Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

A jó öreg A277-es? :D

14 évesen csináltam még a mono videoton magnómhoz kivezérlésmérőt vele :D

Igen az .. ez is az az alapáramkör csak meglessz kicsit bolondítva :D Jódolgok ezek.... csak mire igaz?? :)

Legegyszerűbb kapcsolás.. azért szeretem... muszáj előről kezdenem a ssok kihagyás után :P

Megosztás:

Most jut eszembe, hogy van egy másik jelenség is, nem valószínü hogy bármi összeföggés lene köztük. Az ablakmosóm csak a hátsó szávédőt hajlandó mosni, ami nem baj, de viszonylag rövid távokat szoktam tolatni és azt is ritkán. Sokkal kívánatosabb lenne, ha az elsőt locsolná, de azt nem.

Hosszas és fájdalmas fejtörás után kicseréltem a kormánykapcsolót és a jelenség továbbra is fennál. Méé'? :)

Ezeket nézd meg szép sorjában:

1, Motor működik, ha beindítod a szélvédő ablakmosót?

a, Ha igen, akkor az első szélvédő fúvókáihoz menő csövet lehúzod és újra bekapcsolod. (tegyél valamit alá, hogy ne földre menjen az ablakmosó folyadék és használj természetben lebomlót :D )

- Ha szépen nyomja a folyadékot akkor vagy eldugult/elrepedt a cső, vagy eltömődött a fúvóka. A fúvókát egy tűvel tudod kitisztítani. Csövet pedig elvileg bármelyik autósboltban kapsz.

- Ha csak alig jön a folyadék vagy egyáltalán nem, akkor nézd meg nem szedett-e fel valami mocskot a rotor. Ha nem, akkor csere, mindenképpen újra.

b, Ha nem, akkor mérj feszültséget a rácsatlakozó vezetéken. Ha nem kap áramot előrefelé menetben, akkor vagy a kapcsoló rossz, vagy a vezeték. Ezeket szintén tudod ellenőrizni multiméterrel.

A legvalószínűbb egyébként a motorhiba és az eltömődés.

Megosztás:

Hihi.. rádiótechnika.. nekem is van egynéhány.. meg Janel Panel könyvecske.. :)

és anno én is csináltam még az UAA cuccal kivez jelzőt a kis keverőmbe :D

Nah de nem ez a lényeg... Ablakmosó! Szerintem (2emberes :D) mérj elösször feszt a moci lábain amikor nyomatod előre..

Ha van, és nem hallani, hogy megy, akkor behányt..

Vagy az van, ami nekem volt.. már nem emlékszem melyik irányba, de nem akart menni.. aztán már egyik irányba se..megszorúlhatott.

Ahogy elnéztem, nálam úgy van, hogy 2 vezeték megy csak a motorra. valahogy a kormánykapcsoló, vagy relé -már nem emlékszem- variáll, úgy,hogy megfordítja a motorra menő fesz polaritását.

Ezáltal a forgásirányt is..

A moci oldalán meg van egy kis, gondolom visszacsapó szelep.. és attól függően, hogy merre forog, előre vagy hátra nyomja..(nálam legalábbis)

Én anno nem szórakoztam vele..kicseréltem.. 3500 Ft volt egy új moci

A régit odaadtam Petyának(meg volt szorúlva..) ö kicsit játszott. otthon tápegységről adott neki 12voltot, váltogatva.. egyszer igy, egyszer fordítva...aztán állítólag egyszercsak megindúlt a moci... berakta a sajátjába.. azzal adta el.. még ment akkor...is.. :D

Megosztás:

hm hm azért vagyunk páran "mű"kedvelők :)

nekem is annyi panelom van félkészen, sohase fogom befejezni őket :D

én a tervezéséhez nem értek az áramkörknek, de egy adott kapcsolási rajzott át tudok rajzolni nyáktervvé, és az is elég nagy örömet okoz ha még jó is :D

Megosztás:

én is a hamutál helyére tervezek ezt azt.

egy segítséget szeretnék kérni is.

a sluszkulcsot ki szeretném egészíteni egy "start" gombbal.

a wareszon igy volt nekem, mert annak meghibásodott a kulcs szerkezete.

de ott kevesebb vezeték volt.

ugy gondolkodtam, hogy kimérem, hogy ha gyujtást adok az hova kapcsolja a feszt, és ha indítózok az hova.

és a gyujtás után megjelenő feszt fogom egy gombbal átkapcsolni az indító pontra.

szerintetek?

vagy esetleg valakinekmegvan az hogy mit mikor és hova kapcsol a kulcs??

Megosztás:

Pár napja arra lettem figyelmes, hogy a jobb hátsó központizárból furcsa kerregőhang jön, de csak akkor ha reteszelve zárom le az autót, egyszerű riasztóval záráskor semmi hang, csak ha vízszintesig elfordítom a kulcsot.

Zárni mindig zár, mondjuk azt nem néztem még meg hogy a reteszelés működik e azon az ajtón.

K.p zár motor csere, vagy csak kontakthibára készüljek?

Valakinek volt már hasonló?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.