Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Akkor a fesszab is meg lehet halva :rolleyes:

De előbb azért megnézném a testkábelt, ami az akkutól a blokkra megy, önindító környékére ;)

Testkábelt hol nézzem?

Akkuról van egy előre a kasztnihoz, több vékony és egy vastag ami mint a kábelkorbácsban tűnik el. Gondolom a vastag az érdekes. Az akku felöli oldala teljesen jónak néz ki, de hol a másik vége? Az indítómotoron vagy valahol a motorblokkon?

A gyújtókábel mármint a gyári az nem bosch mint a gyertya? Mert találtam bosch készletet 26eFt-ért. Agyári 60 körül van de senki sem tart és csak rendelésre lehet kérni...

A 6eFtostól félek... túl olcsó ;) . Egy biztos a gyári 60-ért semmiképpen nem fér most bele. Következő lépcső az ident vagy bosch 20-25eFt.... Aztán a champion 13eft körül. Na még agyalok hogy mi legyen...

Megosztás:

Testkábelt hol nézzem?

Akkuról van egy előre a kasztnihoz, több vékony és egy vastag ami mint a kábelkorbácsban tűnik el. Gondolom a vastag az érdekes. Az akku felöli oldala teljesen jónak néz ki, de hol a másik vége? Az indítómotoron vagy valahol a motorblokkon?

A gyújtókábel mármint a gyári az nem bosch mint a gyertya? Mert találtam bosch készletet 26eFt-ért. Agyári 60 körül van de senki sem tart és csak rendelésre lehet kérni...

A 6eFtostól félek... túl olcsó :rolleyes: . Egy biztos a gyári 60-ért semmiképpen nem fér most bele. Következő lépcső az ident vagy bosch 20-25eFt.... Aztán a champion 13eft körül. Na még agyalok hogy mi legyen...

Tudok 34-ért Beru Silikon-ost, az gyári.

Megosztás:

Egyik ismerősöm most hívott hogy nincs e ötletem mi baja lehet a kocsijának.

Ecotec motoros 1,4es járgány.

És egyfolytában világít a töltés lámpája,de töltése valószínű van mert ha gázt ad akkor erősebben világít ha leveszi a lábát akkor meg gyengébben. Sőtt első jelenség az volt hogy leálltak és gyújtás nélkül is világított. Viszot nyaralás alatt vannak és nem tud rámérni a z autóra ;)

Remélem van ötlet :rolleyes:

Köszi

Megosztás:

És egyfolytában világít a töltés lámpája,de töltése valószínű van mert ha gázt ad akkor erősebben világít ha leveszi a lábát akkor meg gyengébben. Sőtt első jelenség az volt hogy leálltak és gyújtás nélkül is világított. Viszot nyaralás alatt vannak és nem tud rámérni a z autóra ;)

Köszi

Dióda zárlat a generátorban.

Megosztás:

Sziasztok!

Kérdés gyújtógyertya ügyben. Az én autóm 1.4-es, 60 LE-s, (C14NZ), 95év végi.

A kérdés: milyen gyújtógyertya kell bele? Milyen van benne gyárilag? 1 pólusú vagy kettő?

Az egyik boltos azt mondja, hogy 1 pólusú, Opel boltba a srác meg azt mondta 2? Most akkor melyik? De ha 1 pólusú gyárilag és én 2 pólusút rakok bele most azzal nem teszek semmi rosszat nem? Sőt...

És márka? Bosch, Beru, NGK... Vagy mindegy?

Megosztás:

Sziasztok!

Kérdés gyújtógyertya ügyben. Az én autóm 1.4-es, 60 LE-s, (C14NZ), 95év végi.

A kérdés: milyen gyújtógyertya kell bele? Milyen van benne gyárilag? 1 pólusú vagy kettő?

Az egyik boltos azt mondja, hogy 1 pólusú, Opel boltba a srác meg azt mondta 2? Most akkor melyik? De ha 1 pólusú gyárilag és én 2 pólusút rakok bele most azzal nem teszek semmi rosszat nem? Sőt...

És márka? Bosch, Beru, NGK... Vagy mindegy?

Gyárilag 1 pólusú kell bele, ha 21-es a kulcsnyílása akkor pl. NGK-ból a BPR6ES, Bosch-ból a WR8DC, BERU-ból a 14 R-8 DU, DENSO-ból W20EPR-U. Ha 16-os a kulcsnyílása, akkor Bosch-ból a FR8LDC, NGK-ból a BCPR7ES, DENSO-ból K20TXR.

Megosztás:

Gyárilag 1 pólusú kell bele, ha 21-es a kulcsnyílása akkor pl. NGK-ból a BPR6ES, Bosch-ból a WR8DC, BERU-ból a 14 R-8 DU, DENSO-ból W20EPR-U. Ha 16-os a kulcsnyílása, akkor Bosch-ból a FR8LDC, NGK-ból a BCPR7ES, DENSO-ból K20TXR.

