Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

valaki tudja, hogy elektromos ablak kapcsolóiba hogy mennek a vezetékek?

nekem van itt két kapcsoló, el ablakhoz de ahogy kiméregettem, mikor melyik lábak közt jön létre vezetés, elég furcsán néz ki a dolog...

ennek AB sorban 123 lábai vannak

2 sorba 3 -3 láb

ha előlre kapcsolom, akkor A sor 2es lába 3 mashoz lesz kapcsolva, B sor 2 es lába pedig az egyeshez

ha hátra dontöm a kapcsolót, akkor pedig A sor 2es lábát a B sor 1 es lábához, és semmi mást többet.

A I I I

1 2 3

B I I I

én ezt úgy képzeltem el, hogy van egy kapcsoló, ami keresztbe kapcsolja a feszt és annyi, mint a távirányítóa autóban is.

Megosztás:

Nem tudom a tied milyen, de az enyémben annyi turpisság van, hogy mind a kettő kapcsolónak be kell lennie kötve hogy az egyik működjön. Na ez szép mondat volt, de érted mire gondolok. :D

jaja értem...

nemtom mire jó ez a sok láb, gondolom a belső mechanizmus egyszerűbb így, de én anno a távirányítós autómat 4 csatlakozóval oldottam meg.

kettő egy ruglamas műanyag lapon volt, kettő meg egy fémlapon a rugalmas lapocskák alatt egy meg felett egy

tökéletesen működött, ment előre hátra jobbra ballra

Megosztás:

Kellene egy kis segítség! Ledesítem a kilóméterórát, a háttér fehér és nagyon tuti! A mutatókat kékre akarom, csak az a gond, hogy a ledre ráteszek egy 1k-s ellenállást + adok neki 12V-ot és az ellenállás forrósodik! Mekkora ellenállást tegyek oda? 470ohmossal is próbáltam, de az is melegszik!

Megosztás:

Kellene egy kis segítség! Ledesítem a kilóméterórát, a háttér fehér és nagyon tuti! A mutatókat kékre akarom, csak az a gond, hogy a ledre ráteszek egy 1k-s ellenállást + adok neki 12V-ot és az ellenállás forrósodik! Mekkora ellenállást tegyek oda? 470ohmossal is próbáltam, de az is melegszik!

Minél kisebbet raksz rá, annál jobban fog melegedni :D

Amúgy az ellenállás max teljesítménye is érdekes. A normálok 0,25W-ot, a kisebb méretűek 0,125W-ot képesek eltűrni.

Megosztás:

Akkor mekkora ellenállást rakjak rá, hogy ne melegedjen és a fénye is tuti legyen? Mert akkor most megyek és veszek!

Az a baj, hogy ismerni kéne a LED adatait. munkaponti áram, feszültségesés...

Amúgy egy általános és emelt fényerejű ledhez is elég szokott lenni a sima 0,25W-os ellenállás, abból ledtől függően

470-820ohm jönne ki a számítások alapján.

Fontos, hogy minden ledhez külön kell tenni ellenállást.

Megosztás:

Az a baj, hogy ismerni kéne a LED adatait. munkaponti áram, feszültségesés...

Amúgy egy általános és emelt fényerejű ledhez is elég szokott lenni a sima 0,25W-os ellenállás, abból ledtől függően

470-820ohm jönne ki a számítások alapján.

Fontos, hogy minden ledhez külön kell tenni ellenállást.

Szétszedtem a világítós ventillátort és abba 780ohm-os smd ellenállás van. Jelenleg azzal megym míg nem rakom össze. Az az ellenállás picit langyos. Szóval, ha teszek ledenként 780ohm-os ellenállást és pl.: 0,5 vagy 1 W-osat, akkor jó lesz? A háttérvilágítást smd-s ledpanellel oldottam meg.

Megosztás:

Na ma vittem az ablakemelőket megcsináltatni, meg a kapcsolókat átköttetni a gyárira.

Hát lestek a srácok amikor szét szedték...elözö tulaj nagyon "profin" 30centis darabokból szigszalaggal össze állított vezetékelést csinált a kapcsolótól az ablakig...szóval komplett átkábelezés az ablakemelöhöz...de legalább jó lesz...remélem:)

Megosztás:

Na ma vittem az ablakemelőket megcsináltatni, meg a kapcsolókat átköttetni a gyárira.

Hát lestek a srácok amikor szét szedték...elözö tulaj nagyon "profin" 30centis darabokból szigszalaggal össze állított vezetékelést csinált a kapcsolótól az ablakig...szóval komplett átkábelezés az ablakemelöhöz...de legalább jó lesz...remélem:)

Nem olasz ugy emelők vannak benne?

Megosztás:

Anyáron néztem a Gergőlabsét, neki van olasz, a kapcsolók konzolja a karfába csavarral van befogatva.

Igen az a kapcsoló olyan...nekem is ajánlottak azt...de én bontóból szereztem gyárit...és a gyári karfa azon részét át fabrikáltam az enyémbe...

Megosztás:

Nekem most szét van szedve a középkonzol is, mert az is ledesítés alatt ál! Teszek ledet a 3 tekerőgomba, meg a belsőkerigtetés gombjába. Csak még mindíg nem tudom,hogy a fehér extrafényű LED-nek elég a 820ohm 0,25W-os ellenállás :D ?

mert nem figyelsz

fentebb írta neked gabi, hogy igen elég.

560 tol 1 k-ig vállogass.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.