Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nekem van egy használt, de jó. X16XEL ből vettüki, igaz 3 éve. De nem az volt a baja, én meg bent hagytam az ujat. Tehát ez elvileg hibátlan, ha a 3 év állás nem tet benne kárt. Amugy jó helyen tároltam. Szoval ha érdekel, kiprobálod, és ha jó pár sörér a tiéd.

köszi a lehetőséget...de kicsit messze vagyunk egymástól...te jársz esetleg bp-en vagy hogy tudnánk megoldani? ..a posta a legolcsóbb megoldás talán....de az sem egyszerű...

Megosztás:

Oké... Megnézem az így csináld-ban... Hátha írnak valamit a termosztát cseréről és esetleg van olyan rajz amin kivehető ez a dolog. Köszi. :D

Az a baj,hogy most nagyhirtelen én se találtam olyan képet, amin látszik, mert a vízcső takarja. de ez alapján már nem lesz neház megtalálnod:

30126944.jpg

Ha nézed a képet, a kép bal oldalán a motor "elejéből(egész pontosan a termosztátházról) kijön egy kunkori cső.. megy a hűtőre..

Nah az alá néz be.. a képen is látszik, megy arra egy kék vezeték.. az most nem emlékszem már rá, de talán pont a jeladó vezetéke.

ott két jeladót fogsz találni! egy kétcsatlakozósat, és egy egy csatisat.. az egy csatisra egy ilyen mezei autós csúszósarú szerűség megy rá..

Elképzelhető, hogy neked az lecsúszott, eltört a vezeték stb..

Ha rajta van, szed le.. rakd valami testpontra.. a müszernek fel kell mennie maxra...(kiakadni).

A legjobb ha van segítőd, aki egy egy pillanatra érinti oda.. nem tom mennyire szeretik ezek ha full kakaót kapnak...) ha felmegy, tuti a jeladó a hibás... ha nem, akkor vagy műszer, vagy a kábel.. (jah.. és persze gyújtást adjatok rá a teszt alatt)

Ajánlom figyelmedbe még ezt.. olvass egy két hozzászolást, és meglesz a cucc :D

Megosztás:

Az a baj,hogy most nagyhirtelen én se találtam olyan képet, amin látszik, mert a vízcső takarja. de ez alapján már nem lesz neház megtalálnod:

http://img5.tar.hu/laci4gsi/size2/30126944.jpg

Ha nézed a képet, a kép bal oldalán a motor "elejéből(egész pontosan a termosztátházról) kijön egy kunkori cső.. megy a hűtőre..

Nah az alá néz be.. a képen is látszik, megy arra egy kék vezeték.. az most nem emlékszem már rá, de talán pont a jeladó vezetéke.

ott két jeladót fogsz találni! egy kétcsatlakozósat, és egy egy csatisat.. az egy csatisra egy ilyen mezei autós csúszósarú szerűség megy rá..

Elképzelhető, hogy neked az lecsúszott, eltört a vezeték stb..

Ha rajta van, szed le.. rakd valami testpontra.. a müszernek fel kell mennie maxra...(kiakadni).

A legjobb ha van segítőd, aki egy egy pillanatra érinti oda.. nem tom mennyire szeretik ezek ha full kakaót kapnak...) ha felmegy, tuti a jeladó a hibás... ha nem, akkor vagy műszer, vagy a kábel.. (jah.. és persze gyújtást adjatok rá a teszt alatt)

Ajánlom figyelmedbe még ezt.. olvass egy két hozzászolást, és meglesz a cucc :D

Tenkjú tenkjú tenkjú... Így már világos... :D Holnap rálesek. :D

Megosztás:

Sziasztok!

Friss opel astra F tulajdonos lettem. Első problémám vele, hogy kontakt hibás már a Blaupunkt CAR300 autórádió hangerőszabályzója, valamint a kazettaérzékelő is. Azaz bedugom a kazettás adaptert, aztán visszavált rádióra, benyúlok a nyíláson mozgatom a kazit, aztán jó lesz.

Szóval, ki szeretném szedni a rádiót és megcsinálni. Miképpen kell eljárni a kiszereléséhez? Van elől négy darab imbusz hernyócsavar, azokat kitekertem, de továbbra sem tudom kiszedni, a felette lévő kis polc alatti 4 csavar meg a BC-t fogja.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdv, dK

Megosztás:

Sziasztok!

Friss opel astra F tulajdonos lettem. Első problémám vele, hogy kontakt hibás már a Blaupunkt CAR300 autórádió hangerőszabályzója, valamint a kazettaérzékelő is. Azaz bedugom a kazettás adaptert, aztán visszavált rádióra, benyúlok a nyíláson mozgatom a kazit, aztán jó lesz.

Szóval, ki szeretném szedni a rádiót és megcsinálni. Miképpen kell eljárni a kiszereléséhez? Van elől négy darab imbusz hernyócsavar, azokat kitekertem, de továbbra sem tudom kiszedni, a felette lévő kis polc alatti 4 csavar meg a BC-t fogja.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdv, dK

Elméletileg abba a hernyócsavarok alatti 4 lyukba kell valami vékony tüskével benyúlni, azzal lehet kioldani a reteszelést. PL. bicikliküllőből lehet csinálni ilyet. De készülj fel rá, hogy elég nehézkesen jön ki, pláne ha még gyárilag van benne. De ha már kiveszed, tehetnél bele mp3-as fejet, akkor nem kéne a kazettaadapter :D

Megosztás:

Elméletileg abba a hernyócsavarok alatti 4 lyukba kell valami vékony tüskével benyúlni, azzal lehet kioldani a reteszelést. PL. bicikliküllőből lehet csinálni ilyet. De készülj fel rá, hogy elég nehézkesen jön ki, pláne ha még gyárilag van benne. De ha már kiveszed, tehetnél bele mp3-as fejet, akkor nem kéne a kazettaadapter :D

Köszi. Müködik, de annyira kijön, hogy a tápellátása megszűnt, de aztán megint nem akar kijönni :D Most visszadugtam, aztán hagyom egyelőre. Persze most a kódot is kéri, ami megvan. Ugye jól tudom, hogy kikapcsolt állapotban AS gomb nyom, aztán bekapcsol közben, még mindig tart és addig, amíg nem jelenik meg négy aláhúzás? Mert olyanról is hallottam, hogy ha el van rontva akkor várni kell, mire újra engedi.

