Tápiószecső Elküldve Október4, 2008 Megoszt Elküldve Október4, 2008 Szerintem már a 60mA is sok, nálam 10-20mA között van. Egy bekapcsolt riasztó meg kb. 20mA-t fogyaszt + ha van van benne még belsőtér védelem, akkor az szintén kb. egy 20-as. A rádiód jól van bekötve? Nincs esetleg direktbe kötve? Csak egy ötlet. :lol: Csináltam olyat is, hogy a rádiót és a középkijelzőt lehúztam, de nem változtatott az értéken, úgyhogy szerintem az rendben. Vagy az is gyanús? :lol: Hol keressem még a hibát? Vagy lehet, hogy ez egy ilyen riogató? Ha minden jól működik, akkor is lehet hogy valami félre van kötve és ezért eszik sokat? (lehet nem is 60 hanem 40 holnap megnézem megint) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bob Elküldve Október4, 2008 Megoszt Elküldve Október4, 2008 Csináltam olyat is, hogy a rádiót és a középkijelzőt lehúztam, de nem változtatott az értéken, úgyhogy szerintem az rendben. Vagy az is gyanús? :lol: Hol keressem még a hibát? Vagy lehet, hogy ez egy ilyen riogató? Ha minden jól működik, akkor is lehet hogy valami félre van kötve és ezért eszik sokat? (lehet nem is 60 hanem 40 holnap megnézem megint) A 40mA az belefér, bár nekem bekapcsolt, ultrahangos riasztóval fogyaszt kb. annyit. Az ilyen túlfogyasztást szinte mindig az utólagos beépítések okozzák, ha meg nem akkor próbálgasd egyenként kihúzogatni a biztiket a táblából, úgy, hogy közben nézed az áramfelvételt. Még lekötheted generátort is, hátha... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október4, 2008 Megoszt Elküldve Október4, 2008 A 40mA az belefér, bár nekem bekapcsolt, ultrahangos riasztóval fogyaszt kb. annyit. Az ilyen túlfogyasztást szinte mindig az utólagos beépítések okozzák, ha meg nem akkor próbálgasd egyenként kihúzogatni a biztiket a táblából, úgy, hogy közben nézed az áramfelvételt. Még lekötheted generátort is, hátha... Valóban ez egy utólagos riasztó. Biztiset még kipróbálom. De a generátor az kelleni fog még. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október4, 2008 Megoszt Elküldve Október4, 2008 csak foglalja a súlyt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 A rejtély folytatódik. :lol: Mégis 60 az a 40, node lekötöttem csak a riasztót és akkor esett le 40-re tehát akkor az egy 20-ast eszik meg, innentől rendben. Arra pedig már tegnap fogadni mertem volna, hogy a bűnös a 24-es sárga 20A-es bizti lesz. Kivettem és leesett néhány mA-ra az érték. Tehát ott elveszik legalább 30mA. A rádiót és a középkijelzőt a múltkor lehúztam, ezek tudom hogy erre vannak kötve, de nem változott. Mi más lehet még? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bob Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 De a generátor az kelleni fog még. :lol: Csak a vezeték lekötésére gondoltam a méréshez, nem kell rögtön leszerelni a generátort :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Csak a vezeték lekötésére gondoltam a méréshez, nem kell rögtön leszerelni a generátort :lol: És ott mit kellene mérni hogy okosabb legyek? A fentiek tekintetében is van értelme? Amúgy nem nagyon szeretném, mert olyan elérhetelen helyen van... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 És ott mit kellene mérni hogy okosabb legyek? A fentiek tekintetében is van értelme? Amúgy nem nagyon szeretném, mert olyan elérhetelen helyen van... :lol: a generátor? :lol: milyen autód van neked, francia? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bob Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 És ott mit kellene mérni hogy okosabb legyek? A fentiek tekintetében is van értelme? Amúgy nem nagyon szeretném, mert olyan elérhetelen helyen van... :lol: A fentiek tekintetébe már nincs értelme. Egyébként úgy értettem, hogy árammérő az akkunál bekötve, és közbe kikötöd a generátort, hogy van-e változás. A 24-es bizti a belső világítás, óra, elakadásjelző...de ezek nem esznek ennyit. Na meg a rádió állandó 12v-ja is erről megy, de az ugye kizárva. Nincs más utólagos kacat a kocsiba? (világító dobókocka a tükrön, kék ledes ablakmosó, ilyesmi.. :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 a generátor? :lol: milyen autód van neked, francia? :lol: A garázsban most sem jobb oldalról sem elölről nem férek hozzá igazán. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 (világító dobókocka a tükrön, kék ledes ablakmosó, ilyesmi.. :lol: ) Jaj, ezekről elfeledkeztem. :lol: Van egy központizárvezérlő, ami a csomiajtómat nyitja, de nem tudom hogy azon a körön van-e. Nekem úgy rémlik mintha a riogatóval együtt kapná a delejt, de ezt meg is tudom nézni nemsokára. Amúgy nem nagyon. :lol: Update: és így is van. Úgyhogy ez is kilőve. Brainstormingoljatok már egy kicsit. :D Később megnézem újra a rádiót, hátha csak elnéztem valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
carlo74 Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Kedves Szakértők! egy 84-es astra F VAN boldogtalan tulajdonosa vgyok. vettem egy új akkut, amit nem tölt a generátor. vszínű.. mivel lemerült. de nem világít a töltés lámpa. 1 hetes az akku kb, eddig jó volt, de menetközben is érztem, mintha kicsit "fáradna". de mostanra tök lemerült. mi lehet a baj? megnéztem a zsinórokat szemre.. nem látni semmi különöset. van valami ötletetek, mi okozhatja? előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Kedves Szakértők! egy 84-es astra F VAN boldogtalan tulajdonosa vgyok. vettem egy új akkut, amit nem tölt a generátor. vszínű.. mivel lemerült. de nem világít a töltés lámpa. 1 hetes az akku kb, eddig jó volt, de menetközben is érztem, mintha kicsit "fáradna". de mostanra tök lemerült. mi lehet a baj? megnéztem a zsinórokat szemre.. nem látni semmi különöset. van valami ötletetek, mi okozhatja? előre is köszönöm. Amikor ráadod a gyujtást, világít a töltésjelző lámpa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Amikor ráadod a gyujtást, világít a töltésjelző lámpa? Jaja, vagy ki van égve a töltésjelző izzó, vagy a vezetéke van valahol megszakadva, ahogy Hening kolléga is feltételezi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 A garázsban most sem jobb oldalról sem elölről nem férek hozzá igazán. :lol: akkor állj ki a garázsból :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 akkor állj ki a garázsból :lol: Már nincs értelme megnézni, inkább a 30mA-re mondj valami okosat. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 vettem egy új akkut, amit nem tölt a generátor. vszínű.. mivel lemerült. de nem világít a töltés lámpa. 1 hetes az akku kb, eddig jó volt, de menetközben is érztem, mintha kicsit "fáradna". Esetleg rá kellene mérni egy mulitméterrel, mennyit tölt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Szétszedtem a csomagtérajtót, szélvédő széléről le a burkolatokat.. Gyujtás rá, majd mértem a szélvédőfűtés feszültségét. A jobb oldal megy testre, a bal oldalon egy zöld kábellel jönne a feszültség, de semmi. A középkonzolon a kapcsoló direktben kapcsolja a szélvédőfűtést, vagy relén keresztül ? Melyik ennek a biztosítéka ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Szétszedtem a csomagtérajtót, szélvédő széléről le a burkolatokat.. Gyujtás rá, majd mértem a szélvédőfűtés feszültségét. A jobb oldal megy testre, a bal oldalon egy zöld kábellel jönne a feszültség, de semmi. A középkonzolon a kapcsoló direktben kapcsolja a szélvédőfűtést, vagy relén keresztül ? Melyik ennek a biztosítéka ? relén keresztűl..úgy tudom...hallanod is kellene egy kattanást onnan ha működik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Kedves Szakértők! egy 84-es astra F VAN boldogtalan tulajdonosa vgyok. vettem egy új akkut, amit nem tölt a generátor. vszínű.. mivel lemerült. de nem világít a töltés lámpa. 1 hetes az akku kb, eddig jó volt, de menetközben is érztem, mintha kicsit "fáradna". de mostanra tök lemerült. mi lehet a baj? megnéztem a zsinórokat szemre.. nem látni semmi különöset. van valami ötletetek, mi okozhatja? előre is köszönöm. ahogy a kollégák is írták..mérj feszültséget az aksi kapcsain... 1. álló motornál 2. járó motornál...alapjáraton 3. ...emelt fordulaton... 4. emelt fordulaton...kapcsolj be lámpát+refi+ventillátor 3.fokozat arra is figyelj közben, hogy a fordulat emelésével, hogy változik ezeklet mérd meg és írd be ide....de szerintem hibás a generátorod, vagy valami gond van az aksihoz menő kábellel..pl oxidáció, ami akkora ellenállást ad hgy hiába erőlködik a generátor olyan fesz esés van hogy nem tud tölteni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 relén keresztűl..úgy tudom...hallanod is kellene egy kattanást onnan ha működik... Esetleg valaki, hogy melyik az a relé ? És hol ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Ezer bocsánatot kívánok. :lol: Megvan a bűnös, de nagyon trükkös volt. :lol: Kiszedtem megint a rádiót és leesett 10 alá. (Hmm mégiscsak elnéztem a múltkor gondoltam, és valóban de mégsem.) Aztán visszadugtam a csatit, és nem mozdult. :lol: Előlap vissza 40-re fel, előlap le, 10-re le. :D Tehát, ha fenn van az előlap bizonyára valami stand-by üzemmódra vált. Riasztósan így 60-ről 30-ra csökkenthetem, azaz megfelezhetem a garázsbanálló fogyimat. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 ennyiből jó, ha gyújtásról kap tápot Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 ennyiből jó, ha gyújtásról kap tápot Erre utalt bob, direktben bekötése? :lol: Ilyen szakszöveget ne használjatok, de amúgy igen, szándékosan van így mert nem szerettem soha, hogy ha leállítom a kocsit akkor lekapcsol a zene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Esetleg valaki, hogy melyik az a relé ? És hol ? Én nem vagyok benne biztos hogy relés (persze ez nem jelent semmit), viszont ha jól rémlik az egyik nagy 30A-s bizti tartozik hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts