Novy Elküldve Március27, 2009 Megoszt Elküldve Március27, 2009 Sziasztok A 2000-es x16szr astrába van a kulcsba immobiliser?Szeretném bicskakulcsra cserélni a gyári kulcsokat és tudni kéne hogy át kell-e tetetni a chipet vagy sem. Köszi ha van benne chip, az a kis feketeség, akkor van immo is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kotama Elküldve Március27, 2009 Megoszt Elküldve Március27, 2009 ha van benne chip, az a kis feketeség, akkor van immo is Hát mint laikus azt látom hogy van egy nagy gomb amit ha megnyomok egy kis led világit rajta,szétszedni nem igazán lehet mert nincs csavar rajta mint a riasztón,és félek ha szétfeszitem,nem tudom összerakni újra ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március27, 2009 Megoszt Elküldve Március27, 2009 Hát mint laikus azt látom hogy van egy nagy gomb amit ha megnyomok egy kis led világit rajta,szétszedni nem igazán lehet mert nincs csavar rajta mint a riasztón,és félek ha szétfeszitem,nem tudom összerakni újra ;) Pattintós, ha nem ragasztotta meg valaki előtted, akkor viszonylag könnyen szétjön és ugyanilyen könnyen össze is rakható. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március27, 2009 Megoszt Elküldve Március27, 2009 van benne immó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március27, 2009 Megoszt Elküldve Március27, 2009 Sziasztok A 2000-es x16szr astrába van a kulcsba immobiliser?Szeretném bicskakulcsra cserélni a gyári kulcsokat és tudni kéne hogy át kell-e tetetni a chipet vagy sem. Köszi Ha gömbölyded a kulcs, akkor immós. Ha szögletes, akkor nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Március27, 2009 Megoszt Elküldve Március27, 2009 Tegnap kivettem a műszerfalból a fejegységet, majd visszaraktam. Utána vettem észre, hogy az alatta lévő fűtés hőfokszabályzó és a fűtésventillátor fokozatkapcsolójának világítása nem működik. Gondolom valamit széthúzhattam. A fejegység nyílása felől próbálkozzak vagy bontsam le az elejét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március27, 2009 Megoszt Elküldve Március27, 2009 Tegnap kivettem a műszerfalból a fejegységet, majd visszaraktam. Utána vettem észre, hogy az alatta lévő fűtés hőfokszabályzó és a fűtésventillátor fokozatkapcsolójának világítása nem működik. Gondolom valamit széthúzhattam. A fejegység nyílása felől próbálkozzak vagy bontsam le az elejét? hát szerintem nézz be fentről előbb, ha nem nagyon gázos a fej ki be szerelése. vannak ott kábelek, lehet meg is van az a kábel, ami a feszt odavezeti. de most az egész világítása elment, vagy csak részleges? mert ott egy szálon kapja az egész a feszültséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Március27, 2009 Megoszt Elküldve Március27, 2009 de most az egész világítása elment, vagy csak részleges? mert ott egy szálon kapja az egész a feszültséget. Nem csak a konzol bal oldala. A hőfok tekerentyű és a venti fordulatszám tekerentyű bal oldala. Tehát olyan mintha kiégett volna egy izzó, de elég kicsi lenne az egybeesés a szereléssel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március27, 2009 Megoszt Elküldve Március27, 2009 Nem csak a konzol bal oldala. A hőfok tekerentyű és a venti fordulatszám tekerentyű bal oldala. Tehát olyan mintha kiégett volna egy izzó, de elég kicsi lenne az egybeesés a szereléssel. Nem tudom lehetséges-e egyáltalán, de talán csak kimozdultak az izzók valami végett.. Mindenesetre meg kéne nézni az izzókat és akkor pedig a panelnek le kell jönnie. Nem is olyan rég irtunk róla 1-2 lappal ezelőtt az Általános műszaki topic-ban, ha esetleg még nem csináltad és nem tudnád hogyan kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március27, 2009 Megoszt Elküldve Március27, 2009 én kiszedtem a tidet, még világított, kicsavartam az izzót aztán vissza és nem világított, kiment mind a kettő pedig külön világított még az ami benne volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Március29, 2009 Megoszt Elküldve Március29, 2009 C14 NZ ben menyire szabad kopottnak lennie a gyújtáselosztóban lévő 4 db szenzornak/érintkezőnek? Mit és hogyan nézzek a rotoron? Mert azt ugyanis csak álló helyzetben látom, meg rajta azt a vájatot- semmi feltűnő. Egyáltalán mennyit bír az egész, mikor kell kivágni a szemétre? (Ugyanis a rángatás még megvan- főleg hideg alapjáraton, de néha melegen is.) A röhely az hogy a műanyag szigetelőgyűrűn az egyik fog eléggé törött - de elég stablian ül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március29, 2009 Megoszt Elküldve Március29, 2009 C14 NZ ben menyire szabad kopottnak lennie a gyújtáselosztóban lévő 4 db szenzornak/érintkezőnek? Mit és hogyan nézzek a rotoron? Mert azt ugyanis csak álló helyzetben látom, meg rajta azt a vájatot- semmi feltűnő. Egyáltalán mennyit bír az egész, mikor kell kivágni a szemétre? (Ugyanis a rángatás még megvan- főleg hideg alapjáraton, de néha melegen is.) A röhely az hogy a műanyag szigetelőgyűrűn az egyik fog eléggé törött - de elég stablian ül. kopni nem szokott, mivel nem ér össze beégés oxidáció, ezek szoktak jelentkezni. törés repedés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március29, 2009 Megoszt Elküldve Március29, 2009 C14 NZ ben menyire szabad kopottnak lennie a gyújtáselosztóban lévő 4 db szenzornak/érintkezőnek? Mit és hogyan nézzek a rotoron? Mert azt ugyanis csak álló helyzetben látom, meg rajta azt a vájatot- semmi feltűnő. Egyáltalán mennyit bír az egész, mikor kell kivágni a szemétre? (Ugyanis a rángatás még megvan- főleg hideg alapjáraton, de néha melegen is.) A röhely az hogy a műanyag szigetelőgyűrűn az egyik fog eléggé törött - de elég stablian ül. Cseréld ki a fedelet, és a rotort is. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 kopni nem szokott, mivel nem ér össze ;) Miért a gyertya elektródái összeérnek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 ;) Miért a gyertya elektródái összeérnek? ha jól emlékszem fogyni viszont fogy, a porcelán felől az elektróda és így nő a hézag.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 ha jól emlékszem fogyni viszont fogy, a porcelán felől az elektróda és így nő a hézag.. Persze hogy fogy mert kopik, ugyanígy az elosztóban. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Persze hogy fogy mert kopik, ugyanígy az elosztóban. ;) oké, akkor fogy, de mennyi időközönként okoz ez problémát? 150-200 ezer km en az elosztóban? vagy az is 30ezrenként? mint a gyertyánál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 oké, akkor fogy, de mennyi időközönként okoz ez problémát? 150-200 ezer km en az elosztóban? vagy az is 30ezrenként? mint a gyertyánál? Szerintem sokmindentől függ. Szemrevételezéssel eldönthető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Szerintem sokmindentől függ. Szemrevételezéssel eldönthető. ritkán kell cserélni az tuti és az oxidáció szokott illetve a beégése hamarabb jelentkezni. de akkor a kopást is felírjuk ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minoalovag Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Sziasztok! Egy érdekes probléma lépett fel nálam. Jobbra indexeléskor időnként, úgy minden 3.-4. alkalommal a kontroll lámpa világít, kattogás nincs, de a lámpák sem villognak. Ja és ha alászedem, akkor minden rendben jön, és pittyog a relé, viloog a kontroll lámpa, és az izzók is. Csak jobbra csinálja, a bal OK! A kapcsoló szemrevételezve OK. Elakadásjelző is rendben. Ezeket én is szétszedtem, és a szerelő is megerősített ezen hitemben. Ötletek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Sziasztok! Egy érdekes probléma lépett fel nálam. Jobbra indexeléskor időnként, úgy minden 3.-4. alkalommal a kontroll lámpa világít, kattogás nincs, de a lámpák sem villognak. Ja és ha alászedem, akkor minden rendben jön, és pittyog a relé, viloog a kontroll lámpa, és az izzók is. Csak jobbra csinálja, a bal OK! A kapcsoló szemrevételezve OK. Elakadásjelző is rendben. Ezeket én is szétszedtem, és a szerelő is megerősített ezen hitemben. Ötletek? Mérd meg lécci az akkufeszültséget álló és járó motornál is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Sziasztok! Egy érdekes probléma lépett fel nálam. Jobbra indexeléskor időnként, úgy minden 3.-4. alkalommal a kontroll lámpa világít, kattogás nincs, de a lámpák sem villognak. Ja és ha alászedem, akkor minden rendben jön, és pittyog a relé, viloog a kontroll lámpa, és az izzók is. Csak jobbra csinálja, a bal OK! A kapcsoló szemrevételezve OK. Elakadásjelző is rendben. Ezeket én is szétszedtem, és a szerelő is megerősített ezen hitemben. Ötletek? Nincs valaki a közelben akivel egy próbára kapcsolót cserélnél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Facelift előtti astrákban, miképp lehet megoldani, hogy gyújtás levétele után is megmaradjon a villany a rádióban? Elég a memória és gyújtás tápvezetéket felcserélnem? Nem akarom olyanra, mint az enyémben, hogy csak a kulcs kivétele után kapcsol le az autórádió, bár az még jobb lenne, ha esetleg bekapcsolva maradna a rádió és leszívná az akksit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Én meg inkább a jobb hátsó lámpában a csatlakozót nézném meg. Hátha az kontaktos. Valami hasonlót csinált nekem a télen, csak a bal oldalon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Sziasztok! Egy érdekes probléma lépett fel nálam. Jobbra indexeléskor időnként, úgy minden 3.-4. alkalommal a kontroll lámpa világít, kattogás nincs, de a lámpák sem villognak. Ja és ha alászedem, akkor minden rendben jön, és pittyog a relé, viloog a kontroll lámpa, és az izzók is. Csak jobbra csinálja, a bal OK! A kapcsoló szemrevételezve OK. Elakadásjelző is rendben. Ezeket én is szétszedtem, és a szerelő is megerősített ezen hitemben. Ötletek? Nem lehet, hogy a kormánynál van valami gáz? Annál a résznél, ami visszakapcsolja az indexkart nyugalmi állapotba, amikor egyenesbe tekered vissza a kormányt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts