Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

SZIASZTOK.TUDNA-E VALAKI NEKEM SEGITSÉGET ADNI ABBAN,HOGY VAN EGYOPEL ASTRA CAR.-NOM A KÖZPONTI ZÁRRAL KAPSOLATOSAN VAN GONDOM.MÉGPEDIG HA A BALOLDALI AJTÓNÁL NYITOM A KÖZPONTI ZÁRAT AKKOR 3 NYILIK A JOBBOLDALI AJTÓ ZÁR NEM.HA JOBBRÓL NYITOM AKKOR TUDOM MIND A NÉGYET NYITNI.EZ MIKÉPPEN LEHETSÉGES?KÖSZI.GYURSZI.

Megosztás:

SZIASZTOK.TUDNA-E VALAKI NEKEM SEGITSÉGET ADNI ABBAN,HOGY VAN EGYOPEL ASTRA CAR.-NOM A KÖZPONTI ZÁRRAL KAPSOLATOSAN VAN GONDOM.MÉGPEDIG HA A BALOLDALI AJTÓNÁL NYITOM A KÖZPONTI ZÁRAT AKKOR 3 NYILIK A JOBBOLDALI AJTÓ ZÁR NEM.HA JOBBRÓL NYITOM AKKOR TUDOM MIND A NÉGYET NYITNI.EZ MIKÉPPEN LEHETSÉGES?KÖSZI.GYURSZI.

Szia Gyuri!

Sajnos a jobb oldali központi zár motorod beszarrt.

Mivel reteszes gyári központi zárad van, igy érdemes gyárira cserélni.

Megosztás:

Egyik haverom B Vectrájának a jobb hátsó ajtaja nem nyílott,de minden mindegy alapon szétbarmoltam, de csak ésszel, befujtam kontakt srayvel összeraktam és azóta is jó :idea:

ügyes vagy :)

amugy nagyon ritka az ilyen, kontakt spré - jó lett javitás.

általában az elektromos motor szarik beeeee.

Megosztás:

Hi All!

Ugy tünik a 37 oldal lap alján lévő gyujtótrafóval kapcsolatos érdeklődésem tul tudományosra sikerült, :downtown: mert nem reagált rá senki. Ha a fórumozók között van aki tudna rá választ megköszönöm. :)

BOcsi ezen átsiklottunk...

Szóval szerintem ez abszolut nem veszélyes jelenség...de azért Én a helyedben tök sötétben egyszer felnyitnám működő motornál a motorháztetőt és megnézném van e szemmel látható áthúzás, mert esetleg ilyenkor az szokott lenni, hogy pl.vmi elkoszolódik a trafó csatlakozóin avagy a szigetelés adta fel és egyszerűbb neki átugrani a nem vezető részt, mert van hozzá energiája...egyébként ugyanilyen hangot hallok folyamatosan most már kb 10-11 éve az Őseim kadettjának trafója felől...és semmi rendellenes dolog soha nem történt miatta (fontos részlet..azóta van meg :D )

A csere..szóval szerintem próbáld ki nyugodtan!(persze saját felelősségedre..nem mimondtuk :twisted: ) :wink:

Megosztás:

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy az F Astra dátum kijelzőjét hogyan tudom kivenni?

Ugyanis feltételezem hogy izzót kell cserélnem benne mert csak féloldala világít, de egyébként működik rendesen.

A választ előre is köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy az F Astra dátum kijelzőjét hogyan tudom kivenni?

Ugyanis feltételezem hogy izzót kell cserélnem benne mert csak féloldala világít, de egyébként működik rendesen.

A választ előre is köszönöm.

Kiveszed azt a kis polcot előle, semmi nem fogja, csak simán ki kell emelni.

Azután meglátod mi fogja a kijelzőt. /asszem 2 csavar az egész/

Megosztás:

Következő kérdésem lenne, kb. 3 hónapja cseréltünk az öcsém astrájában behúzó tekercset. A következőket produkálta, hol indított, hol nem, ha kívülről összezártam általában igen. Fel raktuk az új tekercset és sokáig jó volt, most viszont ugyan azt csinálja, gyújtás kulccsal való indításra nem reagál. Ha viszont csavarhúzóval össze zárom indul. Létezik az, hogy 3 hónapos behúzó tekercs megadja magát? Ha igen, akkor valszeg valami gajra vágja, de mi? Hol találom meg az indító relét? Vagy egyáltalán mi a hiba oka? Szétszedtem a régit nem volt egyszerű, fel kellet feszegetni+ forrasztgatni, Csak hogy nem találtam semmit a tekercs sem volt zárlatos. Ennek ellenére felraktuk az ujjat és hónapokig jó volt. Most viszont megint nem indít, ha összezárom, akkor viszont igen? Van valakinek valami ötlete??????

Megosztás:

Következő kérdésem lenne, kb. 3 hónapja cseréltünk az öcsém astrájában behúzó tekercset. A következőket produkálta, hol indított, hol nem, ha kívülről összezártam általában igen. Fel raktuk az új tekercset és sokáig jó volt, most viszont ugyan azt csinálja, gyújtás kulccsal való indításra nem reagál. Ha viszont csavarhúzóval össze zárom indul. Létezik az, hogy 3 hónapos behúzó tekercs megadja magát? Ha igen, akkor valszeg valami gajra vágja, de mi? Hol találom meg az indító relét? Vagy egyáltalán mi a hiba oka? Szétszedtem a régit nem volt egyszerű, fel kellet feszegetni+ forrasztgatni, Csak hogy nem találtam semmit a tekercs sem volt zárlatos. Ennek ellenére felraktuk az ujjat és hónapokig jó volt. Most viszont megint nem indít, ha összezárom, akkor viszont igen? Van valakinek valami ötlete??????

Beázott? :?

Megosztás:

Heló mörfi

A gyújtáskapcsolótol elmegy a feszkó a behúzótekercsre?

Sajnos az a baj hogy nem mindig csinálja, most jó már 2 napja, délután kinlódtunk vele kb 100 indítoztunk és nem csinálta. De előtte nem indult. csak csavarhúzóval. Nem sikerült kimérni mert mindig olyan helyen döglikbe ahol nincs lehetőségrá (ovoda ,posta) de othon a garázsba még nem sikerült elkapni. :twisted:

Megosztás:

Sajnos az a baj hogy nem mindig csinálja, most jó már 2 napja, délután kinlódtunk vele kb 100 indítoztunk és nem csinálta. De előtte nem indult. csak csavarhúzóval. Nem sikerült kimérni mert mindig olyan helyen döglikbe ahol nincs lehetőségrá (ovoda ,posta) de othon a garázsba még nem sikerült elkapni. :twisted:

Nem lehet valami kontakt hiba :?:

Megosztás:

Nem tom :!: az önindítónál nem :arrow: az bitos mert szétszedtem 2 szer minden ok, aszem , akku kábelek ok, de ami nem tetszik az hogy amikor szar akkor hiába forgatod a kulcsot nem halványodikel a műszerfal vagyis nincs feszültség esés. Ha viszont a gyujtás kapcsoló a szar akkor miért volt jó 3 hónapig mikor is beraktuk az uj behúzó tekercset :?:

Megosztás:

Nem tom :!: az önindítónál nem :arrow: az bitos mert szétszedtem 2 szer minden ok, aszem , akku kábelek ok, de ami nem tetszik az hogy amikor szar akkor hiába forgatod a kulcsot nem halványodikel a műszerfal vagyis nincs feszültség esés. Ha viszont a gyujtás kapcsoló a szar akkor miért volt jó 3 hónapig mikor is beraktuk az uj behúzó tekercset :?:

Villamosságishoz vittted ?

Nekem anno az OFF R19 1.8 16V-nel ON ez, ott valmi test problema volt ha jol emlexem ... :roll:

Megosztás:

A gyújtáskapcsoló is szét szokott menni. Mert ahogy ráindítasz hirtelen nagy áram megy át a kapcsolón és be szokott égni. Lehet hogy szétszeded és megtisztítod egy darabig jó lesz, de a helyedben lereléznémés akkor nem a többezres kapcsoló megy gallyra hanem legfeljebb a pár száz forintos relé, arrol nem beszélve hogy így meg tudnád csinálni nyomógombosra mint az off r. laguna on. De ha nem értesz az autóvillamossághoz inkább ne állj neki, nehogy tönkretégy vmit.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.