Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nos. Első esti tapasztalatok a friss hátsó lámpával: nagyon szépen világít, a fék jó erős. És aminek nagyon örültem, végre látni lehet a tolatólámpával is...szépen bevilágítja amit kell ellentétben a gyárival.

Nem tudom, hogy az olyan típusú astrában, mint neked van, abban mindkét oldalt van-e tolatólámpa (gondolom van, ha nem kellett eszkábálni), de én a caravanom tolatólámpáival elég jól látok hátra. Gyári persze. :D

Megosztás:

Nem tudom, hogy az olyan típusú astrában, mint neked van, abban mindkét oldalt van-e tolatólámpa (gondolom van, ha nem kellett eszkábálni), de én a caravanom tolatólámpáival elég jól látok hátra. Gyári persze. :D

De végülis elsősorban azért van, hogy más lássa, hogy tolatok ,nem?

Megosztás:

a kombiból amúgy is jobban kilátni nem?

nem? :lol:

De. Most képzeld el, átülnék egy sedanba, és tolatnák, ahogy szoktam az ablak mögött 20 centiig. :D A mercinek amin tanoltam láttam az orrát, ugye a jelet, meg a lámpa íveket. Ennek meg gömbölübb az eleje, aztán amíg nem volt jogsim úgy gyakoroltam az udvarban, hogy leszúrtam egy műanyag csövet és addíg mentem amíg el nem kezdett hajolni. Sokszor elnézem az embereket parkoláskor mennyire nem látják saját kocsijukat, 70-80 centinél már megállnak.

Megosztás:

De végülis elsősorban azért van, hogy más lássa, hogy tolatok ,nem?

Az inkább azért van, hogy láss hátulra. Úgysem kezdesz el tolatni nagy forgalomban, de az igaz, hogy segítség a mögötted lévőnek, hogy te szeretnél hátra közlekedni.

Novvy: nem tudom. nem vezettem még más típusú astrát, csak kadettot, ferdehátút (coupé). Inkább csak akkor forgolódok hátra tolatáskor, mikor a tükrökön nem látok ki. Amúgy tükörből tolatok, ha olyanok a környezeti hatások. :D

Megosztás:

Az inkább azért van, hogy láss hátulra. Úgysem kezdesz el tolatni nagy forgalomban, de az igaz, hogy segítség a mögötted lévőnek, hogy te szeretnél hátra közlekedni.

Novvy: nem tudom. nem vezettem még más típusú astrát, csak kadettot, ferdehátút (coupé). Inkább csak akkor forgolódok hátra tolatáskor, mikor a tükrökön nem látok ki. Amúgy tükörből tolatok, ha olyanok a környezeti hatások. :D

én hátrafordulok, van hogy kinyitom az ajtót, tükörből nem szoktam nagyon tolatni, nem így tanítottak

Megosztás:

én is pl...

főleg ha szerízbe más autóval

de inkább 70- 80 cm mint kocc

Oké persze máséval, de a sajátodat csak érzed nem? Én még csak fél éve hajtom, de a múltkor símán megéreztem, hogy nekimentem egy fa virágládának tolatáskor. A virág azért feldőlt. :D Ha finoman parkolsz, azért csak megérzed, ha összeérnek a lökösök, és akkor még nincs kár.

Megosztás:

De. Most képzeld el, átülnék egy sedanba, és tolatnák, ahogy szoktam az ablak mögött 20 centiig. :D A mercinek amin tanoltam láttam az orrát, ugye a jelet, meg a lámpa íveket. Ennek meg gömbölübb az eleje, aztán amíg nem volt jogsim úgy gyakoroltam az udvarban, hogy leszúrtam egy műanyag csövet és addíg mentem amíg el nem kezdett hajolni. Sokszor elnézem az embereket parkoláskor mennyire nem látják saját kocsijukat, 70-80 centinél már megállnak.

Kerepesi úton, mikor csináltuk az aldit, sokan nem tudtak parkolni az ottani kaisersnél. Volt egy nő, aki rendszeresen két helyet elfoglalt. Mindig kiszálltunk a boltnál és láttuk ahogy kínlódik. Azért sajnáltam. Én pölö fekszek a kocsiban. :lol: Annyira hátradőlök, hogy a jobb oldali ablak spricnit épphogy látom a szélvédő alsó szélénél, de nem is így kezdtem el először vezetni, hanem, hogy lássam az orrát, stb. Később a rutin tette meg ezt a hatást, hogy fekszek. Ami még érdekes, hogy a vezető ülés tökig előre van tolva és le van engedve teljesen. Haverom, mikor ő vezeti, akkor állandóan átállítja, majd később átülök és első kérdésem, hogy karót nyeltél? :lol: Nade ne offoljuk már szét. :lol:

Megosztás:

nem sajna nem érzem ennek se nagyon hol a segge... az elejét nagyából, de a seggét nemnaon :D

engem meg ugy, hogy hátra kell fordulni

már ebben is változtattak?

am tudok tükörből is, de attol mindig félek, hogy nekimek vminek, nem hiszek a szememnek :lol:

Megosztás:

sziasztok en meg nem tudom hogy hogy mukodik ez a portal , most regisztraltam magam. es volna egy kerdesem van egy 95-benzines astram 1.4 motorral es a kilometerora nem fordulatszammeros, es van egy fordulatszam meros oram ki szeretnem cserelni . Vajon fog-e mukodni a fordulatszam mero? Kerlek segitsetek

Megosztás:

sziasztok en meg nem tudom hogy hogy mukodik ez a portal , most regisztraltam magam. es volna egy kerdesem van egy 95-benzines astram 1.4 motorral es a kilometerora nem fordulatszammeros, es van egy fordulatszam meros oram ki szeretnem cserelni . Vajon fog-e mukodni a fordulatszam mero? Kerlek segitsetek

Nézd meg, hogy be van-e húzva gyárilag a vezeték. A jelet egy zöld kábel továbbítja az anyósülés előtti burkolat alatt található csatlakozóról a műszeregység szélesebb csatlakozójának 8-as pinjére. Ha nincs behúzva akkor könnyen me tudod csinálni, max 30 perc.

Megosztás:

Továbbfejlesztettem a világítás kikapcsoláskésleltetőt. Alap terv az ügye, hogy az ajtó "wartburgos" módszerrel történő becsukása után a belső lámpa még virít egy ideig, majd 2-3 mp után halványodva kikapcsol. Nos a prototípus már készen van, üzemképes is, de úgy kell elképzelni, hogy nincs semmilyen nyáklapon, csak direktbe forrasztva az alkatrészek. :D

A továbbfejlesztés pedig az, hogy amikor becsukom az ajtót, akkor a lámpa kicsivel gyengébb fényen üzemel tovább, majd onnan halványodik lekapcsolásig. Amint kinyitom az ajtót, azonnal teljes fényerőn virít. A másik, hogy ha a lámpakapcsolóval üzemelem be a beltéri lámpicskut, akkor teljes fényerőn világít és amint kikapcsolom, akkor nincs késleltetés (ügye ha menetközben keresek valamit, bár nem szokásom). A harmadik pedig az lenne, hogy amint beszereztem egy Omega beltéri egységet, akkor az úgy fog működni, hogy nyitott ajtónál mind a három lámpa világít, becsukás esetén a normál világít tovább, alacsonyabb fényerőn.

Olyan tervem is van, hogy ha a beltéri üzemel nyitott ajtó esetén, akkor a rendszámtábla világítás is egy időben működjön vele. Persze ezt úgy kell megoldani, hogy a többi lámpát (helyzetjelzőket) ne kapcsolja fel (persze ha van közük egymáshoz). Ezt azért találtam ki, mert néha nem tudni hova lépek és a vaksötétben jól jönne.

Megosztás:

Nézd meg, hogy be van-e húzva gyárilag a vezeték. A jelet egy zöld kábel továbbítja az anyósülés előtti burkolat alatt található csatlakozóról a műszeregység szélesebb csatlakozójának 8-as pinjére. Ha nincs behúzva akkor könnyen me tudod csinálni, max 30 perc.

Kis képi segítség. :D

Megosztás:

Rakd be, ha működik örülj, ha nem akkor invictus tanácsa. :D

Megosztás:

hm... nemtudom, de sok jön szembe merci is... gondolom az csak gyári, de az is vakít eléggé... magas nyomású, olyan van astrába egyáltalán? tudom, hogy van lámpamosó, de az olyan amilyen kellene?

igen van! (ezt azért tudom mondani mert az enyémen van és müködik is) :lol:

de lehet hogy ritka ! :lol:

majd csinálok róla képet mert már elég sokan csodálkoztak rajta hogy 97 évjárat 1.4 8v és gyárilag benne van.

már csak az a kérdés hogy mi számit magas nyomásunak? :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.