FPepe Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 jaja ezt akartam körülirni:) de még egy utcsó kérdés hozzá ez mitől tud csattogni, illetve miért nem veszi fel az olajat? Attól, hogy elkopik. Megnő a hézag közte és a ház között, és ugyanúgy, mint mikor a henger elkopik és generálozni kell a motort, ebben is megszökik a "kompresszió". Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 vagy csak egybe az összeset lehet cserélni? 1800Ft ért jot lehet venni Gabi? Egyben az összeset. Nekem a 2000 8v-hez ennyi volt a jó minőségű gyári beszállítói cucc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 no akkor tessék a delejről beszélni tovább. Elvégre Pepe is észre vette, hogy ez elektromos topik. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Ma megint ki kellett cserélnem a fűtéskonzolban az egyik izzót, két hete cseréltem legutóbb. :unsure: Miért ég ki állandóan, nem tudja valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 minőségi probléma, túlfeszültség. valamelyik a 2 közül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 megoldás led. vagy nem teszel bele egyet se és nem idegesít, mert nem is mehet ki:D és hagyatkozol a tapogatási tudományodra:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Ma megint ki kellett cserélnem a fűtéskonzolban az egyik izzót, két hete cseréltem legutóbb. :unsure: Miért ég ki állandóan, nem tudja valaki? Szerintem nem csak tulfesz, hanem a mostani izzóknak igen kxar a minőséguek. Ha megnéztek egy sokkal régebbi de azonos paraméterü izzót, sokkal testessebb és tartósabb már csak a kinézete is. Durva példa de valakinek még mindig hajdu mosógépe van.... de majdnem mindenki akinek 5-6 éves, újnak modható a mosógépe, az már gondolkodik a cseréjén. Mert itt-ott már rozsdásodik, meg esik szét. Ez szerintem mind a "hamar gyorsan minnél olcsóbban" sorozatgyártás végeredménye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 azért is ég ki gyorsan, mert gyújtáson már mindig világít, nem kell hozzá felkapcsolni a lámpát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Ez mind oké, de két héten belűl????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Ez mind oké, de két héten belűl????? Ha van kéznél egy multimétered, mérj egy akkufeszültséget 2-3000 fordulaton. Ha 14V fölé megy, az már gyanús, bár Bosch generátornál elvileg 14.5V-ig is felmehet. Ha ez ok, akkor megoldás lehet még egy ellenállás bekötése az izzó elé (22Ohm 0.5W, ha az izzó 1.2W-os, 12Ohm 0.5W, ha az izzó 2.1W-os), vagy ahogy Novyy írta: LED. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Inkább led. Én is most fogom csinálni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Inkább led. Én is most fogom csinálni.... Majd írdd le, hogy sikerült, mi kell hozzá( a led-en kívül). Egyébként van olyan led ami belemegy az eredeti foglalatba, vagy mindegyiket forrasztani kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Majd írdd le, hogy sikerült, mi kell hozzá( a led-en kívül). Egyébként van olyan led ami belemegy az eredeti foglalatba, vagy mindegyiket forrasztani kell? E-bay-en van készrezserelt készlet,amit csak be kell rakni az izzó helyére! Nekem mindenhol fehér ledek vannak már régóta! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minosz Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Üdv! Akksi ügyben lenne , asszem eléggé primitív kérdésem.. C16NZ motorral, NEM légkondis Astra akksiját szeretném cserélni (majdcsak tél lesz má...) de többen mondták, hogy a típushoz gyárilag tervezett akksi kapacitása elég kicsi, érdemes nagyobbat használni... Aztán olvastam Totalcar autódokit, aki egy Ignis kapcsán azt mondta, nem jó a (sokkal) nagyobb akkumlátor, mert az csak a generátor élettartamát rövidíti meg, és amúgy is, a gyári tervezésű akksik tökéletesen kielégítik az adott kocsin lévő fogyasztók áramigényét. Aztán... típus. Néztem 8 ezerér, a Bosch Silver majdnem dupla annyi... Tudtok javasolni egy jól bevált típust/méretet, ami jól passzol a kocsihoz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Ha nincs nagy zenéd sem, akkor bőven elég az 55Ah-s akku bele. Látszik hogy az autódoki sem "mindenható", ugyanis az akku méretének nincs köze a generátor élettartamához. Annyi a történet lényege, hogy a nagyobb kapacitású akkut tovább kell töltenie, ha valamiért merülne (üzemi körülmények között csak amolyan szintentartó töltés van amúgy is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minosz Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Ha nincs nagy zenéd sem, akkor bőven elég az 55Ah-s akku bele. Látszik hogy az autódoki sem "mindenható", ugyanis az akku méretének nincs köze a generátor élettartamához. Annyi a történet lényege, hogy a nagyobb kapacitású akkut tovább kell töltenie, ha valamiért merülne (üzemi körülmények között csak amolyan szintentartó töltés van amúgy is). Köszönet a gyors válaszért :unsure: Típusok között van egyébként jelentős eltérés (mint pl olajnál?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Köszönet a gyors válaszért :unsure: Típusok között van egyébként jelentős eltérés (mint pl olajnál?) Nekem a banner jött be nagyon, az tartós és extrém körülményeket is jól viseli (versenyautóban van). Itteniek még az exxide-ot szokták ajánlani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Nekem a banner jött be nagyon, az tartós és extrém körülményeket is jól viseli (versenyautóban van). Itteniek még az exxide-ot szokták ajánlani. Excide az pontossan! Nem az Ah a lényeg,hanem az indítóáram nagysága! 0°C alatt akár 50%-kal is csökkenhet egy akksi kapacitása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Nekem Varta 55Ah-s van, és eddig semmi gond vele. Télen is simán indult vele a gép. Egy tanulság: az Astrában az akkukábelek elég hosszúak ahhoz, hogy a fordított aksit is bele lehet tenni. Nekem ugyanis olyan van (akciós volt, már csak ez a fordított volt, és nem akartam rosszabb minőséget venni, hát ez lett). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Nekem is 55-ös iksi van. Zene is van rendessen. Van úgy, hogy akár 1-órát is röfög mocijáratás nélkül, de semmi gond nélkül indul utánna. 2-300 watt-os cucchoz nem kell nagyobb aksi. Ami már megterhelő az úgy 5-600 watt-tól kezdődik, a megállás meg a csillagos ég.......... Habár az aksi állapotától és korátol is függ. nekem ez 2 éves. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 E-bay-en van készrezserelt készlet,amit csak be kell rakni az izzó helyére! Nekem mindenhol fehér ledek vannak már régóta! E-bay-en hol? Mennyi? Én most kalkuláltam, hogy kb.: 2000 Ft. -de akkor az már a tető. Sima magasfényü fehér ledek kicsit becsiszolva, hogy jobban szorja a fényt...... az egyedi km órát ép most szerkesztem. Nyomjak képet? ..... Ide tartozik ez még? vagy ezt már a tunig rovatba kéne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 E-bay-en hol? Mennyi? Én most kalkuláltam, hogy kb.: 2000 Ft. -de akkor az már a tető. Sima magasfényü fehér ledek kicsit becsiszolva, hogy jobban szorja a fényt...... az egyedi km órát ép most szerkesztem. Nyomjak képet? ..... Ide tartozik ez még? vagy ezt már a tunig rovatba kéne? Hali Nyomd a képeket. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Ez még a régihez (nem ford.szám.mérős változat ami jelenleg van benne ). Nem szaladok lefényképezni mert 4emelet, de felrakom a vázlat képeket: Itt láthatod: http://www.kepfeltoltes.hu/view/070901/sz_mlap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg És innen van az ihlet: http://www.kepfeltoltes.hu/view/051215/43-n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 Nekem is 55-ös iksi van. Zene is van rendessen. Van úgy, hogy akár 1-órát is röfög mocijáratás nélkül, de semmi gond nélkül indul utánna. 2-300 watt-os cucchoz nem kell nagyobb aksi. Ami már megterhelő az úgy 5-600 watt-tól kezdődik, a megállás meg a csillagos ég.......... Habár az aksi állapotától és korátol is függ. nekem ez 2 éves. Nekem 74-es Varta van. Tudom, hogy k...va nagy, de ez volt barátilag. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Szeptember2, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2007 Nekem 74-es Varta van. Tudom, hogy k...va nagy, de ez volt barátilag. :unsure: Azzal tutira csak akkor lesz gondod, ha kiöregszik az aksi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts