Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Ok! Rendben! Ha valakit érdekel, majd teszek fel képeket!

az smd ledet mivel forrasztod? én próbáltam kiforrasztani pótféklámpából, de mire kijött, megsült...

lehet az is hogy kosz volt a forrasztáson, meg le is volt az ragasztva... de nem sikerált kiszedni

Megosztás:

az smd ledet mivel forrasztod? én próbáltam kiforrasztani pótféklámpából, de mire kijött, megsült...

lehet az is hogy kosz volt a forrasztáson, meg le is volt az ragasztva... de nem sikerált kiszedni

Szerencsére nekem nem kell forrasztani smd ledeket, mert már készen vanak! Amúgy a haveromnak van valami speckó forrasztója, ami hőfokszabályzós és cserélhető a feje (50e-ért vette)! Azzal szoktam! Ezeket a ledpaneleket a haverom vágta hozzám, ő pedig egy bizonyos hűtőgép gyárból hozta! :D

Megosztás:

Szerencsére nekem nem kell forrasztani smd ledeket, mert már készen vanak! Amúgy a haveromnak van valami speckó forrasztója, ami hőfokszabályzós és cserélhető a feje (50e-ért vette)! Azzal szoktam! Ezeket a ledpaneleket a haverom vágta hozzám, ő pedig egy bizonyos hűtőgép gyárból hozta! :D

én majd sima 5 mmesből próbálom meg

elvileg azzal is jónak kellene lennie....

Megosztás:

SZIASZTOK! ITT EGY 1993-AS ASTRA F NEM RÉGI TULAJDONOSA, - ÉS ÚJ KLUBTAG (tehát duplán "béna")

GONDOM: a FŰTŐVENTILLÁTOR (BÁRMELY FOKOZAT) ÖTLETSZERŰEN MÚKÖDIK.

LEGINKÁBB PÁRÁS HIDEBEN NEM!!!!! És amikor kevésbé fontos, gondol egyet és beindul.

Pl.hogy férek hozzá a kapcsolóhoz. (találtam 2 egyforma 30 A Biztosítékot, megcseréltem, de

a hátsó ablakfűtés működik)

Megosztás:

Sziasztok!

Kis segítség kéne! Hány volttal kéne töltenie a generátornak menet közben. Ugyanis az jött elő az autómnál, hogy menet közben egyszer csak felragyognak a műszerfalfények, majd 10-20 mp után visszaállnak arra a jól ismert sárgás fényre. A jelenség nem ford.szám függő, mert alapjáraton ugyan úgy előfordul, mint 2000-es fordulatnál aztán magától elmúlik.

Alapjáraton 14,1 V-ot mértem az aksinál, emelt fordulaton 14,5 V. 1× sikerült 15V fölött mérni. Egy kicsit sokallom. Valsz, hogy a generátorból ered mert időnként a fordulatszámmérő is össze-vissza kezd ugrálni, és úgy tudom a dieselnél onnan veszi a jelet.

Egy pár szó a LED-ekről: személy szerint az 5-ös LED-ekhez én 1K 0,5W-os ellenállást szoktam használni. Ez olyan 15mA-es áramot állít be 14V-ra számolva és a teljesítménye 2×es mint kéne, de legalább nem melegszik és jó fényerőt ad. Általában használható minden 5mm-es típushoz, de lehetnek kivételek.

Megosztás:

Sziasztok!

Kis segítség kéne! Hány volttal kéne töltenie a generátornak menet közben. Ugyanis az jött elő az autómnál, hogy menet közben egyszer csak felragyognak a műszerfalfények, majd 10-20 mp után visszaállnak arra a jól ismert sárgás fényre. A jelenség nem ford.szám függő, mert alapjáraton ugyan úgy előfordul, mint 2000-es fordulatnál aztán magától elmúlik.

Alapjáraton 14,1 V-ot mértem az aksinál, emelt fordulaton 14,5 V. 1× sikerült 15V fölött mérni. Egy kicsit sokallom. Valsz, hogy a generátorból ered mert időnként a fordulatszámmérő is össze-vissza kezd ugrálni, és úgy tudom a dieselnél onnan veszi a jelet.

Egy pár szó a LED-ekről: személy szerint az 5-ös LED-ekhez én 1K 0,5W-os ellenállást szoktam használni. Ez olyan 15mA-es áramot állít be 14V-ra számolva és a teljesítménye 2×es mint kéne, de legalább nem melegszik és jó fényerőt ad. Általában használható minden 5mm-es típushoz, de lehetnek kivételek.

Hi!

A töltőfesz 14V felett nem egészséges, sztem fesszabályzócsere, és szükség szerint felújítás kéne. A Te Hitachi generátorodnál ez úgy tudom, nem olyan egyszerű dolog, úgyhogy valami szakműhelyt keress meg vele.

Megosztás:

Sziasztok!

jaja ha a fordulatszámmérőd is ugrál, és volt már 15 volt felett is akkor biony ott van vmi hiba.

ledhez eddig még nem vettem volna észre, hogy kevés lenne a 0,25ös, semmi melegedést nem tapasztaltam.

Megosztás:

Hi!

A töltőfesz 14V felett nem egészséges, sztem fesszabályzócsere, és szükség szerint felújítás kéne. A Te Hitachi generátorodnál ez úgy tudom, nem olyan egyszerű dolog, úgyhogy valami szakműhelyt keress meg vele.

Valami ilyen érzésem volt nekem is. Nem mondom, hogy nem bosszant, mert novemberben újították fel az előző Opelét, amit egy kedves autóstárs 2 hét múlva totálkárosra tört. Ugrott 18 rugó. Most kezdhetem előlről.

Köszi az infót

Megosztás:

jaja ha a fordulatszámmérőd is ugrál, és volt már 15 volt felett is akkor biony ott van vmi hiba.

ledhez eddig még nem vettem volna észre, hogy kevés lenne a 0,25ös, semmi melegedést nem tapasztaltam.

Nálam melegedtek olyan 15-20perc után ezért váltottam fölé. Na meg azért is mert kapható 2 raszteresben is és az 0,5W-os.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy C16NZ motorkódú Astrám van (94').Amikor menet közben kiteszem üresbe az autót, akkor a fordulat 1800 körülre esik csak vissza, és kb 5-6mp múlva esik vissza alapjáratra. Eddig 1200 körüli értékre esett vissza és utána alapjáratra, de már egyre magasabb ez az érték.Mitől csnálhatja ezt? Alapjárati motort tavaly nyáron cseréltem mert azt hittem az a gond.

Előre is köszi a segítséget!

Megosztás:

Sziasztok!

Egy C16NZ motorkódú Astrám van (94').Amikor menet közben kiteszem üresbe az autót, akkor a fordulat 1800 körülre esik csak vissza, és kb 5-6mp múlva esik vissza alapjáratra. Eddig 1200 körüli értékre esett vissza és utána alapjáratra, de már egyre magasabb ez az érték.Mitől csnálhatja ezt? Alapjárati motort tavaly nyáron cseréltem mert azt hittem az a gond.

Előre is köszi a segítséget!

Hi!

Keress kirepedezett, lyukas, lecsúszott vákuumcsöveket, ill. próbáld ki, hogy ha a fékre lépsz, akkor változik-ea motor járása (pl. alapjáraton), ha igen, akkor a fékrásegítő vákuumdobja ereszt.

Megosztás:

Még egy pár szó: általában nem lehet mondani, hogy egy 5mm-es ledhez ilyen meg olyan ellenállás kell.

A kommersz kereskedelmi forgalomban levő 5mm-es ledeknek millió fajtája van, 1,8-3,5V feszejtéssel,

és 2-30mA munkaponti árammal. Elég széles az ellenállásértékek skálája, amit ezekhez illeszteni kell az

adatlapja alapján :D

9

Megosztás:

SZIASZTOK! ITT EGY 1993-AS ASTRA F NEM RÉGI TULAJDONOSA, - ÉS ÚJ KLUBTAG (tehát duplán "béna")

GONDOM: a FŰTŐVENTILLÁTOR (BÁRMELY FOKOZAT) ÖTLETSZERŰEN MÚKÖDIK.

LEGINKÁBB PÁRÁS HIDEBEN NEM!!!!! És amikor kevésbé fontos, gondol egyet és beindul.

Pl.hogy férek hozzá a kapcsolóhoz. (találtam 2 egyforma 30 A Biztosítékot, megcseréltem, de

a hátsó ablakfűtés működik)

Keress egy ilyet a pollenszűrő alatt, ha hasonló állapotban van mint a képen, akkor lehet hogy ezt kell cserélned.

Megosztás:

Végre készen vagyok a ledesítéssel! :D Nagyon zsír a fénye, már akkor is látszik, mikor a gyári még nem! A kép nem adja vissza rendesen a színeket, a háttér szép fehér, a középső mutató hófehér, a két kicsi nagyon szép kék!(csak a kép nem adja vissza a színét rendesen) Jó erős a fénye! :lol:

Képek:

http://kepfeltoltes.hu/090205/167214110DSC...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/090205/DSCF2274_www...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/090205/DSCF2279_www...ltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.