Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Utángyártottat. Szted van jelentősége?

Egn van!! már nagyon sok esetben bizonyított, hogy az utángyártott neeem jóóóóó (lambda szonda kb.: fél év és qkaaa !!! , vízhőfok jeladó stb ...) Nekem 1,4 16v X14Xe vízhőfok jeladó eredeti Bosch 3200Ft !! Azt megelőzően, hogy "opel16V" nem javasolta hengerfej, szelepszár (16db) szimering, szelepfedél tömítés +10db hengerfej leszorító csavar!, gyújtó kábel (X14Xe esetében csak kompletten lehet !!, cirka 20eFt), idő előtt gyertya csere 1500Ft/db Bosch 2 pólusú)

Baromira össze tudják zavarni a mocit a barom jeleikkel !!!

Megosztás:

Egn van!! már nagyon sok esetben bizonyított, hogy az utángyártott neeem jóóóóó (lambda szonda kb.: fél év és qkaaa !!! , vízhőfok jeladó stb ...) Nekem 1,4 16v X14Xe vízhőfok jeladó eredeti Bosch 3200Ft !! Azt megelőzően, hogy "opel16V" nem javasolta hengerfej, szelepszár (16db) szimering, szelepfedél tömítés +10db hengerfej leszorító csavar!, gyújtó kábel (X14Xe esetében csak kompletten lehet !!, cirka 20eFt), idő előtt gyertya csere 1500Ft/db Bosch 2 pólusú)

Baromira össze tudják zavarni a mocit a barom jeleikkel !!!

Hmm, csak az a baj, hogy eredetit nem egyszerű szerezni, persze ha Bp-en laknék, nem lenne nehéz, de így...

Megosztás:

a memoria és a táp szálat kell felcserélni.

F astrába ez nem tul nagy gond, mert egyforma vastagok a kábelek.

keresd meg multiméterrel azta szálat, amin állandóan van fesz, az a memoria

a tápon csak gyujtás ráadása után van feszkó.

nekem egyébként ugy van, hogy az állandóra van rátéve a magnó memoriája és tápj ais.

de tavasszal az egészet ujrakábelezem, mert hidegben mindig lekapcsolja a magnót indításkor, és már kezd iegesieni, hogy ugyan azt a zenét legalább kétszer kell meghallgatnom...

Megosztás:

Jájá!

jó megfigyelő vagy :(

Köszönöm Novyy!

A pio kábelen tudod variálni a kis csatikkal!Aszem a sárágát és a pirosat kell felcserélni!

De fényképezd már le,mi van a kis zászlócskákon,mert akkor lesz egyértelmű!

A kék az tuti,hogy vezérlő 12V,mert nekem onnan indul a sub erősítője.

Megosztás:

Hát kérlek ,

Sárga - Battery +

Sárga/Fekete - MUTE

Kék/Fehér - SRC ( távirányító)

Piros - ACC

jöhet az itiner :( mit is hova kéne akkor ;)

szólj ha mégis fotózzak is.

Na akkor egy tipp!

Ha jól emléxem,nekem úgy van bekötve,hogy a Sárgán két csati van.Oda van rádugva a maga a sárga és a piros is.

Így ugyan kézzel kell kapcsolni ki és be,de engem ez nem zavar.

Lacee!Neked GSi-d van ugye?

Annak a gyujtáskapcsolója érzékeli,hogy van-e benne kulcs?

Mert az is számít.

Van aki ezért vett inkább Blaut,mert az "tudja" mikor van kulcs a kocsiban és csak akkor müxik a rádió,ahogy kiveszed a kulcsot lekapcsol.

Megosztás:

Igen dzsíeszájom vanik...

A régi f astránkban kenwood vót és ha kivettem a kulcsot akkor zene le is állt de ugyanez volt ezzel a rádióval a G astránkban is és egy elektronyos srác átkötött valamit és mostmár megy kulcs nélkül is a zene.

hogy érzékeli a kulcsot a kapcsoló? nemtom :(

Köszike azért, akkor holnap fényben neki állok valamit hekkelni ;)

Megosztás:

Skacok, hogy is van ez a gyári rádió cserénél mikor berakok egy új magnót a csokit hogy is bontom meg ? csakhogy a memoria is megmaradjon ha leveszem az előlapot és a kijelzőm és félig működjön ?!

Ahhoz, hogy a nem gyári rádió bekapcsolásakor ne menjen el a dátum az autó kijelzőjén, a piros/szürke vezetéket kell elvágnod a rádió csatinál.

Megosztás:

T mínusz egy órával a beépítés előtt aggályaim akadtak.

Tehát:

- régi magnó ki vesz ,

- új berak, csokit rádugom antenna kábelt szintén, und elvágom a piros/szürkét ami a gyári csatiból jön(mert a pio kábelkötegen nincs ien szín kombó)

- a pirosat és a sárgát a csatiknál széthúzom majd felcserélve összedugom.

ez valahogy kevésnek tűnik :(

vagy mégis igy lesz minden jó?

a fekete/sárgát csak hagyjam lógni?

a 3 db kék/fehér csatit sehova ne dugjam?

a sárga se kerül sehova?( a 2. sárga)

Megosztás:

egy kis szigetelőszalag nem árt a vágott kábelre.

a kék fehér az szerintem elektromos antenna, erősítő vezérlőszál, meg más iylen + kiegészítő cucc bekapcsolására szolgál, tehát ha nincs ilyened akkor az marad csak ugy.

egyébként nekem a magnat rebelemet nem birta bekapcsolni az lg kapcsolószálja.

a második sárga meg nem kell sehovase szerintem.

Megosztás:

hát a szigszalag azt alap vót elvégtam a peros/sz.t és mind2 végét szigeteltem.a sárga pirisat is szét csatiztam aztán felcseréltem.

A magnó viszont nem müxik csak ha a gyujtás rajta van... :( szóval ez így nem jó ;)

und a gyári magnónál papás volt az antenna kimenete ennél a pionál meg mamás :) ...kvázi nemtudom bedugni az antenna kábelt :(

Megosztás:

Sárga - Battery +

Sárga/Fekete - MUTE

Kék/Fehér - SRC ( távirányító)

Piros - ACC

Kék fehér és sárga fekete sehova,leszigetelni és kész.

A kék fehér vezérlő 12V,elektronyos antennához,erősítő bekapcsolásához stb.

A sárga fekete ugye MUTE,ami mondjuk telókihangosítónál kap szerepet,hogy elkussoljon a rádió,ha éppen beszélsz telón.

A lényeg,legalábbis aszem nekem így van bekötve,de ha összeszedem magam,lemegyek és kihúzom a helyéről a rádiót.

Szal:

Piros csati széthúz és a sárga(battery 12V) második lengőjére rádug.Jók a csatik,szigetelés is van rajta.

Így akkor megy a rádió,ha te bekapcsolod,semmi köze nem lesz a gyujtáskapcsolóhoz.

Van aki szerint ezt így elég parasztos megoldás,én megszoktam már.

A GSi-ben milyen antenna van?

Erősítős vagy sima?

Mert ha fejerősítős,akkor annak adni kell egy leválasztókondin keresztül kapcsolt 12V-ot.

A csatalakozóhoz tudsz venni bármelyik autósboltban átalakítót,no para.

Én kicseréltem a gyári kábelt,nekem 75Ohm-os RG-6-os koax van behúzva a helyére.Sokkal jobb lett a vétel a gyári antennával.

Megosztás:

nekem a második antenna tört el magátol :S

nincs a gyári helyére valami kis fix antenna???

johny

ezek az adatok fel vannak tüntetve a koax kábelen

pl a 750 ohm érdeklen, mert a Rg 6 az szerintem fel van, és nekem van is pár méter, de nem tudom hány ohmos lehet...

Megosztás:

j0hnny

ezek az adatok fel vannak tüntetve a koax kábelen

pl a 75 ohm érdekelne, mert a Rg 6 az szerintem fel van, és nekem van is pár méter, de nem tudom hány ohmos lehet...

Az RG-6 75Ohm,az RG-59 is,az RG-58 tudomásom szerint az 50Ohm.

Én még tervezem egy 25-30dB-es antennaerősítő beszerelését,Kecskemét elég távol esik mindenféle adótól.Csak elég borsos az ára(kb8E),jó lenne egy bontott,amiben meghalt a 230V-12V trafó.Ha valakinek van ilyen szóljon.

unas_143974.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.