opel16v Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Na nemtom érdekel e valakit de leírom illetve izéé elmondom :D A jó öreg A277-es? :) 14 évesen csináltam még a mono videoton magnómhoz kivezérlésmérőt vele :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 A jó öreg A277-es? :D 14 évesen csináltam még a mono videoton magnómhoz kivezérlésmérőt vele :D Igen az .. ez is az az alapáramkör csak meglessz kicsit bolondítva :D Jódolgok ezek.... csak mire igaz?? :) Legegyszerűbb kapcsolás.. azért szeretem... muszáj előről kezdenem a ssok kihagyás után :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Nekem még van is egy sztereo erősítőben ilyen kivezérlésjelzőm. Annak idején próbáltam még az UAA170 és 180 IC-ket is, azok is hasonlók. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Ugyanaz ez mint a 180-as :) Engem mondjuk zavarna sok led fénye este az autóban :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Most jut eszembe, hogy van egy másik jelenség is, nem valószínü hogy bármi összeföggés lene köztük. Az ablakmosóm csak a hátsó szávédőt hajlandó mosni, ami nem baj, de viszonylag rövid távokat szoktam tolatni és azt is ritkán. Sokkal kívánatosabb lenne, ha az elsőt locsolná, de azt nem. Hosszas és fájdalmas fejtörás után kicseréltem a kormánykapcsolót és a jelenség továbbra is fennál. Méé'? :) Ezeket nézd meg szép sorjában: 1, Motor működik, ha beindítod a szélvédő ablakmosót? a, Ha igen, akkor az első szélvédő fúvókáihoz menő csövet lehúzod és újra bekapcsolod. (tegyél valamit alá, hogy ne földre menjen az ablakmosó folyadék és használj természetben lebomlót :D ) - Ha szépen nyomja a folyadékot akkor vagy eldugult/elrepedt a cső, vagy eltömődött a fúvóka. A fúvókát egy tűvel tudod kitisztítani. Csövet pedig elvileg bármelyik autósboltban kapsz. - Ha csak alig jön a folyadék vagy egyáltalán nem, akkor nézd meg nem szedett-e fel valami mocskot a rotor. Ha nem, akkor csere, mindenképpen újra. b, Ha nem, akkor mérj feszültséget a rácsatlakozó vezetéken. Ha nem kap áramot előrefelé menetben, akkor vagy a kapcsoló rossz, vagy a vezeték. Ezeket szintén tudod ellenőrizni multiméterrel. A legvalószínűbb egyébként a motorhiba és az eltömődés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Ugyanaz ez mint a 180-as :) Engem mondjuk zavarna sok led fénye este az autóban :D Nem teljesen, a 180-as csak csík kijelzést tud, a 170-es csak pontszerűt. A 277-es mindkettőt tudja. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Nem teljesen, a 180-as csak csík kijelzést tud, a 170-es csak pontszerűt. A 277-es mindkettőt tudja. :D Neked is ilyenek voltak a párna alatt? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Nem teljesen, a 180-as csak csík kijelzést tud, a 170-es csak pontszerűt. A 277-es mindkettőt tudja. :D Lényeg hogy kompatibilis típusok :D Pontosítva kb ezt szerettem volna mondani :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Neked is ilyenek voltak a párna alatt? :) http://img.vatera.hu/photos/04/d1/733_1_300.jpg Ja, de egészen az elektroncsöves korszaktól kezdődően, családi örökségből :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Neked is ilyenek voltak a párna alatt? :) http://img.vatera.hu/photos/04/d1/733_1_300.jpg :D Van egy pár belőle :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 :D Van egy pár belőle :D Lebuktatok! :D Hobbi elektronikából is van? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Lebuktatok! :D Hobbi elektronikából is van? :) Úgy 1992-2000-ig :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Úgy 1992-2000-ig :) Mondom én! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 Hihi.. rádiótechnika.. nekem is van egynéhány.. meg Janel Panel könyvecske.. :) és anno én is csináltam még az UAA cuccal kivez jelzőt a kis keverőmbe :D Nah de nem ez a lényeg... Ablakmosó! Szerintem (2emberes :D) mérj elösször feszt a moci lábain amikor nyomatod előre.. Ha van, és nem hallani, hogy megy, akkor behányt.. Vagy az van, ami nekem volt.. már nem emlékszem melyik irányba, de nem akart menni.. aztán már egyik irányba se..megszorúlhatott. Ahogy elnéztem, nálam úgy van, hogy 2 vezeték megy csak a motorra. valahogy a kormánykapcsoló, vagy relé -már nem emlékszem- variáll, úgy,hogy megfordítja a motorra menő fesz polaritását. Ezáltal a forgásirányt is.. A moci oldalán meg van egy kis, gondolom visszacsapó szelep.. és attól függően, hogy merre forog, előre vagy hátra nyomja..(nálam legalábbis) Én anno nem szórakoztam vele..kicseréltem.. 3500 Ft volt egy új moci A régit odaadtam Petyának(meg volt szorúlva..) ö kicsit játszott. otthon tápegységről adott neki 12voltot, váltogatva.. egyszer igy, egyszer fordítva...aztán állítólag egyszercsak megindúlt a moci... berakta a sajátjába.. azzal adta el.. még ment akkor...is.. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 hm hm azért vagyunk páran "mű"kedvelők :) nekem is annyi panelom van félkészen, sohase fogom befejezni őket :D én a tervezéséhez nem értek az áramkörknek, de egy adott kapcsolási rajzott át tudok rajzolni nyáktervvé, és az is elég nagy örömet okoz ha még jó is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 Ugyanaz ez mint a 180-as :) Engem mondjuk zavarna sok led fénye este az autóban :D Én mondjuk betenném a szivargyújtó kinyíló kis dobozába, ha érdekel az infó kinyitom, ha zavar becsukom. Az én autómban úgyse fog senki bagózni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 Ugyanaz ez mint a 180-as :) Engem mondjuk zavarna sok led fénye este az autóban :D lessz bele fényerő szabályzó poti is :D Amúgymeg nemhiszem hogy ezért szétfaragnék bármit is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 én is a hamutál helyére tervezek ezt azt. egy segítséget szeretnék kérni is. a sluszkulcsot ki szeretném egészíteni egy "start" gombbal. a wareszon igy volt nekem, mert annak meghibásodott a kulcs szerkezete. de ott kevesebb vezeték volt. ugy gondolkodtam, hogy kimérem, hogy ha gyujtást adok az hova kapcsolja a feszt, és ha indítózok az hova. és a gyujtás után megjelenő feszt fogom egy gombbal átkapcsolni az indító pontra. szerintetek? vagy esetleg valakinekmegvan az hogy mit mikor és hova kapcsol a kulcs?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
totya-23 Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 Érdeklődnék hogy gyári központi zárhoz lehet e utólag távírányítót beszerelni??????????? Ha igen kb menyi pénz??? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 Érdeklődnék hogy gyári központi zárhoz lehet e utólag távírányítót beszerelni??????????? Ha igen kb menyi pénz??? :) Lehet venni készletben 10 körül Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 a sluszkulcsot ki szeretném egészíteni egy "start" gombbal. Ehhez csak a fekete-piros kábelt kell átkötnöd a slusszról egy nyomógombra, és azon keresztül pozitívra. Amit fontos tudni, hogy legalább 10A-es nyomógomb és biztosíték kell a + felől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
totya-23 Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 Lehet venni készletben 10 körül csak a távirányító 10000??? :) minden bennevan csak egy távirányitót akarok :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 csak a távirányító 10000??? :) minden bennevan csak egy távirányitót akarok :D De mi van benne? Mert csak egy "gyári" központi zár még nem jelenti hogy van benne rádióvevő is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 Pár napja arra lettem figyelmes, hogy a jobb hátsó központizárból furcsa kerregőhang jön, de csak akkor ha reteszelve zárom le az autót, egyszerű riasztóval záráskor semmi hang, csak ha vízszintesig elfordítom a kulcsot. Zárni mindig zár, mondjuk azt nem néztem még meg hogy a reteszelés működik e azon az ajtón. K.p zár motor csere, vagy csak kontakthibára készüljek? Valakinek volt már hasonló? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 Akkor többet lehetőleg ne használd a reteszt, mert egyszer úgy fog maradni, és akkor nem lehet kinyitni! Úgy meg necces ám a kárpitbontás is! :) Sajnos ki van kopva a zármotor szerkezete. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts