hening Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Már rá van akasztva. :blush: Csak a generátorra voltam kíváncsi, hogy nem-e csinál benne valami kárt ha nem megy de kapja a tápot. :lol: Azért köszi! :) Lecsavarhatod az anyát, és szigeteld le a kábelt. Nem ártasz vele. De ha már ott vagy szedd le a másik kábelt is (gerjesztőáramét, kék/feh). A ford jelét nem kell (zöld). Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Zotya! Miért nem így csináltad? http://kepfeltoltes.hu/090208/DSCF2330_www...ltoltes.hu_.jpg Benne van a foglalatban az ellenállás? Azt mondta a csávó akitől vettem, hogy melegszik, ezért távolabb tegyem a ledtől. Igy aztán kiraktam a hátuljára, ott elég messze van tőle. Ez lett volna a másik variáció az elhelyezésben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Benne van a foglalatban az ellenállás? Azt mondta a csávó akitől vettem, hogy melegszik, ezért távolabb tegyem a ledtől. Igy aztán kiraktam a hátuljára, ott elég messze van tőle. Ez lett volna a másik variáció az elhelyezésben. Igen, benn van az ellenállás! Én 1k 0,5W-os ellenállást használtam, az tutira nem melegszik és a LED fénye is erős. http://kepfeltoltes.hu/090208/DSCF2327_www...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/090208/DSCF2328_www...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Helló minden tisztelt fórumozónak! Tök új vagyok köztetek és ennek megfelelően kopasz is ezért előre is bocs mindenkitől.Magamról:37 éves Győrben élő-egyébként Békés megyei-vagyok,két(egy 8 éves és egy kilenc hónapos) fiú boldog apukája és egy '93-as c14nz gyakorló gazdija.Már kigúvad a szemem az olvasástól és sok jó ötletet és tanácsot olvastam mégis megkérdezem a tisztelt nagyérdeműt:műszerfalat cserélnék ford.szám mérősre és ha már ki van berhelve kék ledesre is átaplikálnám a világítását-tehát a kérdés-kérés:egy elektronikailag amatőrnek tud valaki segíteni? Segítségeteket előre is köszönöm és ha nem reagálnék ma az azért van,mert eldőltem mint egy zsák a fáradtságtól(de. melózok az Audi-ban)de holnap újra itt. Szóval üdv. mindenkinek! topi Üdv, ha nagyon ráérsz nézz majd be ide is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Igen, benn van az ellenállás! Én 1k 0,5W-os ellenállást használtam, az tutira nem melegszik és a LED fénye is erős. http://kepfeltoltes.hu/090208/DSCF2327_www...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/090208/DSCF2328_www...ltoltes.hu_.jpg Én 510-ohmosat és 0.25 Wattosat vettem hozzá, ezt ajánlották ahol a ledet vettem direkt műszerfalba. Nem tudom mennyire melegszik, azóta nem tapiztam a műszeregységet hátulról. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Én 510-ohmosat és 0.25 Wattosat vettem hozzá, ezt ajánlották ahol a ledet vettem direkt műszerfalba. Nem tudom mennyire melegszik, azóta nem tapiztam a műszeregységet hátulról. :blush: Én mikor LEDesítettem a km órát, vettem többféle ellenállatot. 1K 0,5W ellenállást találtam a megfelelőnek, mert a többi melegedett! Gondolom, amit kb. 1 hete linkelgettem képeket a km, óra LEDesítésről, láttad és igen komoly a fényereje! Most úgy használom, hogy a gyári fényerőszabályzó tökre le van csavarva, mert ha rátekerem, nagyon erős a LEDek fénye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Én 510-ohmosat és 0.25 Wattosat vettem hozzá, ezt ajánlották ahol a ledet vettem direkt műszerfalba. Nem tudom mennyire melegszik, azóta nem tapiztam a műszeregységet hátulról. :blush: Én 1 kilos 0,25W-osat használok. Melegszik eléggé, de nem olvad le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Én 1 kilos 0,25W-osat használok. Melegszik eléggé, de nem olvad le. Ez volt nekem is a bajom vele, ezért dontöttem a 0,5W-os mellett. kb. 20Ft. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 melegszik? O: mindenhol 0,25öst írnak... meg nekem is olyan mind, de eddig nem tpasztaltam melegedést. dehát ha ti is mondjátok akkor biztos melegszik, de ha nem olvad le akkor marad az :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 melegszik? O: mindenhol 0,25öst írnak... meg nekem is olyan mind, de eddig nem tpasztaltam melegedést. dehát ha ti is mondjátok akkor biztos melegszik, de ha nem olvad le akkor marad az :blush: Számold ki. Vegyünk egy Led-et, amit 14V-on hajtunk és mondjuk 20mA-t vesz fel. Az már 0,28W. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Számold ki. Vegyünk egy Led-et, amit 14V-on hajtunk és mondjuk 20mA-t vesz fel. Az már 0,28W. :) 1k val nem vesz fel 20mA ert...mert 560al megy 25mA al asszem de ha mégis akkor 0,03 W ot meg izzadjon ki :lol: ja porrasztópákóval is lehet ragasztósrudat használni... kicsit mókolósabb, de megoldható :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Ha hosszabb ideig rajta van a gyújtás a motor üzeme nélkül ugye célszerű lekötni a generátorról a pozitív kábelt? :lol: Ugyanis lenne egy legalább 40-50 perc körüli vontatás és jó lenne ha közben az ablaktörlő is tudna üzemelni anélkül, hogy az akkut leszívná valami fölösleges dolog, na meg ha a generátornak sem esne semmi baja... :blush: Semmi gondot nem fog okozni a generátornak, felesleges meló :D Számold ki. Vegyünk egy Led-et, amit 14V-on hajtunk és mondjuk 20mA-t vesz fel. Az már 0,28W. :D Naaaaaa :) Az ellenálláson ilyenkor csak kb 11V esik, ami 20mA mellett 0,22W :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Naaaaaa :lol: Az ellenálláson ilyenkor csak kb 11V esik, ami 20mA mellett 0,22W :) Opsz. :blush: Igaz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Semmi gondot nem fog okozni a generátornak, felesleges meló :) Ok csak találkoztam már olyan generátorokkal amelyek nem szeretik ha járatlanul kapnak tápfeszt (főleg huzamosabb ideig) és esetenként le is égett a tekercsük. Igaz az már ehhez képest (talán) elavult technika. :blush: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Naaaaaa :blush: Az ellenálláson ilyenkor csak kb 11V esik, ami 20mA mellett 0,22W :D Az lehet, de a 0,25W-os ellenállás nekem 14V-on nagyon melegedett. + az a ellenásonként az a 10-15Ft plusz nem tesz tönkre anyagilag. :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Ok csak találkoztam már olyan generátorokkal amelyek nem szeretik ha járatlanul kapnak tápfeszt (főleg huzamosabb ideig) és esetenként le is égett a tekercsük. Igaz az már ehhez képest (talán) elavult technika. :blush: :) Ha jól sejtem, akkor a diódahíd nem enged vissza áramot a tekercsbe. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Ok csak találkoztam már olyan generátorokkal amelyek nem szeretik ha járatlanul kapnak tápfeszt (főleg huzamosabb ideig) és esetenként le is égett a tekercsük. Igaz az már ehhez képest (talán) elavult technika. :blush: :lol: De akkor még gőzmozdonyok jártak leginkább, nem? :) Az lehet, de a 0,25W-os ellenállás nekem 14V-on nagyon melegedett. + az a ellenásonként az a 10-15Ft plusz nem tesz tönkre anyagilag. :D :D Persze, nyugodtan lehet nagyobbat is rakni, de egyébként az hogy kicsit melegszik egy ellenállás, nem olyan nagy gond :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Ha jól sejtem, akkor a diódahíd nem enged vissza áramot a tekercsbe. :D Épp most beszéltem a szerelő cimbivel mert holnap húznánk be, azzal nincs is gond de azt mondja, hogy a gerjesztőszálat és az izzítást érdemes lehúzni róla mert lerántja az aksit. De akkor még gőzmozdonyok jártak leginkább, nem? :D Győrben járt olyan, fújta a kormot meg a gőzt mint a veszedelem :blush: jobban mint a traktorom :D Akkoriban még örültem, hogy van egy 55 lovas sport warnyú a seggem alatt... :D :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Épp most beszéltem a szerelő cimbivel mert holnap húznánk be, azzal nincs is gond de azt mondja, hogy a gerjesztőszálat és az izzítást érdemes lehúzni róla mert lerántja az aksit. gerjesztőszálat is felesleges levenni, csak annyi áram megy át rajta, amit a 2W-os kis égő enged :blush: az izzítás meg tudtommal időzített egyszeri alkalomra szól :) még jó hogy ilyen hozzáértők a szerelők :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Tartok tőle, hogy a jelenlegi útviszonyok mellett ki kell bírni az aksinak pár fogyasztót legalább egy óra formáig és ebben csak a debreceni viszonyok lesznek érdekesek -nem amíg a pusztán átcibáljuk. Mindegy, azt a 2 csatit széthúzni meg félre kötözni gyorskötegelővel nem volt nagy vicc. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Épp most beszéltem a szerelő cimbivel mert holnap húznánk be, azzal nincs is gond de azt mondja, hogy a gerjesztőszálat és az izzítást érdemes lehúzni róla mert lerántja az aksit. Győrben járt olyan, fújta a kormot meg a gőzt mint a veszedelem :blush: jobban mint a traktorom :D Akkoriban még örültem, hogy van egy 55 lovas sport warnyú a seggem alatt... :D :lol: :) akkor azt jol megpiszkáltad, ha 2T volt... gyári 35höz lépest :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 gerjesztőszálat is felesleges levenni, csak annyi áram megy át rajta, amit a 2W-os kis égő enged :lol: az izzítás meg tudtommal időzített egyszeri alkalomra szól :D még jó hogy ilyen hozzáértők a szerelők :) de a hosszú út alatt bitti lehűlik majd és mindig visszakapcsol :D :blush: benzineseket szokák inkább óvni ilyentől, de ott is több órákról van szó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Tartok tőle, hogy a jelenlegi útviszonyok mellett ki kell bírni az aksinak pár fogyasztót legalább egy óra formáig és ebben csak a debreceni viszonyok lesznek érdekesek -nem amíg a pusztán átcibáljuk. Mindegy, azt a 2 csatit széthúzni meg félre kötözni gyorskötegelővel nem volt nagy vicc. :lol: parkolófény+vészvillogó+ablaktörlő+venti alapon igencsak kevés ahhoz, hogy egy akkut leszíjjon 1 óra alatt :D nemtom mit kell misztifikálni ezt a dolgot, tök felesleges bármit is kötözni :) de a hosszú út alatt bitti lehűlik majd és mindig visszakapcsol :D :blush: benzineseket szokák inkább óvni ilyentől, de ott is több órákról van szó. Ezekben úgy tudom, nem hőfokszabályzós, hanem gyújtásra egyszer időzít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Ja, meg az ülésfűtés is. :blush: :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Ja, meg az ülésfűtés is. :D :blush: :lol: :) vontatásnál nem kell ilyen luxus :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts