Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Már rá van akasztva. :blush: Csak a generátorra voltam kíváncsi, hogy nem-e csinál benne valami kárt ha nem megy de kapja a tápot. :lol: Azért köszi! :)

Lecsavarhatod az anyát, és szigeteld le a kábelt. Nem ártasz vele. De ha már ott vagy szedd le a másik kábelt is (gerjesztőáramét, kék/feh). A ford jelét nem kell (zöld).

Megosztás:

Benne van a foglalatban az ellenállás? Azt mondta a csávó akitől vettem, hogy melegszik, ezért távolabb tegyem a ledtől. Igy aztán kiraktam a hátuljára, ott elég messze van tőle. Ez lett volna a másik variáció az elhelyezésben.

Igen, benn van az ellenállás! Én 1k 0,5W-os ellenállást használtam, az tutira nem melegszik és a LED fénye is erős.

http://kepfeltoltes.hu/090208/DSCF2327_www...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/090208/DSCF2328_www...ltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Helló minden tisztelt fórumozónak!

Tök új vagyok köztetek és ennek megfelelően kopasz is ezért előre is bocs mindenkitől.Magamról:37 éves Győrben élő-egyébként Békés megyei-vagyok,két(egy 8 éves és egy kilenc hónapos) fiú boldog apukája és egy '93-as c14nz gyakorló gazdija.Már kigúvad a szemem az olvasástól és sok jó ötletet és tanácsot olvastam mégis megkérdezem a tisztelt nagyérdeműt:műszerfalat cserélnék ford.szám mérősre és ha már ki van berhelve kék ledesre is átaplikálnám a világítását-tehát a kérdés-kérés:egy elektronikailag amatőrnek tud valaki segíteni?

Segítségeteket előre is köszönöm és ha nem reagálnék ma az azért van,mert eldőltem mint egy zsák a fáradtságtól(de. melózok az Audi-ban)de holnap újra itt.

Szóval üdv. mindenkinek!

topi

Üdv, ha nagyon ráérsz nézz majd be ide is.

Megosztás:

Igen, benn van az ellenállás! Én 1k 0,5W-os ellenállást használtam, az tutira nem melegszik és a LED fénye is erős.

http://kepfeltoltes.hu/090208/DSCF2327_www...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/090208/DSCF2328_www...ltoltes.hu_.jpg

Én 510-ohmosat és 0.25 Wattosat vettem hozzá, ezt ajánlották ahol a ledet vettem direkt műszerfalba. Nem tudom mennyire melegszik, azóta nem tapiztam a műszeregységet hátulról. :blush:

Megosztás:

Én 510-ohmosat és 0.25 Wattosat vettem hozzá, ezt ajánlották ahol a ledet vettem direkt műszerfalba. Nem tudom mennyire melegszik, azóta nem tapiztam a műszeregységet hátulról. :blush:

Én mikor LEDesítettem a km órát, vettem többféle ellenállatot. 1K 0,5W ellenállást találtam a megfelelőnek, mert a többi melegedett! Gondolom, amit kb. 1 hete linkelgettem képeket a km, óra LEDesítésről, láttad és igen komoly a fényereje! Most úgy használom, hogy a gyári fényerőszabályzó tökre le van csavarva, mert ha rátekerem, nagyon erős a LEDek fénye.

Megosztás:

melegszik? O:

mindenhol 0,25öst írnak... meg nekem is olyan mind, de eddig nem tpasztaltam melegedést.

dehát ha ti is mondjátok akkor biztos melegszik, de ha nem olvad le akkor marad az :blush:

Számold ki. Vegyünk egy Led-et, amit 14V-on hajtunk és mondjuk 20mA-t vesz fel. Az már 0,28W. :lol:

Megosztás:

Számold ki. Vegyünk egy Led-et, amit 14V-on hajtunk és mondjuk 20mA-t vesz fel. Az már 0,28W. :)

1k val nem vesz fel 20mA ert...mert 560al megy 25mA al asszem

de ha mégis akkor

0,03 W ot meg izzadjon ki :lol:

ja porrasztópákóval is lehet ragasztósrudat használni... kicsit mókolósabb, de megoldható :blush:

Megosztás:

Ha hosszabb ideig rajta van a gyújtás a motor üzeme nélkül ugye célszerű lekötni a generátorról a pozitív kábelt? :lol: Ugyanis lenne egy legalább 40-50 perc körüli vontatás és jó lenne ha közben az ablaktörlő is tudna üzemelni anélkül, hogy az akkut leszívná valami fölösleges dolog, na meg ha a generátornak sem esne semmi baja... :blush:

