Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nem kellett,be volt vezetékelve.:lol:

Nem cseréltem át,mert ez vdo,ami benne volt az meg delco.

Nem tudom,hogy passzol-e.De nem is olyan egyszerű,ahogy néztem..Te cserélted?

Szerencsés. Nekem azt is meg kellett csinálni. :lol:

Én cseréltem,de nekem mindkettő VDO volt. Ha külömböző akkor is ki lehet cserélni, csak egy kicsit faragni kell a dobozon.

Megosztás:

Szerencsés. Nekem azt is meg kellett csinálni. :lol:

Én cseréltem,de nekem mindkettő VDO volt. Ha külömböző akkor is ki lehet cserélni, csak egy kicsit faragni kell a dobozon.

Majd egyszer,ha lesz időm,meg kedvem,lehet,hogy megcsinálom.

Így hozzá kell adni 42000km-t. :lol:

Megosztás:

Ez a tükörfűtés kezd engem is érdekelni, főleg hogy reggel megvolt életem első párás-ablakos indulása. Kilátás zéró, olyan volt mintegy rémálom. Most bepakoltam ablaklehúzót meg törlőrongyot. Nem lehet kapni vmi utólag a tükör hátsó felére felragasztható fütőszálat? Kapna tápot pl. a hátsó ablak fűtéssel együtt. Nemigazán tudok most beruházni komplett fűthető tükörre. :lol:

Megosztás:

Miért zavar ha ég a helyzetjelző is? :lol: Én pl. egyáltalán nem használom csak a helyzetjelzőt. Vagy bekapcsolom a tompitott fényt, vagy lámpa nélkül megyek. Kösd őket külön áramkörre, és akkor kapcsolod őket amikor akarod, függetlenül a főfényszorótól.

Azért zavar, mert hidegfényű fényszóróizzók vannak benn (engedélyezett, nem emelt teljesítményű rendőrellenes), és a helyzetjelzők jól láthatóan besárgítják a lámpámat, aminek következményeként rettenetesen undorítóan néznek ki, nekem bántja a szemem. Más érvem nincsen :lol:

Jó, a fényébe igazából nemhiszem, hogy belezavarna az az 5W, de akkor se tetszik :lol:

Megosztás:

Azért zavar, mert hidegfényű fényszóróizzók vannak benn (engedélyezett, nem emelt teljesítményű rendőrellenes), és a helyzetjelzők jól láthatóan besárgítják a lámpámat, aminek következményeként rettenetesen undorítóan néznek ki, nekem bántja a szemem. Más érvem nincsen :lol:

Jó, a fényébe igazából nemhiszem, hogy belezavarna az az 5W, de akkor se tetszik :lol:

Értem. Hát szerintem a legegyszerűbb megoldás egy sima kapcsoló amivel bármikor megszakíthatod a helyzetjelzők áramellátását. Biztos hogy nem a legelegánsabb, meg ne felejtsd el visszakapcsolni őket ha kell, de én ezt csinállnám. :lol:

Megosztás:

Értem. Hát szerintem a legegyszerűbb megoldás egy sima kapcsoló amivel bármikor megszakíthatod a helyzetjelzők áramellátását. Biztos hogy nem a legelegánsabb, meg ne felejtsd el visszakapcsolni őket ha kell, de én ezt csinállnám. :lol:

Jaja, nekem is ez jutott eszembe. Bonyolult barkácsolásnak nem akarok nekifogni, annyit nem ér. Bár így belegondolva, egy relével simán be lehetne szabályozni, s akkor nem is kell nagyon bontani. Méghozzá elöl a lámpáknál kell beiktatni valahogy így: főfényszóró (+) vezetéket figyel figyel --> ha van áram, akkor helyzetjelző (+) vezetéket szakít. Visszafele fordítva ugyanez. 2 relé + 30 cm vezetékből elvileg ki is jön. Csak a reléknél mindig elvéreztem, annak a kötése nagyon gyenge pontom :lol:

Valamint itt kell megint egy szabályozás, hogy ne csapja le hátul is a helyzetjelzőket... Talán mégegy relé? :lol:

Megosztás:

