Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

nekem az indexkarom vacakol ,néha felvillan a reflektor magától.

ezzel mit lehet kezdeni ?

tisztítás , csere ?

pl ez is mutatja, hogy nem 93e van benne :rolleyes:

el van kopva egy pöcök a kapcsolóban. én egyszer javítottam egy ilyet, az jó is lett, de eléggé

bele kell mászni, szal ha nincs jó műszaki előéleted, inkább ne állj neki. Bontóban amúgy 2e egy ilyen,

utángyártott újban 8 körül van ha jól emlékszem. Kicserélni elég egyszerű.

Megosztás:

pl ez is mutatja, hogy nem 93e van benne :rolleyes:

el van kopva egy pöcök a kapcsolóban. én egyszer javítottam egy ilyet, az jó is lett, de eléggé

bele kell mászni, szal ha nincs jó műszaki előéleted, inkább ne állj neki. Bontóban amúgy 2e egy ilyen,

utángyártott újban 8 körül van ha jól emlékszem. Kicserélni elég egyszerű.

egyenlőre még nem cserélem .

most még ritkán bolondul meg .

majd ha gyakrabban fog szarakodni akkor cs.ézem

Megosztás:

hali!

egy 96-os 1.4es 16v-s astrám van

menet közben mindig ki-ki gyullad a szervízlámpa van hogy 5 km van hogy 20km után

ha menet közben leveszem gyújtásról majd vissza általában kialszik majd egy idő után ismét világít

egy műhelyben kiolvastattam a hibát hiba oka: kopogásszenzor

megy rendesen (hidrotőkék néha kopognak de ezt leszámítva minden ok) indul jól, húz rendesen

az alapjárat kicsit ingadozik de alig hallani

evvel mit lehet csinálni?

köszi!

Megosztás:

Meg kell nézni, nem-e lazult ki a kopogásszenzor (szívócső alatt a blokkba csavarva), vagy a csatlakozója nem-e

kontaktos. Ha nem, akkor csere... bontott párezer, de arra figyeljetek hogy kétféle van, ugyanolyat rakjatok bele.

és ez mit csinál?? vagy miért van? és ha nem jó akkor mit befolyásol?

Megosztás:

Sziasztok.

Elég régóta szórakozik a köpontizáram a bal ajtóban és ma elértem arra a szintre hogy szétszedtem és meg akartam nézni mi baja... Sajnos nem jöttem rá hogy a központi motort hogy lehet kiszedni a helyéről... ahogy tapogattam égy úgy tippelem hogy csak a zárral együtt jön ki, ami meg csak akkor ha kiveszem az ablak sínjét... Szóval lehet nem lesz egyszerű mutatvány... Erről tudna nekem valaki egy kis segítséget írni hogy hogy is tudom én azt a motort onnan kibogarászni?

A másik kérdésem az hogy nekem a régi bicskakulcsos szettemből maradt két motor, ha azokat be lehetne rakni ezeknek a helyére nagyon jó lenne. Viszont nem tudom hogy a gyári központival működnének-e ezek. A másik probléma az hogy az egyik motor 5vezetékes, a másik pedig kettő. Ahogy láttam az ajtóban is kétvezetékes motorok vannak. ( Legalábbis a bal oldaliban az volt. ) A kétvezetékesen van egy kék és egy zöld kábel, az 5vezetékesen pedig kék, zöld, barna, fehér, fekete.

A rajz szerint ( amit az előző központizárhoz kaptam ) van kétféle bekötési módja a motoroknak.

Íme a rajz:

k_zponti_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Melyik működne a gyári zárral? Jövő hónapig kéne csak kihúznom ezzel a megoldással, utánna rendelek ebből a zárszettből mégegy szettet. Csak félek hogy egyszer nagynehezen sikerül lezárnom a kocsim, aztán meg nem fog majd kinyílni... ( ugye az ajtóban lévő zárakhoz a gyújtáskapcsolóval és a kesztyűtartóval tökéletesen működő kulcs nem jó és másikat meg nem kaptam a kocsihoz... -.- ). Ahogy néztem a bal oldali motort, valami mintha kiugrana a helyéből benne. A motor lemegy mert hallani a hangján, de a pöcök az ajtón meg sem mozdul... Ezzel addig kell játszani amíg nagynehezen összeakad valami valamivel és be nem záródik.

Remélem meg lehet valahogy ezt hekkelni...

Előre is köszi a válaszokat...

Üdv, Zsoltee

Megosztás:

Nekem az a gondom épp, hogy a gyujtáskapcsolóban a kulcs nem fordul el.

Akkor most új zár, új kulcs? Vagy lehet,hogy csak az elektromos rész rossz? Ezt hogy tudom meg (szétszedés nélkül)? Hallottam, hogy ez tipus betegség, de mi is szokott elromlani, a zár vagy az elektronika? Megúszhatom kulcs csere nélkül? Gyári immo is van a kocsiban.

Megosztás:

Akkor most új zár, új kulcs? Vagy lehet,hogy csak az elektromos rész rossz? Ezt hogy tudom meg (szétszedés nélkül)? Hallottam, hogy ez tipus betegség, de mi is szokott elromlani, a zár vagy az elektronika? Megúszhatom kulcs csere nélkül? Gyári immo is van a kocsiban.

Ömm, én ahogy néztem az a zár ami olyankor haldoklik. A másik kocsimban is szórakozott... Azt meg passzolom hogy kulcscsere nélkül meg lehet-e oldani a dolgot... :rolleyes:

Megosztás:

Ha úgy jártál, mint én, akkor megúszod kulcscsere nélkül, mert a zárban lehet felragadva egy vagy több lamella. Megáztattam WD-40-el a zárat, és azóta működik, de neked nem ezt ajánlom, ugyanis jó sokáig feketén fog majd a kulcsod... :rolleyes: Próbálkozz valamilyen zárjégoldóval, azokban is van kenőanyag, viszont a befújt cucc nagy része nyomtalanul elpárolog!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.