Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nah. Rádió visszarakva (bárcsak ilyen könnyen ki lehetne szedni is, mint betenni :D). A hibás kék led foglalatot is javítottam, szerencse, hogy rendeltem 2 pluszt, igaz, így akkor a kapcsolókba rendelnem kell majd. Sebaj.

Aki esetleg szétkapja a rádiót, annak leírok pár tanácsot.

Először is, akinek olyan hibája van (mint például nekem volt), hogy hidegben berakta a "száguldó halottkémek" kazettát és ugrált az eszköz a rádió és kazetta üzemmód között, akkor a kazettás rész végén egy érzékelő lett kontakthibás , amit egy csúszó mechanika kapcsol, mikor beindul a kazettás rész. Ki kell pattintani óvatosan, majd egy leheletnyi kontakt spray-t adni neki és visszapattintani a helyére. Ha kell a mechanikát mozgatva megnézhetjük, hogy a helyén van, koppanásig nyomva egy kis fém pöcöknek meg kell mozdítania.

Érzékelő.

A másik lehetséges probléma, hogy a kazettát nehezen adja ki, ne adj isten ki sem dobja. Akkor ezt a rugót cserélni kell.

Sajnos a mechanika kiszedéséig nem jutottam el megfelelő szerszám hiányában. A kazetta kiadó mechanikát megzsíroztam speciális fehér műanyaghoz való zsírral, a fém részeket is. Ha lehet a régit, ami már alig látható, vagy barnás színe van, alkohollal és fültisztítóval eltávolítható.

Bocs a képek minőségéért, de ha nem haragudtok, nem követem a mobil trendet, ezért nem veszek akárhánymegapixeles, meg 5.1-es hangzású mobilokat. A telefon telefonálásra való. :lol: Szerintem.

Megosztás:

azért a félóra szerintem elég rövid idő.

lehet én lamókolok el sokáig, de lebontani az összes szükséges cuccot, aztán forrasztás, meg behúzni szépen a kábelt, és ugye a próba után mindent szépen vissza.

sztem a félóra kevés, de egy óra alatt megoldható, és ha már ki tudtad szedni a km órát, a nehezén túl voltál, attól bonyolultabb műveletre nem lenne szükség. Hening belinkelt képei pedig egyértelművé teszik a megoldást :D

szervízbe legalább egy órát rá fognak tenni, és az minimum 2500 Ft még errefelé is csóróéknál.

Megosztás:

Bocs a képek minőségéért, de ha nem haragudtok, nem követem a mobil trendet, ezért nem veszek akárhánymegapixeles, meg 5.1-es hangzású mobilokat. A telefon telefonálásra való. :D Szerintem.

akkor talán vegyél fényképezőt, és azzal fényképezz, am ha vki szétszedi fel fogja ismerni a tetteseket a képeidről :lol:

és miért kell kivenni? adni kell neki ott a helyén kontakt sprayt, ha többet sikerül akkor sincs baj ugyis lefolyik róla aztán meg elpárolog

Megosztás:

akkor talán vegyél fényképezőt, és azzal fényképezz, am ha vki szétszedi fel fogja ismerni a tetteseket a képeidről :D

és miért kell kivenni? adni kell neki ott a helyén kontakt sprayt, ha többet sikerül akkor sincs baj ugyis lefolyik róla aztán meg elpárolog

Igen, csak vannak olyan kontakt spray-ek, amik hajlamosak megtámadni a műanyagot. :lol: A másik, hogy onnan nehéz pont a réz lapkákhoz irányítani a spray-t. Harmadrészt, nem igazán jó, egy hangtechnikai eszköznek, ha valahova kap anyagot. Az ilyen esetek során van nagy csodálkozás, hogy miért brummos a végfok. :lol:

Megosztás:

Igen, csak vannak olyan kontakt spray-ek, amik hajlamosak megtámadni a műanyagot. :lol: A másik, hogy onnan nehéz pont a réz lapkákhoz irányítani a spray-t. Harmadrészt, nem igazán jó, egy hangtechnikai eszköznek, ha valahova kap anyagot. Az ilyen esetek során van nagy csodálkozás, hogy miért brummos a végfok. :lol:

hát igazad van, de ésszel megoldható sztem.

van hozzá csövecske... és lehet adagoln is szépen :D

Megosztás:

Nah. Rádió visszarakva (bárcsak ilyen könnyen ki lehetne szedni is, mint betenni :D). A hibás kék led foglalatot is javítottam, szerencse, hogy rendeltem 2 pluszt, igaz, így akkor a kapcsolókba rendelnem kell majd. Sebaj.