Ez a tükörfűtés kezd engem is érdekelni, főleg hogy reggel megvolt életem első párás-ablakos indulása. Kilátás zéró, olyan volt mintegy rémálom. Most bepakoltam ablaklehúzót meg törlőrongyot. Nem lehet kapni vmi utólag a tükör hátsó felére felragasztható fütőszálat? Kapna tápot pl. a hátsó ablak fűtéssel együtt. Nemigazán tudok most beruházni komplett fűthető tükörre. :lol:

Ilyesmin én is gondolkodtam régebben, azt találtam ki, hogy a tükörlap hátuljára jó hővezetéssel (szilikonpasztával) felragasztanék 2-2 kerámiatokozású teljesítményellenállást (5W-osat), az melegítené a tükröt. De ha minden igaz, lesz fűthető tükröm yoocoo jóvoltából nemsokára.

Erre kétféle megoldást tudok:

- venni kék helyzetjelző izzókat, vagy LED-eseket, azoknak a színe nem rontaná le a tompítottét

- kell egy bontóérintkezős relé (azon keresztül menjen a helyzetjelzők árama), aminek a működtető tekercse a tompított fényszóró vezetékéről kapja a villanyt, így amikor felkapcsolod a tompítottat, bontja a helyzetjelzők áramkörét.

Megosztás:

Erre kétféle megoldást tudok:

- venni kék helyzetjelző izzókat, vagy LED-eseket, azoknak a színe nem rontaná le a tompítottét

- kell egy bontóérintkezős relé (azon keresztül menjen a helyzetjelzők árama), aminek a működtető tekercse a tompított fényszóró vezetékéről kapja a villanyt, így amikor felkapcsolod a tompítottat, bontja a helyzetjelzők áramkörét.

Köszi a segítséget. Én úgy tudom, hogy a kék helyzetjelzőkért a rendőrök harapnak, rendszámokat tépnek le, stb... :lol:

Akkor legalább már azt tudom, hogy milyen relé kell. Pontosabb típust nem tudsz esetleg ajánlani? A hátsó helyzetjelzőkhöz az elsőktől függetlenül küldi ki az áramot az elosztótól, vagy kell oda is valami megoldás? Esetleg egy bazinagy dióda? :lol:

Megosztás:

Utólagos fűthetővé varázsláskor I.C.-t szoktak ráragasztani a tükörlapra és az ahogy melegszik termel hőt.

Ótósujságban olvastam.

I.C.-t? Most kapjam ki a procit a gépből? :lol: Lehet megpróbálom kísérleti jelleggel egy sima 5W-os izzóval. Honnan tudok legegyszerűbben tápot szerezni? Nem nyúl meg csibetápot, hanem áramot az izzóhoz! :lol:

Megosztás:

I.C.-t? Most kapjam ki a procit a gépből? :lol: Lehet megpróbálom kísérleti jelleggel egy sima 5W-os izzóval. Honnan tudok legegyszerűbben tápot szerezni? Nem nyúl meg csibetápot, hanem áramot az izzóhoz! :lol:

Én az ablakemelő kapcsolóból tápolnám meg..

Megosztás:

Hűh, hát ennél egyszerűbb nem jut eszembe, nálam az csak kb. 30 cm :lol: (lenne, ha nem lenne gyári fűtés)

De Hening Mester mindjárt jön, s megmondja :lol:

Ééééés, már itt is van. :D

Plusz kell egy kapcsoló is, minimum. Ebként attól is függ a táp helyének keresése, hova teszed a kapcsolót. :lol:

Megosztás:

Ééééés, már itt is van. :lol:

Plusz kell egy kapcsoló is, minimum. Ebként attól is függ a táp helyének keresése, hova teszed a kapcsolót. :lol:

Ééééééés, igaza van...

De lehet, hogy Zotyánál majd attól függ a kapcsoló helye, hogy hol talál tápot :lol:

Megosztás:

Ééééééés, igaza van...

De lehet, hogy Zotyánál majd attól függ a kapcsoló helye, hogy hol talál tápot :lol:

Sztem a legegyszerűbb a gyújtáskapcsolóról levenni. Nem kell hozzá sok mindent megbontani.

Ebként ma kiderült, hogy nem megy az enyém sem. De már megvan a hiba oka, csak már sötétedik, és nem akartam vakoskodni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.