Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Azt az elektronikát cserélted már, ami a rotor alatt van?

Mert az szokott ezeknél gyakran kontaktos lenni.

És a gyújtáselosztó rotor+fedél?

Vagy még gyertyakábelre is gondolnék, illetve főtengely jeladóra, de azt jelezné a sárga lámpa.

Köszi a választ.

Az a lényeg hogy elektronika cserével ugyanazt produálja a jeladó az vagy működik vagy nem olyan nincs hogy egyszer igen egszer nem.

A kontaktot kizárnám mert ember még igy nem rángatta a vezetékeket/csatikat mint én.

Gyujtókábel tuti jó mert a traforol jövö kábelt dugtam a gyertyára és ott se volt már szikra.

Tanácstalan vagyok ebben mert amit lehetett kicseréltem és mégsem megy. :huh:

Megosztás:

pedig nálam is ez volt a tünet és a hall-jeladó csatija van meghalva

msot úgy áll két hete, hogy nem mozdult el, másképp gondban lennék, ha egyedül lennék, amikor nem akar indulni

tekerni tekert, de szikra nem volt

Melyik a hall jeladó?

Megosztás:

pedig nálam is ez volt a tünet és a hall-jeladó csatija van meghalva

msot úgy áll két hete, hogy nem mozdult el, másképp gondban lennék, ha egyedül lennék, amikor nem akar indulni

tekerni tekert, de szikra nem volt

Jah meg ha a csati kontaktos akkor egy idő után miért indul be? :huh:

Megosztás:

a nyoma akkor se lesz olyan :huh:

ütni lehet üt akkorát, de azért inkább ne rugjon meg ló :D

Ma vettem egy uj elektronikát.Eddig nem állt mg egyáltalán remélem nem is fog.

Amugy mikor megállt a trafóból sem jött"bizsera :lol: "a trafo tuti jó mert azt is kipróbáltuk.

Megosztás:

Melyik elektronikát?

Nálam is a rotor alatti elektronika szállt el annakidején... De mire rájöttem, hogy miért nincs szikra, már én is vettem egy másik (bontott) trafót (persze feleslegesen). Külön elektronikát nem nagyon lehet kapni, kivéve autóelektomos boltban horror áron, én spec vettem egy komplett gyújtáselosztót újsághirdetésből 7eFt-ért, így megvolt az elektronikám, van egy plusz rotorom (ha esetleg valami történne), és egy plusz elosztófedelem is! :huh:

Megosztás:

attol függ

távolsági megy?

ha igen akkor égők jók bizik is, akkor szerintem a bajuszkapcsolonál lehet hiba.

vagy beéget a kapcsolója, vagy valami vezeték hiba..

szét lehet szedni, valahol be is volt linkelve a folyamat és meg lehet vizsgálgatni.

Megosztás:

A szivargyújtó biztije melyik? milyen színű?

A helyét kb sejtem, hogy a kormány mellett balra lent, de nem akarom az összeset kiszedni

Járó mocinál szabad-e ezeket piszkálni?

Ha leveszed a fedelet, ott vannak a hátoldalán a piktogrammok, az alapján megtalálod.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.