Először is, akinek olyan hibája van (mint például nekem volt), hogy hidegben berakta a "száguldó halottkémek" kazettát és ugrált az eszköz a rádió és kazetta üzemmód között, akkor a kazettás rész végén egy érzékelő lett kontakthibás , amit egy csúszó mechanika kapcsol, mikor beindul a kazettás rész. Ki kell pattintani óvatosan, majd egy leheletnyi kontakt spray-t adni neki és visszapattintani a helyére. Ha kell a mechanikát mozgatva megnézhetjük, hogy a helyén van, koppanásig nyomva egy kis fém pöcöknek meg kell mozdítania.

Érzékelő.

A másik lehetséges probléma, hogy a kazettát nehezen adja ki, ne adj isten ki sem dobja. Akkor ezt a rugót cserélni kell.

Sajnos a mechanika kiszedéséig nem jutottam el megfelelő szerszám hiányában. A kazetta kiadó mechanikát megzsíroztam speciális fehér műanyaghoz való zsírral, a fém részeket is. Ha lehet a régit, ami már alig látható, vagy barnás színe van, alkohollal és fültisztítóval eltávolítható.

Bocs a képek minőségéért, de ha nem haragudtok, nem követem a mobil trendet, ezért nem veszek akárhánymegapixeles, meg 5.1-es hangzású mobilokat. A telefon telefonálásra való. :lol: Szerintem.

Én visszarakáskor adtam szilikonnal a rádió oldalának is óvatosan, hogy ha legközelebb ki kell venni, már könyebb legyen, talán még kibontás nélkül is ki tudom venni. :lol:

Megosztás:

Én visszarakáskor adtam szilikonnal a rádió oldalának is óvatosan, hogy ha legközelebb ki kell venni, már könyebb legyen, talán még kibontás nélkül is ki tudom venni. :D

Inkább a beépítőkeretre kellett volna fújni. A rádió bal oldalán (szemből nézve) van a tda7372a végfok. :lol:

Megosztás:

Nah. Rádió visszarakva (bárcsak ilyen könnyen ki lehetne szedni is, mint betenni :lol:). A hibás kék led foglalatot is javítottam, szerencse, hogy rendeltem 2 pluszt, igaz, így akkor a kapcsolókba rendelnem kell majd. Sebaj.

Érzékelő.

Kazetta?? Ez már a Cd korszaka! Nem?? :D

Megosztás:

Kazetta?? Ez már a Cd korszaka! Nem?? :D

Szeretem a gyári dolgokat és a kazettás adapterrel sincs semmiféle minőségromlás a zenében. :lol: Ha lenne olyan gyári, így kinéző mp3-as CD-s lejátszó, akkor kicserélném. Amúgy csak olyanra akarom kicserélni, amiben a magas és mély hangszíneket lehet külön állítani. Meg ahogy tapasztaltam más autókban, az ilyen hiperszuper cd-s mp3-as, dvd-s akármilyenes cuccok nem épp bírják a rázkódást. mp3 lejátszó (zenemorzsa) jobban bírja a rázkódást... csak nem kavarodnak meg a memória chipben a bitek. :lol: Igaz azt elhagytam tavaly ősszel, így most egy 5 éves panasonic discmannal tolom, de az is bírja a palotai utakat. :lol:

Megosztás:

azért a félóra szerintem elég rövid idő.

lehet én lamókolok el sokáig, de lebontani az összes szükséges cuccot, aztán forrasztás, meg behúzni szépen a kábelt, és ugye a próba után mindent szépen vissza.

sztem a félóra kevés, de egy óra alatt megoldható, és ha már ki tudtad szedni a km órát, a nehezén túl voltál, attól bonyolultabb műveletre nem lenne szükség. Hening belinkelt képei pedig egyértelművé teszik a megoldást :D

szervízbe legalább egy órát rá fognak tenni, és az minimum 2500 Ft még errefelé is csóróéknál.

Én siettem, mivel kezdett beesteledni és a koli parkolóban nincs világítás. Csak a kesztyűtartót kell kivenni, meg a lábtérnél a burkolatot. Összesen 8 csavar.

Megosztás:

Szeretem a gyári dolgokat és a kazettás adapterrel sincs semmiféle minőségromlás a zenében. :D Ha lenne olyan gyári, így kinéző mp3-as CD-s lejátszó, akkor kicserélném. Amúgy csak olyanra akarom kicserélni, amiben a magas és mély hangszíneket lehet külön állítani. Meg ahogy tapasztaltam más autókban, az ilyen hiperszuper cd-s mp3-as, dvd-s akármilyenes cuccok nem épp bírják a rázkódást. mp3 lejátszó (zenemorzsa) jobban bírja a rázkódást... csak nem kavarodnak meg a memória chipben a bitek. :lol: Igaz azt elhagytam tavaly ősszel, így most egy 5 éves panasonic discmannal tolom, de az is bírja a palotai utakat. :lol:

hát nekem egy elég kaka Lg fej van benne

de rázkódás miatt még nem ugrott meg a cd... az inkább az audiókra volt jellemző nem?

Megosztás:

De viszont most láttam a nagytecsóban adaptert , bedugsz egy kazettát, kilóg belőle egy drót a végén 3.5-ös jack dugó, azt meg bele az Mp3-ba. Nem olyan jó mint a CD-s de nekem most megfelel, és csak 500píz. :D

csak én tudom úgy, hogy nem szép így mondatot kezdeni?

Megosztás:

De viszont most láttam a nagytecsóban adaptert , bedugsz egy kazettát, kilóg belőle egy drót a végén 3.5-ös jack dugó, azt meg bele az Mp3-ba. Nem olyan jó mint a CD-s de nekem most megfelel, és csak 500píz. :lol:

Én akkor kaptam olyat, mikor az első hosszú utamat tettem meg szombathelyre vele, szakadó hóesésben. :D Egy lánytól kaptam, ajándékba. :lol:

Megosztás:

Lehet hogy ezutan bunkonak fogtok tartani de megegyszer elmondjatok hogy honnan kell hova vezetni azt a kabelt a km orahoz. Megegyszer elnezest. koszi kerlek irjatok mert mar nagyon idegesit

Az anyósülés mellett az ajtónál kell leszedni a küszöbburkolatot. 4 torx tartja. Ha leveszed akkor már látni fogod az ECU-t, meg egy négyzetes hasáb csatlakozót, amibe 7 vezeték megy be, és 6 megy tovább a műszeregység felé. megnézed hogy melyik nem megy tovább, azt elvágod viszed a többi vezetékkel tovább.

Megosztás:

Szeretem a gyári dolgokat és a kazettás adapterrel sincs semmiféle minőségromlás a zenében. :D Ha lenne olyan gyári, így kinéző mp3-as CD-s lejátszó, akkor kicserélném. Amúgy csak olyanra akarom kicserélni, amiben a magas és mély hangszíneket lehet külön állítani. Meg ahogy tapasztaltam más autókban, az ilyen hiperszuper cd-s mp3-as, dvd-s akármilyenes cuccok nem épp bírják a rázkódást. mp3 lejátszó (zenemorzsa) jobban bírja a rázkódást... csak nem kavarodnak meg a memória chipben a bitek. :lol: Igaz azt elhagytam tavaly ősszel, így most egy 5 éves panasonic discmannal tolom, de az is bírja a palotai utakat. :lol:

Mondjuk ilyenre?:44263.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.