zotya975 Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 ez korral jár... vagy nem kell álló f...al huggyantani :D ama wcben takarékos izzók vannak, amik ugy havi rendszerességgel kimennek... gondoloma pára miatt. de így két leddel, bővan van annyi fény, hogy nyugodtan tudok a szobábam pakolni is akár. A takarékos izzók, ha a kompakt égőre gondolsz nem bírják a gyakori fel-lekapcsolást. Olyan helyre érdemes rakni ahol min. 5 percig van használva. Éa annyira még nem vagyok öreg hogy 5 percig hu....pisiljek. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 A takarékos izzók, ha a kompakt égőre gondolsz nem bírják a gyakori fel-lekapcsolást. Olyan helyre érdemes rakni ahol min. 5 percig van használva. Éa annyira még nem vagyok öreg hogy 5 percig hu....pisiljek. :D gyanítom, hogy nem csak ezzel van kapcsoaltban, mivel a konyhába is (meg mindenhol)az van és nem iszok 5 percig vizet és csak addig van felcsapva a villany :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 gyanítom, hogy nem csak ezzel van kapcsoaltban, mivel a konyhába is (meg mindenhol)az van és nem iszok 5 percig vizet és csak addig van felcsapva a villany :D éjszaka egyszerűbb és gazdaságosabb az irányfény az ilyen megoldásokra. az energiatakarékos izzókat nem arra találták ki hogy 5percenként kapcsolgassák. de ez már kicsit off. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 éjszaka egyszerűbb és gazdaságosabb az irányfény az ilyen megoldásokra. az energiatakarékos izzókat nem arra találták ki hogy 5percenként kapcsolgassák. de ez már kicsit off. irányfénynél nem találom meg a szám és nyakon öntöm magam :D egébként olyan, hogy kilincshez kívülről megvilágítás? szép lenne, csak hogy oldom meg... gombos riszatóval, vagy kp zárral... vmilyen áramkörrel megoldható lenne nem? nyomok egyet, hogy nyissa ki, és egy olyan áramkör ami megtarja pár mpig a feszültséget. hm? pl a beltéri késleltetésé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 nekem egyenlőre az egyszínű kék is jólenne, de szeretnék kék hátteres, és piros mutatósat... de kék háttér fehér mutató? szerintetek? csak hogy ne legyen pócos tudjátok :lol: Most Opel autót akarsz vagy fosvágent? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Most igen! Amúgy ezekben a fajta kilóméterórákban 4 izzó világítja meg a műszereket és a mutatókat! Ezek helyére tettem ledeke és a háttérvilágításhoz külön belülre raktam még ledpanelt! Ha csak a 4 izzó helyére raksz ledeket, akkor csak a mutatók fognak világítani! Mert ugye a led nem szórja úgy a fényt mint az égő. http://kepfeltoltes.hu/090205/758300420DSC...ltoltes.hu_.jpg A fordulatszámosban is 4 izzó hely van. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 A fordulatszámosban is 4 izzó hely van. :lol: Én ezt nem tudtam, mert nekem nem az van! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Most Opel autót akarsz vagy fosvágent? :D most opel... én nem akarok opelt se legalábbis nem teljesen gyári opelt amit tudok megváltoztatok rajta a kék fehér pedig nem pócos :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 most opel... én nem akarok opelt se legalábbis nem teljesen gyári opelt amit tudok megváltoztatok rajta a kék fehér pedig nem pócos :lol: Szerintem a kék-narancs is jó, én olyanra szeretném majd. Időm mondjuk lesz rá, amíg üzemképtelennek van nyílvánítva a verda. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Én ezt nem tudtam, mert nekem nem az van! :lol: Ha gondolod, nemrég vett itt vki tévedésből dieseles forszámmérős órát, asszem az elektromos topicban írta, esetleg kérdezz rá, megvan-e neki. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Szerintem a kék-narancs is jó, én olyanra szeretném majd. Időm mondjuk lesz rá, amíg üzemképtelennek van nyílvánítva a verda. :D Nem tudom én próbálkoztam sárga fénnyel, de nekem gyenge fehér lett belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Nem tudom én próbálkoztam sárga fénnyel, de nekem gyenge fehér lett belőle. Gondolom nem leddel és ügye a sárga izzó, az lehetne sima izzó is. A led fénye meg azért erősebb ám. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Gondolom nem leddel és ügye a sárga izzó, az lehetne sima izzó is. A led fénye meg azért erősebb ám. :D Bizony nem leddel, izzóval. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Ha gondolod, nemrég vett itt vki tévedésből dieseles forszámmérős órát, asszem az elektromos topicban írta, esetleg kérdezz rá, megvan-e neki. :D Szándékomban áll fordulatszámmérősre cserélni! A generátortól az óráig be is van kötve a vezeték (gyárilag). Ha cserélem, ebből átrakom a ledeket! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Hi! A töltőfesz 14V felett nem egészséges, sztem fesszabályzócsere, és szükség szerint felújítás kéne. A Te Hitachi generátorodnál ez úgy tudom, nem olyan egyszerű dolog, úgyhogy valami szakműhelyt keress meg vele. Sziasztok! Igazad volt! Ma elvittem a beteget a doktorbácsihoz és a fesszab csere oldotta meg a problémát. De a 14V mégse sok, mert most is megmértem és alapjáraton 14,1 emelt fordulaton 14,2 -t mértem ( bár csak az 500 Ft-os műszer volt kéznél úgyhogy 1-2 tized eltérés lehetséges). A Hitachi tényleg nem egyszerű dolog, mert még a profinak is eltartott 5 órát a kiszedés -takarítás-javítás-visszaszerelés, pedig az öreg tényleg profi (az 1,8-as benzinesét annyi idő alatt megcsinálta míg hazakocogtam 4 utcányit, ittam egy kávét és éppen elszívtam a cigimet mikor csörgött a teló hogy kész van) Még egyszer köszi az infót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Sziasztok! Igazad volt! Ma elvittem a beteget a doktorbácsihoz és a fesszab csere oldotta meg a problémát. De a 14V mégse sok, mert most is megmértem és alapjáraton 14,1 emelt fordulaton 14,2 -t mértem ( bár csak az 500 Ft-os műszer volt kéznél úgyhogy 1-2 tized eltérés lehetséges). A Hitachi tényleg nem egyszerű dolog, mert még a profinak is eltartott 5 órát a kiszedés -takarítás-javítás-visszaszerelés, pedig az öreg tényleg profi (az 1,8-as benzinesét annyi idő alatt megcsinálta míg hazakocogtam 4 utcányit, ittam egy kávét és éppen elszívtam a cigimet mikor csörgött a teló hogy kész van) Még egyszer köszi az infót! Nincsmit, ezért van a fórum :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 vkinek nincsen olyan km órája, ami már annyira szétvan, hogy ki akarná dobni?? vmikor szeretnék én is ledesíteni, de lehet ezt a gyárit is megcsinálom, hiába nem fordulatszámmérős...és ahhoz akarnám kikísérletezgetni hogy pontosan milyen hatása lenne az 5mmes leddel Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Sziasztok! Igazad volt! Ma elvittem a beteget a doktorbácsihoz és a fesszab csere oldotta meg a problémát. De a 14V mégse sok, mert most is megmértem és alapjáraton 14,1 emelt fordulaton 14,2 -t mértem ( bár csak az 500 Ft-os műszer volt kéznél úgyhogy 1-2 tized eltérés lehetséges). A Hitachi tényleg nem egyszerű dolog, mert még a profinak is eltartott 5 órát a kiszedés -takarítás-javítás-visszaszerelés, pedig az öreg tényleg profi (az 1,8-as benzinesét annyi idő alatt megcsinálta míg hazakocogtam 4 utcányit, ittam egy kávét és éppen elszívtam a cigimet mikor csörgött a teló hogy kész van) Még egyszer köszi az infót! 14, 4 ig mehet gond nélkül, "szakirodalom" szerint az a maxi töltőfesz, feltte már károsodik az aksi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 14, 4 ig mehet gond nélkül, "szakirodalom" szerint az a maxi töltőfesz, feltte már károsodik az aksi. Aha, az én "szakirodalmam" is azt írja, hogy 14,4-ig jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Aha, az én "szakirodalmam" is azt írja, hogy 14,4-ig jó. nekem a bosch generátorra 14 volt van írva, 13, 8 al tölt ha jol emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 vkinek nincsen olyan km órája, ami már annyira szétvan, hogy ki akarná dobni?? vmikor szeretnék én is ledesíteni, de lehet ezt a gyárit is megcsinálom, hiába nem fordulatszámmérős...és ahhoz akarnám kikísérletezgetni hogy pontosan milyen hatása lenne az 5mmes leddel Havernál 2 éve áll egy astra és szép lassan bontódik. Abban még megvan az óra ha jól emlékszem ford.mérős. Holnap megkérdezem hátha ideadja belőle. Nem lenne kedved kooperálni ledesítés ügyben? Ha meghatározod a ledek helyét én csinálok hozzá neked Nyák-lapot. Elég ha kartonpapírból kivágod a formát ami befér az órába és rárajzolod a ledek helyét. Lehet smd is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 nekem egyenlőre az egyszínű kék is jólenne, de szeretnék kék hátteres, és piros mutatósat... de kék háttér fehér mutató? szerintetek? csak hogy ne legyen pócos tudjátok :D A kék háttér és a piros mutató is frankón mutat! :lol: Szerintem! :lol: Ez egy B Vectra km. órája! http://mumtaz.uw.hu/kep_/100_1306.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február6, 2009 Megoszt Elküldve Február6, 2009 ha lesz km órám, akkor tuti megcsinálom, és megosztom mindenkivel ahogy ezt már megszokhattátok tőlem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február6, 2009 Megoszt Elküldve Február6, 2009 ha lesz km órám, akkor tuti megcsinálom, és megosztom mindenkivel ahogy ezt már megszokhattátok tőlem :D Kíváncsian várom! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február6, 2009 Megoszt Elküldve Február6, 2009 Kíváncsian várom! :D neked már nincs szükséged rá amugy nézegettem, és ahhoz képest, hogy csak ugy beraktál egy ledsort nagyon homogén lett vagy rosszul látam, és van még máshol is led? javíts ki ha tévedek, de akkor légyszi jelöld már ki hol van a többi led, vagy ledsor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts