Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Astra Fben szeretném a belső világításokat cserélni valamiféle ledes megoldásra. Elkezdtem szétbuherálni a középkonzolt csak megakadtam. Kérdésem az lenne hogy a fűtéskapcsolóknál ki kell venni mind a 3takergetőt? A két szélső gond nélkül kijött a mögöttük lévő csavarokat kicsavartam de sztem a középsőt is ki kéne valahogy buherálni mert még mindig nem jön kia konzol.

Megosztás:

Astra Fben szeretném a belső világításokat cserélni valamiféle ledes megoldásra. Elkezdtem szétbuherálni a középkonzolt csak megakadtam. Kérdésem az lenne hogy a fűtéskapcsolóknál ki kell venni mind a 3takergetőt? A két szélső gond nélkül kijött a mögöttük lévő csavarokat kicsavartam de sztem a középsőt is ki kéne valahogy buherálni mert még mindig nem jön kia konzol.

A középsőt úgy tudod leszedni, hogy kihúzod és benyúlsz egy kis csavarhúzóval a lyukon alul. De nem szükséges leszedni szerintem. 7 csavart kell kiszedned +2-t a tekerők alatt. Ha jól rémlik.

Megosztás:

a típusára vagy kíváncsi vagy a foglalatra vagy arra, hogy hol helyezkednek el?

mivel gondolom forrasztani akarja, azért kell kiszedni, hogy rendesen hozzáférjen

hát hogy hol helyezkednek el, és arra is milyen az égő, foglaltos e vagy a műanyagba van a foglalata és csak üvegtestet mint a helyzetjelző

kösszi előre is:)

Megosztás:

tegnapelőtt raktam vissza, nincs kedvem szétszedni :(

T5-ös a foglalata az izzóknak, rizsszem izzónak is nevezik

a nagyobb áruházakban is láttam már múltkor ledest, 300 körül volt a két darab, ha jól emlékszem

nem muszáj szétszedni a teljes középkonzolt a cseréhez, elég csak a rádiót kivenni

a ventilátor-szabályzó kiszerelése a fenti módon történik

a tetején van az izzó, egy műanyag burkolat védi

a két oldalsó izzót még egyszerűbb kivenni, hiszen azoknál csak egy kis műanyag pöcök tartja két oldalról a foglalatot, oda is kell majd visszapattintani

kép az izzókról

13480229259.jpeg

ha magad csinálod a led beszerelését, illetve a forrasztást, akkor ki kell szedni sajnos, mert szűk a hely

vagy megtoldod a madzagot :P

Megosztás:

tegnapelőtt raktam vissza, nincs kedvem szétszedni :(

T5-ös a foglalata az izzóknak, rizsszem izzónak is nevezik

a nagyobb áruházakban is láttam már múltkor ledest, 300 körül volt a két darab, ha jól emlékszem

nem muszáj szétszedni a teljes középkonzolt a cseréhez, elég csak a rádiót kivenni

a ventilátor-szabályzó kiszerelése a fenti módon történik

a tetején van az izzó, egy műanyag burkolat védi

a két oldalsó izzót még egyszerűbb kivenni, hiszen azoknál csak egy kis műanyag pöcök tartja két oldalról a foglalatot, oda is kell majd visszapattintani

kép az izzókról

http://images.netbag.hu/20071102/13480229259.jpeg

ha magad csinálod a led beszerelését, illetve a forrasztást, akkor ki kell szedni sajnos, mert szűk a hely

vagy megtoldod a madzagot :P

A műszerfalba való is led-es? Melyik "nagyobb" áruházban vetted?

Megosztás:

igen, az is ledes

múltkor pl. madaras teszkóban láttam, de én vaterán vettem, mert nem volt, csak zöld, az meg nem kellett :(

mint már volt róla szó, nem olcsóbb a saját munkánál, de nekem nincs kedvem hozzá, meg a pákám is rossz

a fehérnek egyébbként nem fehér, hanem kékes színe van

Megosztás:

igen, az is ledes

múltkor pl. madaras teszkóban láttam, de én vaterán vettem, mert nem volt, csak zöld, az meg nem kellett :(

mint már volt róla szó, nem olcsóbb a saját munkánál, de nekem nincs kedvem hozzá, meg a pákám is rossz

a fehérnek egyébbként nem fehér, hanem kékes színe van

Így vagyok vele én is, nem akaródzik összeforrasztani a fóliát.

Megosztás:

Elképzelésem szerint ezek a "szimpla" ledek a műszerfalat nem világítják be kielégítően, de volt már erről szó, csakúgy mint arról, hogy hol található (fényképes dokumentációval) leírás arról, hogy mit hogyan kell(ene) csinálni, hogy jó legyen. Ha kicsit is igényes vagy a munkádra, és arra, ahogy a kocsid kinéz, berakod ezeket a ledeket, majd összeszerelés után az első "éjszakai vezetés" után másnap szeded szét, és megpróbálod tökéletesíteni. Szerintem... Bár tudom, mit szólok én ebbe bele, hisz' Kadettom van, nem is Astrám, és a műszerfalam nincs is ledesítve (mentségemre szóljon, hogy a digitet sokkal nehezebb kivitelezni), de ettől eltekintve közel 100! ledet pakoltam már be ide-oda a kocsiba, és kijelenthetem sem időben, sem hozzáértésben nem nagy ördöngősség...

jobboldal.jpg

A többit csak linkelve:

Baloldal

Ülésfűtés

Fűtésszabályzó félkészen

Fűtésszabályzó próba

Szétbombázva

Munka közben

Szerintem nagyon megéri egy kicsit többet szutyakolni vele, a különbség mérhetetlenül nagy...

Megosztás:

crime a sima ledekkel szerintem is a legprofibb megoldás, az amit itt valaki belinkelt, hogy kis panel félkörben sé abba több led, én esőre azt aakrom majd kiprobálni, hogy minden szám közzé egy ledet beteszek, hogy az mekkora fényerővel, és homogenizációval bir majd

és azért teszem a számok közzé, hogy ne a led világitson egyből a szemembe, hanem csak a fénye

igy remélhetőleg tul fényes se lesz, és eléggé jol leloszlik majd a fénye)ű

Megosztás:

azzé a munka közben látszik rajtad a fáradtság

ki vagy szőrösödve az idegtől, miután 100szor elejtetted a ledet:)

na jo nem

tényleg nem gáz ez a led téma, legnagyobb fejfájást maga az auto tudja okozni, szétszedés összerakás..

meg a tervezés, de itt már annyi megvalósítást láthattunk, döntse el mindneki meiket szeretné!!!

én elsőnek megprobálom csak azt hogy egy led / foglalat, és ha az nem teszik áttérek a panelos megoldásra

Megosztás:

Mi az a konzol a bal alsó sarokban?

Bevágva egy kép a kiszedett lámpákról. Így néz ki az a felső pirossal bejelölt rész a 3 lámpával. Hátrafele kiszedve ilyen közös tartón vannak.

Egy tanács: mivel képpel nem szeretik, ha idézünk, ezért legközelebb ilyen esetben amikor írod a hozzászólást (vagy utólag javításnál) az idézetben az "img" szavakat cseréld "url"-re :(

Megosztás:

Egy tanács: mivel képpel nem szeretik, ha idézünk, ezért legközelebb ilyen esetben amikor írod a hozzászólást (vagy utólag javításnál) az idézetben az "img" szavakat cseréld "url"-re :(

már megtettem én. :P későbbiekben kérem figyeljen erre mindenki.

Az a 3-as tartó kiszedése is elég mókás. Mondjuk odáig eljutni is maga a menyország f astra esetén.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.