Novy Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Értem, akkor ezekszerint ez nem hiba. Mondjuk amikor folyamatos 130-cal ment, akkor nem jelzett. Köszönöm a választ, megnyugodtam ;) de hiba csak az mondtam, hogy mihez lehet köze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 A MIL lámpa akkor gyullad ki elvileg amikor a motor káros anyag kibocsátása meghaladja a megengedett (beleprogramozott) határértéket. Ha jól tanították a főiskolán akkor a lambda szenzor egy "egyszerű" oxigénszenzor. Ennek a szenzornak a segítségével tudja a motorvezérlés állítgatni a befecskendezett üzemanyagot. Ez része az öndiagnosztikának. Léteznek olyan megoldások amik ezt használják ki a teljesítménynövelésre ugyanis az elektronikának küldenek egy mesterséges jelet ami a sztöchiometrikus aránynak felel meg és így bármi történik a szondával a motorvezérlő szépen azt fogja hinni, hogy minden rendben van. Én nem izgatnám magam a zöld kártyáig semmiképpen akkor megnézetném a vasat. Ha sokat fog fogyasztani akkor is valami disznóság van. Egyébként a 13 kód leírása: Lambdaszonda vagy áramkör, nincs feszültségváltozás / szakadt áramkör. A lényeg szerintem , hogy kamut mér a szonda és ez nem tetszik a motorvezérlésnek. én ennyire nem értek hozzá hiáa vagyok autószerelő annyit viszont tudok, hogy szar szondával ehet sokat a vas ha szakadást ír, vagy nincs jelváltozás, akkor vmi kontakt lehet, vagy zárlat. ha meg tudod nézetni, szerintem egy zöldkarishoz ugorj be, mit mutat a gép lambdára. lejáró zöldkarival kicsit bajos alkatrész után szaladgálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 én ennyire nem értek hozzá hiáa vagyok autószerelő annyit viszont tudok, hogy szar szondával ehet sokat a vas ha szakadást ír, vagy nincs jelváltozás, akkor vmi kontakt lehet, vagy zárlat. ha meg tudod nézetni, szerintem egy zöldkarishoz ugorj be, mit mutat a gép lambdára. lejáró zöldkarival kicsit bajos alkatrész után szaladgálni. Én is már lejárt zöldkártyával mentem le vizsgáztatni az autót. ;) ;) Az időpontot viszont még érvényessel kértem. Aznap járt le. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
chriskross Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 A MIL lámpa akkor gyullad ki elvileg amikor a motor káros anyag kibocsátása meghaladja a megengedett (beleprogramozott) határértéket. Ha jól tanították a főiskolán akkor a lambda szenzor egy "egyszerű" oxigénszenzor. Ennek a szenzornak a segítségével tudja a motorvezérlés állítgatni a befecskendezett üzemanyagot. Ez része az öndiagnosztikának. Léteznek olyan megoldások amik ezt használják ki a teljesítménynövelésre ugyanis az elektronikának küldenek egy mesterséges jelet ami a sztöchiometrikus aránynak felel meg és így bármi történik a szondával a motorvezérlő szépen azt fogja hinni, hogy minden rendben van. Én nem izgatnám magam a zöld kártyáig semmiképpen akkor megnézetném a vasat. Ha sokat fog fogyasztani akkor is valami disznóság van. Egyébként a 13 kód leírása: Lambdaszonda vagy áramkör, nincs feszültségváltozás / szakadt áramkör. A lényeg szerintem , hogy kamut mér a szonda és ez nem tetszik a motorvezérlésnek. Az ikon max 4mp-ig világított, utólag visszagondolva, ahogy levettem a gázról lábam el is aludt. Tudtam a pontos leírását is, de gondoltam ebből érti mindenki (egyébként is megvan szerintem minden astra-snak a kódlista ;) ). Átlagfogyasztás 7l szóval inkább Novyy hozzászólása illik rá. Mióta megvan a kocsi, már mentem vele párszáz km-t és tegnap gyulladt ki először (és másodszor is) 140 körül. Biztos hogy ezzel lesz összefüggésben akkor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Én is már lejárt zöldkártyával mentem le vizsgáztatni az autót. ;) ;) Az időpontot viszont még érvényessel kértem. Aznap járt le. ;) az megint más, hogy aznap mész vele, vagy aznap derül ki, hogy nem fog átmenni így. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Az ikon max 4mp-ig világított, utólag visszagondolva, ahogy levettem a gázról lábam el is aludt. Tudtam a pontos leírását is, de gondoltam ebből érti mindenki (egyébként is megvan szerintem minden astra-snak a kódlista ;) ). Átlagfogyasztás 7l szóval inkább Novyy hozzászólása illik rá. Mióta megvan a kocsi, már mentem vele párszáz km-t és tegnap gyulladt ki először (és másodszor is) 140 körül. Biztos hogy ezzel lesz összefüggésben akkor. a 7 liter az kicsit sok máris, többnyire 6.5 körül szokott lenni bár ha 140el mész vele, akkor nem sok 120ig fogyaszt kedvezően, aztán emelkedik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 a 7 liter az kicsit sok máris, többnyire 6.5 körül szokott lenni bár ha 140el mész vele, akkor nem sok 120ig fogyaszt kedvezően, aztán emelkedik. Igen, nekem is a 3000rpm-t szereti a legjobban, akkor van a legszebb hangja a motornak és onnan még tud ugrani, ha kell. Az viszont igaz, hogy 3000rpm-n 5ös sebességi fokozatban 130-cal robog már a verda. ;) Amikor vizsgáztattam, akkor már le volt járva a ZK, tehát ha nem megy át, akkor hazafele is szabálytalanságot követek el. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dati Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Igen, nekem is a 3000rpm-t szereti a legjobban, akkor van a legszebb hangja a motornak és onnan még tud ugrani, ha kell. Az viszont igaz, hogy 3000rpm-n 5ös sebességi fokozatban 130-cal robog már a verda. ;) Amikor vizsgáztattam, akkor már le volt járva a ZK, tehát ha nem megy át, akkor hazafele is szabálytalanságot követek el. ;) Dettó ugyanez a tapasztalatom nekem is. 130 fölött megnő az étvágya és kb 10 C-kal melegebb is lesz az üzemi hőmérséklet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Igen, nekem is a 3000rpm-t szereti a legjobban, akkor van a legszebb hangja a motornak és onnan még tud ugrani, ha kell. Az viszont igaz, hogy 3000rpm-n 5ös sebességi fokozatban 130-cal robog már a verda. ;) Amikor vizsgáztattam, akkor már le volt járva a ZK, tehát ha nem megy át, akkor hazafele is szabálytalanságot követek el. :P erről beszélek ;) ha nem jó alambdája, akkor jobb ha kiderül előre, nem csak a zk-n nekema műszaki volt ilyen 24. én volt utcsó nap, és aznap voltam műszakiztatni, az az tegnap ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Igen, nekem is a 3000rpm-t szereti a legjobban, akkor van a legszebb hangja a motornak és onnan még tud ugrani, ha kell. Az viszont igaz, hogy 3000rpm-n 5ös sebességi fokozatban 130-cal robog már a verda. ;) Amikor vizsgáztattam, akkor már le volt járva a ZK, tehát ha nem megy át, akkor hazafele is szabálytalanságot követek el. ;) óra szerint 130 az km 120 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Dettó ugyanez a tapasztalatom nekem is. 130 fölött megnő az étvágya és kb 10 C-kal melegebb is lesz az üzemi hőmérséklet. Jobban nem kéne melegednie. ;) Nekem ha be van kapcsolva a klíma és úgy tiprom neki 100-110-zel, akkor körülbelül beáll egy 93 fokos hőmérsékletre. Ha nincs klíma, akkor 90-91-nél áll a műszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 óra szerint 130 az km 120 Tudom. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
chriskross Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 a 7 liter az kicsit sok máris, többnyire 6.5 körül szokott lenni bár ha 140el mész vele, akkor nem sok 120ig fogyaszt kedvezően, aztán emelkedik. Még pontosan nem mértem meg, ez csak egy kb érték. Mondjuk tegnap 260km-t mentem 25literrel, de pesten kb 0,75-1 órát totyogtunk 1-esben a dugók miatt és utána m7-esen átlagban 130-cal mentem (3an ültünk a kocsiban). Két hete 400km-t mentem teljes súllyal, szóval kb 400-450kg plusszal és akkor volt 7liter a fogyasztás, ami szerintem elég jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
chriskross Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 óra szerint 130 az km 120 Én GPS szerint mentem átlagban 130-cal. Holnap úgyis megyek megint pestre, akkor megnézem mennyi lesz a fogyasztása 120 körül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Tudom. ;) de óra szerintit 130at írtál nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Még pontosan nem mértem meg, ez csak egy kb érték. Mondjuk tegnap 260km-t mentem 25literrel, de pesten kb 0,75-1 órát totyogtunk 1-esben a dugók miatt és utána m7-esen átlagban 130-cal mentem (3an ültünk a kocsiban). Két hete 400km-t mentem teljes súllyal, szóval kb 400-450kg plusszal és akkor volt 7liter a fogyasztás, ami szerintem elég jó. Az teljesen jó. Én úgy csináltam 5.8-at, hogy lefele megpakolva 3 személlyel főúton 90-110 közötti sebességekkel. 196 km oda, 181 vissza. Rá egy hétre ugyanez, csak fordítva és akkor már négy ember volt hazafele. Mindkét esetben csak hazafele volt bekapcsolva a klíma. Persze a két hosszú út között kisebb utak a városban. 801km-t mentem összesen telitankkal 46,5 litert tankoltam vissza, kattanásig. A lábam nem volt nehéz, ha vannak utasok, akkor nem emberkedem. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 de óra szerintit 130at írtál nem? Igen. ;) Tudom, hogy az 120, illetve 122kmh, mert anno mértük haver GPS-ével. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dati Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 óra szerint 130 az km 120 Nem csak az enyém csal ezek szerint? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Nem csak az enyém csal ezek szerint? Mindegyik csal, ha váltóméret gumi van a gépen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dati Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Jobban nem kéne melegednie. ;) Nekem ha be van kapcsolva a klíma és úgy tiprom neki 100-110-zel, akkor körülbelül beáll egy 93 fokos hőmérsékletre. Ha nincs klíma, akkor 90-91-nél áll a műszer. Óra szerinti 110-nél kb 85 C a hűtővíz és 5,5 körüli a fogyasztás. Nincs klíma sima fapados C14NZ de amikor egyszer mentünk Debrecenbe akkor küldtük neki óra szerinti 140-150-nel és az elfogyasztott 30 liter benzinen túl a +10 C fok hűtővíz hőmérséklet volt a feltűnő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Igen. ;) Tudom, hogy az 120, illetve 122kmh, mert anno mértük haver GPS-ével. akkor 120 felett kezd dúsítani ;) jók ezek a gépek ;) csak Se lenne mi? -_- nekem is :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
dati Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Mindegyik csal, ha váltóméret gumi van a gépen. 175/70 R13 gumi van a gépen. Nem ez a gyári? Nekem jobban tetszene ha nagyobb lenne így olyan nevetséges. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Óra szerinti 110-nél kb 85 C a hűtővíz és 5,5 körüli a fogyasztás. Nincs klíma sima fapados C14NZ de amikor egyszer mentünk Debrecenbe akkor küldtük neki óra szerinti 140-150-nel és az elfogyasztott 30 liter benzinen túl a +10 C fok hűtővíz hőmérséklet volt a feltűnő. 5,5 liter??? meg 85? alapból be kéne állni 93 ra, és itt mindenkinek 6,5 szokott lenni c14nzvel Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 175/70 R13 gumi van a gépen. Nem ez a gyári? Nekem jobban tetszene ha nagyobb lenne így olyan nevetséges. ez gyári nekem le van újva a felni szürkére, úgy nem annyira vicces, mint a gyári dísztárcsával. valamiért kerekesebb hatása van így ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 akkor 120 felett kezd dúsítani :P jók ezek a gépek -_- csak Se lenne mi? :P nekem is :D Nagyon jók, örülök, hogy ilyet vettem, csak ne ilyenkorra jött volna ez a fránya gazdasági válság. ;) SE cucc tényleg jobb lenne, de úgy tudom, azokat a facelift előtti szériákban voltak megtalálhatóak, tehát nem kevés kilométer van már bennük. Végülis ez a 75 paci is megfelel, csak a klíma ne terhelné ennyire. ;) Azé nem tudok költeni az autóra, mert itthon is válság van. Apám 50 éves, nem veszik fel sehova. :D Hugom b.szik dolgozni. "Színésznő leszek". Ja csak finanszírozzad is öreg. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts