Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

175/70 R13 gumi van a gépen. Nem ez a gyári? Nekem jobban tetszene ha nagyobb lenne így olyan nevetséges.

175/70 R13

185/60 R14

195/50 R15

Ezek a váltóméretek. Olyat még szerintem lehet csalni, hogy 175/65 R14. Német eBay-on sok ilyen gumit lehet találni Opel felnin. Megjegyzem a pótkereke 175/70 R14 michelin négyévszakos az enyémben, szerintem még eredeti, majd egyszer meg is nézem a DOT számát.

Megosztás:

Nagyon jók, örülök, hogy ilyet vettem, csak ne ilyenkorra jött volna ez a fránya gazdasági válság. ;) SE cucc tényleg jobb lenne, de úgy tudom, azokat a facelift előtti szériákban voltak megtalálhatóak, tehát nem kevés kilométer van már bennük. Végülis ez a 75 paci is megfelel, csak a klíma ne terhelné ennyire. ;) Azé nem tudok költeni az autóra, mert itthon is válság van. Apám 50 éves, nem veszik fel sehova. ;) Hugom b.szik dolgozni. "Színésznő leszek". Ja csak finanszírozzad is öreg.

:P -_- :D :D :P :P ;)

hátőőő se cucchoz a Hf kell igazából ami mechanikus...

az így is úgy is el kell vinni felújítattni.

Megosztás:

micsoda? ;)

kb kéthete jártam így. Amikor jöttünk haza vidékről felment 95 fölé a víz. Hazaértünk megnéztem és megitta a tartályból a hűtővizet. Gyors utántöltés és csőnyomkodás a légtelenítés okán és mintha mi sem történt volna.

Megosztás:

kb kéthete jártam így. Amikor jöttünk haza vidékről felment 95 fölé a víz. Hazaértünk megnéztem és megitta a tartályból a hűtővizet. Gyors utántöltés és csőnyomkodás a légtelenítés okán és mintha mi sem történt volna.

akkor ott valami bibi lesz.

Megosztás:

Hát a hűtőventillátor kapcsolóval kapcsolom mechanikusan a hűtést. De nem szokott 90 fölé menni, csak dugóban vagy ha dimbes-dombos a táj és pakolni kell az abrakot a 60 pacinak.

He?! Raktál bele külön kapcsolót, hogy kapcsold a vízhűtő ventilátorát? Nem értelek. Zárt rendszer az egész. Víz csak akkor fogy, ha lyukas valahol. Ha 96 fok fölé megy a hőmérséklet, akkor a vízhűtő venti automatikusan beindul és lehűti a vizet, majd lekapcsol.

Nekem is ilyen jó időkben először felmegy 95 fokra, aztán visszahűl. Kinyit a termosztát, aztán beáll a hőfok, csak dugónál kezd el fel-le vánszorogni a műszer mutatója.

Megosztás:

de az üzemije ezeknek 93 fok

Mekkora a hűtősapka max nyomása? mert ha jól emlékszem az enyémnek 2 bar-os. Van még az 1,2 bar-os sapka is. Tudom hogy 93 fok az üzemije. Az előző gépünk egy 1,6-s kombi volt annak stabilan 93 fok volt a hűtővize, ez meg elmászkál 83 - 86 fok körül is.

Megosztás:

He?! Raktál bele külön kapcsolót, hogy kapcsold a vízhűtő ventilátorát? Nem értelek. Zárt rendszer az egész. Víz csak akkor fogy, ha lyukas valahol. Ha 96 fok fölé megy a hőmérséklet, akkor a vízhűtő venti automatikusan beindul és lehűti a vizet, majd lekapcsol.

Nekem is ilyen jó időkben először felmegy 95 fokra, aztán visszahűl. Kinyit a termosztát, aztán beáll a hőfok, csak dugónál kezd el fel-le vánszorogni a műszer mutatója.

96nál nyit a termostát

és 100felett kapcsol a venti.

Megosztás:

96nál nyit a termostát

és 100felett kapcsol a venti.

Neked.

Nekem kétfokozatú a vízhűtés a klíma miatt. ;) 107-nél indul be mindkét ventilátor teljes erőből. 96-98 környékén csak félfokozaton. Ahogy megfigyeltem a termosztát már akkor nyit, mikor a műszer még a 95-ös vonalat el sem érte. ;)

Megosztás:

Még jó apám rakatta be a kapcsolót mert mindig baja volt a termosztáttal. Azóta biomechanikus vezérlésű a termosztát.

Megosztás:

Neked.

Nekem kétfokozatú a vízhűtés a klíma miatt. ;) 107-nél indul be mindkét ventilátor teljes erőből. 96-98 környékén csak félfokozaton. Ahogy megfigyeltem a termosztát már akkor nyit, mikor a műszer még a 95-ös vonalat el sem érte. ;)

hát kb úgy valahogy 95 nél látom, hogy elkezd visszamenni a mutató.

nekemmeg csak egy fokozatú jah, és 100 felett kapcsol valahol

Megosztás:

Óra szerinti 110-nél kb 85 C a hűtővíz és 5,5 körüli a fogyasztás. Nincs klíma sima fapados C14NZ de amikor egyszer mentünk Debrecenbe akkor küldtük neki óra szerinti 140-150-nel és az elfogyasztott 30 liter benzinen túl a +10 C fok hűtővíz hőmérséklet volt a feltűnő.

5,5 körüli fogyasztás?? ;)

De ez gondolom 100as tempo mellett és városon kívül nem?

30liter? Hány km-en?

Megosztás:

Sikerült megjavítani az elektromos ablakot, nem is kellett szétforrasztani a tükör bekötését, le se vettem teljesen a kárpitot, csak fellül kitekertem a csavarokat, finoman kiugrasztottam a bolhákat, és hozzáfértem a csatihoz. Kicsit megfeszegettem a lábakat, és most jó. 5 perc volt. ;)

Megosztás:

Sikerült megjavítani az elektromos ablakot, nem is kellett szétforrasztani a tükör bekötését, le se vettem teljesen a kárpitot, csak fellül kitekertem a csavarokat, finoman kiugrasztottam a bolhákat, és hozzáfértem a csatihoz. Kicsit megfeszegettem a lábakat, és most jó. 5 perc volt. ;)

a teljes kárpit le fel se tart tovább ;)

Megosztás:

a teljes kárpit le fel se tart tovább ;)

Nekem igen, mert mint már írtam fixen vannak beforrasztva a drótok a tükör kapcsolóba, nem tudom elhúzni a kárpitot 5 centinél messzebre az ajtótól. De ez most épp elég volt. De azért ha lesz időm berakom a tápkábel csatijait a forrasztások helyére. Találtam két rossz vinyót, meg egy tápegységet, az már 8 drót, a kilencediket meg összekötöm csokival.

Megosztás:

Fogalmam sincs!Megvettem-működött.Azóta egyik kárpitot sem vettem még le.Azt sem tudom,hogy a vezérlő(k)nek hol kellene lenni.

Köszönök minden segítséget,erre a témára és a motorosra is.

ha gyári a cucc, akkor a kulcsot el lehet fordítani teljesen függőleges irányba is, ez vmi rteszelő állása.

az univerzális központizárasokat viszont nem

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.