hening Elküldve Szeptember2, 2007 Elküldve Szeptember2, 2007 Azzal tutira csak akkor lesz gondod, ha kiöregszik az aksi. Ja, még a kadettba bizniszeltem, de az úgyis csak állt, ígyhát kicseréltem. Szoktam mondani a haveroknak, hogy hazáig inditóval megyek. :unsure:
tgabika76 Elküldve Szeptember2, 2007 Elküldve Szeptember2, 2007 ...hazáig inditóval megyek. :unsure: Lendkerekes autó? Mint régen azok a felhúzós játékautók voltak... :wacko:
hening Elküldve Szeptember2, 2007 Elküldve Szeptember2, 2007 Lendkerekes autó? Mint régen azok a felhúzós játékautók voltak... :unsure: Jah... :wacko:
Slaci69 Elküldve Szeptember2, 2007 Elküldve Szeptember2, 2007 Sziasztok! Egy ABS hiba megoldásához lenne szükségem segítségre. A motortérből ütemes kattogó hang hallatszik, aminek az üteme változik lassításkor ill. gyorsításkor, és a hiba kontrol nem jelez semmi hibát. Keresgéltem a fórumon, de nemtaláltam hasonló témát.. kocsi: F caravan C18XEL előre is köszi! :unsure:
hening Elküldve Szeptember2, 2007 Elküldve Szeptember2, 2007 Sziasztok! Egy ABS hiba megoldásához lenne szükségem segítségre. A motortérből ütemes kattogó hang hallatszik, aminek az üteme változik lassításkor ill. gyorsításkor, és a hiba kontrol nem jelez semmi hibát. Keresgéltem a fórumon, de nemtaláltam hasonló témát.. kocsi: F caravan C18XEL előre is köszi! :unsure: Mondjuk a fék topic közelebb áll hozzá, bár az ABS-ben is van bizser. Amúgy a hangot álló helybe járó motornál nem hallod?
opel16v Elküldve Szeptember2, 2007 Elküldve Szeptember2, 2007 ez inkább féltengely vagy difi hibára utal, esetleg váltó.
hening Elküldve Szeptember2, 2007 Elküldve Szeptember2, 2007 ez inkább féltengely vagy difi hibára utal, esetleg váltó. Esetleg felszedett valamit a féltengelyre.
Novy Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 ezt a számlapt tervezetet hogy vitelezted kiilletve be az autoba? mirenymtattad, és ugy ahogy a képeken látszik ?? mérete100%ban van? mert elég pofás lett grat. ha netán lent van és vannálad fényelő akor villants már rá köszi hello
Novy Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 ja igen amiért jöttem: központit beszereltem azota is ######a, de akkor kimaradt a csomi ajtajának a zárja. oda milyen megoldás van? most vettem egy 5 vezetékes központi motort, de meg se néztem hogy is kell majd belerakni:S addig oké, hogy rákötöm az utasoldali első ajtóra a vezetékeket, bár azt is ki kell mokuskodni meik meik, de negem a szerkezet érdekelne. ugye oda is jo az a moci, ami a többi ajtóba?? köszi hello
FPepe Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 ja igen amiért jöttem: központit beszereltem azota is ######a, de akkor kimaradt a csomi ajtajának a zárja. oda milyen megoldás van? most vettem egy 5 vezetékes központi motort, de meg se néztem hogy is kell majd belerakni:S addig oké, hogy rákötöm az utasoldali első ajtóra a vezetékeket, bár azt is ki kell mokuskodni meik meik, de negem a szerkezet érdekelne. ugye oda is jo az a moci, ami a többi ajtóba?? köszi hello Ötvezetékes csak ott van, ahol kulccsal is kell tudni nyitni, nem? Pl. az első ajtókban, a többiben 3 vagy 2 vezetékes szokott lenni, legalábbis amit én eddig láttam.
Tápiószecső Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 Excide az pontossan! Exide. :wacko: :lol: forex Nekem 74-es STR van. Nemrossz. :unsure:
Novy Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 Ötvezetékes csak ott van, ahol kulccsal is kell tudni nyitni, nem? Pl. az első ajtókban, a többiben 3 vezetékes szokott lenni, legalábbis amit én eddig láttam. csomit kulccsal is lehet nyitni, a többi meg 2 vezetékes, legalábbis nekem
Slaci69 Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 Mondjuk a fék topic közelebb áll hozzá, bár az ABS-ben is van bizser. Amúgy a hangot álló helybe járó motornál nem hallod? Helló! Nem, ha áll a kocsi akkor nincs ez a hang... Nem hiszem hogy mechanikus hiba okzza ezt a hangot, mert ha leállítom a motort és úgy hagyom gurulni a kocsit a hang megszünik, amint vissza teszem gyujtásra ismét van kattogás, még akkor is ha nem indítom be a motort... ezért gondoltam hogy valami elektronika okozza a problémát. Gondoltam még az elektromos AC-ra is, de a hang a motortér felől jön. :unsure:
Slaci69 Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 ez inkább féltengely vagy difi hibára utal, esetleg váltó. Már megnézettem a difit és a féltengelyeket is, és minden ok. :unsure:
hening Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 Helló! Nem, ha áll a kocsi akkor nincs ez a hang... Nem hiszem hogy mechanikus hiba okzza ezt a hangot, mert ha leállítom a motort és úgy hagyom gurulni a kocsit a hang megszünik, amint vissza teszem gyujtásra ismét van kattogás, még akkor is ha nem indítom be a motort... ezért gondoltam hogy valami elektronika okozza a problémát. Gondoltam még az elektromos AC-ra is, de a hang a motortér felől jön. :unsure: Azért kérdeztem, hátha nem az ABS csinálja. Így lövésem sincs, mert az enyémben a lábam az ABS. :wacko:
opel16v Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 Vedd ki az ABS biztijét, nézd meg úgyis-e :unsure:
J0hnny Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 Exide. :lol: :) forex Nekem 74-es STR van. Nemrossz. :wacko: Tévedtem én is! Nekem meg EXIDE van benne és 74-es! :lol: :unsure:
Tápiószecső Elküldve Szeptember3, 2007 Elküldve Szeptember3, 2007 Tévedtem én is! Nekem meg EXIDE van benne és 74-es! :wacko: :unsure: Ha félreérthető lett volna exide str. :lol:
szobikari Elküldve Szeptember4, 2007 Elküldve Szeptember4, 2007 Sziasztok, egy érdekes, de kellemetlen problémával fordulok hozzátok. 1996-os évjáratú 1.6 16v X16XEL motoros F Astram van, amin változó időközönként, motorterheléstől függetlenül ( autópályán, városban, üresben, városon kívül ) felgyullad az a kis áldott, sárga színű motorellenőrző lámpa. Felvillan, ilyenkor leállok, leállítom a motort, visszaindítom az autót, lámpa szépen kialszik. Még soohasem volt olyan, hogy ne aludt volna ki újraindítás után, sőt autópályán haladva elég volt néha elvenni a gázt, és 8-10 mpig motorfékkel gurulni, és úgy is kialudt. Alacsonyabb sebességeknél ez a módszer nem segít, meg kell állni, újra kell indítani az autót. Voltam computeres hibakód kiolvasáson, de a műszer nem talált kapcsolatot az autóval. Ráadásul az autóban nem az a 10lábú "valami" van a kocsi belsejében ( amiket össze kell kötni, hogy kivillogja a hibakódot ), hanem 16 lábú... Úgy emlékszem, a Vectrákban van ilyen 16 lábú elektronika, az F Astrákban 10lábú dukál, ahol az A-B lábakat kell összekötni. Itt viszont 16 láb van. Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy egyáltalán mi lehet az a gond, ami miatt mindig kivillan a kis lámpa, valamint mit lehetne ezzel kezdeni ? Segítségeteket előre is köszönöm, üdv, szobikari
FPepe Elküldve Szeptember4, 2007 Elküldve Szeptember4, 2007 Sziasztok, egy érdekes, de kellemetlen problémával fordulok hozzátok. 1996-os évjáratú 1.6 16v X16XEL motoros F Astram van, amin változó időközönként, motorterheléstől függetlenül ( autópályán, városban, üresben, városon kívül ) felgyullad az a kis áldott, sárga színű motorellenőrző lámpa. Felvillan, ilyenkor leállok, leállítom a motort, visszaindítom az autót, lámpa szépen kialszik. Még soohasem volt olyan, hogy ne aludt volna ki újraindítás után, sőt autópályán haladva elég volt néha elvenni a gázt, és 8-10 mpig motorfékkel gurulni, és úgy is kialudt. Alacsonyabb sebességeknél ez a módszer nem segít, meg kell állni, újra kell indítani az autót. Voltam computeres hibakód kiolvasáson, de a műszer nem talált kapcsolatot az autóval. Ráadásul az autóban nem az a 10lábú "valami" van a kocsi belsejében ( amiket össze kell kötni, hogy kivillogja a hibakódot ), hanem 16 lábú... Úgy emlékszem, a Vectrákban van ilyen 16 lábú elektronika, az F Astrákban 10lábú dukál, ahol az A-B lábakat kell összekötni. Itt viszont 16 láb van. Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy egyáltalán mi lehet az a gond, ami miatt mindig kivillan a kis lámpa, valamint mit lehetne ezzel kezdeni ? Segítségeteket előre is köszönöm, üdv, szobikari A motor topicban válaszoltam, egy kérdést elég egy helyre beírni :unsure:
Slaci69 Elküldve Szeptember4, 2007 Elküldve Szeptember4, 2007 Vedd ki az ABS biztijét, nézd meg úgyis-e :lol: A biztit nem próbáltam, viszont az abs elektronika csatiját lehúzva próbáltam, a kattogás megszűnik így viszont a hibajelző már világít... Hétvégén megpróbálom kimérni a jeladókat, bár nemhiszem hogy ott lessz a hiba... :wacko: :unsure:
opel16v Elküldve Szeptember4, 2007 Elküldve Szeptember4, 2007 No igen, akkor az az ABS vezérlő lesz szerintem, vagy talán a beavatkozó mechanikus blokkja.
Novy Elküldve Szeptember4, 2007 Elküldve Szeptember4, 2007 a csomi központi zárjára senki többet?:unsure:
Slaci69 Elküldve Szeptember4, 2007 Elküldve Szeptember4, 2007 a csomi központi zárjára senki többet?:unsure: A csomagtartó központi zárjában nem olyan a motor mint a többi ajtóban, legalább is a kombi hátsó ajtajában más fajta motor van, de lehet hogy megtudod oldani az 5vezetékessel is :wacko:
Novy Elküldve Szeptember5, 2007 Elküldve Szeptember5, 2007 A csomagtartó központi zárjában nem olyan a motor mint a többi ajtóban, legalább is a kombi hátsó ajtajában más fajta motor van, de lehet hogy megtudod oldani az 5vezetékessel is :unsure: hát nekem nem az 5 vezetékkel van bajom, max ha ugy nem akor csak két vezetéket használok majd, nekem csak a mechanikai részével van bajom, pontosan azzal, hogy ha belölröl a motor fogja nyitni akkor a kulcsnak a zár része elfordul e, mert elől ugyebár a kulcs visszafordul függőlegesbe, nem ugy mint a csomié:S. na majd lebontom valamikor ha nem lesz ilyen meleg hideg és akkor belekukkantok köszi hello
Recommended Posts