hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Nem kellett,be volt vezetékelve.:lol: Nem cseréltem át,mert ez vdo,ami benne volt az meg delco. Nem tudom,hogy passzol-e.De nem is olyan egyszerű,ahogy néztem..Te cserélted? Szerencsés. Nekem azt is meg kellett csinálni. :lol: Én cseréltem,de nekem mindkettő VDO volt. Ha külömböző akkor is ki lehet cserélni, csak egy kicsit faragni kell a dobozon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Szerencsés. Nekem azt is meg kellett csinálni. :lol: Én cseréltem,de nekem mindkettő VDO volt. Ha külömböző akkor is ki lehet cserélni, csak egy kicsit faragni kell a dobozon. Majd egyszer,ha lesz időm,meg kedvem,lehet,hogy megcsinálom. Így hozzá kell adni 42000km-t. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Majd egyszer,ha lesz időm,meg kedvem,lehet,hogy megcsinálom. Így hozzá kell adni 42000km-t. :lol: Sztem ne cseréld ki, így "kevesebb" benne a km. :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Sztem ne cseréld ki, így "kevesebb" benne a km. :lol: :lol: az igaz :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Ez a tükörfűtés kezd engem is érdekelni, főleg hogy reggel megvolt életem első párás-ablakos indulása. Kilátás zéró, olyan volt mintegy rémálom. Most bepakoltam ablaklehúzót meg törlőrongyot. Nem lehet kapni vmi utólag a tükör hátsó felére felragasztható fütőszálat? Kapna tápot pl. a hátsó ablak fűtéssel együtt. Nemigazán tudok most beruházni komplett fűthető tükörre. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 ...reggel megvolt életem első párás-ablakos indulása. Kilátás zéró, olyan volt mintegy rémálom. Addig nem kell elindulni amíg nem látsz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Addig nem kell elindulni amíg nem látsz. :lol: Végülis megoldottam.: ablaktörlő bakapcs.+lenyomattam a párát, az oldalsó ablakokat leengedtem :lol: , a hátsóablakfűttést bekapcsoltam. Csak kicsit cúg volt a kocsiban. Na és a fűtőszál amit kérdeztem? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Miért zavar ha ég a helyzetjelző is? :lol: Én pl. egyáltalán nem használom csak a helyzetjelzőt. Vagy bekapcsolom a tompitott fényt, vagy lámpa nélkül megyek. Kösd őket külön áramkörre, és akkor kapcsolod őket amikor akarod, függetlenül a főfényszorótól. Azért zavar, mert hidegfényű fényszóróizzók vannak benn (engedélyezett, nem emelt teljesítményű rendőrellenes), és a helyzetjelzők jól láthatóan besárgítják a lámpámat, aminek következményeként rettenetesen undorítóan néznek ki, nekem bántja a szemem. Más érvem nincsen :lol: Jó, a fényébe igazából nemhiszem, hogy belezavarna az az 5W, de akkor se tetszik :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Azért zavar, mert hidegfényű fényszóróizzók vannak benn (engedélyezett, nem emelt teljesítményű rendőrellenes), és a helyzetjelzők jól láthatóan besárgítják a lámpámat, aminek következményeként rettenetesen undorítóan néznek ki, nekem bántja a szemem. Más érvem nincsen :lol: Jó, a fényébe igazából nemhiszem, hogy belezavarna az az 5W, de akkor se tetszik :lol: Értem. Hát szerintem a legegyszerűbb megoldás egy sima kapcsoló amivel bármikor megszakíthatod a helyzetjelzők áramellátását. Biztos hogy nem a legelegánsabb, meg ne felejtsd el visszakapcsolni őket ha kell, de én ezt csinállnám. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Értem. Hát szerintem a legegyszerűbb megoldás egy sima kapcsoló amivel bármikor megszakíthatod a helyzetjelzők áramellátását. Biztos hogy nem a legelegánsabb, meg ne felejtsd el visszakapcsolni őket ha kell, de én ezt csinállnám. :lol: Jaja, nekem is ez jutott eszembe. Bonyolult barkácsolásnak nem akarok nekifogni, annyit nem ér. Bár így belegondolva, egy relével simán be lehetne szabályozni, s akkor nem is kell nagyon bontani. Méghozzá elöl a lámpáknál kell beiktatni valahogy így: főfényszóró (+) vezetéket figyel figyel --> ha van áram, akkor helyzetjelző (+) vezetéket szakít. Visszafele fordítva ugyanez. 2 relé + 30 cm vezetékből elvileg ki is jön. Csak a reléknél mindig elvéreztem, annak a kötése nagyon gyenge pontom :lol: Valamint itt kell megint egy szabályozás, hogy ne csapja le hátul is a helyzetjelzőket... Talán mégegy relé? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Ez a tükörfűtés kezd engem is érdekelni, főleg hogy reggel megvolt életem első párás-ablakos indulása. Kilátás zéró, olyan volt mintegy rémálom. Most bepakoltam ablaklehúzót meg törlőrongyot. Nem lehet kapni vmi utólag a tükör hátsó felére felragasztható fütőszálat? Kapna tápot pl. a hátsó ablak fűtéssel együtt. Nemigazán tudok most beruházni komplett fűthető tükörre. :lol: Ilyesmin én is gondolkodtam régebben, azt találtam ki, hogy a tükörlap hátuljára jó hővezetéssel (szilikonpasztával) felragasztanék 2-2 kerámiatokozású teljesítményellenállást (5W-osat), az melegítené a tükröt. De ha minden igaz, lesz fűthető tükröm yoocoo jóvoltából nemsokára. Azért zavar, mert hidegfényű fényszóróizzók vannak benn (engedélyezett, nem emelt teljesítményű rendőrellenes), és a helyzetjelzők jól láthatóan besárgítják a lámpámat, aminek következményeként rettenetesen undorítóan néznek ki, nekem bántja a szemem. Más érvem nincsen :lol: Jó, a fényébe igazából nemhiszem, hogy belezavarna az az 5W, de akkor se tetszik :lol: Erre kétféle megoldást tudok: - venni kék helyzetjelző izzókat, vagy LED-eseket, azoknak a színe nem rontaná le a tompítottét - kell egy bontóérintkezős relé (azon keresztül menjen a helyzetjelzők árama), aminek a működtető tekercse a tompított fényszóró vezetékéről kapja a villanyt, így amikor felkapcsolod a tompítottat, bontja a helyzetjelzők áramkörét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Nekem is LED van benne elől. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Erre kétféle megoldást tudok: - venni kék helyzetjelző izzókat, vagy LED-eseket, azoknak a színe nem rontaná le a tompítottét - kell egy bontóérintkezős relé (azon keresztül menjen a helyzetjelzők árama), aminek a működtető tekercse a tompított fényszóró vezetékéről kapja a villanyt, így amikor felkapcsolod a tompítottat, bontja a helyzetjelzők áramkörét. Köszi a segítséget. Én úgy tudom, hogy a kék helyzetjelzőkért a rendőrök harapnak, rendszámokat tépnek le, stb... :lol: Akkor legalább már azt tudom, hogy milyen relé kell. Pontosabb típust nem tudsz esetleg ajánlani? A hátsó helyzetjelzőkhöz az elsőktől függetlenül küldi ki az áramot az elosztótól, vagy kell oda is valami megoldás? Esetleg egy bazinagy dióda? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 - kell egy bontóérintkezős relé Esküszöm, hogy mintha "borítóérintkezős" -t láttam volna először (éjszakás műszak :lol: ). Így már nincs kérdésem a típussal kapcsolatban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Utólagos fűthetővé varázsláskor I.C.-t szoktak ráragasztani a tükörlapra és az ahogy melegszik termel hőt. Ótósujságban olvastam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Utólagos fűthetővé varázsláskor I.C.-t szoktak ráragasztani a tükörlapra és az ahogy melegszik termel hőt. Ótósujságban olvastam. I.C.-t? Most kapjam ki a procit a gépből? :lol: Lehet megpróbálom kísérleti jelleggel egy sima 5W-os izzóval. Honnan tudok legegyszerűbben tápot szerezni? Nem nyúl meg csibetápot, hanem áramot az izzóhoz! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 I.C.-t? Most kapjam ki a procit a gépből? :lol: Lehet megpróbálom kísérleti jelleggel egy sima 5W-os izzóval. Honnan tudok legegyszerűbben tápot szerezni? Nem nyúl meg csibetápot, hanem áramot az izzóhoz! :lol: Én az ablakemelő kapcsolóból tápolnám meg.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
WFefe Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 "Én úgy tudom, hogy a kék helyzetjelzőkért a rendőrök harapnak, rendszámokat tépnek le, stb..." Van fehér színű ledes is, feleségem kispóckijában is az figyel. Azért nem harapnak a rend szigorú őrei :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Én az ablakemelő kapcsolóból tápolnám meg.. Kösz, esetleg vmi még egyszerűbb helyen nincs közelben táp? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Van fehér színű ledes is, feleségem kispóckijában is az figyel. Azért nem harapnak a rend szigorú őrei :lol: Nah, akkor én viszont arra ráharapok :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
WFefe Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Kösz, esetleg vmi még egyszerűbb helyen nincs közelben táp? Ha gyári a kapcsoló akkor nincs, mert az ott van a tükör mellet :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Kösz, esetleg vmi még egyszerűbb helyen nincs közelben táp? Hűh, hát ennél egyszerűbb nem jut eszembe, nálam az csak kb. 30 cm :lol: (lenne, ha nem lenne gyári fűtés) De Hening Mester mindjárt jön, s megmondja :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Hűh, hát ennél egyszerűbb nem jut eszembe, nálam az csak kb. 30 cm :lol: (lenne, ha nem lenne gyári fűtés) De Hening Mester mindjárt jön, s megmondja :lol: Ééééés, már itt is van. :D Plusz kell egy kapcsoló is, minimum. Ebként attól is függ a táp helyének keresése, hova teszed a kapcsolót. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Ééééés, már itt is van. :lol: Plusz kell egy kapcsoló is, minimum. Ebként attól is függ a táp helyének keresése, hova teszed a kapcsolót. :lol: Ééééééés, igaza van... De lehet, hogy Zotyánál majd attól függ a kapcsoló helye, hogy hol talál tápot :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Ééééééés, igaza van... De lehet, hogy Zotyánál majd attól függ a kapcsoló helye, hogy hol talál tápot :lol: Sztem a legegyszerűbb a gyújtáskapcsolóról levenni. Nem kell hozzá sok mindent megbontani. Ebként ma kiderült, hogy nem megy az enyém sem. De már megvan a hiba oka, csak már sötétedik, és nem akartam vakoskodni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts