Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

én beszéltem 1 sráccal aki most állt neki szétkapni egy a vectrát darabokra

azt mondta 8-10e attól függően,h mennyire szivás a szétszedés

mondtam neki nem lesz szivás :D :P

majd megkérdem milye van mennyiért vagy meginvitálom ide az eladó alkatrészek ügyében :idea:

Megosztás:

Egy furi kérdés, igaz nem F hanem G astra, de szerintem a gyújtáskapcsoló mindenhol nagyjából ugyanúgy müködik.

Szóval ugye jól tudom, hogy van egy olyan "lába" ami amikor ráadom a gyújtás, illetve jár a moci, fix 12 voltot kap.. ad...

Aztán ha leállítom, megszünik rajta a 12 volt.

A lényeg.. kell egy olyan pont nekem, ahol a motor járása közben 12 volt van, ha meg leállítják, illetve leveszik a gyújtást megszünik a fesz.

Vagy ha lenne fordítva, az se rossz. Tehát ha leveszem a gyújtást, akkor van +12. De asszem ez a bonyibb.

Egy kis okosságot építenék be az illetőnek, és ezért kellene.. az elv adott.. 8)

Más.. kicsit OFF az G astrában hol a biztosíéktábla.. igaz nem kerestem nagyon, mert igyekezett az ürge, de kurvára meglepődtem, amikor kinyitottam az általam F astrából biztosítéktáblának gondolt kis ajtócskát, és egy mini kesztyűtartó fogadott.

Egyébként halkan megjegyzem.. nem tetszik a müszerfal,a középkonzol kialakítása, de legfőképpen anyaga.

Bocs a kicsit OFF ért... Lehet ideje benéznem G astra Topikba :oops:

Megosztás:

Egy furi kérdés, igaz nem F hanem G astra, de szerintem a gyújtáskapcsoló mindenhol nagyjából ugyanúgy müködik.

Szóval ugye jól tudom, hogy van egy olyan "lába" ami amikor ráadom a gyújtás, illetve jár a moci, fix 12 voltot kap.. ad...

Aztán ha leállítom, megszünik rajta a 12 volt.

A lényeg.. kell egy olyan pont nekem, ahol a motor járása közben 12 volt van, ha meg leállítják, illetve leveszik a gyújtást megszünik a fesz.

Vagy ha lenne fordítva, az se rossz. Tehát ha leveszem a gyújtást, akkor van +12. De asszem ez a bonyibb.

Egy kis okosságot építenék be az illetőnek, és ezért kellene.. az elv adott.. 8)

Más.. kicsit OFF az G astrában hol a biztosíéktábla.. igaz nem kerestem nagyon, mert igyekezett az ürge, de kurvára meglepődtem, amikor kinyitottam az általam F astrából biztosítéktáblának gondolt kis ajtócskát, és egy mini kesztyűtartó fogadott.

Egyébként halkan megjegyzem.. nem tetszik a müszerfal,a középkonzol kialakítása, de legfőképpen anyaga.

Bocs a kicsit OFF ért... Lehet ideje benéznem G astra Topikba :oops:

Ez a jel megy a rádióhoz is meg a közőpkonzol kijelzőhöz is. Onnan pl. továbbvezetheted.

Az Astra G véleményeddel egyetértek, főleg ami a műszerfal anyagát illeti, de lehet ez csak irigység...

Megosztás:

thx

Nah azóta viszont lett egy hiba nekem is... :evil: :evil:

Ennyit a Húsvéti családlátogatásról.

A szitu a következő:

Mennénk le vidékre... jó kis utak ...

Beállok egy benyakútra. Tankolok. elindulok...kis pocsolyán is átmegyek.. nem hinném hogy lenne jelentősége, mert nagyon lassan, meg nem volt nagy....

pár száz méter után látom ám, pilácsol töltés lámpa.. nah mondom frankó :evil:

Gázfröcssök.. gondoltam hátha.. hát nem jött be.

