Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

na visszaolvastam, de semmi konkrétumot nem találtam Zotya

ha megbontom az ac vezetékét akijelzőn világítani fog az AC felirat??

hibalámpa ilyenek nem kavarnak be?

ja meg ha neked már kész van, megmutathatnád mégis hol lehet könnyen megtalálni a szálat stb :lol:

Gyári rádión van egy olyan funkció hogy "AC" és ha az be van kapcsolva, akkor a rádió neve/frekvenciája/programozott helye felett világít egy AC felirat. :lol:

De a rádión lévő AC-nek mi köze van ahhoz hogy a zotya megbontotta a benzinpumpa vezetékét?!?! :D

Megosztás:

hát engem csak ne zárjanak be... de mondcsak téged kienedtek? :lol:

Nem , megszöktem, psssszt.... :lol:

De a rádión lévő AC-nek mi köze van ahhoz hogy a zotya megbontotta a benzinpumpa vezetékét?!?! :lol:

Semmi, félrértettük egymást. Én az AC-pumpáról beszélem, Ő meg a kijelzőn lévő AC-feliratra gondolt. :D

Megosztás:

Hisz'épp ezért nem értettem hogy mi is van most!? :lol:

Itt arra céloztam hogy.....

Semmi, félrértettük egymást. Én az AC-pumpáról beszélem, Ő meg a kijelzőn lévő AC-feliratra gondolt. :D

Vazz. :lol:

Legyen annyi elég, hogy a rádión lévő AC feliratnak semmi köze az AC pumpához. Értem? :D

...már értem a dógot'e! :lol:

Megosztás:

Ma este elmentem moziba és mikor hazajövet álltam be a garázsba, a 10-ből egy led megadta magát. :D

Megyek vele 1-2 hetet, aztán ha elenged még 1-2 akkor visszalakítom eredetire és elszáll minden gond.

Mekkora értékű ellenállást használtál? Minimum 560 ohm kell, de én pl 1kohmosat használtam. Fényerőben semmi különbség. Teszteltem, összeraktam egyet 560 ohm-mal és 1 kilóssal. :lol:

Megosztás:

Mekkora értékű ellenállást használtál? Minimum 560 ohm kell, de én pl 1kohmosat használtam. Fényerőben semmi különbség. Teszteltem, összeraktam egyet 560 ohm-mal és 1 kilóssal. :D

510 ohm-ost. De tuti egy forrasztás engedett el mert ha mozgatom világít...szal kontaktszerű jelenség. A műszeregységben és a kijelzőben régóta vannak ledek ugyanúgy 510-essel és az megy rendesen. Szóval a forrasztással lesz a gond.

Megosztás:

510 ohm-ost. De tuti egy forrasztás engedett el mert ha mozgatom világít...szal kontaktszerű jelenség. A műszeregységben és a kijelzőben régóta vannak ledek ugyanúgy 510-essel és az megy rendesen. Szóval a forrasztással lesz a gond.

Nekem is azzal volt gond, aztán haza is vágtam egy ledet, mert véletlen az ellenállás után kötöttem a pozitívot mikor próbálgattam. :D

Megosztás:

gyantát használtok?

nem szabad ennyitőlfeladni no :lol:

am nekem 340essel megy 2 éve

kék led

Nekem a forrasztó cinben alapból van, de ha mégis kell, akkor van külön spec anyag. :D

Ja és jó tanács! NE vágd le tőben a régi izzó szálait, ami az érintkezőhöz megy. Én ezzel szívtam, nem az izzónál vágtam le tőben, hanem a csatinál... mire befutotta a cin rendesen.. :lol: Ezért is volt a kontakthiba.

