Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Üdv!

Érdekes problémával fordulok hozzátok. Van ügye a vízhűtő venti, ami elromlott az astrámban, ki lett cserélve egy használtra, ami legalább már nem morog, mikor pörög, de ugyanúgy olyan sebességgel pörög, mintha csak 5-6V-ot kapna, mint a régi. Ha rákötöm direktbe akksira, akkor ventillál, mint az állat. Mi lehet a probléma? Nem tudom, hogy van-e szabályzása vagy ilyesmi, ha van akkor esetleg az romolhatott el?

Válaszokat előre is köszi!

Üdv, dK.

Megosztás:

Nos egy visszatérő kérdésem: a mocitérben (X17DTL) van egy biztosítékos doboz az akku után, benne 6 foglalattal, mindegyikbe 80 A-s bizti megy. Na most a sorrend ebből az irányból 1 citromsárga 2 kék és 3 fekete. A citromsárgában van bizti, a következő (kék) be van kötve de nincs benne (KÉRDÉS HOGY AZ MIÉ LEHET?) utána üres és van 3 (fekete) ami be van kötve és van is benne bizti. Na szóval akkor van-e esetleg olyan valaki aki megnézné, hogy az övében mi hogy van vagy gépkönyvből meg tudná nézni mi a csodák lennének illetve miknek a helyei? Előre is köszönöm a fáradságot!

Megosztás:

Nos egy visszatérő kérdésem: a mocitérben (X17DTL) van egy biztosítékos doboz az akku után, benne 6 foglalattal, mindegyikbe 80 A-s bizti megy. Na most a sorrend ebből az irányból 1 citromsárga 2 kék és 3 fekete. A citromsárgában van bizti, a következő (kék) be van kötve de nincs benne (KÉRDÉS HOGY AZ MIÉ LEHET?) utána üres és van 3 (fekete) ami be van kötve és van is benne bizti. Na szóval akkor van-e esetleg olyan valaki aki megnézné, hogy az övében mi hogy van vagy gépkönyvből meg tudná nézni mi a csodák lennének illetve miknek a helyei? Előre is köszönöm a fáradságot!

Azt írja az okosság,hogy a rögzités felől nézve F3=ABS,F2=kürt,F1=motor vezérlés,F4-F6=műszerfal.'97-'99 ig.Hátha segít?

Megosztás:

Azt írja az okosság,hogy a rögzités felől nézve F3=ABS,F2=kürt,F1=motor vezérlés,F4-F6=műszerfal.'97-'99 ig.Hátha segít?

Deazottaznemazaz! :lol: Az a benne van a kocsiban, a alul, a világitáskapcsoló alatta az. :lol:

Amit Sanci keres az a motortér, menetirány szerinti bal oldalán az akkumulátor, és a lengéscsillapító torony között található. /Ha jól értettem/ :lol:

Abban a dobozban kell lennie az izzitó relének, és a hozzá tartozó biztinek, a szűrőfűtés reléjének (biztivel), inditási segély reléje, (Sejtésem szerint leveszi a gerjesztést a generátorról indítózás közben, az akksi kimélése érdekében).

Tudom, hogy már igértem, de este leírom a vezetékszineket is hozzá. :lol:

Megosztás:

Amit Sanci keres az a motortér, menetirány szerinti bal oldalán az akkumulátor, és a lengéscsillapító torony között található. /Ha jól értettem/ :lol:

Abban a dobozban kell lennie az izzitó relének, és a hozzá tartozó biztinek, a szűrőfűtés reléjének (biztivel), inditási segély reléje, (Sejtésem szerint leveszi a gerjesztést a generátorról indítózás közben, az akksi kimélése érdekében).

Tudom, hogy már igértem, de este leírom a vezetékszineket is hozzá. :lol:

Igen, jól értetted, azt keresem de abban egy darab relé sincs csak egy szimpla biztosítékos doboz. A citromsárga melletti kékből hiányzik (ha volt egyáltalán benne valamikor) 1 darab bizti, kérdés az mié, no meg a többi is mert egyszer kivettem belőle mindet és lehet rosszul raktam vissza bele. Szóval várom a megoldást mivel ehhez a mocihoz való dokumentumot sehol se találtam.

Megosztás:

Igen, jól értetted, azt keresem de abban egy darab relé sincs csak egy szimpla biztosítékos doboz. A citromsárga melletti kékből hiányzik (ha volt egyáltalán benne valamikor) 1 darab bizti, kérdés az mié, no meg a többi is mert egyszer kivettem belőle mindet és lehet rosszul raktam vissza bele. Szóval várom a megoldást mivel ehhez a mocihoz való dokumentumot sehol se találtam.

Nézd meg hova megy a vezeték. :lol:

Megosztás:

Nézd meg hova megy a vezeték. :lol:

Nos, hogy őszinte legyek nincs humorom szétbolhászni a köteget, ezért kértem volna segítséget hozzá, hogy mié lehet -meg a többi is valami sorrend szerint. Egyébként egy vastagabb (kb 6mm2-es) fekete vezeték jön el onnan amelyikből hiányzik.

Megosztás:

Nos, hogy őszinte legyek nincs humorom szétbolhászni a köteget, ezért kértem volna segítséget hozzá, hogy mié lehet -meg a többi is valami sorrend szerint. Egyébként egy vastagabb (kb 6mm2-es) fekete vezeték jön el onnan amelyikből hiányzik.

Nekem csak 3 van és azt sem tudom melyikben, de egyik biztos ment a biztitábla felé, persze az belül szétágazott, másik talán az önindító felé, harmadik meg talán a kompi felé. De az utolsó kettőben már nem vagyok biztos.

Ezzel tudom hogy nem vagy előrébb. :lol:

Megosztás:

Csak biztosíték van benne? Akkor a tűzfalon is kell lennie egy ilyen doboznak,és abban vannak a relékok.

Nos az a fekete már támpont, de kellene a többi vezeték szín kódja is, mert úgy pontosabban be lehetne határolni. Nem ártana azt is tudni, hogy milyen felszereltségű a vas, mert ezzel is közelebb kerülünk az igazsághoz.

Megosztás:

Csak biztosíték van benne? Akkor a tűzfalon is kell lennie egy ilyen doboznak,és abban vannak a relékok.

Nos az a fekete már támpont, de kellene a többi vezeték szín kódja is, mert úgy pontosabban be lehetne határolni. Nem ártana azt is tudni, hogy milyen felszereltségű a vas, mert ezzel is közelebb kerülünk az igazsághoz.

Igen, úgy van ahogy mondod. Semmi komoly extra -tehát se elektromos ablak -tükör, se klíma se egyéb "fölösleges vacak" nincs benne, csak a csomiajtó fűthető de az működik, izzítás is elvileg van, hűtőventi is működik, a szűrőfűtés az passz. Az az egy vezeték kivételével az összes többi ugyanolyan méretű csak piros színű.

Megosztás:

Üdv!

Van 1 ilyen problémám, hogy folyamatosan világít a féklámpám. Ha visszahúzom 1 picit a fékpedált, akkor abbahagyja. Ez a féklámpa kapcsoló hol lehet, mert szinte semmit nem lehet látni ott alul a lábtérnél. Valakinek volt már hasonló problémája?

A szóbanforgó verda: C16NZ 1992-es 5 ajtós.

Köszi, bbubi

Megosztás:

Van 1 ilyen problémám, hogy folyamatosan világít a féklámpám. Ha visszahúzom 1 picit a fékpedált, akkor abbahagyja. Ez a féklámpa kapcsoló hol lehet, mert szinte semmit nem lehet látni ott alul a lábtérnél. Valakinek volt már hasonló problémája?

A szóbanforgó verda: C16NZ 1992-es 5 ajtós.

Ott lesz az a kapcsoló a pedálnál. Próbálj befeküdni a kormány alá mert elég magasan van ahhoz hogy csak úgy simán látni lehessen. Minden bizonnyal az lesz a probléma is.

Megosztás:

Ott lesz az a kapcsoló a pedálnál. Próbálj befeküdni a kormány alá mert elég magasan van ahhoz hogy csak úgy simán látni lehessen. Minden bizonnyal az lesz a probléma is.

Thx a gyors választ! Megpróbálom a lehetetlent, tegnap már félig befeküdtem alá, de csumpli olajos voltam, és nem akartam összekenni mindent :lol: Ma meglesem.

Megosztás:

nézd meg légyszíves, hogy a hűtődben található hőgombára hány vezeték megy?

Én úgy tippelem, 3, és akkor ha jól sejtem, 2 fokozatú lesz. Vagyis előbb csak félgőzzel hajt, és ha hevül a helyzet, akkor maxigáz. :lol:

megnéztem a motorteret, egy helyen van 3 vezetékes csati, az alatt amibe egy cső megy a légszűrőből. Fekete kör alakú akármi. Esetleg pontosítani lehetne a helyet? Bár elvileg tudom hol van, de oda csak 1 vezeték megy.

Megosztás:

megnéztem a motorteret, egy helyen van 3 vezetékes csati, az alatt amibe egy cső megy a légszűrőből. Fekete kör alakú akármi. Esetleg pontosítani lehetne a helyet? Bár elvileg tudom hol van, de oda csak 1 vezeték megy.

A vízhűtő oldalában keresd, általában szemben állva a kocsival a hűtő bal oldalán található. azt nézd meg, hány vezeték megy bele.

Megosztás:

Hm, nekem a lassabbik fokozaton nem megy a vízhűtő-ventilátor. Létezik, hogy annak a biztosítéka hiányzik? Ugyebár a jelenség, hogy ha jó poros helyen állok meg és ott kapcsol be akkor aztán lehet nyelni, meg elég komoly fordulatszámot (olyan hang kíséretében) ad hogy csak na...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.