epk947 Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Ha fárad akkor milyen irányba megy el? Nem hiszem, hogy sok értelme volna nagy elméleteket felállítani számításokkal alátámasztva.... Az idők során minden kopik, fárad, súrlódik jobban vagy kevésbbé. Spirál, mágnes, rugó, csapágyazások... Ezt szimuláld egy képlettel! :rolleyes: A gyakorlat azt mutatja, hogy az eleve pontatlan sebességmérők, nem javulnak a használat során. A gyárilag "beépített" pontatlanság viszont + irányú, gondolom közlekedésbiztonsági okok miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Mindkettő csal, csak nem egyforma mértékben. Sőt, idővel távolodik ez a két csalási mérték egymástól, mert a számláló fix kapcsolatban van a bowdennel, a sebességmérő viszont mágneses-rugós kapcsolatban, ami idővel megfárad. a dolog lényege szerintem az volt, hogy azt hitte a kolléga, hogy attól, hogy a sebességet nem jól mutatja, a km az rendben van erre írtam, hogy szerintem meg nem ok egyik se de bocs, ha én értettem valamit félre Link to comment Megosztás: More sharing options...
motoroskrisz Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Sziasztok! Kis segítség kellene! 1.4 sima 8 szelepes astra tegnap azt mondta hogy ő nem megy tovább!Leállt és azóta villog a motor üzemzavar vagy valami ilyesmi lámpa bal alul!Narancssárga lámpa!A motorja nem indul!Minden működik rajta de nem indul be!Valakinek valami ötlete???Előrre is köszönöm!!Egyébként jó a fórum!! Krisz Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Sziasztok! Kis segítség kellene! 1.4 sima 8 szelepes astra tegnap azt mondta hogy ő nem megy tovább!Leállt és azóta villog a motor üzemzavar vagy valami ilyesmi lámpa bal alul!Narancssárga lámpa!A motorja nem indul!Minden működik rajta de nem indul be!Valakinek valami ötlete???Előrre is köszönöm!!Egyébként jó a fórum!! Krisz Első körben villogtass ki egy hibakódot, azzal nagyjából behatárolható a hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
motoroskrisz Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 villogtassak ki egy hibakódot?ezt hogy érted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
motoroskrisz Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 valami rendszer szerint villog a visszajelző? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 valami rendszer szerint villog a visszajelző? nem. vagyis ha 2 pontot összekötsz, akkor igen. szóval a diagnosztikai csatiban 2 lábat össze kell kötni(hogy melyiket, azt majd aki tudja, megmondja), és akkor gyújtásra téve rendszer szerint villog. van táblázat is a neten a kódokról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Sziasztok! Kis segítség kellene! 1.4 sima 8 szelepes astra tegnap azt mondta hogy ő nem megy tovább!Leállt és azóta villog a motor üzemzavar vagy valami ilyesmi lámpa bal alul!Narancssárga lámpa!A motorja nem indul!Minden működik rajta de nem indul be!Valakinek valami ötlete???Előrre is köszönöm!!Egyébként jó a fórum!! Krisz Ha gyújtásra folyamatosan villog, akkor az immóval van gond! A vevőegység a slussz körül és alatta van, meglátod ha leveszed a kormányburkolatot. Lehet hogy annak a csatija kontaktos. Ha nem, akkor rápacsáltál, mert márkaszervíz lesz belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
motoroskrisz Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 az immó ki van zárva mert nincs benne!vagy van csak nem tudok róla? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 villogtassak ki egy hibakódot?ezt hogy érted? A válasz kissé hosszú egy újoncnak, én nem is mernék válaszolni rá, de olvass vissza ebben a topicban, vagy a Motor címűben és meg fogod találni. A lényeg az, hogy a bizti tábla mellett levő soklábú csatlakozó megfelelő pontjait egy vezetékkel összezárva a kijelzőn bizonyos kódolt hibajelek fognak megjelenni, amit egy táblázat alapján lehet értelmezni. Nagyon sokszor szerepelt már itt a fórumon. Ha erre nem vállalkozol, akkor szakszervíz, Tech műszeres hibamegállapítás következik. Ára 2-5000 forint helytől függően. Link to comment Megosztás: More sharing options...
motoroskrisz Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 a hibakód leolvasás következik letöltöttem már a kódtáblázatot!egyenlörre köszönöm a segítséget mindenkinek!Krisz Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 a hibakód leolvasás következik letöltöttem már a kódtáblázatot!egyenlörre köszönöm a segítséget mindenkinek!Krisz Aztán nehogy rossz érintkezőket zárj össze, alaposan ellenőrizd le, nehogy baj legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
iytum Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 sziasztok... nemrég vettem egy 94es, 1.7D caravan-t... a középkonzolon a digitkijelző balról jobbra elhalványodik... a rádiót és a hőfokot szinte már nem is látni... tudtok ebben segíteni??... válaszokat előre is köszönöm... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 nemrég vettem egy 94es, 1.7D caravan-t... a középkonzolon a digitkijelző balról jobbra elhalványodik... a rádiót és a hőfokot szinte már nem is látni... tudtok ebben segíteni??... válaszokat előre is köszönöm... ki van égve az egyik háttérvilágítás-izzó a kijelzőben. gumilap kivesz, két csavar kicsavar, kiscsavarhúzóval kijelző kifeszeget óvatosan. hátul már látod a lényeget :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 az immó ki van zárva mert nincs benne!vagy van csak nem tudok róla? :rolleyes: hanyas évjáratú az autód? milyen forma kulcs van hozzá? négyszögletesebb, vagy a kerekebb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
iytum Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 ki van égve az egyik háttérvilágítás-izzó a kijelzőben. gumilap kivesz, két csavar kicsavar, kiscsavarhúzóval kijelző kifeszeget óvatosan. hátul már látod a lényeget :rolleyes: köszönöm szépen Link to comment Megosztás: More sharing options...
iytum Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 megakadtam... :rolleyes: a gumilap hogyan jön ki?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 megakadtam... :rolleyes: a gumilap hogyan jön ki?? Lapos csavarhúzó, pénz, kocsikulcs, szeg...akármivel kiemelheted... ;) Nekem már annyiszor lett kiszedve, hogy kézzel is könnyen kijön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 megakadtam... :lol: a gumilap hogyan jön ki?? :rolleyes: ;) Bocsi ;) Szóval nekem például az előző tulaj leragasztotta a lapot, ha a tiedén nincs, akkor egyszerűen a magad felé eső részt eltolod a kijelző felé. Így kiugrik a helyéről ez a fele, és már ki is lehet emelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
iytum Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 valósszínűleg az enyém le van ragasztva :rolleyes: próbálkozom... azért mindent köszönök Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 valósszínűleg az enyém le van ragasztva ;) próbálkozom... azért mindent köszönök Minek ragasztja le azt valaki? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Minek ragasztja le azt valaki? ;) Nem tom, de nálam a kijelzőt is beragasztotta az eke :rolleyes: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Nem tom, de nálam a kijelzőt is beragasztotta az eke :rolleyes: . ;) Mivel? Pillanatragasztó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 :rolleyes: Mivel? Pillanatragasztó? Azt nem tudom, de elég erős ;) . Remélem longlájf izzó van benne ;) . Link to comment Megosztás: More sharing options...
GhostMan Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Szépnapot Mindenkinek ! Nagy kérdésem lenne hozzátok.éspedigleg az hogy a motor kontroll lámpa ha motor fékkel megyek kivillan de csak 1 bizonyos sebesség tartományból való lassítás alkalmával . lambda szondát kicseréltettem és ugy is sajnos elő jőn a problema. X14NZ paripám van.vmi jó 5let hogy mi a csöcs lehet a baja? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts