Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Hi!

Én ugyan nem vagyok GSi-s, de amíg megjönnek kontárkodok kicsit :huh:

Én így elsőre nem a légtömegmérőre tippelnék, sztem az adna hibajelzést is. Tényleg, nem szokott a sárga motorkontroll lámpa ilyenkor kigyulladni a műszerfalon? Nekem inkább vákuumcső problémának, esetleg ha csak üzemmelegen csinálja, akkor lambda szonda gyengélkedésének tűnik. Egyébként egy új légtömegmérő pl. Unix-nál 98000Ft. Helyileg a vastag levegőcsövön találod, ami a légszűrőtől megy a folytószelepházra, egy négyszögletes valami, amire vezetékek mennek.

Hidegen is és melegen is csinálja. Néha felgyullad a motorelektronika lámpa majd kialszik de ezt nem akkor csinálja. Ja egyébként ezt a direktszűrő felrakása után kezdte el de most már egyre gyakrabban. Pár éve voltam az Opel Gombosnál (nem ezzel) hogy néha néha kigyullad a motorelektronika lámpa, megnézték computerrel és azt mondták hogy a lambda szonda az. Kicseréltem és azután is ugyanúgy kigyullad. (Nesze 20 rongy). Na mondtam akkor nem kísérlatazünk tovább.

Ja és még ilyekor olyat is csinál hogy elveszem a gázt valamelyik sebességben és motorfék helyett rángat.

Megosztás:

Hidegen is és melegen is csinálja. Néha felgyullad a motorelektronika lámpa majd kialszik de ezt nem akkor csinálja. Ja egyébként ezt a direktszűrő felrakása után kezdte el de most már egyre gyakrabban. Pár éve voltam az Opel Gombosnál (nem ezzel) hogy néha néha kigyullad a motorelektronika lámpa, megnézték computerrel és azt mondták hogy a lambda szonda az. Kicseréltem és azután is ugyanúgy kigyullad. (Nesze 20 rongy). Na mondtam akkor nem kísérlatazünk tovább.

Ott a válasz a hozzászólásodban!

Felejtsd el a direkszűrőt!Lehet pont az vágta haza a légtömegmérőt!Szedd ki a légtömegmérőt és óvatosan féktisztítóval takarítsd meg.Rakd vissza,a direktszűrőt pedig messzrie dobd el.Semmi haszna a hangon kivül,sőt még a lőerőkből is elvesz.

Megosztás:

Ott a válasz a hozzászólásodban!

Felejtsd el a direkszűrőt!Lehet pont az vágta haza a légtömegmérőt!Szedd ki a légtömegmérőt és óvatosan féktisztítóval takarítsd meg.Rakd vissza,a direktszűrőt pedig messzrie dobd el.Semmi haszna a hangon kivül,sőt még a lőerőkből is elvesz.

És mivel vágta haza? Egyébként hogyhogy elvesz a lóerőkből? Ez igaz?

Megosztás:

ez a sportlégszűrő egyre több negativumotkap itt opelos körökben.

én ugy emlékszem, hogy a karbis kociskat is hozzá kellett álitani a sportlégszűrőhöz, pl ...

lehet hogy ha az elektronikát hozzá állítanák, akkor jobb lenne a sportlégszűrővel, de kitudja...

ezt igazábol szerintem méréssel lehetne tutira megmondani.

Megosztás:

És mivel vágta haza? Egyébként hogyhogy elvesz a lóerőkből? Ez igaz?

Az apró kosz,ami átjut rajta tönkreteszi a légtömegmérőt szép lassan.

És hogy hogyan vesz el a lóerőkből?

Egyszerű,csak végig kell gondolni.

Elvileg a direktszűrő több levegőt ad a mocinak,na de az a többlet levegő hova jut?Kipuff oldalon marad minden gyári,ergo nincs nagyobb "átömlés".

De még ez nem is lenne baj,mert még azzal együtt sem hoz 5Le-nél többet szerintem.

Inkább az a baj,hogy a szűrő a motortérből szívja a levegőt,onnan ahol már a motor jó meleg és a forró levegőt szívja a motor is magába.

Márpedig a forró levegőből hiába kap többet,attól erőtlen lesz.

