Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Csak ugye ha a fék nem lábnál van akkor ebből következik hogy az egyik pedál a gáz, a másik a kuplung :lol:

Nekem volt lerohadva testkábel a helyéről :) az a csavar ami fogta, az volt lepusztulva, és igazából csak a kosz tartotta oda, aztán önindítócserénél persze lehullott.... :blush: De így legalább rájuk fogtam és megheffintették :D

Megosztás:

Feltöltött aksival bátran elindulhatsz vele. Egy 55-ös akku, töltés nélkül, ha spórolsz a fogyasztókkal, akkor 2-3 órát is képes életben tartani az autót. Csak ma éjszaka dobd fel töltőre.

Üdv.

Na hát jóvan, még akkutöltöm sincs. :blush: Mindenem nekem sem lehet, hóláncom, meg vontatókötelem van.

zotya nem szikrítottál vmit a világításkapcsolóval?

én egyszer ott szikrítottam, és beindítás után nem világított a töltésjelző, de gázadásra világított amíg le nem állítottama kocsit.

de nekem akkor biztit verte ki

Nem hiszem, de nem lehetetlen, melyik bizti ment ki?

Megosztás:

Nem hiszem, de nem lehetetlen, melyik bizti ment ki?

nemtudom már régen volt...de ha holnap veszel multimétrt, akkor könnyen át tudod nézni az összeset, vegyél olyat ami a kondit is méri meg van rajta szakadásjelző

nekem eccer meg se moccantak a venti fokozatai, és a nagy 40es biztiket kellett megmozgatni.

Megosztás:

Hát srácok most teljesen el vagyok bizonytalanodva, kimentem megnézni mi lehet a töltéssel, kábelek szemre oké, gondoltam megpróbálom elindul-e aztán elcúgok multiméterért. Ráadom a gyujtást, visszajelzők( töltés, motor, kézifék...stb) nem világítanak. Elindítom, erre kigyullad a töltés visszajelző. Rádió oké, kijelző, műszeregység oké, világításkapcsoló, fűtéstekerő sötét. Viszonylag könnyen hozzáférhető cseréltem egy izzót a belső keringtető kapcsolóban, nincs kiégve, az újjal sem világít. Elkezdtem átnézni a biztiket, és a 7-es számú ami az elektromos tüköré, ami nekem nincs, ki volt olvadva. Kihúztam, megnéztem van alatta aljzat, nem csak "falból" volt bedugva. Kicseréltem, piros 10-amperes volt. Ráadom a gyujtást, minden visszajelző világít, a középkonzol is, elindítom szépen minden elalszik a töltésjelző is. Most mi a túró van? :blush: Hogyan függ össsze a nem létező el.tükör biztije a visszajelzőkkel, és a fűttéstekerő világítással? A töltésjelző miért nem aludt el, amig ki volt olvadva a bizti? A lámpakapcsolót kivettem le volt törve az ellelánállás lába, azért nem világított. Érti ezt vki? :lol: Most már elmegyek multiméterért, úgyis mindíg kell.

Megosztás:

Hát srácok most teljesen el vagyok bizonytalanodva, kimentem megnézni mi lehet a töltéssel, kábelek szemre oké, gondoltam megpróbálom elindul-e aztán elcúgok multiméterért. Ráadom a gyujtást, visszajelzők( töltés, motor, kézifék...stb) nem világítanak. Elindítom, erre kigyullad a töltés visszajelző. Rádió oké, kijelző, műszeregység oké, világításkapcsoló, fűtéstekerő sötét. Viszonylag könnyen hozzáférhető cseréltem egy izzót a belső keringtető kapcsolóban, nincs kiégve, az újjal sem világít. Elkezdtem átnézni a biztiket, és a 7-es számú ami az elektromos tüköré, ami nekem nincs, ki volt olvadva. Kihúztam, megnéztem van alatta aljzat, nem csak "falból" volt bedugva. Kicseréltem, piros 10-amperes volt. Ráadom a gyujtást, minden visszajelző világít, a középkonzol is, elindítom szépen minden elalszik a töltésjelző is. Most mi a túró van? :blush: Hogyan függ össsze a nem létező el.tükör biztije a visszajelzőkkel, és a fűttéstekerő világítással? A töltésjelző miért nem aludt el, amig ki volt olvadva a bizti? A lámpakapcsolót kivettem le volt törve az ellelánállás lába, azért nem világított. Érti ezt vki? :lol: Most már elmegyek multiméterért, úgyis mindíg kell.

A 7-esről kapja a műszerfal is az áramot.

Kösz, úgy néz ki nem aktuális, csak nem értek semmit. :)

Oks.

Megosztás:

A 7-esről kapja a műszerfal is az áramot.

Oks.

Oké, de nem világít semmi, ha jár a motor, meg csak a töltésjelző? Amúgy este, ha jól emlékszem akkor még égtek gyujtáson a visszajelzők. Na megint tanultam vmit. :lol:

Velem is előfordult már, hogy úgy cseréltem ki az izzót, hogy rajta maradt a gyújtás, és bizony kicsapta azt a biztit.

Én nem cseréltem izzót, de lehet hogy amikor lejött a forrasztás az ellenállás lábáró, bekavart a világításkapcsolóban az " elszabadult" drót.

Kösz mindenkinek az aggódást meg a "szegény Zotya" sóhajokat. :blush:

Megosztás:

Oké, de nem világít semmi, ha jár a motor, meg csak a töltésjelző? Amúgy este, ha jól emlékszem akkor még égtek gyujtáson a visszajelzők. Na megint tanultam vmit. :lol:

Én nem cseréltem izzót, de lehet hogy amikor lejött a forrasztás az ellenállás lábáró, bekavart a világításkapcsolóban az " elszabadult" drót.

Kösz mindenkinek az aggódást meg a "szegény Zotya" sóhajokat. :blush:

Legközelebb ne sajnáld a forrasztó anyagot és ügyelj rá, hogy ne feszüljön semmi a forrasztással. :)

Megosztás:

Oké, de nem világít semmi, ha jár a motor, meg csak a töltésjelző? .....

Valószinűleg azért.....mert mikor beindul a motor és "megjön" a töltés, akkor az izzó mindkét lábán 12v lesz, ezért alszik ki normál esetben. Nálad viszont a generátor felőli lábán megjelent a 12v és a többi izzón, műszereken (amik szintén a 7-es biztiről kaptak volna tápot) keresztül testelődött. Tehát valószinűleg akkor jött meg a töltés, amikor kigyulladt a lámpa.

Megosztás:

Valószinűleg azért.....mert mikor beindul a motor és "megjön" a töltés, akkor az izzó mindkét lábán 12v lesz, ezért alszik ki normál esetben. Nálad viszont a generátor felőli lábán megjelent a 12v és a többi izzón, műszereken (amik szintén a 7-es biztiről kaptak volna tápot) keresztül testelődött. Tehát valószinűleg akkor jött meg a töltés, amikor kigyulladt a lámpa.

Nálam nem mindig világít a töltésjelző, amint ráadom a gyújtást. Van mikor pár percig szól a zene, vagy csak felkapcsolom a tompítottat, vagy bármi fogyasztót, utána kezd el világítani a lámpicsek. Akkor szokott ez előfordulni, mikor pl lemegyek a kútra, tankolok, majd megint elindítom. Akkor nem világít a lámpa, csak ha önindítózok, akkor kezd el halványan villogni.

Megosztás:

Hali!

Vkink nincs infoja hogyan lehet szétszedni a km/h-t? A léyneg van egy Vdo ford.mérős óraegység amin nincs útjeladó (a tárcsán sincs fényvisszaverő) a gyári delcon van. (ha vdoval megy az auto, check lámpa felvillan), átrakni nem lehet az órát mert nem egyezik a méret, esetleg az órát szétszedni, és a tárcsát átcserélve müködne a dolog? Vkinek vmi ötlete? :blush:

Megosztás:

Hali!

Vkink nincs infoja hogyan lehet szétszedni a km/h-t? A léyneg van egy Vdo ford.mérős óraegység amin nincs útjeladó (a tárcsán sincs fényvisszaverő) a gyári delcon van. (ha vdoval megy az auto, check lámpa felvillan), átrakni nem lehet az órát mert nem egyezik a méret, esetleg az órát szétszedni, és a tárcsát átcserélve müködne a dolog? Vkinek vmi ötlete? :blush:

Üdv!

