zocsa Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 Ma sikerült szert tennem egy TID-re és két gyári hangszorra(szinte újak) 1500Ft-ért. A TID-del lenne gondom. Eddig egy soros kijelző volt a gépben,beraktam a TID-et,ami müködik is.Mondjuk a TID lábai a belső panelnál fel voltak lazulva,eltörtek a forrasztások.Ezt orvosoltam,átforrasztással. Viszont a hőmérsékletet nem mutatja,pedig megvan hozzá a hőérzékelő. A lökös alatt lóg egy vezetékpár,bal oldalon, barna-fekete ,szabvány opel csati.Elvileg a hőmérséklet jel a TID-nek kék-kék/fehéren megy,de lehet,hogy a 93-as dízelben más szín lenne és csak a bal lábtérig menne? :lol: A TID lábkiosztása a következő: The Display has a 12 pin connector which is described as follows: Pin # Name Description 1 Permanent 12V Always on 12V, keeps the clock running. 2 Not connected (Temperature) Temperature for TID 3 Ground 0V Ground connected to the chassis 4 Not connected (Temperature) Temperature for TID 5 Accessories 12V when the key is on accessories. The display goes on. 6 Headlights 12V when headlights are on. 7 Dashboard illumination Signal for the strength of the dashboard lights 8 Car-radio on The Radio is on. The date will disappear and make space for the RDS signal 9 SCL Serial Clock 10 MRQ Master Request or something... 11 SDA Serial data from the radio 12 Not connected (Speed) Speed signal for displays with temperature readout. (TID) A kérdésem az lenne,hogy ha a barna-fekete nem hőmérséklet jeladó vezetéke,vajon mi lehet? Nem ködlámpa,mert az lenne a másik oldalon is. Most ez van neked? Ha igen akkor 2 és 4 láb (felcserélhető) a hőmérséklet jeladóé. Nekem nem volt bekábelezve,utólag csináltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 Nem egészséges! Ha egy rázós úton elindul valamerre akkor rendet rak a motorteredben!!! Nem beszélve arról, hogy ha csak kisebb rázkódás éri és elemelkedik a lemezről, meg azon ugrál, az milyen jót tesz az ólomlemezeknek! :lol: Az a fura, hogy amióta megvan, így van :lol: és azért kapott nem kevesett a vas.. kanyarok, gyorsulgatások, satufékezések.. soha nem ment el a helyéről.. de intézkedek.. csak ne felejtse el Dini, meg én se.. van hogy ő felejti el, van hogy én.. :lol: Akksi.. háát meglássuk akkor melyik lesz.. de látom tuti olcsó helyet senki nem tud.. akkor majd keresgélek.. thx a véleményeket Régi akksim: jaja én is vartára gondoltam, mert közben valahol találtam képeket vartáról és hasonlít rá a cucc.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Ember emlékezet óta nem volt Magyarországon ilyen hideg! :lol: Hát nálunk pl Szegeden volt... Igaz nem 2-3 éve, hanem van már vagy 6 is, de kb -25 volt hajnalban, ami megközelítette az itteni '46-os negatív csúcsot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Hát nálunk pl Szegeden volt... Igaz nem 2-3 éve, hanem van már vagy 6 is, de kb -25 volt hajnalban, ami megközelítette az itteni '46-os negatív csúcsot... Én is emlékszem egy késő esti -22-re 5-6 évvel ezelőtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Ma sikerült szert tennem egy TID-re és két gyári hangszorra(szinte újak) 1500Ft-ért. A TID-del lenne gondom. Eddig egy soros kijelző volt a gépben,beraktam a TID-et,ami müködik is.Mondjuk a TID lábai a belső panelnál fel voltak lazulva,eltörtek a forrasztások.Ezt orvosoltam,átforrasztással. Viszont a hőmérsékletet nem mutatja,pedig megvan hozzá a hőérzékelő. A lökös alatt lóg egy vezetékpár,bal oldalon, barna-fekete ,szabvány opel csati.Elvileg a hőmérséklet jel a TID-nek kék-kék/fehéren megy,de lehet,hogy a 93-as dízelben más szín lenne és csak a bal lábtérig menne? :lol: A kék-kék/fehér kábelnek kell lennie a TID csatiján mindenképp, és gyárilag ezek a színek mennek előre a szenzorhoz is. Mérd ki multiméterrel meg egy darab vezetékkel, eljut-e odáig :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Sziasztok Cartársak! Kérdésem a következő lenne, a müszerfalban a km órába bemenő baloldali csatlakozónak van-e esetleg tipusszáma? Akkor könyebb lenne belső kis rézdarabot szereznem bele (érintkezőt). Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Sziasztok Cartársak! Kérdésem a következő lenne, a müszerfalban a km órába bemenő baloldali csatlakozónak van-e esetleg tipusszáma? Akkor könyebb lenne belső kis rézdarabot szereznem bele (érintkezőt). Köszi Ha jársz Fehérvár vagy a Velencei-tó felé, kaphatsz egyet :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Ha jársz Fehérvár vagy a Velencei-tó felé, kaphatsz egyet :lol: Szia FPepe Nincs rajta véletlenül egy típusszám, mert melóba vagyok és itt használnak hasonló dolgokat amiből ki lehetne műteni esetleg :lol: Üdv: BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 A kék-kék/fehér kábelnek kell lennie a TID csatiján mindenképp, és gyárilag ezek a színek mennek előre a szenzorhoz is. Mérd ki multiméterrel meg egy darab vezetékkel, eljut-e odáig :lol: Hétvégén Udi mesterrel neki esünk,ha nem lesz meg,majd húzunk neki újat! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Nincs rajta véletlenül egy típusszám, mert melóba vagyok és itt használnak hasonló dolgokat amiből ki lehetne műteni esetleg :lol: Speciális csati ez, nem kapsz sehol, nem használják máshol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Szia FPepe Nincs rajta véletlenül egy típusszám, mert melóba vagyok és itt használnak hasonló dolgokat amiből ki lehetne műteni esetleg :lol: Üdv: BB Ha jársz bontóban, akkor simán kiszedsz egyet az egyikből, tök mindegy milyen szinű a kábel rajta, mert úgyis bele kell toldani. Sztem oda is adják ingyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 A hétvégén erőt vettem magamon, a generátor hangos unszolására, és szétszedtem csapágycsere okán. Sosem gondoltam volna, hogy egy generátor ilyen simán és nesztelenül is tud forogni. A műtét sikerült csak a beteg nem bírta. Az a két izzítás és indítózás sok volt generátor nélkül, most mesterségesen regenerálom, reggel rámérek a töltésre is. Amit viszont megfigyeletem, hogy milyen fickós volt generátor nélkül a csacsi. Nem kellett noszogatni, sarkantyúzni, kérdés, hezitálás nélkül ment, mint akit kergetnek. Hogy méé? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Hol indítottál minusz 24 fokban? Az északi sarkon jártál, vagy egy húsipari hűtőtárolóból indultál? Ember emlékezet óta nem volt Magyarországon ilyen hideg! :lol: Bocs 2006 februárjában olyan hideg volt, hogy 3x kellett fagyálló hőfokot korrigálnom. 2 nap alatt- hajnalban -25 fokon nagy nehezen indult el, belül kellett az ablakot fagyállóval mosogatnom, mert a lehelletem ráfagyott!!! Kartonlapos módszerrel sem volt valami meleg a kocsi motorja- igaz próbáltam fűteni- de a 100 km sem volt neki elég, hogy a kék fölé sokkal kerüljön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Bocs 2006 februárjában olyan hideg volt, hogy 3x kellett fagyálló hőfokot korrigálnom. 2 nap alatt- hajnalban -25 fokon nagy nehezen indult el, belül kellett az ablakot fagyállóval mosogatnom, mert a lehelletem ráfagyott!!! Kartonlapos módszerrel sem volt valami meleg a kocsi motorja- igaz próbáltam fűteni- de a 100 km sem volt neki elég, hogy a kék fölé sokkal kerüljön. Tanúsítom,a reptéren a hómarókban cseréltem akksikat -22°C-ban,fél óra alatt szétfagytam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Megmértem a tőőtést. 13,8V szerintem kevéske, bér alapjáraton mértem, közvetlen indítás után. Mostmár biztos vagyok benne, hogy a csapágyak fogták vissza a motort, mert ma már jóval könnyebben ment a kocsi mint eddig. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Megmértem a tőőtést. 13,8V szerintem kevéske, bér alapjáraton mértem, közvetlen indítás után. Mostmár biztos vagyok benne, hogy a csapágyak fogták vissza a motort, mert ma már jóval könnyebben ment a kocsi mint eddig. :lol: Tökéletes a 13,8 :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 ...Mostmár biztos vagyok benne, hogy a csapágyak fogták vissza a motort, mert ma már jóval könnyebben ment a kocsi mint eddig. :lol: Francnak bele csapágy, csak visszafogja a kocsit! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Ez idén február, Magas-Tátra. Hajnalban biztos volt finomabb idő is, csak nem volt kedvem kimenni. Egy biztos, csak 10 litert tankoltam aznap este mert olyan metsző szél volt, hogy nem bírtam tovább a kocsi mellett állni. Ha meg visszaülök, telehordja hóval a szél az autót, amíg nyitva van az ajtó. Valami 6-7 éves gyári akksi van a kocsiban, meg se érezte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Azért érdemes figyelni az akksira. Nekem tavaly meg is lett főzve, mert a zsír új feszszab tönkrement... 17+ voltot kapott. Szerencsére semmi nem ment tönkre... Télen is indult vígan a paripa, aztán egy nyárias napon nem is régen este leállítottam, és másnap délben már nem akart indulni. Azóta van új akksim. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Azért érdemes figyelni az akksira. Nekem tavaly meg is lett főzve, mert a zsír új feszszab tönkrement... 17+ voltot kapott. Szerencsére semmi nem ment tönkre... Télen is indult vígan a paripa, aztán egy nyárias napon nem is régen este leállítottam, és másnap délben már nem akart indulni. Azóta van új akksim. Tipikus eset! Nekem is volt ilyen nyikk, nyekk egy 7 éves akkuval...augusztusban! Azóta 6 év után ha kell, ha nem akkucsere! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Megmértem a tőőtést. 13,8V szerintem kevéske, bér alapjáraton mértem, közvetlen indítás után. Mostmár biztos vagyok benne, hogy a csapágyak fogták vissza a motort, mert ma már jóval könnyebben ment a kocsi mint eddig. :lol: Álljunk már meg egy szóra testvíröm!Minek abba generátor?Ez anélkül is megyen! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Július30, 2008 Megoszt Elküldve Július30, 2008 Álljunk már meg egy szóra testvíröm!Minek abba generátor?Ez anélkül is megyen! :lol: A menéssel nem is volt gond. A jövéssel annál inkább. :lol: Francnak bele csapágy, csak visszafogja a kocsit! laugh.gif Nem jól fogalmaztam. Az a csapágynak nevezett valami, fogta a motort. :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július30, 2008 Megoszt Elküldve Július30, 2008 A menéssel nem is volt gond. A jövéssel annál inkább. :lol: Ahogy Alfonzó mondta: "Hova ez a rohanás?" :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
lalika Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 Sziasztok! F Astrám (2000) sebességmérőjével lehet valami.. járt már valaki úgy hogy a sebességmérő órájának mutatója 0-40 km/h között rángatozott? (föl-le ugrált +-3-5mm -t)ja és zajos is. ilyen esetben mi a teendő?Amikor megyek 50-ne akkor már kábé normalizáldik a helyzet, de addig szédületes reszketésben van. Ha tud vki vmit erről ne tartsssa magában! köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 Sziasztok! F Astrám (2000) sebességmérőjével lehet valami.. járt már valaki úgy hogy a sebességmérő órájának mutatója 0-40 km/h között rángatozott? (föl-le ugrált +-3-5mm -t)ja és zajos is. ilyen esetben mi a teendő?Amikor megyek 50-ne akkor már kábé normalizáldik a helyzet, de addig szédületes reszketésben van. Ha tud vki vmit erről ne tartsssa magában! köszi! Kmóra spirál csere!Csakis gyárit,mert az utángyártott ugyanezt a hibát hozza majd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts