Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

erről beszéltem én is, hogy csaka poti a lényeg lehet!

amugy ma már kiéget a másik égő is a középkonzolba szoval ha erőm lesz musz vagyok cserélni! :(

Azt azért nézd meg, hogy a vezeték meglegyen. Szürke/zőld és szürke/fekete. A világításkapcsoló csatijában.

Megosztás:

fűtés nélküli gariba se jó :P

de te lehet élvezeted a hóesést majd :cry:

Itt még nincs hó. :D Csak hideg. :(

Ezeket vettem a melóhoz, nem költséghatékony, de az utcán így gyorsabb.

http://kepfeltoltes.hu/071106/DSC00667_www...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/071106/DSC00668_www...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/071106/DSC00670_www...ltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kis segitségre lenne szükségem.Van egy x16xel motorral szerelt '96-os gyártású astra kombim.Van már benne egy pár 10000 km.Szóval a történet kb. tavaly kezdődött, mikor is a rádió (gyári) menetközben -főleg egyenetlen úton- mindíg kikapcsolt. Rájöttem, ha a slusszkulcsot kicsit megmozgatom, akkor visszakapcsol.Egy idő után azt se.Na az idén nyáron társult ehhez az is, hogy indításkor az indítómotor egyet kattant, de a kulcs megmozgatásával rendesen müködik. Van Nyíregyházán egy fazon, aki zár javítással foglalkozik, na elvittem hozzá a járgányt, hogy nézze már meg,mert szerintem kivan kopva a gyújtáskapcsoló mechanikája. Megnézte és azt mondta, hoogy az elektromos része a rossz, a mechanikának semmi baja.OK. Vettem egy másik elektronikát és kicseréltem. A változás annyi lett, hogy most már egyáltalán nem kapcsolja be a rádiót -esetleg ha a kulcsot tengelyirányban erősen benyomom- és ha be van kapcsolva leállításnál nem kapcsolja ki. Ha viszont áll a motor és a rádió szól,ha ráadom a gyújtást, akkor kikapcsol. Tehát pont fordítva működik, mint ahogy kellene.Én a mechanikára gyanakszom -meg szerintem az új elektronika sem jó- ,de állítólag "semmi baja". Kérem ha valakinek van ötlete azt ossza meg.

Köszi.Zsolt

Megosztás:

Hello mindenki!

Meg tudná-e valaki mondani nekem, hogy F Astrában a belső keringetés, és a klíma kapcsolójában (két külön kapcsoló!) lévő két kis izzót lehet-e utólag javítani/cserélni, ha nem világít? Úgy értem szálaszakadás esetén kivenni, + helyére az úja(-ka)t visszaforrasztani? Vagy kompletten a kapcsolókatt kell kicserélni?

köszi!

Megosztás:

Hello mindenki!

Meg tudná-e valaki mondani nekem, hogy F Astrában a belső keringetés, és a klíma kapcsolójában (két külön kapcsoló!) lévő két kis izzót lehet-e utólag javítani/cserélni, ha nem világít? Úgy értem szálaszakadás esetén kivenni, + helyére az úja(-ka)t visszaforrasztani? Vagy kompletten a kapcsolókatt kell kicserélni?

köszi!

Lehet cserélni, de olvass vissza, sokszor volt róla szó.

Megosztás:

Hali, egyre sűrűbben jelentkezik nálam a következő dolog. Indítás után nem mozdul a fordmérőm, mivel ez a paripa :( dizil ezért ugye a generátorról kapja a jelet. A töltés lámpa nem világít, viszont érezhetően fogja a motort és nyíkkan a szíj mikor nagyobb gázzal életre keltem. Valaki járt már így , valami haldoklik a generátorban ,de mi?

Megosztás:

Johnny-nak a töltésjelző lámpája volt kiégve, indításkor a fordulatszámmérő nem mozdult de menetközben egyszer csak kb. 2000 fordulat felett elindult. :(

Kérlek ellenőrizd, hogy gyújtás ráadáskor a töltésjelző lámpa világít-e? Ha nem akkor cseréld ki és utánna jó lesz... :P

Megosztás:

Hali, egyre sűrűbben jelentkezik nálam a következő dolog. Indítás után nem mozdul a fordmérőm, mivel ez a paripa :P dizil ezért ugye a generátorról kapja a jelet. A töltés lámpa nem világít, viszont érezhetően fogja a motort és nyíkkan a szíj mikor nagyobb gázzal életre keltem. Valaki járt már így , valami haldoklik a generátorban ,de mi?

Ilyen nálunk is van a dieselen, csak itt a műszerre kell rákoppintani egyet, valamiért leragad hosszabb állás után :(

Megosztás:

Na akkor majd én megmondom a frankót! :(

Szíjat vedd le!

Csiszolópapírral érdesítsd fel egy kicsit a szíjtárcsát belül és ha lehet rakj rá egy új szíjat,vagy dörgöld meg a szíjat is picit a csiszpapírral.

Persze ne túl durva csiszpapír legyen.

Igazából a probléma azért jelentkezik,mert a generátort tartó gumiperselyek már kopottak és nem tartják síkban a szíjat a generátor tárcsájával.Ettől a szíj picit ferdén fut és szép lassan felpolírozza a szíjtárcsát és amikor vizet kap megcsúszik.Nézd csak majd meg,hogy a szíj egyik fele mennyivel fényesebb.

Halkan jegyzem meg: nem csak dízel probléma,de a bengások nem látják,mivel ők a fordszámot nem onnan kapják.

Megosztás:

Na akkor majd én megmondom a frankót! :P

Szíjat vedd le!

Csiszolópapírral érdesítsd fel egy kicsit a szíjtárcsát belül és ha lehet rakj rá egy új szíjat,vagy dörgöld meg a szíjat is picit a csiszpapírral.

Persze ne túl durva csiszpapír legyen.

Igazából a probléma azért jelentkezik,mert a generátort tartó gumiperselyek már kopottak és nem tartják síkban a szíjat a generátor tárcsájával.Ettől a szíj picit ferdén fut és szép lassan felpolírozza a szíjtárcsát és amikor vizet kap megcsúszik.Nézd csak majd meg,hogy a szíj egyik fele mennyivel fényesebb.

Halkan jegyzem meg: nem csak dízel probléma,de a bengások nem látják,mivel ők a fordszámot nem onnan kapják.

Lehet kapni ilyen gumiperselyeket,nem olyan drága.De ha a szíjtárcsa már kopott,új perselyekkel és szíjjal is megcsúszik sajna... :(

Megosztás:

Megnézem, de az a fura hogy csak hidegen jelentkezik, és érezhetően fogja a motort tehát nem csúszik. Viszont emelem a fordulatot 2500 fölé akkor csúszik nyíkkan, és elidul a fordmérő. Olyan mintha nem kapna elég gerjesztést. Töltés lámpa jó, nincs kiégve. Az igaz hogy a szíjtárcsa kopott, a szíj nem régi.

Megosztás:

Ehh, erről a gumiperselyes balhéról nem tudtam, de tény: hamar nyöszörgős lesz az ékszíj :( Az normál, hogy évente cserélnek miatta szíjat, vagy jobb lenne a perselyeket kicseréltetni?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.