daykiller Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Átnéztem a rajzot, amit kaptam nemrég. Kinyomtattam persze. Relé hiba lesz az már biztos, mert rajz szerint egyszerre a kettő sose megy. Csak külön-külön épp aminek kell a hűtés. Bár a rajzon háromvezetékes hőgomba van jelölve (S128), de nekem csak kétvezetékes és nekem minden esetben mindegyik ventilátor üzemelt egyszerre. <_< Már csak azt kell kideríteni, hogy melyik két relé az amelyik rossz (K52-es vagy K67-es jelölésű). Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Átnéztem a rajzot, amit kaptam nemrég. Kinyomtattam persze. Relé hiba lesz az már biztos, mert rajz szerint egyszerre a kettő sose megy. Csak külön-külön épp aminek kell a hűtés. Bár a rajzon háromvezetékes hőgomba van jelölve (S128), de nekem csak kétvezetékes és nekem minden esetben mindegyik ventilátor üzemelt egyszerre. :lol: Már csak azt kell kideríteni, hogy melyik két relé az amelyik rossz (K52-es vagy K67-es jelölésű). Tudom ,nem segitség, csak nekem tűnt érdekesnek, hogy a hőgomba csatira nekem is két vezeték megy viszont a csati maga három pólusú és az "üres" pólusban is van egy "izé" ami elsőre úgy tűnt , hogy az egy elvágott vezeték - mert mintha a vezeték szigetelése lenne csak ott - de talán csak valami vakdugó féle. :lol: Vagy valami ott nem "kóser"? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Tudom ,nem segitség, csak nekem tűnt érdekesnek, hogy a hőgomba csatira nekem is két vezeték megy viszont a csati maga három pólusú és az "üres" pólusban is van egy "izé" ami elsőre úgy tűnt , hogy az egy elvágott vezeték - mert mintha a vezeték szigetelése lenne csak ott - de talán csak valami vakdugó féle. :lol: Vagy valami ott nem "kóser"? <_< Nekem a hőgomba 3 vezetékes. Lassú és gyors fokozat. Akkor neked csak egy fokozat van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Átnéztem a rajzot, amit kaptam nemrég. Kinyomtattam persze. Relé hiba lesz az már biztos, mert rajz szerint egyszerre a kettő sose megy. Csak külön-külön épp aminek kell a hűtés. Bár a rajzon háromvezetékes hőgomba van jelölve (S128), de nekem csak kétvezetékes és nekem minden esetben mindegyik ventilátor üzemelt egyszerre. <_< megnézem hogy a 94' -es rajzban hogy van hátha van különbség ( ha egyáltalán van benne klímás verzió) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 megnézem hogy a 94' -es rajzban hogy van hátha van különbség ( ha egyáltalán van benne klímás verzió) Megkuksoltam én már. Annyi egyezés van, hogy a motor jelölése mindkét rajzon M4. <_< Amúgy elnéztem, az S29-es kapcsó a hőgomba ami kapcsol és így már jó is az elmélet, hogy meleg víznél sorba kötve üzemelnek, klímával indulnak be maximálisan. Így már a K51-es relét kell megtudnom, hogy melyik az. :lol: Eredetileg hol van? Aki tudja esetleg. A biztosítéktábla mögött még láttam egy rakás vezetéket, azok is relék lehetnek gondolom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 brekeke így kellene valahogy zotyának bekötni a relét, meg a kondit nem?? http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=9447514b8...&aid=150920 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 brekeke így kellene valahogy zotyának bekötni a relét, meg a kondit nem?? http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=9447514b8...&aid=150920 egész pontosan csak én még tennék egy diódát a gyk és a kondi közé, hogy más fogyasztó ne zavarjon be a kondinak <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 így bizony át kell kötni fix tápra egy relé érintkezőn keresztül, a relét meg a gykapcsal lehet vezérelni, mondjuk érdemes egy diódát is berakni a relé elé, hogy más ne szívja le a kondiból a szuflát Először megpróbálom azt megjátszani, hogy a 3 db gombvilágítást elválasztom az emelő többi részétől, és csak az emelő lesz gyujtás nélküli, a gombvilágítás meg gyujtás utánni, pölö rákötöm a tükör állításra, az is gyujtásra működik. Majd holnap megnézem a rajzot, mennyire vannak a lámpicsok belekeverve a gombok drótjaiba. Novyy a linked nem tudom megnézni, azt írja ki, hogy be akarja zárni az ablakot, ha nem-el válszolok, akkor se látom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Vajon a relék vannak biztosítékkal védve zárlat ellen? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Vajon a relék vannak biztosítékkal védve zárlat ellen? <_< Nem hiszem, az elektromos tükör reléje pölö biztos nincs. Pontosabban vannak védve de csak azzar az áramkörrel együtt, ahova be vannak építve. Ahogy kapják a tápot ott van beiktatva a bizti a dobozban. Végülis a legtöbb táp ( ha nem mind) a biztidobozból jön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 egész pontosan csak én még tennék egy diódát a gyk és a kondi közé, hogy más fogyasztó ne zavarjon be a kondinak <_< ez a teljesség igénye nélkül készült :lol: remélem ZOTYA is láti Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 ez a teljesség igénye nélkül készült :lol: remélem ZOTYA is láti még mindíg nem <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Először megpróbálom azt megjátszani, hogy a 3 db gombvilágítást elválasztom az emelő többi részétől, és csak az emelő lesz gyujtás nélküli, a gombvilágítás meg gyujtás utánni, pölö rákötöm a tükör állításra, az is gyujtásra működik. Majd holnap megnézem a rajzot, mennyire vannak a lámpicsok belekeverve a gombok drótjaiba. Novyy a linked nem tudom megnézni, azt írja ki, hogy be akarja zárni az ablakot, ha nem-el válszolok, akkor se látom. hááát szerintem bonyolultabb, mert ha jól rémlik akkor a gombok lámpái magában a gombban vannak összekötve a táppal így a gombot kéne szétszedned és külön kivezetni a lámpaszálakat Vajon a relék vannak biztosítékkal védve zárlat ellen? <_< a tápvonalak biztos, de hogy egyenként...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Nem hiszem, az elektromos tükör reléje pölö biztos nincs. Pontosabban vannak védve de csak azzar az áramkörrel együtt, ahova be vannak építve. Ahogy kapják a tápot ott van beiktatva a bizti a dobozban. Végülis a legtöbb táp ( ha nem mind) a biztidobozból jön. hááát szerintem bonyolultabb, mert ha jól rémlik akkor a gombok lámpái magában a gombban vannak összekötve a táppal így a gombot kéne szétszedned és külön kivezetni a lámpaszálakat a tápvonalak biztos, de hogy egyenként...? Most nézegettem még a rajzot és azért elég durva, hogy egy áramkör 30A-ral van védve, dehogy még a relé is annyival, az már túlzás. :lol: Mondjuk, így garantáltan tönkre megy. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 még mindíg nem :lol: ...pedig még nekem is működik. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Novyy egyébként ehhez mit szólsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Most nézegettem még a rajzot és azért elég durva, hogy egy áramkör 30A-ral van védve, dehogy még a relé is annyival, az már túlzás. :lol: Mondjuk, így garantáltan tönkre megy. <_< ez nekem is szemet szúrt már, főleg pl. az ablakelektronikáknál ahol még a 2A is erős túlzás lenne Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Novyy egyébként ehhez mit szólsz? <_< ..hát ez meg minek a csillagképe? Ja, ez ledsor a műszeregységhez!? :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Novyy egyébként ehhez mit szólsz? Szép munka, csak faterom már felhagyott a nyák készítéssel, így ilyet már nem tudunk csinálni. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Szép munka, csak faterom már felhagyott a nyák készítéssel, így ilyet már nem tudunk csinálni. <_< ha van lézernyomtatód akkor max. 1 óra múlva már forrasztgathatod :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 király, csaka két végét nem értem miért olyan szűrű... van beeltéve stab ic is?? vagy miért annyira sűrű ott?? am miért kell ehhez bármilyen cucc?? szabadkézzal is megrajzolható <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 király, csaka két végét nem értem miért olyan szűrű... van beeltéve stab ic is?? vagy miért annyira sűrű ott?? am miért kell ehhez bármilyen cucc?? szabadkézzal is megrajzolható <_< van forrpont a vezetékek számára is csinálva külön. Nem muszáj technikát használni csak így szebb Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Szép munka, csak faterom már felhagyott a nyák készítéssel, így ilyet már nem tudunk csinálni. <_< én sokat csináltam nyákot, átlátszó papírra rámásoltam az áramkört, nyákra rátettem indigóval, rárajzoltam, majd alkoholos filcel kihúztam. utána maratás és 1mm-es fúróval fúrás. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 Novyy egyébként ehhez mit szólsz? ezt a kapcsolást honnan lehet megszerezni? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 ezt a kapcsolást honnan lehet megszerezni? <_< jobb klikk ---> kép mentése :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts