Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Általában a gyári termót arról lehet megismerni, hogy nem adnak hozzá tömítőgyűrűt, és rajta van a

GM-es címke. Vannak ident típusok, ami valamivel olcsóbb mint a gyári, és jó minőségű. És vannak

az utángyártott típusok, amik 2-3-4 ezer forintért vannak típustól függően.

Megosztás:

Általában a gyári termót arról lehet megismerni, hogy nem adnak hozzá tömítőgyűrűt, és rajta van a

GM-es címke. Vannak ident típusok, ami valamivel olcsóbb mint a gyári, és jó minőségű. És vannak

az utángyártott típusok, amik 2-3-4 ezer forintért vannak típustól függően.

értem.

hát akkor lehet,h lesz még 1 kör :D

ez is kb 2,5körül volt.

esetleg 1 mérés,hogy mikor nyit?

érdemes megpróbálni?

Megosztás:

Ha hidegen indítod a motort, pár perc múlva már ugye elkezd melegedni.

Ha ezzel egyidőben a termosz felől jövő cső és esetleg a hűtő afelé eső sarka

is melegedni kezd, akkor tuti nyitva van mindig a termosztát, és kuka.

Jó termosztátnál csak amikor eléri a 92 fokot, akkor kezd el melegedni a

cső és a hűtő :D

Megosztás:

Sziasztok,

96-os X14XE motoros F Astrám 2 hibakódot villog : 1405 valamint 1530.

Az első az EGR szelepről pamaszkodik, már kivéstem az utolsó szem kormot is belőle, de a sárgalámpa még mindíg világít.

Mielőtt kicserélném kellene egy kis segítség mit is kezdjek a második kóddal, lehet hogy van közük egymáshoz. Nem szeretnék befektetni egy EGR szelepbe ha nem muszáj.

Előre is köszönöm.

Megosztás:

Igen lezárható, de a problémám az, hogy a fent említett dolgok miatt szinte folyamatosan világít az EC lámpám, így a motor sem úgy jár ahogy kéne.

Ha az AGR szelepet lezárod, akkor nem szabad befolyásolnia a motor működését (attól még jöhet sárga lámpa).

Viszont ha teljesen összehányta magát a szelep, akkor lehet az is, hogy vészprogramra kapcsol az ECU, és ezért

a motor hülye viselkedése. Mindenképpen próba-cseresznye alapon kell ezt az AGR témát megoldani.

A 1530-as kód már furcsább... van a gépedben légkondi? Nézd meg, bekapcsol-e a ventije, ha benyomod a

légkondit :D

Megosztás:

Ha hidegen indítod a motort, pár perc múlva már ugye elkezd melegedni.

Ha ezzel egyidőben a termosz felől jövő cső és esetleg a hűtő afelé eső sarka

is melegedni kezd, akkor tuti nyitva van mindig a termosztát, és kuka.

Jó termosztátnál csak amikor eléri a 92 fokot, akkor kezd el melegedni a

cső és a hűtő :D

melegszik rendesen,de ezt a módszert nem néztem még :D

szal ezt kipróbálom!!

Megosztás:

Ha az AGR szelepet lezárod, akkor nem szabad befolyásolnia a motor működését (attól még jöhet sárga lámpa).

Viszont ha teljesen összehányta magát a szelep, akkor lehet az is, hogy vészprogramra kapcsol az ECU, és ezért

a motor hülye viselkedése. Mindenképpen próba-cseresznye alapon kell ezt az AGR témát megoldani.

A 1530-as kód már furcsább... van a gépedben légkondi? Nézd meg, bekapcsol-e a ventije, ha benyomod a

légkondit :D

Hát igen, a legnagyobb gondom az hogy inditás után néhány másodperccel már világit a sárga lámpa, és a motor valószinű vészüzemmódon működik. Fogy is a benzin rendesen. Mikor a hőmérséklet -2°C alatt volt érdekes módon a lámpa nem világított.

Igen van légkondim, utólagosan beszerelt. Érdekes módon nincs külön ventije, hanem a hűtőventillátort használja. Ma kipróbáltam, és ha bekepcsolom a légkondit rendesen felpörög a venti. Ez a hibakód az AC relére vonatkozik ? Ötlet :-( ?

Megosztás:

Hát igen, a legnagyobb gondom az hogy inditás után néhány másodperccel már világit a sárga lámpa, és a motor valószinű vészüzemmódon működik. Fogy is a benzin rendesen. Mikor a hőmérséklet -2°C alatt volt érdekes módon a lámpa nem világított.

Igen van légkondim, utólagosan beszerelt. Érdekes módon nincs külön ventije, hanem a hűtőventillátort használja. Ma kipróbáltam, és ha bekepcsolom a légkondit rendesen felpörög a venti. Ez a hibakód az AC relére vonatkozik ? Ötlet :-( ?

Akkor még érdemes megnézni a motorhőmérséklet jeladót (kétvezetékest).

Nem az AC relére vonatkozik a hibakód, annak külön van. Nem tudom mit kötöztek az utólagos légkondinál

a szakik, de akkor lehet hogy ott kell keresni a hiba okát...

Megosztás:

A vízhőfokmérőm menet közben csak 80 fokig hajlandó felmenni. http://kepfeltoltes.hu/view/080215/200000_...ltoltes.hu_.jpg

Ezért vettem egy új termosztátot és beszerelés előtt vízben melegítve nagyon pontosan, hitelesített digitális műszerrel kimértem. Nyitás kezdete 91-92 fok. Beszerelve is szabályosan működik, hidegben alig kapcsol be a ventillátor (álló helyzetben alapjáraton járatva), melegben szépen beindul az 1. fokozat és csak nagy melegben működik a 2. fokozat.

Jeladó érintkezőjét megtisztítottam, befújtam WD40-el, mégsincs változás. Hol keressem a hibát? Jeladó? Műszer? Aki tud segítsen kérem!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.