yooccoo Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 mi van akkor, ha esetleg csavarozom? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Ugye acélszegeccsel rakod be a mocikat?Persze ha gyáriról beszélsz... Én csavarra gondoltam. Szegeccsel jobb? :D Ebként gyári. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gboysoft Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Rakd be szegeccsel, nehogy ki lehessen szedni valaha is ebben a földi létben. . .. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Mindkettővel jó :D Csavarból M5 lesz a méret, esetleg M4, de az már alátétes móka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Mindkettővel jó :D Csavarból M5 lesz a méret, esetleg M4, de az már alátétes móka. Szegecseltem. Igaz nem kaptam hozzá vas szegecset, csak alut. :D Ebként készen van, műxik. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Szegecseltem. Igaz nem kaptam hozzá vas szegecset, csak alut. :D Ebként készen van, műxik. :D Akkor készülj fel lelkileg egy cserére vagy csavarra vagy acélszegecsre! Pont emiatt szóltam. Az aluszegecset elfogja nyírni,Udinak ezért kellett cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Sziasztok! Az astra tanítható ablakemelőmotorja hány vezetékes? Látszik valami elektronika kívülről, vagy el van rejtve a belsejében? (ugye jól tudom, hogy a motor "jegyzi meg" a végállásokat, a kapcsoló csak polaritást forgat) Nah! Hogy is van ez? Mit értessz a taníthatón? Tegnap vettem észre, hogy ha egyszerre nyomom mindkét oldali emelőt, akkor a végén, koppanáskor csipog valami elektronika. Ezt a vezérlő elektrika csinálja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Akkor készülj fel lelkileg egy cserére vagy csavarra vagy acélszegecsre! Pont emiatt szóltam. Az aluszegecset elfogja nyírni,Udinak ezért kellett cserélni. Mennyi idő alatt nyírta el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Mennyi idő alatt nyírta el? Udit kérdezd.Aszem kb 1év. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Nah! Hogy is van ez? Mit értessz a taníthatón? Tegnap vettem észre, hogy ha egyszerre nyomom mindkét oldali emelőt, akkor a végén, koppanáskor csipog valami elektronika. Ezt a vezérlő elektrika csinálja? Csak azt tudom, hogy valahogy "megjegyzi" a végállást, ha tovább nyomva tartod a gombot... Bár sok szaki van itt, nem sokan reagáltak a kérdésemre... ;( A kérdést csak azért tettem fel, mert sikerült gyári Kadett ablakemelőt szereznem, de ez valszeg nem memós (ennek kikövetkeztetése miatt volt a "hány vezetékes" kérdésem). Ha viszont az elektronika kívül van, akkor lehet tudnék szerezni az én motoromra. Kicsit zavar, hogy az üzembeni 3-4A-ről ha eléri a végállást akár 10A-ra is felugrik az áramfelvétele. Na ezt kellene megakadályoznom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Kicsit zavar, hogy az üzembeni 3-4A-ről ha eléri a végállást akár 10A-ra is felugrik az áramfelvétele. Na ezt kellene megakadályoznom... Szal akkor nekem ezért vágta ki a 10A-es biztit? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bob Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Csak azt tudom, hogy valahogy "megjegyzi" a végállást, ha tovább nyomva tartod a gombot... Bár sok szaki van itt, nem sokan reagáltak a kérdésemre... ;( A kérdést csak azért tettem fel, mert sikerült gyári Kadett ablakemelőt szereznem, de ez valszeg nem memós (ennek kikövetkeztetése miatt volt a "hány vezetékes" kérdésem). Ha viszont az elektronika kívül van, akkor lehet tudnék szerezni az én motoromra. Kicsit zavar, hogy az üzembeni 3-4A-ről ha eléri a végállást akár 10A-ra is felugrik az áramfelvétele. Na ezt kellene megakadályoznom... Hi! Pont abból a 10 A -ből tudja, hogy végálláson van. :D Amikor az elktronika érzekeli, hogy megugrik az áramfelvétel, lekapcsolja a motort. Úgy emlékszem a gyári Astra ablakemelő motorban benne van az elektronika és, hogy 4 vezetékes. Plusz, minusz, meg a két vezérlő szál, a föl-le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Hi! Pont abból a 10 A -ből tudja, hogy végálláson van. :D Amikor az elktronika érzekeli, hogy megugrik az áramfelvétel, lekapcsolja a motort. Úgy emlékszem a gyári Astra ablakemelő motorban benne van az elektronika és, hogy 4 vezetékes. Plusz, minusz, meg a két vezérlő szál, a föl-le. No igen... Ez csak két vezetékes. Vizont azt néztem, hogy maga a motor csavarokkal van rögzítve a mechanikára, amiből azt következtettem ki, hogy cserélhető. Ha csereszabatos az Astra ablakemelőmotorjával (rögzítési pontok tekintetében, mert ahogy néztem az is torx csavarokkal kapaszkodik a mechanikára), akkor lehet nyert ügyem. De ennyi szenvedés helyett inkább veszek egy Astrát, amiben van elektromos ablak, a Kadettot meg eladom így... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 De ennyi szenvedés helyett inkább veszek egy Astrát, amiben van elektromos ablak, a Kadettot meg eladom így... :D Ááááá és akkor hol marad az élvezet? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Ááááá és akkor hol marad az élvezet? :D :D Mondasz valamit... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Udit kérdezd.Aszem kb 1év. Akkor majd kicserélem a nyáron, addig csak találok vhol vas szegecset. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 ...vas szegecset. Acél :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Acél :D Akkor az. :D Ebként ma is kerestem, de nem találtam, pedig 3 helyen is néztem (ba..ax, pra...er, meg egy kötőelem bolt). Az első kettőben csak alu volt, a harmadikban is, ráadásul azt mondta a f@ci, hogy nem éri meg neki belefektetni. Ígyhát vettem 8 db M5X20-as csavart anyával, és majd azzal lesz kijavítva. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Az első kettőben csak alu volt, a harmadikban is, ... :D ... - Aztán adnak-e tejet ezek a juhok? - A fehérek adnak - feleli János bácsi. - És a feketék? - Hát, azok is. ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 :D ... - Aztán adnak-e tejet ezek a juhok? - A fehérek adnak - feleli János bácsi. - És a feketék? - Hát, azok is. ... Ezt buktam. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 http://www.picotech.com/auto/waveforms/cranking_petrol.html Egy tipikus benzinmotor indításakor az áram... múltkor volt róla szó :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Alu szegecs kb. 2,5 évet bírt.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Alu szegecs kb. 2,5 évet bírt.... Akkor tévedtem! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április3, 2008 Megoszt Elküldve Április3, 2008 http://www.picotech.com/auto/waveforms/cranking_petrol.html Egy tipikus benzinmotor indításakor az áram... múltkor volt róla szó :D Tipikus helyett írhatták volna konkrétan melyik, de amúgy jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április3, 2008 Megoszt Elküldve Április3, 2008 Astra Diesel: http://www.picotech.com/auto/waveforms/gra...astradiesel.gif Benzines, egy hengerben nincs kompresszió: http://www.picotech.com/auto/waveforms/cra...ompression.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts