Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Elsősorban Sámlihoz lenne a kérdésem, de bárki, aki túd válaszolhat. Nem szeretném kétszer szétszedni a középkonzolt, azért kérdezném meg előre, hogy hány db izzó kell a konzolba, és milyen teljesítményű? Egy mezei autósboltban is megtalálható az izzó?

Két darab van a fűtéskapcsolók mögött, egy a hamutartónál, és kettő a kijelzőben. Utóbbiak foglalatban, de én kioperáltam belőlük az égőket és úgy cseréltem. Azt hiszem lehet kapni foglalattal együtt is. Ezen kívül -mint megtudtam- könnyűszerrel kicserélhettem voln a az égőt a ventillátorkapcsolóban is, ha bátrabb lettem volna. Az még egy.

Meg számíts kettőt, amit beejtessz.

Sima égőt minden autósboltban levet venni, a részletesebb adatokat nem tudok, de ha mondod, hova kell, akkor nem tétováznak, adják. Kábé hetven forint per darab. Jó szórakozást!

Megosztás:

Szerintetek miért nem akad meg a belső levegőkeringtető kapcsolója? Működik, ha benyomva tartom, de nem áll meg ebben a helyzetben. Le lehet szedni csak ezt, anélkül, hogy megbontsam a középkonzolt?

Ha szétszeded meglátod mi a baj. Egy kis pöcöknek kell beakadnia, és akkor jó lesz. Lehet hogy kimozdult. Magától ment el vagy mióta nálad van azóta ilyen? Mert esetleg az is meglehet hogy a pöcök nincs is benne.

Megosztás:

Ha szétszeded meglátod mi a baj. Egy kis pöcöknek kell beakadnia, és akkor jó lesz. Lehet hogy kimozdult. Magától ment el vagy mióta nálad van azóta ilyen? Mert esetleg az is meglehet hogy a pöcök nincs is benne.

Igy vettem...nem müködve. Hogyan kell kivenni, ha nem akarok egyebet is szétszedni? Próbáljam kifele húzni?

Megosztás:

Sziasztok!

Bemutatkozásul:

két hete vagyok egy 93-as Astra Caravan tulaja (előtte 84-es Corsa Berlinám volt, ami még mindig szépen fut). Sok érdekes és hasznos dolgot sikerült itt a fórumon olvasni. Ahogy az van egy használt autó vásárlásnál, sok apróság van (jó esetben) amire a régi tulaj már nem fordított gondot de engem nagyon zavart. Ilyen pl. a kiégett jelzőlámpák stb. De erre már találtam itt segítséget.

Amire még nem:

Gyári Blaupunkt rádió van benne, az előlapon az SC 202 felirattal. Természetesen az autóhoz nem kaptam Carpass-t (vagy mit emlegettek itt többen) a rádióval nincs is gond, működik, és a "kötelező" szerviz után sem hallgatott el, ellenben folyamatos pittyegés hallatszik, főleg az első hangszórókból.

Mitől van ez? Kód kell hozzá? Hogyan tudnám legegyszerűbben (és legolcsóbban beszerezni)? Sajnos a Blaupunkt.de-n semmi infot nem találtam.

A válaszokat előre is köszönöm.

Ferkó

Megosztás:

Sziasztok!

Bemutatkozásul:

két hete vagyok egy 93-as Astra Caravan tulaja (előtte 84-es Corsa Berlinám volt, ami még mindig szépen fut). Sok érdekes és hasznos dolgot sikerült itt a fórumon olvasni. Ahogy az van egy használt autó vásárlásnál, sok apróság van (jó esetben) amire a régi tulaj már nem fordított gondot de engem nagyon zavart. Ilyen pl. a kiégett jelzőlámpák stb. De erre már találtam itt segítséget.

Amire még nem:

Gyári Blaupunkt rádió van benne, az előlapon az SC 202 felirattal. Természetesen az autóhoz nem kaptam Carpass-t (vagy mit emlegettek itt többen) a rádióval nincs is gond, működik, és a "kötelező" szerviz után sem hallgatott el, ellenben folyamatos pittyegés hallatszik, főleg az első hangszórókból.

Mitől van ez? Kód kell hozzá? Hogyan tudnám legegyszerűbben (és legolcsóbban beszerezni)? Sajnos a Blaupunkt.de-n semmi infot nem találtam.

A válaszokat előre is köszönöm.

Ferkó

Amivel én tudok segteni, az a rádió kapcsolási rajzai, meg a használati utasítása. Irj egy e-mail címet és elküldöm.

Megosztás:

Halli!

CDR-500as (delco) hoz nincs véletlen rajzod? Már régóta jó lenne fabrikálni rá egy "line In" bemenetet, de egyenlőre nem volt lelkierőm kiszedni szétbontani..

Rajz sokat segítene..(lehet nem is nagyon lehet összehozni)

Nekem ez a rádióm, ezért csak ezt szereztem be.

Beirtam a google-be, és egy Fórumon dumáltak erről a rádióról. Ott volt egy francia alak, aki nagyon ugy tünt, hogy ért hozzá. Neki irtam mailt és megkértem küldje el a rajzokat. Elküldte még a proci programozását is. Esetleg megpróbálhatod te is igy... .

Megosztás:

Thx. hátha.. bár nem tudok franciául.. meg más nyelven se nagyon :) :oops:

Petya.. tom hogy valszeg nem egyszerű, de ki tudja, nincs-e vmi okosság a cuccban, ami a rajzról kiderülne..

Igaz, amennyit mostanság hallgatom :? :)

Na fel a fejjel: angolul irtam és konyhanyelven :)

Megosztás:

Srácok, miért kell totál szétszedni a középkonzolt két nyamvadt izzóért???

Én is kicseréltem már de nem szedtem szét csak a magnó ki és már látszik is a két foglalat, hátra kipattint a foglalat, izzócsere majd visszapattint.

Julio

Nincs hozzá rajzod, vagy képed? Mennyi ideig történt a beavatkozás? Nem volt fárasztó, gondolom nehéz kis helyen babrálni? Mindenki könnyen megcsinálhatja, vagy különleges tehetség kell hozzá, hogy megközelítsd a foglalatokat?

Megosztás:

Nincs hozzá rajzod, vagy képed? Mennyi ideig történt a beavatkozás? Nem volt fárasztó, gondolom nehéz kis helyen babrálni? Mindenki könnyen megcsinálhatja, vagy különleges tehetség kell hozzá, hogy megközelítsd a foglalatokat?

Sajna nincs hozzá se rajzom se képem.

Simán be lehet nyúlni a magnó helyén egy hosszabb hegyescsőrű fogóval

és ki lehet tolni hátra a foglalatot. Miután kint van a foglalat a vezetékek annyit engednek , hogy kihúzd és kicseréld az izzót!

Julio

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.