Amúgy nem szeretném lecserélni, nagyon is jól szól ez, mind a 6 hangszórójával :D Meg tudtommal az újaknak kell valamilyen keret, meg kilógnak :D

Megosztás:

Nya, meglestem a cuccot, szerintem nem kontaktos az a csatlakozás elég stabilnak tűnik... Mutert beültettem a kocsiba hogy nézze a mutatót, hozzáérintettem a kasztnihoz csak egy pillanatra és aztmondta hogy megmozdult. Ahhoz hogy ezt kicseréljem le kell ereszteni a hűtővizet? Gondolom ez érintkezik a vízzel, szal ha kicsavarom kifolyik minden... :D

Megosztás:

Nya, meglestem a cuccot, szerintem nem kontaktos az a csatlakozás elég stabilnak tűnik... Mutert beültettem a kocsiba hogy nézze a mutatót, hozzáérintettem a kasztnihoz csak egy pillanatra és aztmondta hogy megmozdult. Ahhoz hogy ezt kicseréljem le kell ereszteni a hűtővizet? Gondolom ez érintkezik a vízzel, szal ha kicsavarom kifolyik minden... :D

Érintkezik, de nem nagy kunszt.. odakészíted a new példányt, régi kicsavar.. (nem nagy lik, kevés hűtőfolyadék fog csak elcsorogni) az új meg gyorsan, de azért ésszel, nehogy rosszúl kapasd rá, beteker.. ennyi

Persze csati visszarak...

Szal nem kell leengedni semmit.. bár én a másik jeladót cseréltem,de a müszeré emlékeim szerint még kisebb is!

ui: esetleg egy kicsit után kell tölteni a hűtő"víznek", de lehet nem is megy el annyi

Megosztás:

Minden nem folyik ki, ha elég gyors vagy, és hideg motornál csinálod, amikor a termosztát zárva van, pár decivel megúszhatod.

Megosztás:

A kocsimban a központizár motorok is szórakoznak. Valamikor nem nyitnak ki és szorulnak is.

Még a másik kocsihoz vettem ezt a bicskakulcsos központizárat és megmaradt belőle két motorom, ezek itt:

F_nyk_pek-0017_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az vajon lehetséges hogy ezekre a motorokra kicserélem a gyáriakat? Vagy ezek a motorok csak azzal a vezérléssel működhetnek jól? Esetleg passz és ki kell próbálni... :D

Megosztás:

Szerintem érdemesebb jó állapotú gyári bontottat nézni, mert azzal nem kell szarakodni, és nem derül ki két hét

múlva, hogy mégsem olyan jó. :D

Igazság szerint cserélni szeretném a központizárat majd egy riasztós bicskaszettre, de egyenlőre nem fér bele a keretbe... Jópárszor volt már olyan hogy a kocsi nem akart kinyílni, a kulcs ami a gyújtáskapcsolóhoz van az meg nem jó a zárakba... :D Szal veszélyes ez így... :D

Megosztás:

Igazság szerint cserélni szeretném a központizárat majd egy riasztós bicskaszettre, de egyenlőre nem fér bele a keretbe... Jópárszor volt már olyan hogy a kocsi nem akart kinyílni, a kulcs ami a gyújtáskapcsolóhoz van az meg nem jó a zárakba... :D Szal veszélyes ez így... :D

Felejtsd el az egészet...az olcsó bicskakulcsok gyorsan tönkremennek.Pénzkidobás.

A gyári zárakat vedd ki(nem lesz egyszerű) és fújd át féktisztítóval,aztán ha kifolyt belőle minden por/homok,akkor adj neki zsír sprayt.

Nekem is szorult és mióta megcsináltuk,semmi baja.

A nehezen nyílás lehet a "kulcsszerkezet" hibája is,ami vezérli a kpzárat,ez a kilincs belső oldalán van,cserélhető.

Az ajtóátvezetéseket is érdemes megnézni,nem-e esetleg ott van megtörve a vezetéke.

Megosztás:

Felejtsd el az egészet...az olcsó bicskakulcsok gyorsan tönkremennek.Pénzkidobás.

A gyári zárakat vedd ki(nem lesz egyszerű) és fújd át féktisztítóval,aztán ha kifolyt belőle minden por/homok,akkor adj neki zsír sprayt.

Nekem is szorult és mióta megcsináltuk,semmi baja.

A nehezen nyílás lehet a "kulcsszerkezet" hibája is,ami vezérli a kpzárat,ez a kilincs belső oldalán van,cserélhető.

Az ajtóátvezetéseket is érdemes megnézni,nem-e esetleg ott van megtörve a vezetéke.

Egyenlőre kényszermegoldásnak ez lesz... Aztán majd talán belerakom a bicskakulcsot... Nekem az volt az előző ótómhoz is és semmi bajom nem volt vele. Bár igazság szerint csak fél évig használtam kb. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.