Köszönöm!

Akkor ez megint marha jó, hogy az ember bemegy az Opel alkatrészboltba és ott sem értenek az Opelhoz???

Ott 2 pólusút mondtak) Már bennük sem bizhat meg az ember... Ez nevetséges! Akkor kihez forduljon az ember...

Megosztás:

Köszönöm!

Akkor ez megint marha jó, hogy az ember bemegy az Opel alkatrészboltba és ott sem értenek az Opelhoz???

Ott 2 pólusút mondtak) Már bennük sem bizhat meg az ember... Ez nevetséges! Akkor kihez forduljon az ember...

Ez nem azt jelenti, hogy nem ért hozzá, működne azzal is valszeg. Viszont a gyárban anno egypólusút tettek bele tudtommal. A kétpólusúhoz elvileg nagyobb szikraenergia kell. Egyébként nem lepődnék meg, ha már a gyártásnál is került volna némelyik sorozatba kétpólusú.

Megosztás:

Köszi

Pár oldalt visszaolvasol láthatod épp most vagyok túl a javításon. Nekem is pont ez volt a jelenség. Így azért ne használja az autót és még az akkusarut is kapja le.

Viszont nyaralás alatt szerszámok nélkül nem orvosolható!

Nálam a generátor diódahíd csere oldotta meg a problémát. 7260Ft-ért sikerült vennem angol utángyártottat. Cseréhez ki kell venni a generátort és a hátulját leszedve a diódahidat cserélni. Torx csavarok és hővezető paszta is kell. Ha már szét van szedve akkor érdemes megnézni a szénkefék, csúszógyűrűk állapotát.

Lehet persze sok helyen leadni a régit és felújítottat kapni de az kb 20eFt körül van. Én a legolcsóbb megoldást választottam, de nálam a szénkefe és a csúszúgyűrű is jó állapotban volt. ;)

Remélem bírja is a diódahíd.

Ja és azóta megmértem rendes műszerrel is. stabil 14,4-et tartja. Ha minden fogyasztót bekapcsolok akkor leesik 12,8-ra de amint kicsit megforgatom a motort felmegy. Szóval csak műszer volt szar (vagy az akku túlságosan lemerülve)

Megosztás:

Én először egypólusú Bosch-t használtam mondván német autóba német gyertyát, de az drágább volt mint az NGK. Jó volt, de legközelebb egypólusú NGK-t vettem és azóta már cseréltem is (30000 után), de ugyancsak NGK-ra, mert bevált és olcsóbb is.

Megosztás:

Sziasztok!

Már régen meg szerettem volna kérdezni:

Egy 1.4SE-s F Astra motor mennyit fogyaszt ha csak egyhelyben áll és jár a motorja? Biztosan függ a motor hőmérsékletétől is, de csak úgy hozzávetőlegesen vagyok kíváncsi, hogy egy óra alatt hány liter benzint eszik meg alapjáraton.

Válaszokat köszi! :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok!

Már régen meg szerettem volna kérdezni:

Egy 1.4SE-s F Astra motor mennyit fogyaszt ha csak egyhelyben áll és jár a motorja? Biztosan függ a motor hőmérsékletétől is, de csak úgy hozzávetőlegesen vagyok kíváncsi, hogy egy óra alatt hány liter benzint eszik meg alapjáraton.

Válaszokat köszi! :rolleyes:

Pontosan nem tudom mennyi az alapjárati fogyasztás, az "így csináld"-ban tuti benne van, de én nem járatnám egyhelyben egy óráig, de még fél óráig sem. Nem biztos, hogy jót tesz a hajtókarcsapágynak.

Megosztás:

.. és még egy régebbi témával kapcsolatban is szerettem volna írni. Anno többen segítőkészen válaszoltatok azzal kapcsolatosan, hogy az autó többségének a km órája nagyobb sebességet mutat a ténylegesnél. Akkor azt is kaptam válaszként, hogy ne aggódjak, mert a megtett kilométereket mérő számláló ettől függetlenül normális sebességgel pörög.

Hát, most először jutott eszembe, hogy GPS-el ezt is lemérjem.. Ha a GPS 100km megtett utat jelez, akkor a kocsi 104km-t pörög. Nagy átlagban ezt tudom mondani. Bár nem tudom mióta van ez a "túlpörgés" :rolleyes:, de akkor a kocsiban még kevesebb km van, mint amit mutat, aminek csak örülni tudok (14 éves és 13 éve van nálunk, jelenleg 110e km-rel).

Ha van valaki másnak is ezzel kapcsolatban tapasztalata ("túlszámláló" km óra), megköszönöm, ha megosztja velem. ;)

Megosztás:

Pontosan nem tudom mennyi az alapjárati fogyasztás, az "így csináld"-ban tuti benne van, de én nem járatnám egyhelyben egy óráig, de még fél óráig sem. Nem biztos, hogy jót tesz a hajtókarcsapágynak.

Köszi az infót. Az Így csináld az a piros szervízkönyv? Mert az megvan otthon, de nem gondoltam, hogy abban ilyen infó is benne van.

Megosztás:

Köszi az infót. Az Így csináld az a piros szervízkönyv? Mert az megvan otthon, de nem gondoltam, hogy abban ilyen infó is benne van.

Az lesz az, és ha jól emléxem akkor bennevan.

A km órával kapcs egyetértek, nekem az F +8km/h val mutatott többet, és a megtett út is több volt, mint gps-el.

Megosztás:

.. és még egy régebbi témával kapcsolatban is szerettem volna írni. Anno többen segítőkészen válaszoltatok azzal kapcsolatosan, hogy az autó többségének a km órája nagyobb sebességet mutat a ténylegesnél. Akkor azt is kaptam válaszként, hogy ne aggódjak, mert a megtett kilométereket mérő számláló ettől függetlenül normális sebességgel pörög.

Hát, most először jutott eszembe, hogy GPS-el ezt is lemérjem.. Ha a GPS 100km megtett utat jelez, akkor a kocsi 104km-t pörög. Nagy átlagban ezt tudom mondani. Bár nem tudom mióta van ez a "túlpörgés" :rolleyes:, de akkor a kocsiban még kevesebb km van, mint amit mutat, aminek csak örülni tudok (14 éves és 13 éve van nálunk, jelenleg 110e km-rel).

Ha van valaki másnak is ezzel kapcsolatban tapasztalata ("túlszámláló" km óra), megköszönöm, ha megosztja velem. ;)

ki mondta ezt?

aki szedett már szét műszeregységet vagy elméleti alapon van rálátása, akkor az tudja, hogy ha a sebességet nem jól mutatja, akkor a km-t se

Megosztás:

ki mondta ezt?

aki szedett már szét műszeregységet vagy elméleti alapon van rálátása, akkor az tudja, hogy ha a sebességet nem jól mutatja, akkor a km-t se

:rolleyes: Itt a fórumon mondták - és ha jól emlékszem nem is egy hozzászólásban mondták ezt - hogy a km óra nem fog gyorsabban pörögni.

Jól van, legalább akkor tudom, hogy nincs is annyi a kocsiban. Köszi!

Megosztás:

ki mondta ezt?

Pl nekem is így van. A sebességmérőm kb 8%-ot csal, de a távolságmérőm 1%-on belül van (gyári méretű gumikkal). Na és miért ne lehetne, hogy az egyik többet a másik kevesebbet csal. Kíváncsi lennék az elméletedre!

Megosztás:

..Ha van valaki másnak is ezzel kapcsolatban tapasztalata ("túlszámláló" km óra), megköszönöm, ha megosztja velem. :rolleyes:

Az enyém ilyeneket mutat 4 traffipaxxal bemérve (KM óra/traffipax): 30/23, 50/43-44, 90/78-79, 130/119-120 Ez ennyit csal, a páromé az full pontos és aszerint a km számláló is téved de csak 2,4-et 100 km-en.

Megosztás:

Pl nekem is így van. A sebességmérőm kb 8%-ot csal, de a távolságmérőm 1%-on belül van (gyári méretű gumikkal). Na és miért ne lehetne, hogy az egyik többet a másik kevesebbet csal. Kíváncsi lennék az elméletedre!

szerintem te valamit félreértettél, ugyanis nem az volt a lényeg, hogy ugyanannyit csal-e, hanem az, hogy ha a sebességet nem jól mutatja, akkor nagy valószínűséggel a távolságot se

az pedig, hogy nem mindenkinél ugyanannyi az eltérés, sok mindenből adódik/adódhat

kerék, óra állapota, ...

Megosztás:

szerintem te valamit félreértettél, ugyanis nem az volt a lényeg, hogy ugyanannyit csal-e, hanem az, hogy ha a sebességet nem jól mutatja, akkor nagy valószínűséggel a távolságot se

az pedig, hogy nem mindenkinél ugyanannyi az eltérés, sok mindenből adódik/adódhat

kerék, óra állapota, ...

Jól mutatja vagy nem... hát az 1% már nekem nagyon is jó :rolleyes: A sebesség viszont nem. Az már sokat csal.

Kicsit kopik a gumim és csökken a kerékátmérő még lehet 1% sem lesz ;)

Na jó nem lovagolok a részleteken... bocs.

Megosztás:

ki mondta ezt?

Mindkettő csal, csak nem egyforma mértékben. Sőt, idővel távolodik ez a két csalási mérték egymástól, mert a számláló

fix kapcsolatban van a bowdennel, a sebességmérő viszont mágneses-rugós kapcsolatban, ami idővel megfárad.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.