Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

:) erre csak azt tudom mondani amit tápinak, neki nem volt kielégítő a válasz

azért kell, mert szeretném és ennyi :rolleyes:

vagy ledből csinálok hozzá egy nagy kézifékjelzést, és azt kiteszem a hátsó szélvédőre, és az fog világítani mikor kézizek :) :)

Megosztás:

Nos. Mivel nem voltam megelégedve a bolti foglalatos ledekkel, vettem pár csapott fejű szórt fényűt, meg pár R-et...és nekiláttam. Hasonlóan másokhoz én is az eredeti zöld foglalatba hegesztettem be a ledeket, nehogy összegányoljam a műszerfalat meg így csere is egyszerűbb. Igen szép eredményt kaptam, nem foltos a középső kijelző sem, és a világításkapcsoló is tuti lett.

Meglássuk meddig bírja. :rolleyes:

Megosztás:

Nos. Mivel nem voltam megelégedve a bolti foglalatos ledekkel, vettem pár csapott fejű szórt fényűt, meg pár R-et...és nekiláttam. Hasonlóan másokhoz én is az eredeti zöld foglalatba hegesztettem be a ledeket, nehogy összegányoljam a műszerfalat meg így csere is egyszerűbb. Igen szép eredményt kaptam, nem foltos a középső kijelző sem, és a világításkapcsoló is tuti lett.

Meglássuk meddig bírja. :)

Nade hol vannak a képek? :rolleyes:

Megosztás:

Majd délelőtt csinálok...

Fehér és sárga közül akartam választani, mert a sárga mégiscsak opelesebb, de a végén az elegáns fehér mellett döntöttem. Bár mintha lenne egy kis enyhe kékes beütése.

Esetleg kaphatnák némi infót a dologról, hány voltos a led, mekkora ellenállás kell melléje....stb? Köszönöm. :rolleyes:

Megosztás:

Gabi, te mit tudsz ajánlani a pótféklámpa kapcsolására kézifékől???

tehát ha felhúzoma kéziféket világítana a pótféklámpám.

mási dolog, az astrákban csak egy számítógép van, az ami a lábtérnél van jobboldalt?

mert tegnap sináltunk egy renaultot, és akkor beszélgettünk erről, és azokban ugy van, hogy van egy mocivezérlő, meg egy beltéri egység.

ez nálunk nem egyben van?

Egy relével megoldható. Relé tekercsének egyik lábát gyújtás+ra kell rakni, másikat a kézifék visszajelző lámpára, ahol

jön a kapcsolójel a kézifék felől. A relé zárókontaktjaira lehet egy gyújtás+t rakni, és a féklámpát. Mindegy melyiket melyik

kontakt kivezetésre. Ha külön akarod vezérelni, akkor viszont kell az említett dióda is, és külön kell vezetékelni a pótféket

a gyáritól.

Rönóban kb ugyanazt találtad meg másik komputernek, mint ami pl a G astrában, C corsában van. F astra még nem az a technika :rolleyes:

Megosztás:

3.2 V -os csapott fejű 5mm-es led, valamint 510ohmos ellenállás került melléje. Mindjárt jönnek a képek is. :)

Lehet én is befehérítek inkább. A kék miatt nem látszódnak éjjel a piros részek és ez engem zavar. A műszeregységet meg nem akarom összegányolni, pedig van műanyagragasztóm is meg minden... valamint a (szemből nézve) balról a második led kontaktos lett, elengedte a forrasztás szerintem. Mondjuk általában világít, de van mikor nem és akkor nem szép az összhatás. műszer BC. Telóval készült, menet közben. :rolleyes:

Amúgy én 1k ohmos ellenállásokkal dolgoztam, de így se lehet nagyon látni, ahogy tekered a fényerőszabályzót, csak ha nagyon figyelsz, akkor látni egy kicsit. Legközelebb 2k-ssal próbálkozom meg.

Megosztás:

Amúgy én 1k ohmos ellenállásokkal dolgoztam, de így se lehet nagyon látni, ahogy tekered a fényerőszabályzót, csak ha nagyon figyelsz, akkor látni egy kicsit. Legközelebb 2k-ssal próbálkozom meg.

Azzal sem lesz állíthatóbb, csak gyengébben fog alapból világítani.

Az állító ellenállása kb 100-200ohm, azzal kötöd sorba a te ellenállásodat... kb érzed mennyit számít a tekergetés :rolleyes:

Megosztás:

Egy relével megoldható. Relé tekercsének egyik lábát gyújtás+ra kell rakni, másikat a kézifék visszajelző lámpára, ahol

jön a kapcsolójel a kézifék felől. A relé zárókontaktjaira lehet egy gyújtás+t rakni, és a féklámpát. Mindegy melyiket melyik

kontakt kivezetésre. Ha külön akarod vezérelni, akkor viszont kell az említett dióda is, és külön kell vezetékelni a pótféket

a gyáritól.

oké köszi, végülis annyi, hogy itt nem a + lesz kapcsolva a relénél, hanem a negatív, és a külön vezérlős dogot akarom megodani, külön vezetékkel diódával.

abban esetleg tudnál segíteni, hogy dióda keresése közben milyen értékeket figyeljek?

feszültség 12 volt felett, áramerősség? azért az a pár led nem 21 W de elég sok led van ott, gondolom előtét ellenállással gyárilag, áramfelvételt nem számolgattam még, lehet egyszerűbb kimérni, sőt... de hátha te már ezt is tudod :rolleyes:

üdv

Megosztás:

oké köszi, végülis annyi, hogy itt nem a + lesz kapcsolva a relénél, hanem a negatív, és a külön vezérlős dogot akarom megodani, külön vezetékkel diódával.

abban esetleg tudnál segíteni, hogy dióda keresése közben milyen értékeket figyeljek?

feszültség 12 volt felett, áramerősség? azért az a pár led nem 21 W de elég sok led van ott, gondolom előtét ellenállással gyárilag, áramfelvételt nem számolgattam még, lehet egyszerűbb kimérni, sőt... de hátha te már ezt is tudod :rolleyes:

üdv

De a féknél a + van vezérelve, neked is azt kell ha a pótféklámpát külön is akarod vezérelni...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.