Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Exide 7x Ah-s. Meg fogom mérni. Csak jussak haza. ;)

Az valószínű nem ég mert nincs. :(

Akkor jól emlékszem. Éppen a héten panaszkodott egy kaposvári ismerősöm, hogy a tavaly

vett exide (csak neki 55-ös asszem) akkuja egy hét alatt lemerül. neki is javasoltam a mérést,

de elég gyanús így már ez a sztori. Te mikor vetted?

Megosztás:

Számít, vagyis azt mutatja, hogy az akku nincs a helyzet magaslatán.

Reméljük a legjobbakat :( aztán otthon mérjél minél előbb egy áramot.

egyik kollegámnak az utólag beszerelt ablakemelő nyomógombjai szivatták az aksit, ami persze igazából télen jött elő...állandóan világított a benük lévő "égő"...

Megosztás:

Hazaértem. :(

Mielőtt beindítottam már csak 11.8 volt (nem pöccre, de könnyedén beindult), de itthonra megintcsak 12.3 lett. Rossz az akksi, vagy ennyi idő alatt nem képes feltölteni? (multival is kimértem az is 12.3-at mutatott)

Viszont azt hittem van lakatfogónk, de nincs. Multival mit hova kell dugni, hogy az áramot meg tudjam mérni?

Megosztás:

Hazaértem. :(

Mielőtt beindítottam már csak 11.8 volt (nem pöccre, de könnyedén beindult), de itthonra megintcsak 12.3 lett. Rossz az akksi, vagy ennyi idő alatt nem képes feltölteni? (multival is kimértem az is 12.3-at mutatott)

Viszont azt hittem van lakatfogónk, de nincs. Multival mit hova kell dugni, hogy az áramot meg tudjam mérni?

Én úgy szoktam csinálni, hogy a műszer pozitív vezetékét rögzítem valahová a motor fém részéhez, a negatívot hozzáfogom az akksi negatív kivezetésének a közepéhez, a negatív sarut pedig leemelve felfelé áthúzom a mérővezetéken. Így egy pillanatra se szakad meg az áramellátás, nem indul be a rádió, kijelző, risztó stb., ami meghamisítaná a mérést. A műszer legyen legalább 200mA-es állásban.

Megosztás:

Én úgy szoktam csinálni, hogy a műszer pozitív vezetékét rögzítem valahová a motor fém részéhez, a negatívot hozzáfogom az akksi negatív kivezetésének a közepéhez, a negatív sarut pedig leemelve felfelé áthúzom a mérővezetéken. Így egy pillanatra se szakad meg az áramellátás, nem indul be a rádió, kijelző, risztó stb., ami meghamisítaná a mérést. A műszer legyen legalább 200mA-es állásban.

ez egy jó 5let, de én azt mondom először a legnagyobb mérési tartományba tedd, aztán onnan hozd lefelé....néhány műszer nagyon háklis a mérési tartományon kívűli dolgokra....

A legfontosabb elektronikai dolog, hogy sorosan méred az "A"-t(áramot) és párhuzamosan a "V"-ot(feszültséget).

De 3 év után nem csodálkoznék ha feladná az aksi...az enyém már legalább 4.5 éves(azóta van nálam a gép) és nem tudom az előző tulaj mikor cserélte, de gyárit tett bele...remélem még húzza egy darabig :(

Megosztás:

Kösz.

Megmértem. 0.08-0.09 A. Az sok vagy kevés? (Referenciaként: 0,24 amikor a középső kijelző világított, és 1,7 körül, ha rátettem a helyzetjelzőket.)

Ha jól számolom ez elvitt 27-30 Ah-t a két hét alatt. Hogy befolyásolja ez az indítóáramot? Vagy nem is befolyásolja?

Mert mint mondottam volt gyújtást bírtam adni, belső világítás égett, tehát nem volt teljesen lemerülve, csak indítani nem bírt. A motort meg nehezebb is beindítani a szokásosnál mivel nagyobb a kompressziója.

Szóval ki mit mond?

Megosztás:

Az áramfelvétel nem sok, és az a 11,8 se jó, fél nap alatt nem kéne ennyit esnie a kapocsfesznek.

Szal jó eséllyel az akkud kezdi megadni magát. Figyeld, mert egy durvább cellazárlatnál fel is tud

gyulladni az akku :(

Nemörülök. ;)

Forexnél most éppen 39 bruttó ez az akksi, úgyhogy nem szivesen dobom ki, ha nem muszáj.

Megosztás:

Én még mindig azt mondom, hogy banner ;)

Nálam az amit megélt már a sok év alatt a versenygépben... és még mindig fullos :(

Nemrég linkelt valaki 17-ért akcióban bannert :)

De az biztos nem ilyen:

" A zárt, gázrekombinációs működés lehetővé teszi, hogy gőzmentességet igénylő alkalmazásban, rövid ideig tetszőleges pozícióban kifogástalanul működhessen."

Nem mintha most venném valami hasznát is, de egy jövőbeni projektben jól jönne/jött volna.

Megosztás:

De az biztos nem ilyen:

" A zárt, gázrekombinációs működés lehetővé teszi, hogy gőzmentességet igénylő alkalmazásban, rövid ideig tetszőleges pozícióban kifogástalanul működhessen."

Nem mintha most venném valami hasznát is, de egy jövőbeni projektben jól jönne/jött volna.

Tévedsz, ilyen :(

Pont azzal bíztatott a srác, aki úgymond megszponzorált egy nagy kedvezménnyel a megvételekor,

hogy ezzel az akkuval nyugodtan tetőre tehetem a gépet, akkor sem lesz semmi baja, vígan fogja

adni a teljes kapacitást. :( Mondtam neki, hogy ne fesse az ördögöt a falra ;)

A versenyautó azért elég jó tesztközege ennek :)

Megosztás:

Tévedsz, ilyen :(

Pont azzal bíztatott a srác, aki úgymond megszponzorált egy nagy kedvezménnyel a megvételekor,

hogy ezzel az akkuval nyugodtan tetőre tehetem a gépet, akkor sem lesz semmi baja, vígan fogja

adni a teljes kapacitást. :( Mondtam neki, hogy ne fesse az ördögöt a falra ;)

A versenyautó azért elég jó tesztközege ennek :)

Én inkább a gőzmentességre gondoltam. Ha ez is egyezik, akkor megnyugodtam.

Megosztás:

Én inkább a gőzmentességre gondoltam. Ha ez is egyezik, akkor megnyugodtam.

Abszolút. :(

Valami selyemmel van burkolva a cella a srác szerint, bár ez a része nem világos számomra.

Nekem egyébként az uni-bull típus van, aminek az a jellegzetessége még, hogy mindkét oldalán

van kapocs, fordított polaritással. És könnyű ;) Nekem a 80Ah-s annyi súlyú, és olyan méretű,

mint a normál 55-ös :)

Megosztás:

Abszolút. :(

Valami selyemmel van burkolva a cella a srác szerint, bár ez a része nem világos számomra.

Azért csak majdnem, de ezzel is kiegyezek. ;)

"Banner has set yet another benchmark in battery design with the Uni Bull, which employs pure calcium technology and is entirely maintenance-free. Computer-calculated electrical design, enlarged conductor cross-sections and the latest separators guarantee optimum performance and that important extra power!

Patented ACCUSAFE® leak protection ensures absolute safety. The aerosol separator removes acid particles from gases, which means that the gases can be exhausted while the acid is retained in the battery. Inother words, injuries and corrosion due to acid vapours are a thing of the past. ACCUSAFE® leak protection employs a membrane from Gore, the producer of GORE-TEX clothing."

Azért az indítóáramoktól nem vagyok elájulva, bár gondolom a 80-asnál neked nincs sok problémád. :)

Ah A

47 390

58 450

69 520

46 360

80 700

Dehogy miért nem tudnak egy mérleget venni?! :( (nem csak a banner)

Megosztás:

A 6000-es a dieselé, a 7000-es a benzinesé, és a 8000-es a GSi, Calibra verzió. Dieseles nem műxik a benzinesben, és fordítva sem (más jelekkel megy).

A jeladó nélkül az ECU vészprogramra kapcsol, ami miatt világítani fog a sárga motorkontroll lámpa, és valszeg gyengébb lesz a motor, esetleg le is áll. Lehet azért nem csinálja most az ingadozást a motor, mert vészprogram esetén bizonyos szabályozások nem működnek, előre beállított értékekkel megy a motor.

eddig nem gyulladt ki a sárga lámpa, már mentem több mint 100km-t így vele (indítás előtt ég, tehát az izzó jó).

Semmi különbséget nem tapasztaltam. Ezek szerint az a rossz, hogy minden jó?

Az ECU-t lehet valahogy diagnosztizálni?

Megosztás:

szerintem jók ezek az indítóáramok :)

szerintem még könnyebb is, mint az 55-ös, bár mérni nem mértem :(

Hát, nekem a 70-esre van 640A. Ahhoz képest a 69-es 520-a meglehetősen vékonyka.

Mérd már meg. ;)

Ma megint 11.8 volt reggel, de pöccre indult. Nem temetem még én ezt az akksit. Öregszik ez tény, de amíg ilyen szépen indít marad, majd jobban figyelek a többhetes állásokra.

Megosztás:

Hát, nekem a 70-esre van 640A. Ahhoz képest a 69-es 520-a meglehetősen vékonyka.

Mérd már meg. :(

Ma megint 11.8 volt reggel, de pöccre indult. Nem temetem még én ezt az akksit. Öregszik ez tény, de amíg ilyen szépen indít marad, majd jobban figyelek a többhetes állásokra.

Erre a célra én még tavaly télen csináltam egy olyan töltőt, ami az akksit több hetes állás alatt se hagyja lemerülni. Fogtam egy dugasztápot, ami egyenirányítás után 14V körüli feszt tud adni fél amper terhelhetőséggel, csipeszekkel ráakasztottam az akksisarukra és kész. Épp annyi áramot tud adni, hogy az akksi önkisülése plusz a fogyasztók áramfelvétele kompenzálva legyen. 2 hét állás után az akksi feszültsége 14V körüli volt, és pöccre indult a kocsi.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.