Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

tudnal segiteni esetleg valami egyszeru vazlattal hogy kell osszekotni a hutogombat a ventilator motorral ? Ez a haromlabu gomba egy kicsit osszezavar...

Az a hőgomba egy (vagy kettő) relét vezérel ami valószínű, hogy a tűzfalnál van egy széles dobozban (a kiegyenlítő tartálytól közép fele) és ha minden igaz akkor az egy kék színű relé.

Megosztás:

tudnal segiteni esetleg valami egyszeru vazlattal hogy kell osszekotni a hutogombat a ventilator motorral ? Ez a haromlabu gomba egy kicsit osszezavar...

Ha háromlábú, akkor kell hozzá a kerámiaellenállás is. Ha Astrában van ez a rendszer, ott nincs relézve, kivéve ha gyári légkondis.

Megosztás:

Nna ma odáig eljutottam, hogy megnézzem azt a biztosítékot hova is megy. A tűzfalon lévő reléházba megy be (ahol a hűtőventi reléje is van) szemből jobbról a második az de a relé sincs benne, a vezeték (kb 6mm-es piros -rajta kék csíkkal) valahova előre megy de hely hiányában nem néztem meg pontosan tovább, nem akartam széttépni jobban a kocsit.

Megosztás:

Szerbusztok!

Nem indult el az ablaktörlöm, pedig ma mennem kellett volna az esőben.

Milyen hibák okozhatják?

Legegyszerűbb esetben csak a bizti ment ki, rosszabb esetben az ablaktörlőmotor ment tönkre, megszorulhat a tengelye, berozsdásodhat a programtárcsája.

Megosztás:

Legegyszerűbb esetben csak a bizti ment ki, rosszabb esetben az ablaktörlőmotor ment tönkre, megszorulhat a tengelye, berozsdásodhat a programtárcsája.

Vagy csak egyszerűen bedugult a kommutátora a szénportól. Én is jártam már úgy...

Megosztás:

Nna ma odáig eljutottam, hogy megnézzem azt a biztosítékot hova is megy. A tűzfalon lévő reléházba megy be (ahol a hűtőventi reléje is van) szemből jobbról a második az de a relé sincs benne, a vezeték (kb 6mm-es piros -rajta kék csíkkal) valahova előre megy de hely hiányában nem néztem meg pontosan tovább, nem akartam széttépni jobban a kocsit.

Nekem ez a szekunderlevegő kompresszorhoz tartozott.

Hűtőventi csak a 17DT-ben és a gyári légkondisokban van relézve.

Szerbusztok!

Nem indult el az ablaktörlöm, pedig ma mennem kellett volna az esőben.

Milyen hibák okozhatják?

Először is a biztosítékot kéne megnézni :lol:

Megosztás:

Nekem ez a szekunderlevegő kompresszorhoz tartozott.

Hűtőventi csak a 17DT-ben és a gyári légkondisokban van relézve.

Az enyém X17DTL de ebben a klíma a fólia az üvegeken + ha menet közben leengedem... Hol található az a szekunderizényavaja?

Megosztás:

Az enyém X17DTL de ebben a klíma a fólia az üvegeken + ha menet közben leengedem... Hol található az a szekunderizényavaja?

Nem biztos hogy neked benne van, lehet hogy csak a kábelkötegben.

Egyébként a bal oldalon a kerék előtt szokott lenni, a lökös alatt.

Megosztás:

Nem biztos hogy neked benne van, lehet hogy csak a kábelkötegben.

Egyébként a bal oldalon a kerék előtt szokott lenni, a lökös alatt.

OK, köszi! Majd megnézem.

Megosztás:

Szia! Köszönöm a segitséget! Most ujabb gondom van , letörték a jobboldali visszapillantó tükrömet.Mivel "friss" opeltulajdonos vagyok nem ismerek pénztárcabarát lelőhelyet-ket Pesten vagy északi környékén. Ha esetleg van ötleted és megosztanád velem előre is megköszönöm. Kati

Megosztás:

Tervezek új akksit venni...

Egyenlőre 3 akksit néztem ki.

1: Exide Excell EX19 74 Ah 680 A 24 020 Ft

2: Banner Uni Bull 50 500 12V 80Ah 700A 26.100 Ft

3: VARTA BLUE DYNAMIC Standard Perfomance 74Ah 680A 25 800 Ft.

Vélemények? Esetleg egyéb? Illetve,valakinek valami jó kis akciós helye, ahonnan lehetne szerezni?!

Thx

Megosztás:

Vélemények? Esetleg egyéb? Illetve,valakinek valami jó kis akciós helye, ahonnan lehetne szerezni?!

Thx

Sztem Exide :lol:

Megosztás:

Thx

Nekem 62 Ah-s 640 A-es Exide volt bent 1 évig, 20000-ért vettem tavaly. Nagyon jól bírta, pedig rengeteget hallgattam zenét álló motornál (2-3 órát is, igaz erősítő nincs a kocsiban). Csak most odaadtam rokonnak cserébe egy gagyiért...

Megosztás:

Thx

Nekem a harmadik van, és meg vagyok vele elégedve... Én is sokat hallgatok zenét 2 erősítővel álló motornál, és elég jól bírja... Bár a tartósságáról nem tudok nyilatkozni, még csak fél éves...

Megosztás:

Thx

Nekem Topla Energy 75Ah-s van benne már egy éve.

Télen néha izzítás nélkül kellett indítani, de nem volt vele gond.

Nálam is szokott menni a hifi erősítővel, de még nem éreztem, hogy merítette-e volna.

Úgyhogy én erről a márkáról csak jót tudok.

Nekem még tavaly sikerült megvenni 14000-ért "akciósan" :lol:

Megosztás:

Thx

Én meg csak gúvadt szemekkel nézem ezeket a nagy amperóra számokat....! Amikor az enyém 56-os. :lol:

Megosztás:

Én meg csak gúvadt szemekkel nézem ezeket a nagy amperóra számokat....! Amikor az enyém 56-os. :lol:

Hááát.. az enyémben most is egy szép méretes darab van.

Ha tudnám milyen márka, tuti ilyet vennék. Már ezzel vettem az autót,az meg szeptemberben lesz 5 éve!

Mérete:

- elfér :lol:

- nem árt egy kis tartalék (pl egyszer beszart a generátorom, akksiról jöttem haza),

- már a generátor is egy G astra 100, vagy 120 amperes már nem emlékszem.

- Klímás a vas... (bár ennek nem tudom mennyi köze van hozzá :D )

háát ennyi.. jah.. meg nincs akksirögzítő vasam.. ez meg rögzíti magát :lol: :lol: (Diniiii.. rakj el egyet nekem a kocsidbaaa.. :D)

Jah.. és a leglényegesebb.. az íííírdatlan nagy gyári hifirendszer miatt is kell, eme méretű akksi :D :lol:

Megosztás:

Thx

Nekem az utsó van benne 2 vagy 3 éve, minusz 24 Cfokban se köhögtette az indítómotort pedig a téli dupla izzítás is megkéri a kenyeret szóval azt merem ajánlani. Hozzáteszem csak egy 4x45 vagy 50W-os Blaupunkt hifi van benne és sokszor órákat megy anélkül, hogy a mocit beindítanám. Bírja a strapát, eddig nem volt vele baj.

Megosztás:

Hááát.. az enyémben most is egy szép méretes darab van...

Sztem ez a képen egy régi Varta Silver akksi, a méretéből ítélve lehet 80-100Ah-s. Hasonlóval vettük mi is a Caravant, de az kicsit kisebb, 74Ah-s, és az indítóárama "csak" 400A, ami télen egy-két alkalommal kevésnek bizonyult a diesel motor beindításához.

Megosztás:

Thx

1. és a 3. az oké meg talán perion. Nekem a bosch feladta, de a periont nem kíméltem és 6 évig ment vele anno a gép. A bosch 3hónap alatt gatya lett pedig a szakszervíz csodálattal adta bele újonnan amikor anno megvettem az F-et.

Megosztás:

Ma sikerült szert tennem egy TID-re és két gyári hangszorra(szinte újak) 1500Ft-ért.

A TID-del lenne gondom.

Eddig egy soros kijelző volt a gépben,beraktam a TID-et,ami müködik is.Mondjuk a TID lábai a belső panelnál fel voltak lazulva,eltörtek a forrasztások.Ezt orvosoltam,átforrasztással.

Viszont a hőmérsékletet nem mutatja,pedig megvan hozzá a hőérzékelő.

A lökös alatt lóg egy vezetékpár,bal oldalon, barna-fekete ,szabvány opel csati.Elvileg a hőmérséklet jel a TID-nek kék-kék/fehéren megy,de lehet,hogy a 93-as dízelben más szín lenne és csak a bal lábtérig menne? :lol:

A TID lábkiosztása a következő:

The Display has a 12 pin connector which is described as follows:

Pin # Name Description

1 Permanent 12V Always on 12V, keeps the clock running.

2 Not connected (Temperature) Temperature for TID

3 Ground 0V Ground connected to the chassis

4 Not connected (Temperature) Temperature for TID

5 Accessories 12V when the key is on accessories. The display goes on.

6 Headlights 12V when headlights are on.

7 Dashboard illumination Signal for the strength of the dashboard lights

8 Car-radio on The Radio is on. The date will disappear and make space for the RDS signal

9 SCL Serial Clock

10 MRQ Master Request or something...

11 SDA Serial data from the radio

12 Not connected (Speed) Speed signal for displays with temperature readout. (TID)

A kérdésem az lenne,hogy ha a barna-fekete nem hőmérséklet jeladó vezetéke,vajon mi lehet?

Nem ködlámpa,mert az lenne a másik oldalon is.

Megosztás:

Nekem az utsó van benne 2 vagy 3 éve, minusz 24 Cfokban se köhögtette az indítómotort pedig a téli dupla izzítás is megkéri a kenyeret szóval azt merem ajánlani. Hozzáteszem csak egy 4x45 vagy 50W-os Blaupunkt hifi van benne és sokszor órákat megy anélkül, hogy a mocit beindítanám. Bírja a strapát, eddig nem volt vele baj.

Hol indítottál minusz 24 fokban? Az északi sarkon jártál, vagy egy húsipari hűtőtárolóból indultál? Ember emlékezet óta nem volt Magyarországon ilyen hideg! :lol:

Megosztás:

háát ennyi.. jah.. meg nincs akksirögzítő vasam.. ez meg rögzíti magát :lol: :lol:

Nem egészséges! Ha egy rázós úton elindul valamerre akkor rendet rak a motorteredben!!! Nem beszélve arról, hogy ha csak kisebb rázkódás éri és elemelkedik a lemezről, meg azon ugrál, az milyen jót tesz az ólomlemezeknek! :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.