Semmi gondot nem fog okozni a generátornak, felesleges meló :D

Számold ki. Vegyünk egy Led-et, amit 14V-on hajtunk és mondjuk 20mA-t vesz fel. Az már 0,28W. :D

Naaaaaa :)

Az ellenálláson ilyenkor csak kb 11V esik, ami 20mA mellett 0,22W :D

Megosztás:

Semmi gondot nem fog okozni a generátornak, felesleges meló :)

Ok csak találkoztam már olyan generátorokkal amelyek nem szeretik ha járatlanul kapnak tápfeszt (főleg huzamosabb ideig) és esetenként le is égett a tekercsük. Igaz az már ehhez képest (talán) elavult technika. :blush: :lol:

Megosztás:

Ok csak találkoztam már olyan generátorokkal amelyek nem szeretik ha járatlanul kapnak tápfeszt (főleg huzamosabb ideig) és esetenként le is égett a tekercsük. Igaz az már ehhez képest (talán) elavult technika. :blush: :lol:

De akkor még gőzmozdonyok jártak leginkább, nem? :)

Az lehet, de a 0,25W-os ellenállás nekem 14V-on nagyon melegedett. + az a ellenásonként az a 10-15Ft plusz nem tesz tönkre anyagilag. :D :D

Persze, nyugodtan lehet nagyobbat is rakni, de egyébként az hogy kicsit melegszik egy ellenállás, nem olyan nagy gond :D

Megosztás:

Ha jól sejtem, akkor a diódahíd nem enged vissza áramot a tekercsbe. :D

Épp most beszéltem a szerelő cimbivel mert holnap húznánk be, azzal nincs is gond de azt mondja, hogy a gerjesztőszálat és az izzítást érdemes lehúzni róla mert lerántja az aksit.

De akkor még gőzmozdonyok jártak leginkább, nem? :D

Győrben járt olyan, fújta a kormot meg a gőzt mint a veszedelem :blush: jobban mint a traktorom :D Akkoriban még örültem, hogy van egy 55 lovas sport warnyú a seggem alatt... :D :lol: :)

Megosztás:

Épp most beszéltem a szerelő cimbivel mert holnap húznánk be, azzal nincs is gond de azt mondja, hogy a gerjesztőszálat és az izzítást érdemes lehúzni róla mert lerántja az aksit.

gerjesztőszálat is felesleges levenni, csak annyi áram megy át rajta, amit a 2W-os kis égő enged :blush:

az izzítás meg tudtommal időzített egyszeri alkalomra szól :)

még jó hogy ilyen hozzáértők a szerelők :lol:

Megosztás:

Tartok tőle, hogy a jelenlegi útviszonyok mellett ki kell bírni az aksinak pár fogyasztót legalább egy óra formáig és ebben csak a debreceni viszonyok lesznek érdekesek -nem amíg a pusztán átcibáljuk. Mindegy, azt a 2 csatit széthúzni meg félre kötözni gyorskötegelővel nem volt nagy vicc. :blush:

Megosztás:

Győrben járt olyan, fújta a kormot meg a gőzt mint a veszedelem :blush: jobban mint a traktorom :D Akkoriban még örültem, hogy van egy 55 lovas sport warnyú a seggem alatt... :D :lol: :)

akkor azt jol megpiszkáltad, ha 2T volt... gyári 35höz lépest :D

Megosztás:

gerjesztőszálat is felesleges levenni, csak annyi áram megy át rajta, amit a 2W-os kis égő enged :lol:

az izzítás meg tudtommal időzített egyszeri alkalomra szól :D

még jó hogy ilyen hozzáértők a szerelők :)

de a hosszú út alatt bitti lehűlik majd és mindig visszakapcsol :D :blush:

benzineseket szokák inkább óvni ilyentől, de ott is több órákról van szó.

Megosztás:

Tartok tőle, hogy a jelenlegi útviszonyok mellett ki kell bírni az aksinak pár fogyasztót legalább egy óra formáig és ebben csak a debreceni viszonyok lesznek érdekesek -nem amíg a pusztán átcibáljuk. Mindegy, azt a 2 csatit széthúzni meg félre kötözni gyorskötegelővel nem volt nagy vicc. :lol:

parkolófény+vészvillogó+ablaktörlő+venti alapon igencsak kevés ahhoz, hogy egy akkut leszíjjon 1 óra alatt :D

nemtom mit kell misztifikálni ezt a dolgot, tök felesleges bármit is kötözni :)

de a hosszú út alatt bitti lehűlik majd és mindig visszakapcsol :D :blush:

benzineseket szokák inkább óvni ilyentől, de ott is több órákról van szó.

Ezekben úgy tudom, nem hőfokszabályzós, hanem gyújtásra egyszer időzít.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.