Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

nos amit en tapasztaltam a heten az az hogy ha koszos,poros, saras lesz akkor gyakorlatilag nem latsz vele semmit/ez a gyarinal azert nem volt ennyire sarkallatos/...esoben a vizes trutyi felverodott ra.

amugy az ereje hasonlo mint a gyarie... de szerintem sokkal szebb maga a latvanya.

sry az ekezetekert :(

az angel eyes jobban is világít, mint a gyári lámpa, vagy csak jobban néz ki?
Megosztás:

kadetté egyszerűbb....a full digites vectráét Antiék valami 7 óra alatt molyolták bele :(

Mechanikailag, vagy elektromosan tartott sokáig? Mert amit eddig láttam A Vectra műszerfalat, az mechanikailag egy az egyben megegyezett az Astráéval, sőt Astrában is láttam már Vectra műszerfalat (meg lehet ismerni a W=1083 számáról, meg kicsit más karaktertipussal készült a számlapja).

Megosztás:

Mechanikailag, vagy elektromosan tartott sokáig? Mert amit eddig láttam A Vectra műszerfalat, az mechanikailag egy az egyben megegyezett az Astráéval, sőt Astrában is láttam már Vectra műszerfalat (meg lehet ismerni a W=1083 számáról, meg kicsit más karaktertipussal készült a számlapja).

Szerintem elketromos szempontból.

Ha jól emlékszem, akkor volt beépítési doksijuk, Anti fordított Zoli pedig csinálta :(

Meg a veki tankja 60 literes ;)

Megosztás:

Volt komplett leírásunk...mit hogyan...így került potom 8 óra munkába bekötni...még 1X nem csinálnám...

Na igen...és a tank nem fog stimmelni..vagyis amit kiír literben..a veki tankja 60 licis...kell jeladó is a váltóba, meg sok sok kábelezés a boardcompitól...

Boardcompi mindenképp kell neki? A váltóba a jeladó a Kadettéhez is kell tudtommal. A tankszintjelzőt elvileg meg lehet hack-elni, a tankban egy poti van, annak az ellenállását figyeli az elektronika, soros ellenállással, vagy legrosszabb esetben egy műverősítős szinteltolással működnie kell.

Szívesen elbogarásznék egy ilyennel, de nem látok sehol használtan :(

Megosztás:

Na még annyi, hogy...mechanikailag a vectra műszerfal 1 az 1-ben passzol, de sokat kell mókolni a bekötéssel, míg a Kadett műszerfal esetében ez pont fordítva van...

Nekem a mechanikus faragás nem lenne gond, csak attól félek, hogy nem lesz pontos a tank szint jelző és a bord computer, ezért nem vectráét szeretnék bele rakni (pedig az sokkal szebb). Úgy gondoltam, hogy útjeladót kell cserélni csak és egy olajnyomás mérőt kell berakni pluszba, ha a tank szintjelzőhöz hozzá kell nyúlni akkor nem igazán akarom belefaragni, mert akkor nem lesz pontos a board computer. Szeretném ha megmaradna a bc-m pontossága mert én azalapján megyek tankolni :(

Megosztás:

Igen, erre a potis megoldásra mi is gondoltunk, de sehogy sem sikerült beállítani, aztán inkább hagytuk a francba...merthogy a tank formája sem teljesen azonos, így a szintjelzőt is elég nehéz atverni... :(

Sztem nem is lehet pontosan beállítani, eleve a tankjeladó nem alkalmas erre. Nálam legalábbis a műszer kb. 450km-nél mutatja 25L-nek az üzemanyag mennyiségét, aztán nem egész 200km múlva már 0-t mutat. A 25L alatti tartományban hirtelen csökken.

Megosztás:

Mivel ez az első olyan elektromos hiba ,ami kontakt hiba miatt keletkezett ,ezért leírom.

Az én vasam caravan, a csomagtér villágításom egyszer csak megszünt világítani.

Gondoltam égő ,gyors csere és kész. Nem , és nem is kapcsoló baja volt mint utólag kiderült.

A bal hátuljában van 1 csoki aminek a középső lába lett volna a negatív és adta volna a kapcsolótól jövő testet.

Mire nagy sokára kibuheráltam (először azt hittem hogy a tetőnél a hátsó ajtónál vezeték törés van) és széthúztam akkor derült ki hogy az érintkező 1ik lába eltünt egyszerűen elrohadt . A csoki teljesen jó állapotú az autó hátulja csont száraz a széthúzott csoki viszont tiszta okszid és zöld színű. Ezek szerint várható hogy a többi csatlakozó ugyan ilyen állapotban van és ugyan így járok vele? :(

Megosztás:

sziasztok olyan problémám lenne hogy az utastér ventilátor csak 3fokozatban megy 1,2-ben nem .elötte az volt a jelenség hogy olyan furcsa égett szagot éreztem utána meg csak 3 fokozatban ment

mi lehet a baja ? hol található az az alkatrész amit cserélni kell ?

Hát valószínűű az előtét ellenállásod adta be a kulcsot. A mocitető kinyit, az első szélvédő előtt a műanyag takarást kiveszed, alatta van 1 doboz tetején a pollenszűrőt kiveszed, a házban van a befúvó motor kábel követ az megy az előtét ellenálláshoz jobbra még a dobozban. A baj csak az hogy húzós az ára 7-8eFt. Próbálkozz bontóban.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.