kori Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Sztem nem lehet nehéz bekötni a fordszám mérőt. Elvileg kell egy test, egy pozitív és egy vezeték a trafórol. De ha nincs trafód hanem dis modulod akkor passzolok. De biztos vannak a fórumon akik tudják ebben az esetben mit kellene tenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 tudja vki, hogy F astra középkonzol részén hány izzó van és hol, nameg hogy lehet cserélni, mert fele világít fele nem :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Valaki nem tudja véletlenül a diagnosztika csatinak a lábkiosztását? Vagy dugdoshatok nyugodtan nem lesz baj ha nem találom el A-B-ét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Üdvözlet az Uraknak. Olyan kérdésem lenne, hogy a nem fordulatszám-mérős kilométerórámat szeretném kicserélni fordulatszám-mérősre. Be van szerintetek kábelezve az én autóm is, ugyértem csak kicserélem és szeva, müxik, vagy valamit kéne buzergálni? A típus '92 Astra C14NZ Thx :) szerinntem van de megnézzük! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ody Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 tudja vki, hogy F astra középkonzol részén hány izzó van és hol, nameg hogy lehet cserélni, mert fele világít fele nem :? Húúúú ez engem is érdekel!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 tudja vki, hogy F astra középkonzol részén hány izzó van és hol, nameg hogy lehet cserélni, mert fele világít fele nem :? http://www.opel-magazin.hu/index.php?optio...=485&Itemid=105, oldal közepe! De asszem ennek a topicnak az eleje táján is van elég részletes leírás. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Valaki nem tudja véletlenül a diagnosztika csatinak a lábkiosztását? Vagy dugdoshatok nyugodtan nem lesz baj ha nem találom el A-B-ét? http://www.topbuzz1.carenthusiasts.co.uk/i...fault_codes.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Ez az! Köszi ezt kerestem, csak nem találtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Létezik az, hogy a motordiagnosztika lámpa fel-fel villan, de kiolvasáskor semmi hibát nem jelez a műszer? 3000Ft-ért megtudtam, hogy nincs baja a kocsimnak legalábbis a "műszar" szerint :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Létezik az, hogy a motordiagnosztika lámpa fel-fel villan, de kiolvasáskor semmi hibát nem jelez a műszer? 3000Ft-ért megtudtam, hogy nincs baja a kocsimnak legalábbis a "műszar" szerint :? Nem merted kivillogtatni ?? Kérdezhettél volna... csak amikor a linket bevágtam épp fullra nem volt időm, hogy leírjam... mondjuk most sincs sok. Egyébként adós vagyok még annak az oldalnak a fordításával, de most qrvára el vagyok havazva, de amint lesz időm meg fogom mostmár csinálni.... A kérdésedre: igen létezik, de a kezelési könyv is írja, hogy ha néha felvillan az még nem baj... Ha viszont sűrűn csinálja, akkor előbb-utóbb lesz valami majd... A lambdaszonda szokott azt hiszem ilyet csinálni ha döglik... eseleg az AGR szelep... bár ez utóbbi nekem folyamatosan világított... Egyébként csak akkor tárolódik el hibakód, ha a lámpa folyamatosan világít legalább fél percig, vagy 20 másodpercig... szal ha csak felvillan, akkor nem fog semmit eltárolni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Inkább biztosra mentem. A fel-fel villanás úgy értsd, hogy elkezd világítani, megállok, mert egy idő után ha megyek tovább akkor elveszi a gyújtást és megáll a kocsi no szervó stb. (itt tuti megvolt a 30 sec) Szal' leállok majd 15 másodperc múlva indítok és lámpa elalszik, mehetek tovább. Kb 3-4 hónapig semmi. Na ezért vittem inkább szerelőhöz. Elsőre ő is lambda szondát mondott, de kimérték és hozza az értékeket ahogy az alapjárati motor is ami nekem még macerásnak tünt. Viszont azt mondta, hogy a szelepszár(valamelyik a szívó oldalon) koszos lehet, nem zár mindig a szelep. Állítólag ecotech probléma és korral minden motort utolér. Ezt viszont nem tudom miből lehet megállapítani hengerfej leszedés nélkül. Vagy megoldható? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Szelepszár ??? Nem lehet, hogy az AGR szelep szárára gondolt ??? nekem is az volt koszos... és bár nekem nem állt le tőle az autó - mivel nekem valószínű lezárt állapotban akadt meg - de neked nagyon esélyes hogy az a gond, ugyanis ha nyitva akad meg akkor leállhat tőle az autó !!! DE ez a szívósor telején van, szemből nézve a motor jobb sarkában a szelepfedél-takaró alatt egy henger alakú eszköz... egyáltalán nem kell a motorhoz hozzányulni... kb 20 perc leszedni és kipucolni... Nem értem, hogy a szerelőd miért nem nézte meg... ha már olyan okostojás, hogy fikázza az Ecotecet akkor azt is tudnia kéne hogy seperc alatt orvosolható a dolog... De a G Astra részen van AGR topic: nézz ott szét... Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Félreértetted nem fikázta az ecotecet csak mondta, hogy jellemző hiba az ilyen motoroknál. Sőt tetszett neki a gép mert dícsérte, hogy milyen jól megy stb. Hízott is a májam. :) Szelepszárat mondta biztos, mert éppen ott volt egy clio hengerfej az asztalon és azon mutogatta el a dolgot. Ez a szelepszáras móka cirka 60-ba fájna és én szeretném kizárni mint lehetséges okot. Az AGR szelepet én meg tudom nézni/pucolni némi műszaki hajlammal? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 ecotecet csak mondta, hogy jellemző hiba azoknál ez a hiba ami eszi az olajat. mert az olajos kipufogogáztól lerakódik a szelepen az olajkoksz, és olyankor tud kitámasztani a szelep.... égéstér tisztitásnak tudom ajánlani a tartós 4-5 ezres fordulaton egy pár km autózást :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Na én még ilyet nem hallottam, hogy a szívószelep-szárak elkoszosodása típusprobléma... Illetve de :) : csakhogy az minden motornak problémája ami környezetbarát, hogy ha csak rövid távon járnak vele / szar benzint kap akkor elkoszosodik. DE ilyenkor nem kell szétkapni a motort, hanem egy tank benzibe öntesz Protec tisztítóadalékot kiautókázod, ezután még egy tankot kijársz és benzinszűrőt cserélsz, mert a tankból is kioldja a trutyit... ennyi. Jah és persze ezután autópályán egy jó hosszú szakaszon meghajtod a jószágot... na akkor kiég a kosz... :) Az AGR szelepet pedig szerintem olyasvalakivel pucoltasd aki látott már olyat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 uhuhu: Ha meghajtom a gépet elvileg lehet javítani ezen vagy valóban csak a szétszedés segít rajta? Most olvastam éppen, hogy a 95-ös benyának magas a kéntartalma(Mo.-on) ami a lerakódást nagyban elősegíti/okozza és ebből kifolyólahóg gyakrabban kellene megkínálnom 98-al? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 uhuhu beelőzott :) ha már ő is azt mondja, hogy csak meg kell hajtani, akkor elhiheted hogy nem kell szétszedni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 uhuhu: Ha meghajtom a gépet elvileg lehet javítani ezen vagy valóban csak a szétszedés segít rajta? Most olvastam éppen, hogy a 95-ös benyának magas a kéntartalma(Mo.-on) ami a lerakódást nagyban elősegíti/okozza és ebből kifolyólahóg gyakrabban kellene megkínálnom 98-al? Tisztítoadalékos benya ilyenkor az igazi: a Mol EVO 99 nekem nagyon bejött :) de a V-power 95 is jó elvileg.... De a legjobb állítólag mégis a Protec Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Nem vagyok egy hétvégi autós, de akkor ráteszek még egy lapáttal :) Protec mint olvastam nehézkesen beszerezhető. Ebből mit vegyek? Sima motortisztító néven fut vagy benzinadalék? Jövőhéten végig pestre járok pályán így akkor meg is kezdeném a kúrát:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Hát a lerakódásról részemről annyit, hogy nagyából most 1 éve , hogy nem látott a verda magyar benzint. Megy mint a golyó, (már a magyar 95-öshöz képest ég és föld) olcsóbb is :) , a fogyasztás nem változott (vegyes 6,6). Igaz szoktam hozzá önteni spurit, meg fél évente injektor tisztító adalék (na jó lehet ritkábban), de nincs rá semmi panaszom. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Én 8 hónapot éltem Varsóban. Először szétszedtem a karbit a Cavalier L-en (A Vectra 16SV) mert oan büdös volt az autó körül, hogy aszittem valaho vmi széthullott. Semmit sem találtam. Egy hónap kellett, hogy rájöjjek, hogy minden varsói autó ilyen büdös. Ilyen a benzinjük. Ukrán benya, viszont meglendült tőle az autó!!! Hatalmas volt a különbség. Később Kijevben már tudtam miért olyan büdös mind. Csak félő, hogy mindennek ára van, és ez nem csak a szag. Csodák nincsenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Hát a lerakódásról részemről annyit, hogy nagyából most 1 éve , hogy nem látott a verda magyar benzint. Megy mint a golyó, (már a magyar 95-öshöz képest ég és föld) olcsóbb is :) , a fogyasztás nem változott (vegyes 6,6). Igaz szoktam hozzá önteni spurit, meg fél évente injektor tisztító adalék (na jó lehet ritkábban), de nincs rá semmi panaszom. :wink: Az a poén az egészben, hogy a csomagtartóban ott figyel az adalék, de mivel azt írja, hogy 5000km-re elég nem öntöm bele benzin helyett is. Na nem írok anekdótákat a kinti benyákról, mert az már motor topikba való lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Nem vagyok egy hétvégi autós, de akkor ráteszek még egy lapáttal :) Protec mint olvastam nehézkesen beszerezhető. Ebből mit vegyek? Sima motortisztító néven fut vagy benzinadalék? Jövőhéten végig pestre járok pályán így akkor meg is kezdeném a kúrát:) Szabadna javasolnom, hogy a protecet a Mindszenti úton a Kiss és társa autónál vedd meg.2500ft lesz, és mindig van, igaz, csak 1dobozzal, a benyához kell önteni.Én is és Gepard is azt tette a héten. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
etna Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Jelenségem röviden: Astra F. A vezérlőkomjúter nem szabályozza az alapjáratomat, csak feltekeri vagy 3500-as fordulatszámra. Márkaszervízben lekérdezték a hibákat, semmi konkrétat nem közölt a számítógép, legalábbis ezt mondták. A fojtószelep potméter és az alapjárati stepper motor vezérlése jó, elvileg működnek is (hallani hogy a motor teker) Csatlakozójukat lehúzták, csak úgy a levegőben rádugtak egy-egy másik egységet, azok jól működtek szemmel láthatólag. Ezek után azt mondták, hogy legalább 2 nap mire megtalálják a hibát, mert mindent egyesével ki kell venni és külön-külön letesztelni még a vezetékeket is. Ez nekem benne lenne vagy 25e-be legalább (csak a munkadíj) de lehet még több. Lehetséges hibák még lambda szonda (?) vízhőmérséklet jeladó (?) maga a kompjuter (?) és még.. ?? Na ez a helyzet. Valaki járt már hasonló cipőben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Protecből a piros kell. Etna! Lehet akár fals levegő is, vagy folytószelepház problematic is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts