejemben, hogy ködlámpásat veszek előre, de amikor kimondták a 20e-t a 2 ködlámpára, gyorsan kivertem a fejemből ezt az ötletet. :huh: Most néztem, hogy, már 15-ből megvan a 2 lámpa.

Beszéltem Dr. Amper barátommal és holnapután bebütyköl nekem egy kapcsolót a ventinek. Érdekes, hogy tesóm G Astrája hegymenetben, városközt meg akárhol képes tartani a 90 fokot az enyém meg 2 perc araszolás után már 95-96 fokos. Na majd megmutatom én a világnak :lol:

Én már bekötöttem nyár elején, de nagyon ritkán kell használnom. Pontosítok eddig jó ha 3szor használtam.

Megosztás:

Beszéltem Dr. Amper barátommal és holnapután bebütyköl nekem egy kapcsolót a ventinek. Érdekes, hogy tesóm G Astrája hegymenetben, városközt meg akárhol képes tartani a 90 fokot az enyém meg 2 perc araszolás után már 95-96 fokos. Na majd megmutatom én a világnak :lol:

Ez csak azért van, mert a G astrának a mutatója nem közvetlenül a hőértéket mutatja, hanem azt amit az ecu mond neki :huh:

Megosztás:

Ez csak azért van, mert a G astrának a mutatója nem közvetlenül a hőértéket mutatja, hanem azt amit az ecu mond neki :huh:

meg mondjuk egy G astra fiatalabb, mint egy F ésígy tisztább is a hűtője stb :lol:

de nem akarok beszólni, de a piros az nem véleltlenül piros, a fekete nem véletlenül fekete, és a kék se véletlenségből kék.

Megosztás:

Szevasztok

Lenne egy kis gondom a tompított világítással. Helyzetjelzőm, távolsági fény van az autón de tompított nincs. Biztosítékok, izzók jók. 96os 1.4es gépről van szó.

Bár konkrétan ilyet nekem nem csinált (nekem mást csinált B) ) De ha kicsit buzerálod a fényváltókart akkor nem villan be a tompított? :huh: Elég gyökerül ki tud az kopni. ^_^ A tekergetős kapcsolót meg nemtom, azt nem szedtem még szét, de lehet hogy az nem kapcsol, hiába van odatekerve. Vagy mittomén, a többiek úgyis jobb ötletet mondanak minnyá' :lol: :P

Megosztás:

Szevasztok

Lenne egy kis gondom a tompított világítással. Helyzetjelzőm, távolsági fény van az autón de tompított nincs. Biztosítékok, izzók jók. 96os 1.4es gépről van szó.

Az izzókat rendesen leellenőrizted? Lehetséges, hogy épp a tompitott izzószál van kiégve csak..bár egyszerre mind a kettő :huh: ..hm-hm, attól még lehetséges.. :lol:

Aztán már csak valami érintkező vagy vezeték problémára tudok gondolni.. ^_^

Megosztás:

meg mondjuk egy G astra fiatalabb, mint egy F ésígy tisztább is a hűtője stb :huh:

ennek semmi köze a hűtéshez, nekem a 15 éves omegában is totál vízkőmentes és tiszta a rendszer :lol:

az újabb autóknál (általában >1998) már nem közvetlen a hőszenzorról kapja a jelet a műszer, hanem

az ecu kozmetikázza, az mondja meg, mennyit jelezzen a műszer. ezért úgy tűnik, áll a hőmérséklet mint

a cövek, de ha megméred igaziból, abban is megy fel-le a vízhőfok ^_^

Megosztás:

Ma elromlott az ablaktörlöm: pontosabban veri ki a biztosítékot! :huh:

Eddig hibátlanul működött, s most meg KAPUTT . Biztosítékcsere után - kart felnyom - törlőlapátok megindulnak, majd megint kiverte a biztosítékot..... ^_^

A tegnap d.u. sikeresen rajtafelejtettem a belsővilágítást, és koccra lemerült az akksim - ez közrejátszhat? vagy semmi köze hozzá?

Valami relé ment volna ki, vagy valahol letestel?

Honnan induljak el??, :lol:

Megosztás:

Bár konkrétan ilyet nekem nem csinált (nekem mást csinált B) ) De ha kicsit buzerálod a fényváltókart akkor nem villan be a tompított? :huh: Elég gyökerül ki tud az kopni. ^_^ A tekergetős kapcsolót meg nemtom, azt nem szedtem még szét, de lehet hogy az nem kapcsol, hiába van odatekerve. Vagy mittomén, a többiek úgyis jobb ötletet mondanak minnyá' :lol: :P

A fényváltókar (kormánykapcsoló) a napokban lett kicserélve mert már villogott a távolsági fény folyamat. A tekergetős kapcsolóval nem hiszem hogy gond lenne mivel a távolsági fény világít. Ami csak akkor kapcsolható be ha a tompított állásba van. Szóval arra következtetek (lehet rosszul) hogy az jó. Más tipp?

Megosztás:

ennek semmi köze a hűtéshez, nekem a 15 éves omegában is totál vízkőmentes és tiszta a rendszer :huh:

az újabb autóknál (általában >1998) már nem közvetlen a hőszenzorról kapja a jelet a műszer, hanem

az ecu kozmetikázza, az mondja meg, mennyit jelezzen a műszer. ezért úgy tűnik, áll a hőmérséklet mint

a cövek, de ha megméred igaziból, abban is megy fel-le a vízhőfok :lol:

de ez miért jó???

meg honnan tudod, akkor ha baj van???

meg pl ha a termosztát nem jó, és nem melegszik fel?? vagy erre van külön vezérlés, és azt azért jelzi??

Megosztás:

de ez miért jó???

meg honnan tudod, akkor ha baj van???

meg pl ha a termosztát nem jó, és nem melegszik fel?? vagy erre van külön vezérlés, és azt azért jelzi??

Bocsi, h én válaszolok. A sofőrnek csak annyi infót ad amennyire szüksége van és nem többet.

Megosztás:

de a hideg motort, meg a tulmelegedést akkor csak jelzi

persze. Sőt tovább megyek, több típusból ki is spórolták a hőmérőt a műszerek közül. Csak az ecu figyeli, a sofőr nem látja.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.