Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nah, nagyon halványan mintha zöldülne az akku így 12 órányi töltés után.. Még picit várok vele, aztán próba.

Amúgy, azon gondolkodtam (nem túlzás, tényleg tudok ;) ), milyen érdekes, hogy régen az autókba (Wartburg, Skoda, Lada, Kamaz) volt egy töltésmérő műszer, amiből az átlagembere egyértelműen tudta, hogy ilyen jellegű gond van. Nem tudom, a mai kocsikból miért kell kispórolni...

Szóval, a következő project:

1. kicsiThuby Praktikerbe elballag, vesz 1000 Ft-ért egy multimétert.

2. kocsiba bebarkácsol, gyújtásra fixen ráköt, kijelzőt utastérbe beépít

3. többet ilyennel nem szív :D

Ezen már akkor is gondolkodtam, mikor anno Hondám megszívatott. Igaz ott csak szétkaptuk a generátort, megszénkeféztük, aztán muzsikált szépen.

Nem ajánlom #2 -t! Én egyszer egy ilyen multimétert rákapcsoltam az akkufeszültségre és rajta felejtettem kb 1 órán át. No, azzal vége is lett a tévézésnek! A kijelző kaputttt! :P

Megosztás:

Az boldog apuka helyett linkelek egy képet a hátsó kapaszkodóba épített pilácsról:Lámpa

Van egy targoncából kiszuperált töltésjelzőm, de az akku feszültsége kivül esik a mérési tatrományán. Ha meg tudjátok hekkelni vmi ellenállásal szívesen felajánlom jótékony célra.:katt ide.

Más.: nem tudom csinált-e vki ilyet, de kiveszem a hátsó lámpabúrákat elmosogatni , mert tele vannak porral , gondolom rontja a fényáteresztést. Egyutal megpróbálok vmit csinállni a horpadással a lámpa alatt, mert nem fekszik fel a gumitömítés, és félek hogy beázik. Van rá esély hogy házilag ki lehet kalapálni a horpadást?

Megosztás:

Nakéremszéééépen...

A Mester jött, bontott, telefonált, alkatrészt szerzett (very olcsón), fuvarozott, épített... s 2 óra elteltével muzsikál minden, mint régen ;)

A generátor volt halott...

Köszi Hening :D

(Nem kis sz@rból húzott ki egyébként)

Nincs mit. :P

Megosztás:

Nem ajánlom #2 -t! Én egyszer egy ilyen multimétert rákapcsoltam az akkufeszültségre és rajta felejtettem kb 1 órán át. No, azzal vége is lett a tévézésnek! A kijelző kaputttt! ;)

Hmm, akkor marad a jó öreg mutatós műszer :D

Zotya, mennyi az annyi?

Megosztás:

Jelentem akku ellenőrzést tartottam a saját portámon. A nyugalmi feszültsége nem okozott nyugalmat nekem.... 12,3 Volt volt. Mondom tőccsük meg! Tőtöm, tőtöm 2 éjszaka is, de a nyugalmi feszkó csak nem akart emelkedni. Nézem a savszintet, az rendben, nézem a sarukat, hát a pozitív sarum tök laza. Csodálkoztam mert én azt sose kötöm le, mindíg a negatívot, ha barkácsolok az autón. Aztán eszembe jutott, hogy járt ez az ótó a szerelőnél is mostanában.... Szóval megvan ki a hibás!

Már éppen megnyugodni készültem a nyugalmi feszültségem okán :D , amikor belémbújt a kisördög, és gondoltam, ha már egy 10-es kulcs a kezemben van, megnézem nem szökik-e az áram az akksimból. Megtettem és majnem elállt az ütőm!

0,27A állandóan szökik! Semmi extra cucc nincs a kocsiban, a rádió is gyári Blaupunkt. Hová mehet el 3W-nyi teljesítmény? Valakinek bármi ötlete?

Megosztás:

Jelentem akku ellenőrzést tartottam a saját portámon. A nyugalmi feszültsége nem okozott nyugalmat nekem.... 12,3 Volt volt. Mondom tőccsük meg! Tőtöm, tőtöm 2 éjszaka is, de a nyugalmi feszkó csak nem akart emelkedni. Nézem a savszintet, az rendben, nézem a sarukat, hát a pozitív sarum tök laza. Csodálkoztam mert én azt sose kötöm le, mindíg a negatívot, ha barkácsolok az autón. Aztán eszembe jutott, hogy járt ez az ótó a szerelőnél is mostanában.... Szóval megvan ki a hibás!

Már éppen megnyugodni készültem a nyugalmi feszültségem okán ;) , amikor belémbújt a kisördög, és gondoltam, ha már egy 10-es kulcs a kezemben van, megnézem nem szökik-e az áram az akksimból. Megtettem és majnem elállt az ütőm!

0,27A állandóan szökik! Semmi extra cucc nincs a kocsiban, a rádió is gyári Blaupunkt. Hová mehet el 3W-nyi teljesítmény? Valakinek bármi ötlete?

Szedd ki a biztiket egyesével és mérj :D .

Megosztás:

valakicsak elugrik értem? hát remélem is majd ;)

am tetszik hogy: mivel ott a helyed :D

de ha ott leszek, előbb utóbb veszek vmi saját vasat, és természetesen opel lesz az is és sztem astra :P

3W az nem sok sztem, egy helyzetjelző izzó 5 w os

bár még sose mértem nekem vajon mennyi amper kúszik kifelé ha semmi se megy a kocsiban.

Megosztás:

Ja-ja vittem egy fa@a spéci dizájnos töltötségjelzőt targonyából, azt nem kellett senkinek. :D Majd rítok, ha meglátjátok beépítve a verdámba! :P Amúgy ott porosodik a pincébe, ha mégis kell vkinek , szóljon.

Aha-aha. Azért pontosítsunk kicsit. Elhoztad a faca műszert, körbedicsekedtél vele, aztán irigyen visszatetted oda magad mellé, s utána már nem is láttuk... ;)

Pedig milyen jó is volt :D

Megosztás:

Aha-aha. Azért pontosítsunk kicsit. Elhoztad a faca műszert, körbedicsekedtél vele, aztán irigyen visszatetted oda magad mellé, s utána már nem is láttuk... ;)

Pedig milyen jó is volt :D

Na jól van, kicsit dicsekedtem, mi van akkor? Jó volt látni a csodálló tekinteteket! :D De ha kell, fájó szívvel lemondok eme csodálatos műremekről. :P :D

Megosztás:

Na jól van, kicsit dicsekedtem, mi van akkor? Jó volt látni a csodálló tekinteteket! :D De ha kell, fájó szívvel lemondok eme csodálatos műremekről. :D :D

Tudod mit, tartsd meg akkor már magadnak :P

Haver mondta este, hogy Zilben van akkora, mint egy féltégla... irigykedsz Te még az enyémre ;)

Na de most már befejezem, mert kitiltanak :D

Megosztás:

Tudod mit, tartsd meg akkor már magadnak :P

Haver mondta este, hogy Zilben van akkora, mint egy féltégla... irigykedsz Te még az enyémre ;)

Na de most már befejezem, mert kitiltanak :D

Asszem megvan a következő projektem....... :D :D Végülis az egészben csak a műszer a lényeg, számlapot, meg keretet lehet cserélni. Milyen fa@a lenne, beülsz a verdába, gyujtás, és tudod mennyi-hány az akksi. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.