Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Az a gondom, hogy ha széthúzom ezt a csatit a hűtőn, akkor ugyanúgy pörög a ventillátorom gyújtásnál. Tehát valószínűleg nem ezzel van a gond.

Ahogy láttam a kapcsolási rajzon van még egy kapcsoló a rendszerben, ami a hűtőventillátort kapcsolja ki/be.

Azt merre találom?

Megosztás:

astrában annyira nem vagyok otthon, de ha szerencséd van benn vannak a gyári kábelek és akkor nem tart sokáig, mert nem kell behúzni a vezetékeket,a bizt táblán biztos megvan a biztosíték és a relé helye.a kapcsoló helye az omiban vakdugós, de a b vectrában már kapcsolót kell cserélni.

Megosztás:

astrában annyira nem vagyok otthon, de ha szerencséd van benn vannak a gyári kábelek és akkor nem tart sokáig, mert nem kell behúzni a vezetékeket,a bizt táblán biztos megvan a biztosíték és a relé helye.a kapcsoló helye az omiban vakdugós, de a b vectrában már kapcsolót kell cserélni.

A vakdugó mit jelent ? Nekem az egyik kapcsoló full fekete merev (ez gondolom cserés) a másikon viszont rajta van a jel, s egy picit be is lehet nyomni... ez vakdugós lenne ? Azaz a kapcsoló maga megvan, csak ki van pöckölve ?

Megosztás:

Az a gondom, hogy ha széthúzom ezt a csatit a hűtőn, akkor ugyanúgy pörög a ventillátorom gyújtásnál. Tehát valószínűleg nem ezzel van a gond.  

Ahogy láttam a kapcsolási rajzon van még egy kapcsoló a rendszerben, ami a hűtőventillátort kapcsolja ki/be.

Azt merre találom?

nem kímás a verdád? Mert akkor Te a klímaventillátor kapcsolóját szedted le...keress tovább! :wink:

Megosztás:

Megnéztem a ködlámpa dolgot az Így Csináld-ban (látszik, hogy ma jött az ötlet :oops: ) Azt írja, hogy a reléig fektessünk kábelt, ha szükséges... (gondolom az, majd megnézem holnap).

Viszont a venti kapcsolójára nem találáltam külön leírást klímás esetre :idea:

Mondjuk az is igaz, hogy a klímáról sem nagyon esik szó benne... :roll:

Megosztás:

De, klímás! Akkor rossz helyre nyúltam! :oops:  

Ehhez a kapcsolóhoz képet merre "menjek"?

Klímás esetén, ha jól olvasom, akkor a motor hőfokjeladójáról vezérli a hűtés-fűtés modul, ami a bal első kerékjárati dobban található...nem klímásnál említ vmi hűtő ventillátor relét, de még a könyv is írja, hogy akár levett gyújtásnál is elindulhat a ventillátor :? Ha ez a modul sérült, akkor az drága mulatság lesz, ha csak a jeladó, akkor gondolom az olcsóbb....szerintem ha tényleg meg akarod csinálni/csináltatni, akkor legalább a behatárolsára vidd el szervízbe.pl uhuhu :wink: aztán eldöntöd ki mit csináljon vele...

Megosztás:

Klímás esetén, ha jól olvasom, akkor a motor hőfokjeladójáról vezérli a hűtés-fűtés modul, ami a bal első kerékjárati dobban található...nem klímásnál említ vmi hűtő ventillátor relét, de még a könyv is írja, hogy akár levett gyújtásnál is elindulhat a ventillátor :? Ha ez a modul sérült, akkor az drága mulatság lesz, ha csak a jeladó, akkor gondolom az olcsóbb....szerintem ha tényleg meg akarod csinálni/csináltatni, akkor legalább a behatárolsára vidd el szervízbe.pl uhuhu :wink: aztán eldöntöd ki mit csináljon vele...

Astra G ről van szó?

Megosztás:

Sziasztok!

Megvan az érzékelő, amelyik a hűtőventillátort kapcsolja be.Nagy nehezen, de megtaláltam!

Ha szemben állok az autóval balkéznél, de egészen lennt van a hűtőn. Amikor leszedtem az első lökösről a kis kipattintható műanyagot baloldalt, akkor tudtam széthúzni a csatlakozót.

Üdv.:

Mező

Megosztás:

Sziasztok!

Megvan az érzékelő, amelyik a hűtőventillátort kapcsolja be.Nagy nehezen, de megtaláltam!

Ha szemben állok az autóval balkéznél, de egészen lennt van a hűtőn. Amikor leszedtem az első lökösről a kis kipattintható műanyagot baloldalt, akkor tudtam széthúzni a csatlakozót.

Üdv.:

Mező

Venti megállt?

Megosztás:

Igen, ha széthúzom, leáll a venti.

Akkor tényleg megtalűltad...amit írtam azt a G könyvében találtam, azt gondoltam, hogy azonosak, de akkor az F a régimódi technika alapján van csinálva...

Tudod ugye mi a teendő? Vagy próbáljunk tovább segíteni? :?:

Megosztás:

Sziasztok!

A hétvégén sikerült kicserélni a hőkapcsolót a hűtőben. Minden működik, úgy ahogy kell! Ha valakit érdekel, szívesen leírom a folyamatot, voltak benne kicsi buktatók.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!

Üdv.:

Mező

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.