Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Csini lett! :lol: Éjszaka nem zavaró a fényereje? :D

Én tegnap mérgemben lefóliáztam a távolsági visszajelzőjének az emblémáját belülről világos-fekete ablakfóliával. Most már szép halványkék fénye van, nem virít és nem zavar egy kicsit sem. Viszont csak úgy próbaképp a fordulatszám mérője felőli szélén egy piros ledet kicseréltem kékre és mit ne mondjak mutatós, hogy kb 3500-4000-ig kékben jár a fordulatmérő mutatója afölött pirosban, csak kicsit cicus meg sötétben szemszúró fénye van úgyhogy repült vissza a piros.

Megosztás:

Végre készen vagyok a ledesítéssel! :D Nagyon zsír a fénye, már akkor is látszik, mikor a gyári még nem! A kép nem adja vissza rendesen a színeket, a háttér szép fehér, a középső mutató hófehér, a két kicsi nagyon szép kék!(csak a kép nem adja vissza a színét rendesen) Jó erős a fénye! :lol:

Képek:

http://kepfeltoltes.hu/090205/167214110DSC...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/090205/DSCF2274_www...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/090205/DSCF2279_www...ltoltes.hu_.jpg

már így is nagyon szép

hogy oldottad meg a mutatók külön színét?

Megosztás:

Köszönöm! :lol:

Csini lett! :lol: Éjszaka nem zavaró a fényereje? :D

Nem, mert ugyanúgy lehet állítani a fényerejét, mint a gyárinak.

már így is nagyon szép

hogy oldottad meg a mutatók külön színét?

Nagyon nem kellett hozzányúlni, a gyári izzók helyére tettem be a ledeket! Előtte elszórakoztam egy jó darabig, mire beleforrasztottam a foglalatba az ellenállást és a ledet!

Megosztás:

Nem, mert ugyanúgy lehet állítani a fényerejét, mint a gyárinak.

Nagyon nem kellett hozzányúlni, a gyári izzók helyére tettem be a ledeket! Előtte elszórakoztam egy jó darabig, mire beleforrasztottam a foglalatba az ellenállást és a ledet!

Ezek szerint van külön helye azoknak az izzóknak, amik a mutatót világítják?

Megosztás:

Ezek szerint van külön helye azoknak az izzóknak, amik a mutatót világítják?

Most igen! Amúgy ezekben a fajta kilóméterórákban 4 izzó világítja meg a műszereket és a mutatókat! Ezek helyére tettem ledeke és a háttérvilágításhoz külön belülre raktam még ledpanelt! Ha csak a 4 izzó helyére raksz ledeket, akkor csak a mutatók fognak világítani! Mert ugye a led nem szórja úgy a fényt mint az égő.

http://kepfeltoltes.hu/090205/758300420DSC...ltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

ott hogy??

a fényvezető plexi vezeti oda a fényt? mert azok az izzók sehogy se esnek a mutatóhoz.

Igen, a műszerről (gyárilag) jön lefelé a "plexi" műanyag, ami közvetlenül az égő "led" felé kerül! És úgy továbbítja az egész műszernek a fényt! Ha csak a mutatót akarod színezni, akkor a műszer háttérvilágítását külön meg kell oldani!

Megosztás:

az a panel amibe raktad az smdket

az miféle? vagy vmi ilyen előszerelt cucc?

Azt a panelt a haverom adta, ő pedig egy bizonyos hűtőgépgyárból hozta! :D Nekem csak annyi dolgom volt vele, hogy méretre vágom őket! Ezeket az újfajta hűtők kijelzőjébe teszik és szép fehéren világít! kb. 30 db ilyen ledpanellel meg lehet oldani egy szoba világítását is! A haverom már dolgozik rajta! :lol:

Megosztás:

Azt a panelt a haverom adta, ő pedig egy bizonyos hűtőgépgyárból hozta! :D Nekem csak annyi dolgom volt vele, hogy méretre vágom őket! Ezeket az újfajta hűtők kijelzőjébe teszik és szép fehéren világít! kb. 30 db ilyen ledpanellel meg lehet oldani egy szoba világítását is! A haverom már dolgozik rajta! :lol:

ja igy már értem

Megosztás:

Azt a panelt a haverom adta, ő pedig egy bizonyos hűtőgépgyárból hozta! :lol: Nekem csak annyi dolgom volt vele, hogy méretre vágom őket! Ezeket az újfajta hűtők kijelzőjébe teszik és szép fehéren világít! kb. 30 db ilyen ledpanellel meg lehet oldani egy szoba világítását is! A haverom már dolgozik rajta! :lol:

És nem túl hideg így a kocsi? Nyáron mondjuk nem gond, de iyenkor...... :D

Megosztás:

Kitalálni én is kitalálok, csak bele nem mindíg.... :lol:

ez korral jár... vagy nem kell álló f...al huggyantani :D

ama wcben takarékos izzók vannak, amik ugy havi rendszerességgel kimennek... gondoloma pára miatt.

de így két leddel, bővan van annyi fény, hogy nyugodtan tudok a szobábam pakolni is akár.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.