Szal többet ér egy jó(Green,K&N) direktszűrő betét,de ugye az meg nem 5EFt.

De ha ezt nem hiszed el,akkor csak egy kérdésem marad!

A nagyon drága gépekben(Aston Martin,Ferrari stb.)miért nincs direktszűrő? :huh:

Megosztás:

Az apró kosz,ami átjut rajta tönkreteszi a légtömegmérőt szép lassan.

És hogy hogyan vesz el a lóerőkből?

Egyszerű,csak végig kell gondolni.

Elvileg a direktszűrő több levegőt ad a mocinak,na de az a többlet levegő hova jut?Kipuff oldalon marad minden gyári,ergo nincs nagyobb "átömlés".

De még ez nem is lenne baj,mert még azzal együtt sem hoz 5Le-nél többet szerintem.

Inkább az a baj,hogy a szűrő a motortérből szívja a levegőt,onnan ahol már a motor jó meleg és a forró levegőt szívja a motor is magába.

Márpedig a forró levegőből hiába kap többet,attól erőtlen lesz.

Szal többet ér egy jó(Green,K&N) direktszűrő betét,de ugye az meg nem 5EFt.

De ha ezt nem hiszed el,akkor csak egy kérdésem marad!

A nagyon drága gépekben(Aston Martin,Ferrari stb.)miért nincs direktszűrő? :huh:

Okés én ezt aláírom és elhiszem. Egyébként kipuffogó oldalon ohne katalizátor és 60-as rendszer.

Egyébként elhiszem hogy szinte semmit nem ér a direktszűrő de azért nézz meg egy két szénné tuningolt kocsit nem házilag hanem tuti műhelyekben és ott figyel a direktszűrő.

Egyébként szerintem sem ér semmit. Na de most az a kérdésem hogy az tönkreteheti a légtömegmérőt. De hiszen az egy ilyen műanyag kis pöcs a csőben nem? ahogy nééztem. pucolni nem lehet? nem akarom kicserélni vsilliárd pénzért és nem az a baja. Egyébként fals levegő nem lehet?

Megosztás:

amit mondtál azoknak nem csak a kipuff, és légszűrő oldal van átlalakitva, szoval azt ne keverjük ide . :huh:

ha meg hang kell, akkor zaklasd ezügyben Tápiószecső kollégát.

neki gyári cucc van megmokolva ugy hogy kicsit jobb is lett tőle agép, meg jobb a hangja is :lol:

Megosztás:

De hiszen az egy ilyen műanyag kis pöcs a csőben nem? ahogy nééztem. pucolni nem lehet? nem akarom kicserélni vsilliárd pénzért és nem az a baja. Egyébként fals levegő nem lehet?

Az nem müanyag,ha jól tudom,hanem egy előmelegített izzószál,de én ehhez nem értek annyira,nem vagyok benzines! :huh:

A lényeg,hogy van itt olyan,aki azt a szálat óvatosan megtakarította féktisztítóval és jó lett neki.

Megosztás:

Gondolom a lambda nem gyári került bele, hanem utángyári :lol:

Na az okozhatja pl a gondod :huh:

Kétféle légtömegmérő van a GSi-ken, a korábbi verzió csappantyús, annak a potija megy tönkre idővel.

A későbbi verzió úgynevezett forrófilmes, ott vagy elkoszolódás (amit okozhat a direktszűrő túlolajozása pl),

vagy oxidáció miatt idővel megy tönkre.

Megosztás:

Gondolom a lambda nem gyári került bele, hanem utángyári :lol:

Na az okozhatja pl a gondod :huh:

Kétféle légtömegmérő van a GSi-ken, a korábbi verzió csappantyús, annak a potija megy tönkre idővel.

A későbbi verzió úgynevezett forrófilmes, ott vagy elkoszolódás (amit okozhat a direktszűrő túlolajozása pl),

vagy oxidáció miatt idővel megy tönkre.

A lambda gyári lett bele...

A pucolást holnap megpróbálom...Benzinnel lehet? Finomkodni kell vele vagy lehet dörzsölgetni rendesen?

Azért köszi..

Megosztás:

olvastam már itt ilyet azzal a légtömegmérővel kapcsolatban is.

de Pepe se mond hülyeséget :huh:

Mi az az ECU?

Egyébként mondom computeren már volt a gombosnál és kicseréltették a szondát hiába de akkor még ez a hiba nem volt mert akkor még gyári volt minden.

Ezt hidegen és melegen is csinálja.

Első alapjárati motorpucolásnál jobb lett de azóta még kétszer volt pucolva és már nem javult vagy nem picolták kia szerelők? Az elsőnél láttam kiszedve és pucolva..

Az a szerelő azt mondta hogy ezt még 4-5ször el kell játszani.

Egyébként olyat is csinál hogy olyan 1500-ös fordulat alatt padlóig nyomom akkor befullad.

Egyébként chiptuning is van de akkor még nem volt csak betétszűrő sport.

Tulképpen már nem emlékszem pontosan mikor és hogy kezdődött de most ez van.

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást azért és bocsi a sok hülye kérdésért és untatásért.

Megosztás:

Egy rossz chip is okozhatja ezt... nemtom ki csinálta ezt neked...

ECU a motorvezérlő komputer.

A chip már öt éve benne figyel azt meg kb egy éve kezdte csinálni....

Hálistennek ez nem állandó jelenség hanem ritkán de azért mégis idegesítő egy kicsit....

Ja és még egy kérdés hamár itt vagyok köztetek:

a motor kelepel (szelepek?hidrotőkék?) mi lehet? Természetesen nem mindíg hanem random üzemmódban és az erőssége is változó hidegen melegen egyaránt de inkább hidegen de nyáron a melegben is. néha kis ideig néha tovább aztán elhallgat. Most télen inkább hidegen míg be nem melegszik de néha melegen se kussol el.

Megosztás:

Hálistennek ez nem állandó jelenség hanem ritkán de azért mégis idegesítő egy kicsit....

a motor kelepel (szelepek?hidrotőkék?) mi lehet? Természetesen nem mindíg hanem random üzemmódban és az erőssége is változó hidegen melegen egyaránt de inkább hidegen de nyáron a melegben is. néha kis ideig néha tovább aztán elhallgat. Most télen inkább hidegen míg be nem melegszik de néha melegen se kussol el.

szerintem hidrotőke.

Megosztás:

Szerintem is a hidrotőkék. Milyen olajat használsz az autóba?

Megosztás:

10W-60 CAstrol RS

És mennyibe fák ez kb? Érdemes gyárit venni? és plusz még miket kell venni a tőkéken kívül? tömítések? szimering?

off:(a gyári oylan 10 körül jön ki kb.

szerintem érdemes szelepdekli tömítést is venni akkr már, + hozzá pasztát a dekli és a paszta megint oylan 2500

szimeringet nem tudom kelle veni, lehet a vez tengelyre kell.

de azt nemsokára megmodják, de ez elektromos topic, tehát ezeket a kérdéseket a motor topicon tedd fel.)

Megosztás:

Hidrotőke darabja az utángyári jobb minőségűből asszem olyan 5000 körül van.

Mindenképpen érdemes egy hengerfej generált megejteni, ez olyan kb 25ezer (Szuromi műhely pl).

Ezen kívül tömítések, hengerfejcsavarok szintén 15-20ezer. Plusz szét-össze munkadíj.

De először is érdemes egy olajnyomást méretni, lehet még az is, hogy az olajpumpád nincs

a helyzet magaslatán. Egyébként régebben én is a Castrol RS-t használtam a versenyparipába,

de amióta magyarországon csomagolják, vészeset esett a minősége, szal én áttértem másra.

Javaslok neked is egy próbát legközelebbi olajcserénél metabondra, vagy castrol magnatec, mobil1 olajra.

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem van egy c16nz astrám.Mostanában azt csinálja hogy menet közben vagy alapjáraton megáll.Van amikor egyből elindul de van amikor csak 10 perc várakozás után vagy egyáltalán nem akar elindulni.Azt már tudjuk hogy nincs szikra olyankor amikor megáll.Gyujtás elektronikát már cseréltem(bontottat)azzal is ezt csinálta.Trafó tuti jó mert párat kiprobáltunk már.

Kérlek segítsetek.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.