Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Hát nemigazán figyelsz én szig ellenálásról írtam test és a tekercsvégek között az nem egyenlő az ohmikussal, azt írtam hogy ezeknek induktív az ellenálása nade sztem ne vitatkozzunk sztem biztos mérsz annyi motort naponta mint én váltót egyent stb :D

Én személyszerint mindenap ezzel dolgozom, ez a munkám nade lehet éntudom rosszul de akkor nálunk mindenki rosszultudja?? :)

Na részemről ennyi! :D

Pont ezt mondom én is, hogy Te a szig. ellenállásról írsz, de sztem itt pont nem az a gond. Inkább melegedés miatt a tekercsmenetek között szokott zárlat keletkezni. Egyébként naponta mérek váltóáramú teljesítményfelvételt, bár nem villanymotorokon. Stem se vitatkozzunk :D

Megosztás:

Pont ezt mondom én is, hogy Te a szig. ellenállásról írsz, de sztem itt pont nem az a gond. Inkább melegedés miatt a tekercsmenetek között szokott zárlat keletkezni. Egyébként naponta mérek váltóáramú teljesítményfelvételt, bár nem villanymotorokon. Stem se vitatkozzunk :D

Hú na én nemfigyeltem eléggé tényleg sorry :D Menetzárlataot meg csak teljesítmény méréssel lehet mérni mert ha zárlatos ugye egy bizonyos tekercs vagy is kitudja mennyi menet "kiesik" így nő az áramfelvétel, az a baj hogy ezt ellenálásmérővel nem lehet megmondani mert egy 100% motornál is 0 át mutat ha meg menetzárlat de még működik a motor akkor is 0 ! Nade mostmár tényleg :D :)

Megosztás:

Na jó nemszóltam inkább semmit :D Mindenki másképp csinálj én inkább mérek... Aprópó motorellenálást nem nagyon tudsz magában mérni mert ennek induktív ellenállása van mintsem Ohmikus! :)

Ahogy Pepe mondja, te teljesen más dologról beszélsz, ami ennél a hibánál lényegtelen.

A tekercszárlat a menetek között szokott fellépni, és sima ohm mérővel az esetek 99%-ban simán kimérhető. :D

Pont azért vesz fel nagyobb áramot ilyen esetben, mert a tekercszárlat miatt kisebb lesz a tekercs ellenállása.

Megosztás:

Ahogy Pepe mondja, te teljesen más dologról beszélsz, ami ennél a hibánál lényegtelen.

A tekercszárlat a menetek között szokott fellépni, és sima ohm mérővel az esetek 99%-ban simán kimérhető. :D

Pont azért vesz fel nagyobb áramot ilyen esetben, mert a tekercszárlat miatt kisebb lesz a tekercs ellenállása.

Most erre mitmondjak ??? Enyi mérnök emberke közt?? :) Sztem nálunk akkor hülye mebrek oktatnak dolgoznak! de mondom részemről ennyi!

Én belemérek egy egyen motorba nálunk ami ugyan nem 12 volt hanem 230V ugye ott több a menet a fesz miatt és ott 0 ohm a tekercs ellenálás akkor 12v on mitől 10 Ohm??? mikor kevesebb a menetszám! de nekem a 9 is páros ha megvan magyarázva! :D

Megosztás:

Az a 230V-os motor biztos egyen? :)

Amúgy én is mértem ilyen 230-as motort, parkettacsiszológépeinket ugyanis én szoktam javítani.

Abban pl három tekercs van, kettő 6 ohm körüli, egy 10 ohm körüli :D

Ott pl az egyik 6 ohmos tekercs egyszer 5.7ohm lett -> menetzárlat.

Megosztás:

Az a 230V-os motor biztos egyen? :)

Amúgy én is mértem ilyen 230-as motort, parkettacsiszológépeinket ugyanis én szoktam javítani.

Abban pl három tekercs van, kettő 6 ohm körüli, egy 10 ohm körüli :D

100% egyen a generátor següdezmű olaját keringteti ebből van váltó és egyen is :D Nade ma megyek megmérek egyett a raktárban lefényképezem ha nektek lessz igazatok akkor tévedtem ebben és hát ez van:)

Megosztás:

Most erre mitmondjak ??? Enyi mérnök emberke közt?? :) ...

Én sem vagyok mérnök (hála az égnek) :D

Az a 230V-os motor biztos egyen? :D

Abban pl három tekercs van, kettő 6 ohm körüli, egy 10 ohm körüli :P

Biztos nem egyen. Itt jön be, amiről eddig szó volt, váltóáramnál valóban inkább induktív ellenállása van a motoroknak.

Gondolom az a 10 ohmos meg a segédfázis tekercse, ami az elindulásához kell :D

Megosztás:

Én sem vagyok mérnök (hála az égnek) :)

Biztos nem egyen. Itt jön be, miről eddig szó volt, váltóáramnál valóban inkább induktív ellenállása van a motoroknak.

Gondolom az a 10 ohmos a segédfázis tekercse, ami az elindulásához kell :D

pepe ismered te egy atomerőművi TVV 250 generátor segédüzemű berendezéseit?? :D egyenáram! Hidd el nekem!

Megosztás:

Amúgy a 0 ohmos tekercsen elég merész áramok mehetnek át :)

Gabi INDUKTÍV ellenálásról van ott szóó!!!!! ezért írtam az ohmikus itt nem rug oylmodon labdába! dugj rá egy 10ohmos ellenálást 12V egyenre aztán húzz kesztyűt is! :D nehogy megégessen! ahogy eldurran a kezebe!

Megosztás:

Gabi INDUKTÍV ellenálásról van ott szóó!!!!! ezért írtam az ohmikus itt nem rug oylmodon labdába! dugj rá egy 10ohmos ellenálást 12V egyenre aztán húzz kesztyűt is! :) nehogy megégessen! ahogy eldurran a kezebe!

De annak is van OHMIKUS ELLENÁLLÁSA :D

Egy kis fizika: Z (váltóáramú ellenállás, impedancia) = gyök[ ohmikus ellenállás a négyzeten + (induktív ellenállás - kapacitív ellenállás)négyzeten] :D

Szerintem ezen kár vitatkozni, minden tekercsnek kell legyen ohmikus ellenállása, mert egyik sem szupravezető szobahőmérsékleten :D

Megosztás:

De annak is van OHMIKUS ELLENÁLLÁSA :D

Egy kis fizika: Z (váltóáramú ellenállás, impedancia) = gyök[ ohmikus ellenállás a négyzeten + (induktív ellenállás - kapacitív ellenállás)négyzeten] :P

Szerintem ezen kár vitatkozni, minden tekercsnek kell legyen ohmikus ellenállása, mert egyik sem szupravezető szobahőmérsékleten :D

OKE Gabi :D De azért utána nézek mert ha itt égetem magam a hülyeséggel az nemmindegy :)

Megosztás:

nem semmi vita :D

hozzátok képest igen kevés jártassággal, szóval paraszti ésszel, ha belegondolok, akkor már egy 5mes vezetéknek is van ellenállása, egy ilyen mociban meg lehet több van, így csak kellene lennie ellenállásásnak :)

R=U/I ha R 0 lenne akkor a többinek is annyi

Megosztás:

a gyári kihúzós antenna helyére nem tud valaki valami megoldást, arra hogy fix antenna legyen??

olyan ami a tetőre menne, csak az oldalsó lukba??

vagy az megoldható lenne, hogy a gyári szárnyra tenni egyet és a vezetéket behuzni oda???

nem vettem még le, nem tudom mi a helyzet ott.

valakinek nicns egy a veki biztitáblája???

ha jol tudom, az elég eccerű, és nekem olyan kellene.......

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.