Megosztás:

Nekem a forrasztó cinben alapból van, de ha mégis kell, akkor van külön spec anyag. :D

Ja és jó tanács! NE vágd le tőben a régi izzó szálait, ami az érintkezőhöz megy. Én ezzel szívtam, nem az izzónál vágtam le tőben, hanem a csatinál... mire befutotta a cin rendesen.. :lol: Ezért is volt a kontakthiba.

jaja van azzal vmi gebasz, mert nem forrasztják azt, hanem ponthegesztik...

lehet az miatt van ott olyan anyg ain nem fut meg a cin

Megosztás:

az izzószálra se ragad fel...

kiberheltem az izzó fémházát és az alját ugye sima ügy forasztani, me vhogy az oldalára is ráforrasztottam :D

de még nem próbálkoztam ilyen foglalttal

am a renault és opel izzófoglalatjai, amik pla műszerflaban vannak azonosak?

Megosztás:

az izzószálra se ragad fel...

kiberheltem az izzó fémházát és az alját ugye sima ügy forasztani, me vhogy az oldalára is ráforrasztottam :D

de még nem próbálkoztam ilyen foglalttal

am a renault és opel izzófoglalatjai, amik pla műszerflaban vannak azonosak?

Ha arra az izzószálra gondolsz, ami világít, arra a büdös életben nem fog. A kivezetéseire gondoltam, hogy jó helyen törd le.

A kérdésedre meg passz. Úgy tudom, hogy a szamarákba is ilyen kell.

Megosztás:

PA070021_www.kepfeltoltes.hu_.jpgÉn egyszer cseréltem Renault 19-be az izzókat, nem pont olyan , de a rizsszemizzókat bele lehet hekkelni. Én azt szoktam csinálni ha forrasztani kell öket, hogy uolyan vastag rézdróttal összesodrom a lábait, és úgy cinezem. Igy vmennyire körbefolyja az ón és általában ez elég is.

A fenti képen pölö a világításkapcsolót csináltam meg így.

Megosztás:

aham :D

akkor még nem ledeztek körülötted mi ? :lol:

én úgy szeretném megcsinálni, ha ecer kihunyna a fénye, mert még gyári és világít, hogy ké az egész, és ahol épp van ott meg piros lesz

Az nem lesz egyszerű. :lol: Nekem viszont már piros a fűtéskonzol is. Szerintem ehhez még nehezebb hozzáférni mint a műszeregységhez. Össze-vissza van karmolászva a kezem. Egyszer sikerült kicsapatnom a belső világítés és a rádió biztijét is, majd kell vennem, mert ez volt az uccsó. Azért érdekes, hogy tavaly nyáron cseréltem itt izzót, és már most feketedett a vége. Úgy vettem észre, itt nagyobb fesz. van mint máshol, lehetséges? A piros lámpicsok is erősebben világítanak. Egy olyan kérdésem van, hogy van itt a fűtéstekerőknél az a műanyag tartó amibe a 3 izzó belemegy, és ennek van 4 lába. Kettő középen, ezt dugod bele a nagy csatiba, 2 meg a vezető felől, ezeken is van 1-1 saru. De ez a kettő mi célt szolgál? Kétfelöl kap az izzó áramot? A két saru nem volt jelölve, mindegy hogyan dugom vissza őket?

Megosztás:

Az nem lesz egyszerű. :D Nekem viszont már piros a fűtéskonzol is. Szerintem ehhez még nehezebb hozzáférni mint a műszeregységhez. Össze-vissza van karmolászva a kezem. Egyszer sikerült kicsapatnom a belső világítés és a rádió biztijét is, majd kell vennem, mert ez volt az uccsó. Azért érdekes, hogy tavaly nyáron cseréltem itt izzót, és már most feketedett a vége. Úgy vettem észre, itt nagyobb fesz. van mint máshol, lehetséges? A piros lámpicsok is erősebben világítanak. Egy olyan kérdésem van, hogy van itt a fűtéstekerőknél az a műanyag tartó amibe a 3 izzó belemegy, és ennek van 4 lába. Kettő középen, ezt dugod bele a nagy csatiba, 2 meg a vezető felől, ezeken is van 1-1 saru. De ez a kettő mi célt szolgál? Kétfelöl kap az izzó áramot? A két saru nem volt jelölve, mindegy hogyan dugom vissza őket?

