wzsolt_1.6_16V Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Akkor a fesszab is meg lehet halva :rolleyes: De előbb azért megnézném a testkábelt, ami az akkutól a blokkra megy, önindító környékére ;) Testkábelt hol nézzem? Akkuról van egy előre a kasztnihoz, több vékony és egy vastag ami mint a kábelkorbácsban tűnik el. Gondolom a vastag az érdekes. Az akku felöli oldala teljesen jónak néz ki, de hol a másik vége? Az indítómotoron vagy valahol a motorblokkon? A gyújtókábel mármint a gyári az nem bosch mint a gyertya? Mert találtam bosch készletet 26eFt-ért. Agyári 60 körül van de senki sem tart és csak rendelésre lehet kérni... A 6eFtostól félek... túl olcsó ;) . Egy biztos a gyári 60-ért semmiképpen nem fér most bele. Következő lépcső az ident vagy bosch 20-25eFt.... Aztán a champion 13eft körül. Na még agyalok hogy mi legyen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Testkábelt hol nézzem? Akkuról van egy előre a kasztnihoz, több vékony és egy vastag ami mint a kábelkorbácsban tűnik el. Gondolom a vastag az érdekes. Az akku felöli oldala teljesen jónak néz ki, de hol a másik vége? Az indítómotoron vagy valahol a motorblokkon? A gyújtókábel mármint a gyári az nem bosch mint a gyertya? Mert találtam bosch készletet 26eFt-ért. Agyári 60 körül van de senki sem tart és csak rendelésre lehet kérni... A 6eFtostól félek... túl olcsó :rolleyes: . Egy biztos a gyári 60-ért semmiképpen nem fér most bele. Következő lépcső az ident vagy bosch 20-25eFt.... Aztán a champion 13eft körül. Na még agyalok hogy mi legyen... Tudok 34-ért Beru Silikon-ost, az gyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Egyik ismerősöm most hívott hogy nincs e ötletem mi baja lehet a kocsijának. Ecotec motoros 1,4es járgány. És egyfolytában világít a töltés lámpája,de töltése valószínű van mert ha gázt ad akkor erősebben világít ha leveszi a lábát akkor meg gyengébben. Sőtt első jelenség az volt hogy leálltak és gyújtás nélkül is világított. Viszot nyaralás alatt vannak és nem tud rámérni a z autóra ;) Remélem van ötlet :rolleyes: Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Egyik ismerősöm most hívott hogy nincs e ötletem mi baja lehet a kocsijának. Ecotec motoros 1,4es járgány. És egyfolytában világít a töltés lámpája,de töltése valószínű van mert ha gázt ad akkor erősebben világít ha leveszi a lábát akkor meg gyengébben. Sőtt első jelenség az volt hogy leálltak és gyújtás nélkül is világított. Viszot nyaralás alatt vannak és nem tud rámérni a z autóra ;) Remélem van ötlet :rolleyes: Köszi Dióda zárlat a generátorban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli100 Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Sziasztok! Kérdés gyújtógyertya ügyben. Az én autóm 1.4-es, 60 LE-s, (C14NZ), 95év végi. A kérdés: milyen gyújtógyertya kell bele? Milyen van benne gyárilag? 1 pólusú vagy kettő? Az egyik boltos azt mondja, hogy 1 pólusú, Opel boltba a srác meg azt mondta 2? Most akkor melyik? De ha 1 pólusú gyárilag és én 2 pólusút rakok bele most azzal nem teszek semmi rosszat nem? Sőt... És márka? Bosch, Beru, NGK... Vagy mindegy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Sziasztok! Kérdés gyújtógyertya ügyben. Az én autóm 1.4-es, 60 LE-s, (C14NZ), 95év végi. A kérdés: milyen gyújtógyertya kell bele? Milyen van benne gyárilag? 1 pólusú vagy kettő? Az egyik boltos azt mondja, hogy 1 pólusú, Opel boltba a srác meg azt mondta 2? Most akkor melyik? De ha 1 pólusú gyárilag és én 2 pólusút rakok bele most azzal nem teszek semmi rosszat nem? Sőt... És márka? Bosch, Beru, NGK... Vagy mindegy? Gyárilag 1 pólusú kell bele, ha 21-es a kulcsnyílása akkor pl. NGK-ból a BPR6ES, Bosch-ból a WR8DC, BERU-ból a 14 R-8 DU, DENSO-ból W20EPR-U. Ha 16-os a kulcsnyílása, akkor Bosch-ból a FR8LDC, NGK-ból a BCPR7ES, DENSO-ból K20TXR. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli100 Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Gyárilag 1 pólusú kell bele, ha 21-es a kulcsnyílása akkor pl. NGK-ból a BPR6ES, Bosch-ból a WR8DC, BERU-ból a 14 R-8 DU, DENSO-ból W20EPR-U. Ha 16-os a kulcsnyílása, akkor Bosch-ból a FR8LDC, NGK-ból a BCPR7ES, DENSO-ból K20TXR. Köszönöm! Akkor ez megint marha jó, hogy az ember bemegy az Opel alkatrészboltba és ott sem értenek az Opelhoz??? Ott 2 pólusút mondtak) Már bennük sem bizhat meg az ember... Ez nevetséges! Akkor kihez forduljon az ember... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Köszönöm! Akkor ez megint marha jó, hogy az ember bemegy az Opel alkatrészboltba és ott sem értenek az Opelhoz??? Ott 2 pólusút mondtak) Már bennük sem bizhat meg az ember... Ez nevetséges! Akkor kihez forduljon az ember... Ez nem azt jelenti, hogy nem ért hozzá, működne azzal is valszeg. Viszont a gyárban anno egypólusút tettek bele tudtommal. A kétpólusúhoz elvileg nagyobb szikraenergia kell. Egyébként nem lepődnék meg, ha már a gyártásnál is került volna némelyik sorozatba kétpólusú. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Egyik ismerősöm most hívott hogy nincs e ötletem mi baja lehet a kocsijának. Ecotec motoros 1,4es járgány. És egyfolytában világít a töltés lámpája,de töltése valószínű van mert ha gázt ad akkor erősebben világít ha leveszi a lábát akkor meg gyengébben. Sőtt első jelenség az volt hogy leálltak és gyújtás nélkül is világított. Viszot nyaralás alatt vannak és nem tud rámérni a z autóra ;) Remélem van ötlet :rolleyes: Köszi Pár oldalt visszaolvasol láthatod épp most vagyok túl a javításon. Nekem is pont ez volt a jelenség. Így azért ne használja az autót és még az akkusarut is kapja le. Viszont nyaralás alatt szerszámok nélkül nem orvosolható! Nálam a generátor diódahíd csere oldotta meg a problémát. 7260Ft-ért sikerült vennem angol utángyártottat. Cseréhez ki kell venni a generátort és a hátulját leszedve a diódahidat cserélni. Torx csavarok és hővezető paszta is kell. Ha már szét van szedve akkor érdemes megnézni a szénkefék, csúszógyűrűk állapotát. Lehet persze sok helyen leadni a régit és felújítottat kapni de az kb 20eFt körül van. Én a legolcsóbb megoldást választottam, de nálam a szénkefe és a csúszúgyűrű is jó állapotban volt. ;) Remélem bírja is a diódahíd. Ja és azóta megmértem rendes műszerrel is. stabil 14,4-et tartja. Ha minden fogyasztót bekapcsolok akkor leesik 12,8-ra de amint kicsit megforgatom a motort felmegy. Szóval csak műszer volt szar (vagy az akku túlságosan lemerülve) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Gyárilag 1 pólusú kell bele, ha 21-es a kulcsnyílása akkor pl. NGK-ból a BPR6ES, Bosch-ból a WR8DC, BERU-ból a 14 R-8 DU, DENSO-ból W20EPR-U. Ha 16-os a kulcsnyílása, akkor Bosch-ból a FR8LDC, NGK-ból a BCPR7ES, DENSO-ból K20TXR. Én először egypólusú Bosch-t használtam mondván német autóba német gyertyát, de az drágább volt mint az NGK. Jó volt, de legközelebb egypólusú NGK-t vettem és azóta már cseréltem is (30000 után), de ugyancsak NGK-ra, mert bevált és olcsóbb is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dundy Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Sziasztok! Már régen meg szerettem volna kérdezni: Egy 1.4SE-s F Astra motor mennyit fogyaszt ha csak egyhelyben áll és jár a motorja? Biztosan függ a motor hőmérsékletétől is, de csak úgy hozzávetőlegesen vagyok kíváncsi, hogy egy óra alatt hány liter benzint eszik meg alapjáraton. Válaszokat köszi! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Sziasztok! Már régen meg szerettem volna kérdezni: Egy 1.4SE-s F Astra motor mennyit fogyaszt ha csak egyhelyben áll és jár a motorja? Biztosan függ a motor hőmérsékletétől is, de csak úgy hozzávetőlegesen vagyok kíváncsi, hogy egy óra alatt hány liter benzint eszik meg alapjáraton. Válaszokat köszi! :rolleyes: Pontosan nem tudom mennyi az alapjárati fogyasztás, az "így csináld"-ban tuti benne van, de én nem járatnám egyhelyben egy óráig, de még fél óráig sem. Nem biztos, hogy jót tesz a hajtókarcsapágynak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dundy Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 .. és még egy régebbi témával kapcsolatban is szerettem volna írni. Anno többen segítőkészen válaszoltatok azzal kapcsolatosan, hogy az autó többségének a km órája nagyobb sebességet mutat a ténylegesnél. Akkor azt is kaptam válaszként, hogy ne aggódjak, mert a megtett kilométereket mérő számláló ettől függetlenül normális sebességgel pörög. Hát, most először jutott eszembe, hogy GPS-el ezt is lemérjem.. Ha a GPS 100km megtett utat jelez, akkor a kocsi 104km-t pörög. Nagy átlagban ezt tudom mondani. Bár nem tudom mióta van ez a "túlpörgés" :rolleyes:, de akkor a kocsiban még kevesebb km van, mint amit mutat, aminek csak örülni tudok (14 éves és 13 éve van nálunk, jelenleg 110e km-rel). Ha van valaki másnak is ezzel kapcsolatban tapasztalata ("túlszámláló" km óra), megköszönöm, ha megosztja velem. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dundy Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Pontosan nem tudom mennyi az alapjárati fogyasztás, az "így csináld"-ban tuti benne van, de én nem járatnám egyhelyben egy óráig, de még fél óráig sem. Nem biztos, hogy jót tesz a hajtókarcsapágynak. Köszi az infót. Az Így csináld az a piros szervízkönyv? Mert az megvan otthon, de nem gondoltam, hogy abban ilyen infó is benne van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Köszi az infót. Az Így csináld az a piros szervízkönyv? Mert az megvan otthon, de nem gondoltam, hogy abban ilyen infó is benne van. Az lesz az, és ha jól emléxem akkor bennevan. A km órával kapcs egyetértek, nekem az F +8km/h val mutatott többet, és a megtett út is több volt, mint gps-el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 .. és még egy régebbi témával kapcsolatban is szerettem volna írni. Anno többen segítőkészen válaszoltatok azzal kapcsolatosan, hogy az autó többségének a km órája nagyobb sebességet mutat a ténylegesnél. Akkor azt is kaptam válaszként, hogy ne aggódjak, mert a megtett kilométereket mérő számláló ettől függetlenül normális sebességgel pörög. Hát, most először jutott eszembe, hogy GPS-el ezt is lemérjem.. Ha a GPS 100km megtett utat jelez, akkor a kocsi 104km-t pörög. Nagy átlagban ezt tudom mondani. Bár nem tudom mióta van ez a "túlpörgés" :rolleyes:, de akkor a kocsiban még kevesebb km van, mint amit mutat, aminek csak örülni tudok (14 éves és 13 éve van nálunk, jelenleg 110e km-rel). Ha van valaki másnak is ezzel kapcsolatban tapasztalata ("túlszámláló" km óra), megköszönöm, ha megosztja velem. ;) ki mondta ezt? aki szedett már szét műszeregységet vagy elméleti alapon van rálátása, akkor az tudja, hogy ha a sebességet nem jól mutatja, akkor a km-t se Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dundy Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 ki mondta ezt? aki szedett már szét műszeregységet vagy elméleti alapon van rálátása, akkor az tudja, hogy ha a sebességet nem jól mutatja, akkor a km-t se :rolleyes: Itt a fórumon mondták - és ha jól emlékszem nem is egy hozzászólásban mondták ezt - hogy a km óra nem fog gyorsabban pörögni. Jól van, legalább akkor tudom, hogy nincs is annyi a kocsiban. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 Egy 1.4SE-s F Astra motor mennyit fogyaszt ha csak egyhelyben áll és jár a motorja? Biztosan függ a motor hőmérsékletétől is, de csak úgy hozzávetőlegesen vagyok kíváncsi, hogy egy óra alatt hány liter benzint eszik meg alapjáraton. ~1 liter/óra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 ki mondta ezt? aki szedett már szét műszeregységet vagy elméleti alapon van rálátása, akkor az tudja, hogy ha a sebességet nem jól mutatja, akkor a km-t se Pl nekem is így van. A sebességmérőm kb 8%-ot csal, de a távolságmérőm 1%-on belül van (gyári méretű gumikkal). Na és miért ne lehetne, hogy az egyik többet a másik kevesebbet csal. Kíváncsi lennék az elméletedre! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 ..Ha van valaki másnak is ezzel kapcsolatban tapasztalata ("túlszámláló" km óra), megköszönöm, ha megosztja velem. :rolleyes: Az enyém ilyeneket mutat 4 traffipaxxal bemérve (KM óra/traffipax): 30/23, 50/43-44, 90/78-79, 130/119-120 Ez ennyit csal, a páromé az full pontos és aszerint a km számláló is téved de csak 2,4-et 100 km-en. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Pl nekem is így van. A sebességmérőm kb 8%-ot csal, de a távolságmérőm 1%-on belül van (gyári méretű gumikkal). Na és miért ne lehetne, hogy az egyik többet a másik kevesebbet csal. Kíváncsi lennék az elméletedre! szerintem te valamit félreértettél, ugyanis nem az volt a lényeg, hogy ugyanannyit csal-e, hanem az, hogy ha a sebességet nem jól mutatja, akkor nagy valószínűséggel a távolságot se az pedig, hogy nem mindenkinél ugyanannyi az eltérés, sok mindenből adódik/adódhat kerék, óra állapota, ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 szerintem te valamit félreértettél, ugyanis nem az volt a lényeg, hogy ugyanannyit csal-e, hanem az, hogy ha a sebességet nem jól mutatja, akkor nagy valószínűséggel a távolságot se az pedig, hogy nem mindenkinél ugyanannyi az eltérés, sok mindenből adódik/adódhat kerék, óra állapota, ... Jól mutatja vagy nem... hát az 1% már nekem nagyon is jó :rolleyes: A sebesség viszont nem. Az már sokat csal. Kicsit kopik a gumim és csökken a kerékátmérő még lehet 1% sem lesz ;) Na jó nem lovagolok a részleteken... bocs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 ki mondta ezt? aki szedett már szét műszeregységet vagy elméleti alapon van rálátása, akkor az tudja, hogy ha a sebességet nem jól mutatja, akkor a km-t se Mindkettő csal, csak nem egyforma mértékben. Sőt, idővel távolodik ez a két csalási mérték egymástól, mert a számláló fix kapcsolatban van a bowdennel, a sebességmérő viszont mágneses-rugós kapcsolatban, ami idővel megfárad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Mindkettő csal, csak nem egyforma mértékben. Sőt, idővel távolodik ez a két csalási mérték egymástól, mert a számláló fix kapcsolatban van a bowdennel, a sebességmérő viszont mágneses-rugós kapcsolatban, ami idővel megfárad. Ha fárad akkor milyen irányba megy el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Ha fárad akkor milyen irányba megy el? Többet mér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts