Novy Elküldve Február2, 2009 Megoszt Elküldve Február2, 2009 valaki tudja, hogy elektromos ablak kapcsolóiba hogy mennek a vezetékek? nekem van itt két kapcsoló, el ablakhoz de ahogy kiméregettem, mikor melyik lábak közt jön létre vezetés, elég furcsán néz ki a dolog... ennek AB sorban 123 lábai vannak 2 sorba 3 -3 láb ha előlre kapcsolom, akkor A sor 2es lába 3 mashoz lesz kapcsolva, B sor 2 es lába pedig az egyeshez ha hátra dontöm a kapcsolót, akkor pedig A sor 2es lábát a B sor 1 es lábához, és semmi mást többet. A I I I 1 2 3 B I I I én ezt úgy képzeltem el, hogy van egy kapcsoló, ami keresztbe kapcsolja a feszt és annyi, mint a távirányítóa autóban is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február2, 2009 Megoszt Elküldve Február2, 2009 azóta találtam ezt: kapcsolási rajz a többi gondolom már a kapcsoló belső mechanikája. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 azóta találtam ezt: kapcsolási rajz a többi gondolom már a kapcsoló belső mechanikája. Nem tudom a tied milyen, de az enyémben annyi turpisság van, hogy mind a kettő kapcsolónak be kell lennie kötve hogy az egyik működjön. Na ez szép mondat volt, de érted mire gondolok. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Nem tudom a tied milyen, de az enyémben annyi turpisság van, hogy mind a kettő kapcsolónak be kell lennie kötve hogy az egyik működjön. Na ez szép mondat volt, de érted mire gondolok. :D jaja értem... nemtom mire jó ez a sok láb, gondolom a belső mechanizmus egyszerűbb így, de én anno a távirányítós autómat 4 csatlakozóval oldottam meg. kettő egy ruglamas műanyag lapon volt, kettő meg egy fémlapon a rugalmas lapocskák alatt egy meg felett egy tökéletesen működött, ment előre hátra jobbra ballra Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Kellene egy kis segítség! Ledesítem a kilóméterórát, a háttér fehér és nagyon tuti! A mutatókat kékre akarom, csak az a gond, hogy a ledre ráteszek egy 1k-s ellenállást + adok neki 12V-ot és az ellenállás forrósodik! Mekkora ellenállást tegyek oda? 470ohmossal is próbáltam, de az is melegszik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Kellene egy kis segítség! Ledesítem a kilóméterórát, a háttér fehér és nagyon tuti! A mutatókat kékre akarom, csak az a gond, hogy a ledre ráteszek egy 1k-s ellenállást + adok neki 12V-ot és az ellenállás forrósodik! Mekkora ellenállást tegyek oda? 470ohmossal is próbáltam, de az is melegszik! Minél kisebbet raksz rá, annál jobban fog melegedni :D Amúgy az ellenállás max teljesítménye is érdekes. A normálok 0,25W-ot, a kisebb méretűek 0,125W-ot képesek eltűrni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Minél kisebbet raksz rá, annál jobban fog melegedni :D Amúgy az ellenállás max teljesítménye is érdekes. A normálok 0,25W-ot, a kisebb méretűek 0,125W-ot képesek eltűrni. Akkor mekkora ellenállást rakjak rá, hogy ne melegedjen és a fénye is tuti legyen? Mert akkor most megyek és veszek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Akkor mekkora ellenállást rakjak rá, hogy ne melegedjen és a fénye is tuti legyen? Mert akkor most megyek és veszek! Az a baj, hogy ismerni kéne a LED adatait. munkaponti áram, feszültségesés... Amúgy egy általános és emelt fényerejű ledhez is elég szokott lenni a sima 0,25W-os ellenállás, abból ledtől függően 470-820ohm jönne ki a számítások alapján. Fontos, hogy minden ledhez külön kell tenni ellenállást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Az a baj, hogy ismerni kéne a LED adatait. munkaponti áram, feszültségesés... Amúgy egy általános és emelt fényerejű ledhez is elég szokott lenni a sima 0,25W-os ellenállás, abból ledtől függően 470-820ohm jönne ki a számítások alapján. Fontos, hogy minden ledhez külön kell tenni ellenállást. Szétszedtem a világítós ventillátort és abba 780ohm-os smd ellenállás van. Jelenleg azzal megym míg nem rakom össze. Az az ellenállás picit langyos. Szóval, ha teszek ledenként 780ohm-os ellenállást és pl.: 0,5 vagy 1 W-osat, akkor jó lesz? A háttérvilágítást smd-s ledpanellel oldottam meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 ledenként elég a 0,25W-os ellenállás is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Na ma vittem az ablakemelőket megcsináltatni, meg a kapcsolókat átköttetni a gyárira. Hát lestek a srácok amikor szét szedték...elözö tulaj nagyon "profin" 30centis darabokból szigszalaggal össze állított vezetékelést csinált a kapcsolótól az ablakig...szóval komplett átkábelezés az ablakemelöhöz...de legalább jó lesz...remélem:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Na ma vittem az ablakemelőket megcsináltatni, meg a kapcsolókat átköttetni a gyárira. Hát lestek a srácok amikor szét szedték...elözö tulaj nagyon "profin" 30centis darabokból szigszalaggal össze állított vezetékelést csinált a kapcsolótól az ablakig...szóval komplett átkábelezés az ablakemelöhöz...de legalább jó lesz...remélem:) Nem olasz ugy emelők vannak benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Kérdés...a középkonzolon a tekerők körül kéne világítania a dolognak? :D Mert nekem semmi nem világit...egyedül a kijelzöm meg a rádió persze... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Kérdés...a középkonzolon a tekerők körül kéne világítania a dolognak? :D Mert nekem semmi nem világit...egyedül a kijelzöm meg a rádió persze... Kéne. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Nem olasz ugy emelők vannak benne? A gyári van utólag bele rakva azt mondták...meg én is annak néztem...csak nagyon gányul :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Kéne. :lol: Ha leszedem azt a müanyagot akkor lehet csereberélni az izzókat? vagy nem ennyire egyszerü a dolog? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 A gyári van utólag bele rakva azt mondták...meg én is annak néztem...csak nagyon gányul :D A nyáron néztem a Gergőlabsét, neki van olasz, a kapcsolók konzolja a karfába csavarral van befogatva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Ha leszedem azt a müanyagot akkor lehet csereberélni az izzókat? vagy nem ennyire egyszerü a dolog? :D Van aki leszedi az egész középkonzolt (én is pl), van olyan is, aki csak alul bontja meg és onnan nyúlkál :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Anyáron néztem a Gergőlabsét, neki van olasz, a kapcsolók konzolja a karfába csavarral van befogatva. Igen az a kapcsoló olyan...nekem is ajánlottak azt...de én bontóból szereztem gyárit...és a gyári karfa azon részét át fabrikáltam az enyémbe... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Van aki leszedi az egész középkonzolt (én is pl), van olyan is, aki csak alul bontja meg és onnan nyúlkál :D . De akkor gondolom könnyebb leszedni...mint alulról nyúlkálni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 De akkor gondolom könnyebb leszedni...mint alulról nyúlkálni :D Igen. :lol: Csak előtte le kell szedni a műszerfal borítást, a gyújtáskapcsoló borítást. Magát a középkonzolt ezek után már csak 9 csavar tartja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Igen. :D Rendben...köszönöm :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Nekem most szét van szedve a középkonzol is, mert az is ledesítés alatt ál! Teszek ledet a 3 tekerőgomba, meg a belsőkerigtetés gombjába. Csak még mindíg nem tudom,hogy a fehér extrafényű LED-nek elég a 820ohm 0,25W-os ellenállás :D ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Nekem most szét van szedve a középkonzol is, mert az is ledesítés alatt ál! Teszek ledet a 3 tekerőgomba, meg a belsőkerigtetés gombjába. Csak még mindíg nem tudom,hogy a fehér extrafényű LED-nek elég a 820ohm 0,25W-os ellenállás :D ? mert nem figyelsz fentebb írta neked gabi, hogy igen elég. 560 tol 1 k-ig vállogass. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Rendben...köszönöm :lol: De ha rendesen hozzá akarsz férni akkor előrehuzod a középkonzolt a rádióval együtt, és felfordítod a műszerfalra. Különben elég car a konzol alatt a tekerők mögött matatni. Mintha macskával verekedtél volna. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts