kori Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 Kiszedni nem nehéz,de szétszedni annál nehezebb volt.A lényeg hogy a ventillátorát(ugyon olyan mint a porszívó belseje) ne üssétek, mert eldeformálódik és utánna rázni fogja az autót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 Úgy hamar szétrázza a saját csapágyát is, úgyhogy addig élvezd, amíg megy! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 Az a gondom, hogy ha széthúzom ezt a csatit a hűtőn, akkor ugyanúgy pörög a ventillátorom gyújtásnál. Tehát valószínűleg nem ezzel van a gond. Ahogy láttam a kapcsolási rajzon van még egy kapcsoló a rendszerben, ami a hűtőventillátort kapcsolja ki/be. Azt merre találom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 Ködlámpát mekkora meló utólag beszerelni :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 astrában annyira nem vagyok otthon, de ha szerencséd van benn vannak a gyári kábelek és akkor nem tart sokáig, mert nem kell behúzni a vezetékeket,a bizt táblán biztos megvan a biztosíték és a relé helye.a kapcsoló helye az omiban vakdugós, de a b vectrában már kapcsolót kell cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 astrában annyira nem vagyok otthon, de ha szerencséd van benn vannak a gyári kábelek és akkor nem tart sokáig, mert nem kell behúzni a vezetékeket,a bizt táblán biztos megvan a biztosíték és a relé helye.a kapcsoló helye az omiban vakdugós, de a b vectrában már kapcsolót kell cserélni. A vakdugó mit jelent ? Nekem az egyik kapcsoló full fekete merev (ez gondolom cserés) a másikon viszont rajta van a jel, s egy picit be is lehet nyomni... ez vakdugós lenne ? Azaz a kapcsoló maga megvan, csak ki van pöckölve ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 Az omegában a vil.kapcsoló alatt vannak a ködlámpa kapcsolók.A hátsóé mindegyikben benne van, az elsőé helyén egy fekete müa dugó van, amit ki lehet szeni, de nem lehet nyomkodni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 Az a gondom, hogy ha széthúzom ezt a csatit a hűtőn, akkor ugyanúgy pörög a ventillátorom gyújtásnál. Tehát valószínűleg nem ezzel van a gond. Ahogy láttam a kapcsolási rajzon van még egy kapcsoló a rendszerben, ami a hűtőventillátort kapcsolja ki/be. Azt merre találom? nem kímás a verdád? Mert akkor Te a klímaventillátor kapcsolóját szedted le...keress tovább! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 Ködlámpát mekkora meló utólag beszerelni :?: Kérdezd warwolfot neki tavaly szerelték be Kecsón. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 A vakdugó mit jelent ? Nekem az egyik kapcsoló full fekete merev (ez gondolom cserés) a másikon viszont rajta van a jel, s egy picit be is lehet nyomni... ez vakdugós lenne ? Azaz a kapcsoló maga megvan, csak ki van pöckölve ? Szvsz kapcsolót venned kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 nem kímás a verdád? Mert akkor Te a klímaventillátor kapcsolóját szedted le...keress tovább! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január11, 2005 Megoszt Elküldve Január11, 2005 Megnéztem a ködlámpa dolgot az Így Csináld-ban (látszik, hogy ma jött az ötlet :oops: ) Azt írja, hogy a reléig fektessünk kábelt, ha szükséges... (gondolom az, majd megnézem holnap). Viszont a venti kapcsolójára nem találáltam külön leírást klímás esetre :idea: Mondjuk az is igaz, hogy a klímáról sem nagyon esik szó benne... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 De, klímás! Akkor rossz helyre nyúltam! :oops: Ehhez a kapcsolóhoz képet merre "menjek"? Klímás esetén, ha jól olvasom, akkor a motor hőfokjeladójáról vezérli a hűtés-fűtés modul, ami a bal első kerékjárati dobban található...nem klímásnál említ vmi hűtő ventillátor relét, de még a könyv is írja, hogy akár levett gyújtásnál is elindulhat a ventillátor :? Ha ez a modul sérült, akkor az drága mulatság lesz, ha csak a jeladó, akkor gondolom az olcsóbb....szerintem ha tényleg meg akarod csinálni/csináltatni, akkor legalább a behatárolsára vidd el szervízbe.pl uhuhu :wink: aztán eldöntöd ki mit csináljon vele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Klímás esetén, ha jól olvasom, akkor a motor hőfokjeladójáról vezérli a hűtés-fűtés modul, ami a bal első kerékjárati dobban található...nem klímásnál említ vmi hűtő ventillátor relét, de még a könyv is írja, hogy akár levett gyújtásnál is elindulhat a ventillátor :? Ha ez a modul sérült, akkor az drága mulatság lesz, ha csak a jeladó, akkor gondolom az olcsóbb....szerintem ha tényleg meg akarod csinálni/csináltatni, akkor legalább a behatárolsára vidd el szervízbe.pl uhuhu :wink: aztán eldöntöd ki mit csináljon vele... Astra G ről van szó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Uhuhu! Nem. F Astram van. '94-es GSI (C18XE) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Az enyémben így néz ki a kör: állandó tápról a hűtő oldalában levő hőkapcsoló kapcsolja a ventit, még relé sincs közbeiktatva. :) F Astra 1.6 16v Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Én is nagyon remélem, hogy csak a hőkapcsolóval, vagy érzékelővel van bajom és annak a cseréje megold mindent. Viszont nem tudom pontosan hol keressem a csatlakozót a motortérben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Sziasztok! Megvan az érzékelő, amelyik a hűtőventillátort kapcsolja be.Nagy nehezen, de megtaláltam! Ha szemben állok az autóval balkéznél, de egészen lennt van a hűtőn. Amikor leszedtem az első lökösről a kis kipattintható műanyagot baloldalt, akkor tudtam széthúzni a csatlakozót. Üdv.: Mező Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Sziasztok! Megvan az érzékelő, amelyik a hűtőventillátort kapcsolja be.Nagy nehezen, de megtaláltam! Ha szemben állok az autóval balkéznél, de egészen lennt van a hűtőn. Amikor leszedtem az első lökösről a kis kipattintható műanyagot baloldalt, akkor tudtam széthúzni a csatlakozót. Üdv.: Mező Venti megállt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Igen, ha széthúzom, leáll a venti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Akkor valszeg az lesz a kakukktojás!Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Szerintem is. Legalábbis nagyon remélem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Igen, ha széthúzom, leáll a venti. Akkor tényleg megtalűltad...amit írtam azt a G könyvében találtam, azt gondoltam, hogy azonosak, de akkor az F a régimódi technika alapján van csinálva... Tudod ugye mi a teendő? Vagy próbáljunk tovább segíteni? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Január12, 2005 Megoszt Elküldve Január12, 2005 Köszönöm, de menni fog. Holnap veszek egy ilyen kis bisz-baszt és kicserélem. Aztán beszámolok a fejleményekről. Köszi a segítséget!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Január17, 2005 Megoszt Elküldve Január17, 2005 Sziasztok! A hétvégén sikerült kicserélni a hőkapcsolót a hűtőben. Minden működik, úgy ahogy kell! Ha valakit érdekel, szívesen leírom a folyamatot, voltak benne kicsi buktatók. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget! Üdv.: Mező Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts