Tryker Elküldve Május21, 2008 Elküldve Május21, 2008 opel16v-nek:Külön-külön mértük a kijelzőt és a rádiót,így tudtuk kiszűrni,hogy mekkkora a fogyasztása a kijelzőnek.A rádiónak is szerintem elég sok az a60egynehány mA amit mértünk/vagy ez korrekt?/.A kolléga aki a méréseket végezte sajna nem autóvil.-es így nagyoncsak el kéne mélyednünk az elektronikában...-egyenlőre nincs ötletem...... egyhapsi-nak:ha bekapcsolod a világítást természetesen gyengül a kijelző fénye azért,hogy sötétben ne bántsa a szemed olyannyira.
Tápiószecső Elküldve Május21, 2008 Elküldve Május21, 2008 opel16v-nek:Külön-külön mértük a kijelzőt és a rádiót,így tudtuk kiszűrni,hogy mekkkora a fogyasztása a kijelzőnek.A rádiónak is szerintem elég sok az a60egynehány mA amit mértünk/vagy ez korrekt?/.A kolléga aki a méréseket végezte sajna nem autóvil.-es így nagyoncsak el kéne mélyednünk az elektronikában...-egyenlőre nincs ötletem...... egyhapsi-nak:ha bekapcsolod a világítást természetesen gyengül a kijelző fénye azért,hogy sötétben ne bántsa a szemed olyannyira. Szerintem még a 60 is sok picit a rádiónak. A gázpedál felett be van kötve egy barna színű testvezeték. Az a helyén van? (Vagy az a szivargyújtóhoz megy? B))
FPepe Elküldve Május21, 2008 Elküldve Május21, 2008 Szerintem még a 60 is sok picit a rádiónak. Sztem is, nekem kb. az autó full áramfelvétele ennyi, mióta benne van a BC (előtte nem mértem). Az a rádió nem úgy van bekötve véletlenül, hogy mindig működjön, levett gyújtásnál is? Mert már tapasztaltam olyat, hogy némelyik rádió, ha így kötik be, akkor nem kapcsol le teljesen a kikapcsoláskor.
opel16v Elküldve Május22, 2008 Elküldve Május22, 2008 A rádió is sok... kijelzőnél konkrétan mennyi? hogyan méritek egyébként külön-külön? megvágjátok a tápkábelét az eszközöknek?
Tryker Elküldve Május22, 2008 Elküldve Május22, 2008 A 23.dik biztin levő cuccok valamelyike a fantomfogyasztó.Ezt ugy találtuk meg hogy akksisaru le/negatív/,teszter az áramkörbe és egyenként kivettük a biztiket...A 23.-nál megszünt a fogyasztás.Ezen van a belső-,ill. a csom.tér világitás,az elakadásjelző,a rádió és ez az ominózus agyamramenőőő kijelző!Amikor a kijelzőt mértük akkor a rádiónak lehúztuk a csatiját,amikor a rádiót mértük akkor meg a kijelző csatiját húztuk le.A kijelző egyébként önmagában bír nem tom pontyosan kb:250-300mA-al.Gyújtáskapcsolóval ez ugyibár össze van kötve?Nem lóghat meg az áram azon keresztül??Azóta úgy használom az autót,hogy ha állok kiveszem a binyót hogy a magnó se egyen.Egyébként igen,úgy van kötve hogy gyújtás nélkül is szóljon a rádió,lehet hogy csak a vezetékét kéne felcserélnünk,mert így a végfok állandóan áram alatt van és ezért a nagy fogyasztás/GONDOLOM ÉN/
FPepe Elküldve Május22, 2008 Elküldve Május22, 2008 ...Egyébként igen,úgy van kötve hogy gyújtás nélkül is szóljon a rádió,lehet hogy csak a vezetékét kéne felcserélnünk,mert így a végfok állandóan áram alatt van és ezért a nagy fogyasztás/GONDOLOM ÉN/ Sztem jól gondolod B) A kijelző csak akkor ehet ennyit, ha világít a háttérvilágítása. Azt megvártad, amíg kikapcsol?
yooccoo Elküldve Május22, 2008 Elküldve Május22, 2008 ha nincs buherálva, gyújtás elvétellel lekapcsol
FPepe Elküldve Május22, 2008 Elküldve Május22, 2008 ha nincs buherálva, gyújtás elvétellel lekapcsol Igen, csak ha leveszed az akksisarut, akkor a visszatételnél világít egy darabig.
autastra Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 Nem kell semmi gyújtás meg ilyesmi. Le kell húzni róla a csatlakozót, és megmérni az ellenállását a szondának. Az ugyanis egy sima ellenállás, ami hőre változtatja az értékét. Szia , az ellenállás értékek jók, a légszűrő ház utáni gégecsőben van egy érzékelő , annak mi a feladata ? levettem róla a csatlakozót , kicsulladt a check lámpa , de nem változott a motor alapjárati fordulatszáma illetve levettem az AGR szelepről is a csatlakozót, akkor is kigyulladt a sárga lámpa , de a motor járása nem változott
Tápiószecső Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 a légszűrő ház utáni gégecsőben van egy érzékelő , annak mi a feladata ? Lehet levegőhőmérsékletjeladó, de foglalmam sincs milyen motor úgyhogy passz.
autastra Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 Lehet levegőhőmérsékletjeladó, de foglalmam sincs milyen motor úgyhogy passz. bocs , a motor X16XEL 1.6-16 v
FPepe Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 bocs , a motor X16XEL 1.6-16 v Akkor az a légtömegmérő. B)
autastra Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 Akkor az a légtömegmérő. B) ebben a motorban ki lehet iktatni az AGR szelepet szerinted ?
autastra Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 Akkor az a légtömegmérő. B) [/quote kb mennyi pénz ez ?
opel16v Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 Igen, csak ha leveszed az akksisarut, akkor a visszatételnél világít egy darabig. Így van, erre figyelni kell, különben nem hiába mérte azt a nagy áramot B) az ellenállás értékek jók, a légszűrő ház utáni gégecsőben van egy érzékelő , annak mi a feladata ? Levegő hőmérséklet szenzor (IAT). Annak is mérd meg az ellenállását. Akkor az a légtömegmérő. :D nem nyert B) ezekben a motorokban nincs légtömegmérő.
opel16v Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 ebben a motorban ki lehet iktatni az AGR szelepet szerinted ? Le lehet zárni vékony fémlemezzel (alá). Illetve az AGR-es topicban van egy kapcsrajz, ami állítólag "pótolja", de még nem próbálta senki.
autastra Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 Így van, erre figyelni kell, különben nem hiába mérte azt a nagy áramot B) Levegő hőmérséklet szenzor (IAT). Annak is mérd meg az ellenállását. nem nyert B) ezekben a motorokban nincs légtömegmérő. érdekes , a Csergő szerint kapható légtömegmérő 7200 ft , vagy az IAT -ra gondoltak ?
opel16v Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 érdekes , a Csergő szerint kapható légtömegmérő 7200 ft , vagy az IAT -ra gondoltak ? map szenzor és iat szenzor van benne. kérdezd meg, melyikre gondoltak B)
autastra Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 map szenzor és iat szenzor van benne. kérdezd meg, melyikre gondoltak B) kösz , a map szenzort merre találom ?
opel16v Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 kösz , a map szenzort merre találom ? a homlokfal tetejére van biggyesztve. Egy vákumcső és egy háromvezetékes csati megy bele.
autastra Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 a homlokfal tetejére van biggyesztve. Egy vákumcső és egy háromvezetékes csati megy bele. egy zöld színű csati ? ezek szerint ez a két érzékelő adja a jelet ( légtömeget ) az ECU felé ?
opel16v Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 egy zöld színű csati ? ezek szerint ez a két érzékelő adja a jelet ( légtömeget ) az ECU felé ? így van
autastra Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 így van ha erről lehúztam a csatit ,akkor leállt a motor
opel16v Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 ha erről lehúztam a csatit ,akkor leállt a motor és ez teljesen természetes B)
FPepe Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 X16XEL-en nincs légtömegmérő? B) Jobb lesz ha nem beszélek hülyeségeket B)
Recommended Posts