Aztán érdekes.. alapjáraton elaludt a lámpa... pici gáz.. illetve ugy 3-4ezerig megint világított, aztán feljebb pislogott de elég gyorsan...inkább vibrált..

vártam vele egy darabig. Aztán nem akartam kockáztatni, inkább visszafordúltam, hazajöttünk..

Mostmár bármit is csinálok, folyamatosan világít :P :D

kb. 30-40kmer jöttem igy.

Most jöttem fel.. de k. éhes vok. Szóval elöbb kaja, aztán barátném befogva nekiesek :D igaz sokat sztem nem tudok csinálni.

Rámérek aksira, hogy tényleg nincs-e töltés, aztán egyenlöre itt ki is merül a tudományom...

Ha van vkinek vmi 5lete ne kíméljen. Thx

Megosztás:

Ennyire hirtelen?! hááát lehet...

Lehet akkor leszedem ...

Le lehet vhogy mérni hogy a generátorból jön-e a kraft? Illetve hogy néz ki a "séma"...

Generátor fesz stab.. aksi... melyik hol? generátorban van a fesz stab is? mik vannak közte?

Röhely, de nem tudom felrakni a TIS-t pedig egyszer már sikerült...

Megosztás:

Ennyire hirtelen?! hááát lehet...

Lehet akkor leszedem ...

Le lehet vhogy mérni hogy a generátorból jön-e a kraft? Illetve hogy néz ki a "séma"...

Generátor fesz stab.. aksi... melyik hol? generátorban van a fesz stab is? mik vannak közte?

Röhely, de nem tudom felrakni a TIS-t pedig egyszer már sikerült...

Ha csak kefe akkor szerencse de szerintem dióda sor, vagy a beépített fesz szab. De legyen szerencséd :wink:

Megosztás:

Generátor ügyben senki sincs otthon?

A következő kérdés.. ma kicsit megnézegettem a "rendszert".

1: fura, hogy nem látom, hol lehetne a feszességet szabályozni?!

2: mértem pár dolgot.. álló moci. a generátor pozitiv saruján 12 volt...

motor indít, a fesz leesik 6-7 voltra..

fura..

delphi generátor..

nincs vkinek vmi okossága?

Megosztás:

Egy jó állapotú akku nyugalmi állapotú feszültsége feltöltve 2,1V/cella, azaz 12,6-12,8 V/telep. Egy jó állapotú rendszeren a generátor fordulaton 14,2-14,5 V közötti feszültség szintet tart, az úgynevezett pufferszintet. Ez csak nagyon nagy terhelő áramnál (generátor névleges teljesítménye közelében pl:70A) eshet le valamennyit.

Megosztás:

Generátor ügyben senki sincs otthon?

A következő kérdés.. ma kicsit megnézegettem a "rendszert".

1: fura, hogy nem látom, hol lehetne a feszességet szabályozni?!

2: mértem pár dolgot.. álló moci. a generátor pozitiv saruján 12 volt...

motor indít, a fesz leesik 6-7 voltra..

fura..

delphi generátor..

nincs vkinek vmi okossága?

Beépített fesz szab van benne, ezt kint ne keresd csak bent a generátorban, és fent tartom az előzőeket.

Megosztás:

ehh.. közben megnéztem TIS-ben kicsit a dolgokat...

ilyenkor pl. nem igazán jó hogy klímás a vasam.. a bordás szíj kicsit macerásabbnak tünik.

meg a generátorhoz hozáférni.. stb...

ugyhogy ma megkérdezek egy elektromos szakit, és ha mond egy baráti árat, elviszem hozzá inkább... nem szenvedek vele..

pláne hogy a kiszerelés után jönne, hogy hol szerzek be olyan feszstabot.. diódahidat vagy ami tönkrement, ami kell bele :evil:

Pedig gondoltam jó kis leírás lesz belőle.. már el is kezdtem a fényképezést :D

az idő is elég trutyi.... nah mindegy.

MIndenkinek köszi a segitséget...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.