Szerintem magát a km órát nem lehet szétszedni apró darabokra, vagy szét lehet járulékos károkkal. Az egész km órát elvileg át lehet rakni, de ha jól értelmeztem, akkor már próbáltad. Azt sem értem, hogy miért nem passzol össze a kettő. A VDO-n ott van az a három szálas szalagkábel? Mert ha nincs, akkor bukott a történet, mert ha jól tudom, akkor a nem fordmérős és a fordmérősnek más a nyákfóliája is. Meg szerintem a rpm-es és rpm nélküli óraegység belseje sem egyezik meg.

Megosztás:

Legközelebb ne sajnáld a forrasztó anyagot és ügyelj rá, hogy ne feszüljön semmi a forrasztással. :)

Nem az volt a baj, hanem túl vastag dróttal kötöttem be az ellenállást, és a mozgástól eltört a lába. Most raktam bele vékonyabbat, és a forrasztás után még rögzítettem ragasztópisztollal is.

lehet, ez már meghaladja az én képességeimet. :lol:

Hali!

Hát szerintem mást nem tudsz csinálni, mint hogy szétszeded, megnézed, hogy fizikailag passzol-e bele, majd kipróbálod műkszik-e. Szét lehet szedni, de nem tudom az alkatrész méretek egyeznek-e.

Megosztás:

Az mit fed hogy kis faragással? Mert a delconak a fényvezető füle is nagyobb(szélesebb), és a hőfokjelző alatt megy egy fém keret abba beleakad, meg ugye a hátulja kicsit más kialakitású. (talán még vastagabbis?!) Esetleg ha mutatok képeket tudnátok segiteni mit hogy?

Megosztás:

Az mit fed hogy kis faragással? Mert a delconak a fényvezető füle is nagyobb(szélesebb), és a hőfokjelző alatt megy egy fém keret abba beleakad, meg ugye a hátulja kicsit más kialakitású. (talán még vastagabbis?!) Esetleg ha mutatok képeket tudnátok segiteni mit hogy?

he ennyi kinlódással van nem lenne egyszerűbb venni egy másikat?

5 ezer környéke

Megosztás:

Zotya sztem az volt neked is mint nekem, csak neekd a leszakadt vezeték zárt össze vmit :)

ma voltam boltokba, azt semmit se tudtam venni b+

se ellenállat, se ragasztópisztoly...

ez Szerencs...

Lehet, és meg ebéd után elmegyek multimétert venni a nagy ilyedtségre. :blush: Fél éjszaka agyaltam, hogy mi a szar lehet. Generátor, feszszabályzó, diodahíd? Mindíg van vmi. :lol:

Megosztás:

Üdv!

Szerintem magát a km órát nem lehet szétszedni apró darabokra, vagy szét lehet járulékos károkkal. Az egész km órát elvileg át lehet rakni, de ha jól értelmeztem, akkor már próbáltad. Azt sem értem, hogy miért nem passzol össze a kettő. A VDO-n ott van az a három szálas szalagkábel? Mert ha nincs, akkor bukott a történet, mert ha jól tudom, akkor a nem fordmérős és a fordmérősnek más a nyákfóliája is. Meg szerintem a rpm-es és rpm nélküli óraegység belseje sem egyezik meg.

A vdo-n nicns szalagkábel és fényvisszaverő sincs a tárcsán hogy átlehetne rakni a jeladót:S Más a foliája meg maga a müanyag kialakitása is. Delcon volt szalagkábel, ezen meg megvan a kivezetés csak a müanyag tövébe(ahol felkéne kanyarodnia) ott elvan vágva úgynéztem gyárialg ilyen.

Megosztás:

Nem az volt a baj, hanem túl vastag dróttal kötöttem be az ellenállást, és a mozgástól eltört a lába. Most raktam bele vékonyabbat, és a forrasztás után még rögzítettem ragasztópisztollal is.

Vastag vezeték nem rugalmas. Ez volt a hiba, gyakorlatilag feszült, ezért nem bírta. Ügye azért nem gitárhúrszerűen vezetékezted be, hanem hagytál kis henkszálat?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.