nem is annyira bonyolult, megvan a megoldása :lol:

Megosztás:

Az nem lesz egyszerű. :D Nekem viszont már piros a fűtéskonzol is. Szerintem ehhez még nehezebb hozzáférni mint a műszeregységhez. Össze-vissza van karmolászva a kezem. Egyszer sikerült kicsapatnom a belső világítés és a rádió biztijét is, majd kell vennem, mert ez volt az uccsó. Azért érdekes, hogy tavaly nyáron cseréltem itt izzót, és már most feketedett a vége. Úgy vettem észre, itt nagyobb fesz. van mint máshol, lehetséges? A piros lámpicsok is erősebben világítanak. Egy olyan kérdésem van, hogy van itt a fűtéstekerőknél az a műanyag tartó amibe a 3 izzó belemegy, és ennek van 4 lába. Kettő középen, ezt dugod bele a nagy csatiba, 2 meg a vezető felől, ezeken is van 1-1 saru. De ez a kettő mi célt szolgál? Kétfelöl kap az izzó áramot? A két saru nem volt jelölve, mindegy hogyan dugom vissza őket?

A vezető felőli két saruról kapja az áramságot a levegőkeringtető kapcsolójának izzója.

Megosztás:

A vezető felőli két saruról kapja az áramságot a levegőkeringtető kapcsolójának izzója.

Nem jó, nekem mind a három izzót összeköti hátul a szál, kaphat áramot a hözépsőről is, meg a szélsőről is. Végül is csak azért kérdeztem , mert a szélsőn nincs jelölve a két saru, nehogy zárlatot okozzak, mert fordított polaritással dugom rá. Ebként 2 óra alatt kiégett a piros a keringető kapcsolók mögött, most szedhetem szét, visszarakni a rizsszemizzót. :D

Megosztás:

Nem jó, nekem mind a három izzót összeköti hátul a szál, kaphat áramot a hözépsőről is, meg a szélsőről is. Végül is csak azért kérdeztem , mert a szélsőn nincs jelölve a két saru, nehogy zárlatot okozzak, mert fordított polaritással dugom rá. Ebként 2 óra alatt kiégett a piros a keringető kapcsolók mögött, most szedhetem szét, visszarakni a rizsszemizzót. :D

A kis fekete konzolban 3 izzó van, ezek kapják a középső sarupárról a villanyt. A vezető felőli sarupárról a külső levegő keringtető gombjának rizsizzója kapja az áramot. Ez az a nagy széles gomb lenn. Tuti, mert az elmúlt pár napban 3 alkalommal szedtem szét alaposan. :lol:

Megosztás:

IDÉZET(Novyy @ 2007-06-17 - 10:55) *

hát én már alaposan utánajártam ennek a dolognak ugyhogy most okoskodok cseppet jóó???biggrin.gif

na az a lányeg hogy Vdo ora legyen mind a kettő, monjuk mostanába azok vannak bennük, fordszámos meg asszem csak vdo bol van

a W szám is elhanyagolható, mer pár csavar és cserélhetőek az egységek

az abizonyos vezeték nagy valószínűséggel nincs benne nektek se nekem se volt:D

üresen is van hagyva a helye, ugyhogy látszik hol is van, és oda pedig az utas oldali lábtérből kell egy szál vezetéket felvinni abbol a dobozból:Dérdemes bontóba ellátogatni és egy csatlakozót kivágni ha hagyják, és akkor szép gyárira lehet egcsinálni

ha valakit érdekel komolyabban add mailcímet és küldök képeket mit is kell keresni

Köszi az infókat!! Jó lenne hogyha küldenél képet, h melyik vezetékről is van szó!!! Bár nem én csinálnám a melót, inkább egy elektromos szakemberre bízom!!

viktor89@freemail.hu

Ha még megvannak azok a képek nekem is eltudnátok küldeni?

Köszi a segítséget. a címem:

lacika-23@freemail.hu

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.